eddig 2481 hozzászólás érkezett
Stewmagazin


A cukorbeteg kislánytól az árva sztriptíztáncosnőig
Nagy Anna, Horváth Tamás, Hennel Ádám    2012.04.04

Ugyan Kristent legtöbben az Alkonyat-sagából ismerik, a vámpírfilmeken kívül még számos filmben játszott főszerepet az elmúlt években. Most megmutatjuk időrendi sorrendben azokat az alkotásokat, amikben való szereplése jelentősen dobott Hollywoodi karrierjén.

Pánikszoba (Panic Room - 2002)

Kristen legelső blockbuster filmje, melyben Jodie Foster mellett főszerepet kapott. A történet szerint az elvált, nagy vagyont megkaparintó anyuka egy új otthont keres magának és kislányának New York felkapott negyedében. Az ingatlaközvetítő egy 4 szintes, felújításra szoruló, ámde igencsak impozáns "sorvillát" ajánl nekik, amit meg is vásárolnak.


Meg és kislánya, a cukorbeteg Sarah azonban nem számítanak rá, hogy beköltözésük éjszakáján egy mindenre elszánt banda tör be a hatalmas házba, aminek egyetlen biztonságot nyújtó pontja van: egy minden eszközzel felszerelt, acélajtóval védett pánikszoba...


Kapd el a kölyköt! (Catch That Kid! - 2004)

A Pánikszoba után már egy sokkal vidámabb, gyerekbarát filmben játszott Kristen, amiben egy tizenkét éves lányt alakít, akinek édesapja hegymászás során elszenvedett balesete miatt nem tud lábraállni. A műtéthez hatalmas összegre lenne szükség, ám családjának nincsen erre pénze, így Maddy kitalálja, hogy két jóbarátjával betörnek abba a bankba, melynek biztonsági rendszerét édesanyja építette ki. A bankrablás azonban nem úgy sül el, ahogyan azt szerették volna...


Beszélj! (Speak - 2004)

Szintén 2004-ben kapta meg a Speak című film főszerepét, ami nagy hatást gyakorolt Kristenre és karrierjére. Ez az a film, amit még kritikusai sem illetnek negatív jelzőkkel. A Laurie Halse Anderson gyerekregényéből készült alkotás Melinda Sordino-ról szól, akivel valami történt a nyári szünet alatt, ami miatt nem beszél. Pontosabban csak nagyon keveset.


A megindító, remek képi világgal és nagyon jól eltalált zenével rendelkező film tökéletesen bemutatja a főszereplőben rejtőző megalázottságot, a szörnyű múlt el nem engedését, melyet csak a rajzművészet öröme tud enyhíteni. Díjnyertes filmdráma, melyet a Trendmagazin főszerkesztője szerint minden tinédzsernek látnia kell.


Zathura - Az űrfogócska (Zathura: A space adventure - 2005)

A Jumanji alaptörténetét kicsit máshogy feldolgozó Zathura egy tipikus gyerekeknek szánt, fantasztikus kalandfilm, amiben egy űrhajós társasjáték kerül középpontba. Walther és öccse, Danny elkezdenek játszani a régi játékkal, de nem számítanak rá, hogy a szabályok életre kelnek...


Kristen a történetben a fiúk nővérét, Lisát alakítja, aki akaratán kívül belekeveredik a zűrös kalandba, amikor édesapja rábízza a két rosszcsontot, akik a bűvös társasjáték elindításával hirtelen az űrben találják magukat családi házukkal együtt...


Kegyetlen faj (Fierce People - 2005)

A 16 éves Finn a nyarat antropológus édesapjánál akarja tölteni Dél-Amerikában, ahol a kegyetlenségeikről és okkult népi szokásaikról híres Yanamamo indiánokat akarja tanulmányozni. Ám drogos édesanyja miatt belekeveredik egy rendőrségi ügybe, amiből a család régi barátja, Ogden C. Osbourne mossa ki. Finn ezért édesanyjával együtt vidékre utazik, az Egyesült Államok hatodik leggazdagabb emberének hatalmas birtokára.


A fiatal srác ezen a fényűző, erdőkkel körülvett birtokon megismerkedik egy másik életformával és a gazdagok viselkedésével. Közben beleszeret a milliárdos unokájába, Mayába, majd szép lassan rájön, hogy az Osbourne család semmivel sem jobb, mint az a bizonyos kegyetlen faj Dél-Amerika eldugott részén...


The Cake Eaters - 2005

Ezt a filmet itthon nem mutatták be, így se magyar cím se szinkron nem készült hozzá, de ez ne vegye el senki kedvét, ugyanis egy remek drámáról van szó Kristen főszereplésével. A történet a tinédzser Georgiáról szól, aki gyógíthatatlan betegségben szenved. A Friedreich-ataxia egy genetikai betegség, amely fokozatos leépüléshez, majd végül egy-két évtized után halálhoz vezet.


Kristen nagyon hitelesen mutatja be a lányt, aki betegsége miatt nehezen tud járni és beszédzavarban szenved, de mindezek ellenére elkezd randizni egy tőle évekkel idősebb fiúval, akinek családjában szintén komoly problémák vannak...


A hírnök (The Messengers - 2007)

A hírnök az egyetlen horror, amit Kristen eddig elvállalt. A film nem kapott túl jó kritikákat, de Kristen szerint fontos volt elvállalnia a szerepet, mert sokat tanult a forgatásokon. A gondterhelt család Chicagoból Észak Dakota felé veszi az irányt, ahol egy elhagyatott farmon telepednek le. Jessnek és kisöccsének a városi élet után át kell állniuk a vidéki életre, a csendre és magányra, amit nem jól viselnek.


Közben a házban különös, megmagyarázhatatlan események történnek, ám senki nem hisz Jessnek a kamaszkori zűrös dolgai miatt, pedig lassan kiderül, az egész család életveszélyben van... Egyes filmes körök szerint Kristennek nagyon jól jött ez a produkció, amikor az Alkonyat kapcsán felmerült a neve, mert több tekintetben a karakter és az alaphelyzet (új városba költözik a zárkózott ány) is egybecseng a későbbi vámpírfilmmel.


Sárga zsebkendő (The Yellow Handkerchief - 2008)

A sárga zsebkendő is egyike azon független filmeknek, amik kis költségvetésből készülnek, ám a végeredmény egy rendkívül minőségi, valódi mondanivalójú produkció. A film története a 2005-ös Katrina hurrikán pusztítása utáni időszakban játszódik az Egyesült Államok partvidékén, ahol három idegen véletlenszerű találkozásából egy közös utazás kerekedik. A gyerekes Gordy, a magányos Martine és a titokzatos, börtönből szabadult Brett indulnak útnak egy régi kocsival, hogy maguk mögött hagyják a múltat, mely egyikük számára sem alakult kedvezően.


Kalandos utazásuk során végigjárják Louisianát és első kézből szembesülnek a Katrina hurrikán pusztító hatásával. A film nagyon éles színekkel, remekül lett fényképezve, ami az elhagyatott erdők, mocsarak és puszták bemutatásával, az út szélén hagyott iskolabuszok és a kietlen házikók látványával erőteljesen megindítja a nézőt.


Alkonyat (Twilight - 2008)

A film, ami megdöntötte a rekordokat és olyan hisztériát váltott ki a tiniknél, amire már régen nem volt példa. A mindenki által ismert és ezerszer kivesézett Alkonyat volt az első film, amiért Kristen pénzt kapott (nem is keveset).


Kristent saját bevallása szerint is ez a film - pontosabban a film körüli hisztéria - tette felnőtté igazán. A romantikus vámpírfilm megjelenése után elfelejthette a magánéletet, nem mehetett többet egyedül sétálni, meg kellett tanuljon interjúkat adni (ezzel még most sincs kibékülve), de az őrült rajongókra, vagy éppen a Bella Swan karakterét gyűlölő nőszemélyekre is fel kellett készülnie.


Kalandpark (Adventureland - 2009)

Az Alkonyat sikere után a legelső film, melyet elvállalt Kristen. A Greg Mottola által írt és rendezett film a 80-as évek vidéki Amerikájába vezeti a nézőt, ahol a fiatalok a továbbtanulásról és az élet dolgairól ábrándoznak. A hivatalos címke szerint a Kalandpark vígjáték, ám nyugodtan drámának is nevezhetnénk, hiszen Greg Mottola remek karakterekkel mutat be egy ma már elfelejtett korszakot.


A történet főszereplője James Brennan (Jesse Eisenberg), aki Charles Dickenshez hasonló íróvá szeretne válni, ezért tervei szerint a Columbiára jelentkezik. Ám mivel szülei nincsenek jó anyagi helyzetben, így James kénytelen nyári munkát vállalni egy Kalandparkban, ami elsőre nagyon rossz munkának tűnik, de végül élete meghatározó részévé válik. A munka során megismeri a szórakoztatócentrum sármos szerelőjét, aki után döglenek a csajok, összebarátkozik egy zsidó származású, szerencsétlen sorsú fiatal költővel és egy elkényeztetett cicababával is.


A legnagyobb hatást mégis a Kristen által megformált Em gyakorolja rá, aki jómódú ügyvédcsaládból származik, azonban az elviselhetetlen otthoni helyzet miatt kénytelen a munkába menekülni. A Kalandpark a kiváló színészeknek és a rengeteg 80-as évekbeli zeneszámnak köszönhetően kategóriájában egyedülálló film, hiszen amellett hogy szórakoztat, az élet különböző problémáira is rámutat, amikkel fiatalkorban szembesül az ember.


Mallory szerint a világ (Welcome to the Rileys - 2010)

A film, amire való felkészülés testileg is megviselte Kristent. Mallory ugyanis egy árva tinédzser, aki New Orleansban sztriptíztáncosnőként dolgozik egy bárban. A városba érkezik Douglas Riley vállalkozó, aki egy véletlen folytán megismerkedik a szomorú sorsú és pusztító életvitelt folytató lánnyal és elhatározza, hogy megpróbálja Mallory-t kihúzni a gödörből. Eladja vállalkozását és nem tér haza pánikbeteg feleségéhez sem, mert úgy érzi, hogy a lázadó tiniben megtalálhatja autóbalesetben elhunyt lányát.


Kristen a szerepre való felkészüléskor ellátogatott egy sztriptízbárba és beszélt hasonló életvitelt folytató lányokkal. A forgatások ideje alatt csak és kizárólag gyorséttermekben evett, egészségtelen ételeket fogyasztott, szándékosan éjszakázott és rengeteget dohányzott, hogy külsőleg is hiteles legyen. Amanda Fortini az Elle számára készült cikkében a következőket írja ezzel kapcsolatban: “A kemény időszaknak meg is lett a hatása, nyomot hagyott a külsején: a lába csupa seb és zúzódás, vékony bőre tele van pattanással. Az ő korosztályában nem is tudnék még egy színésznőt említeni, aki ennyire teljes mértékben hajlandó alárendelni külsejét egy alakításnak.”

Cimkék: Kristen Stewart,
Elérhetőségek
Központi cím
szerkesztoseg@trendmagazin.hu
avatar
haley
-
2015.10.07. 06:52
Én csak egy kölyök v...
2481
phh, egyre furább ez a csaj... :S
avatar
hottie
-
2015.09.11. 20:38
Én csak egy kölyök v...
2480
Nagyon köszi hogy újra van Kristenes cikk!! <3
avatar
Sarah22
-
2015.09.01. 22:20
Én csak egy kölyök v...
2479
Kb. ebben a cikkben elismerte, hogy leszbikus. Hát, nem tudom...
avatar
eszti
-
2015.08.27. 19:46
Én csak egy kölyök v...
2478
nem azert de ez a csaj egyre vallalhatatlanabb
minek kell futtatni?
avatar
alawa
-
2015.08.26. 19:42
Én csak egy kölyök v...
2477
Huhh ez hosszú :))
avatar
regi17
-
2015.05.05. 20:10
Kristen Stewart és a...
2476
? azt kérdezed mi a kedvenc színe?
ez jó kérdés, szerintem a szürke
avatar
hanna222
-
2015.05.05. 19:43
Kristen Stewart és a...
2475
sziasztok!
az probléma hogy mijen színt szeret kristen stewart

köszi!
avatar
alawa
-
2014.12.27. 11:03
A cukorbeteg kislány...
2474
az első filmhez is van ilyen Stephenie Meyer és a rendezővel :)
avatar
Fannika13
-
2014.12.20. 19:23
A cukorbeteg kislány...
2473
Tulipan: az eclipse extra dvd-n van ilyen!!! magyar dvd-n felirattal van.
avatar
zsu
-
2014.12.14. 20:48
A cukorbeteg kislány...
2472
hangalámondás? O.O
avatar
Tulipan
-
2014.12.09. 20:39
A cukorbeteg kislány...
2471
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni? elvileg van egy olyan dvd verziója az Alkonyatnak amiben van extra hangalámondás (Kristen-Rob)-
Hol lehet ilyet beszerezni? Nkem csak a film van meg.
Kössz.
avatar
flashy2
-
2014.09.06. 00:14
Egy kőtömbön ültem é...
2470
Gstar: ezt kifejtenéd bővebben?
avatar
Gstar
-
2014.06.08. 22:49
Egy kőtömbön ültem é...
2469
Az sokat elmond a "tehetségéről" hogy a Twilight óta milyen C listás filmekben kap szerepet.
avatar
nicole
-
2014.06.01. 05:07
Egy kőtömbön ültem é...
2468
Naaaagyon szupi interjú, bár Kristen mint katona kicsit viccces :)
avatar
Szandi
-
2014.05.20. 06:10
Egy kőtömbön ültem é...
2467
Lilla, ő nem is olvasta el a cikket, csak zsigerből utálja.. :)
avatar
cukorka
-
2014.05.14. 22:02
Egy kőtömbön ültem é...
2466
Szurkolok Kristen új filmjeinek! Ha jó szerepeket kap előbb utóbb díjat is fog kapni.. ;)
avatar
Kristen17
-
2014.05.08. 06:22
Egy kőtömbön ültem é...
2465
Véégre új cikk! :)) Hát nem lehetett könnyű forgatás, de nem tudom egyesek miért hiszik hogy a színészeknek nem lehet gondjuk (az más dolog hogy a többségük sose beszél róla)!
avatar
Lilla
-
2014.05.05. 18:37
Egy kőtömbön ültem é...
2464
Pont nem az jön le hogy sajnáltatná magát, de a szövegértés nem mindenkinek megy :)
avatar
timite
-
2014.05.03. 17:21
Egy kőtömbön ültem é...
2463
csak nekem tűnik fel hogy ez a csaj mindig sajnáltatja magát?? :/
avatar
flashy2
-
2014.05.03. 15:35
Egy kőtömbön ültem é...
2462
én örülök hogy visszatér az ilyen drámaibb filmekhez, kíváncsi leszek rá!
avatar
Szandi
-
2014.05.02. 16:39
Egy kőtömbön ültem é...
2461
Nehéz elképzelnem Kristent mint katona, de várom a filmet!
avatar
lovelyrekus
-
2013.12.20. 12:27
Kristen Stewart kira...
2460
Nem úgy volt hogy ő a Balenciaga-t reklámozza?
avatar
likecolor
-
2013.12.12. 14:32
Kristen Stewart kira...
2459
UGRÁS A WEBOLDALRA

Az Alkonyat sztárja lesz az arca a francia divatház 2014-es kampányának - erősítette meg a brit Vogue.
avatar
Kristen17
-
2013.11.29. 11:20
Kristen Stewart kira...
2458
Remélem én is lesz valami! Mostanában nagyon csend van Kris körül...
avatar
Lilla
-
2013.11.24. 22:08
Kristen Stewart kira...
2457
Remélem lesz vmi jövőre. Már írtam a szerkesztőkön keresztül Ádámnak, ha megtudok valamit beírom ide is meg a Kristen fórumra. :)
avatar
Zsani21
-
2013.11.21. 18:46
Kristen Stewart kira...
2456
Azt szeretném megtudni hogy jövőre terveztek e valamilyen Kristen szülinapos dolgot? :)

Kösziii!
avatar
covergirl
-
2013.11.17. 10:48
Kristen Stewart kira...
2455
Ne bántsátok már :) Fura lány, de legalább nem játssza meg magát, az meg hogy megmarad-e a színészi pályán el fog dőlni pár éven belül.
avatar
nope
-
2013.11.12. 23:12
Kristen Stewart kira...
2454
"Maga a lista némileg igaz, de nincsenek benne fontos részletek"

Mégis milyen részletek?? Jellemtelen álszent ez a fruska.....
avatar
piroslabda
-
2013.10.28. 05:33
Kristen Stewart kira...
2453
hát nem töri magát ilyesmin, hogy öltözködés meg divatos holmik, főleg mióta ennyire depis
avatar
jella
-
2013.10.18. 17:09
Kristen Stewart a le...
2452
Kifestve elmegy de ahogy hétköznapokon öltözik meg kinéz az lelombozó.
avatar
flashy2
-
2013.09.09. 16:14
Kristen Stewart kira...
2451
erről már volt szó régebben is :) nem lep meg h megunta :)
avatar
zZz
-
2013.08.27. 23:28
Kristen Stewart kira...
2450
ma olvastam az újságban h stephenie meyer szerint nem lesz több twilight.. ez fura mert régebben úgy tudtam hogy edward szemszögéből is ír egyet.
avatar
flashy2
-
2013.08.20. 21:50
Kristen Stewart kira...
2449
én is de sztem mostanában Kristen nem nagyon áll szóba újságírókkal :S
avatar
alice
-
2013.08.16. 01:00
Kristen Stewart kira...
2448
flashy2: jó lenne örülnék neki, vagy vmi friss interjúnak :)
avatar
Verne
-
2013.08.09. 18:47
Ha Nicolas találkozi...
2447
Lehettek volna kreatívabbak a parfüm borítóképével :S
avatar
flashy2
-
2013.08.02. 18:26
Kristen Stewart kira...
2446
új filmjéről lesz majd cikk itt az oldalon??
avatar
piroslabda
-
2013.07.31. 20:45
Kristen Stewart kira...
2445
talán épp ezért :)
avatar
brix
-
2013.07.25. 18:33
Kristen Stewart a le...
2444
erdekes lista! pont a britek akiknek a nok tobbsege banyarem
avatar
anima_trix
-
2013.07.25. 12:31
Kristen Stewart a le...
2443
sajna van benne valami
avatar
horvath_tamas
-
2013.07.20. 19:57
Kristen Stewart kira...
2442
Bandi tényleg nagy ász volt akkoriban. :-)

H_T
avatar
palmus
-
2013.07.20. 17:43
Kristen Stewart kira...
2441
Szeki: gondoltam hogy nincs már meg, de azért köszi :) ha esetleg meglesz akkor írjátok be ide, ezt a fórumot úgyis figyelemmel kísérem!
avatar
flashy2
-
2013.07.19. 19:23
Kristen Stewart kira...
2440
örülök :))
avatar
kreko
-
2013.07.18. 21:02
Kristen Stewart kira...
2439
"2013-ban elindítja a SUPERTREND Média lapkiadót, melynek hálózatába a Trendmagazin mellett a Sportarazzi, a Luxuskarórák, a Starity és a PlaystationCommunity tartozik."

a starity is? wow
avatar
Blackjack
-
2013.07.12. 16:40
Interjú a hazai Zegn...
2438
Szeki: a rádióban Bandi volt a legjobb, emlékszel? :D
avatar
Attilaa
-
2013.07.12. 13:23
Interjú a hazai Zegn...
2437
Tropical, ott az interjú kötet.
avatar
Attilaa
-
2013.07.12. 13:22
Interjú a hazai Zegn...
2436
avatar
annacska
-
2013.07.12. 05:54
Interjú a hazai Zegn...
2435
Hűha! De jó a médiapédiás cikk! :)
avatar
tropical
-
2013.07.11. 22:29
Interjú a hazai Zegn...
2434
üdv!
az interjúkötet hozzá lehet még jutni? vagy pdf-ben esetleg el tudna valaki küldeni nekem? kinizsigr@freemail.hu
thx
Gábor
avatar
Szeki
-
2013.07.11. 16:20
Interjú a hazai Zegn...
2433
Palmus: én emlékszem azokra, tök jó lenne ha valaki feltenné!
avatar
palmus
-
2013.07.10. 22:50
Interjú a hazai Zegn...
2432
Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni? A UGRÁS A WEBOLDALRA oldalon olvastam egy korábbi rádióműsorról, ezeket az adásokat valahol meg lehet hallgatni?

Nagyon köszi!

Pálma
avatar
eszt1
-
2013.07.10. 00:29
Kristen Stewart kira...
2431
jajj legjobb interjú vele amit eddig olvastaam :) példakép :)
avatar
Bellagirl
-
2013.07.02. 14:11
Kristen Stewart kira...
2430
Ez eddig a legnagyobb csúsztatás amit olvastam! Hogy kapaszkodot volna fel Robert hátán? Mindketen ugyanabban a filmben lettek világsztárok. Majd 5 év múlva meg kell nézni hogy ki hova jutott, ezt nem lehet még eldönteni.
avatar
flashy2
-
2013.06.26. 20:12
Kristen Stewart kira...
2429
panna hiába beszélsz az ilyeneknek.. :S nekik a tények nem mondanak semmit, kényük kedvük szerint forgatják!
avatar
friday
-
2013.06.23. 23:50
Kristen Stewart kira...
2428
Főzőcskézzen de ne filmezzen :S
avatar
panna
-
2013.06.17. 21:17
Kristen Stewart kira...
2427
ercsi: Robnak mi köze Kristen karrierjéhez? Mindketten a Twilightban lettek híresek.
avatar
ercsi
-
2013.06.12. 22:01
Kristen Stewart kira...
2426
így hogy szakítottak kíváncsi lennék hány jó szerepet fog kapni. Rob nélkül sehol se lett volna, az ő színlelt kapcsolatuk miatt vált olyan ismertté, nm a tehetsége miatt! az ninncs neki.. azt is olvastam h egy új filmben valami huszadik szerepet kapott ahol asszisztens lesz.. oda kerül ahova való!!
avatar
lovelyrekus
-
2013.06.04. 14:08
Kristen Stewart kira...
2425
Állítólag Rob most már a szőkékre bukik...
avatar
Kristen17
-
2013.05.29. 14:23
Kristen Stewart kira...
2424
Érett már a szakítás, engem nem lepett meg. Szinte sose vállalták fel egymást, pedig vége van már a Twilightnak!
avatar
sweetie
-
2013.05.26. 15:33
Kristen Stewart kira...
2423
Szegény :( Sajnálom h szakítottak!
avatar
Zsilip
-
2013.05.23. 18:50
Kristen Stewart kira...
2422
Én azt nem értem hogy bírta ki ennyi ideig Kristennel.
Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!

További cikkeink
Noha idehaza eléggé zavaros a filmszakma jelenlegi helyzete, átmeneti időszakot élünk, most - és a későbbiek folyamán is - több különböző érdekcsoport csap össze, de azért sikereket is el tudnak érni filmeseink, akár Cannes-ban is.
Ha valamin Mercedes-Benz logó virít – legyen az autó, motor vagy bármilyen közlekedési eszköz – egészen biztosak lehetünk benne, hogy magas minőséget képvisel.
Még csak az év felénél járunk, de máris volt több nagy földrengés is világszerte. Japán és a Távol-Kelet más része is érintett volt, sőt Magyarországon is volt egy kisebb rengés idén.
Befejezték a világ legmagasabb Lego tornyának építését Brazíliában, megdöntve 25 centiméterrel a hat hónappal ezelőtti chile-i rekordot. Az új torony majdnem 32 méter magasra nyúlik az égbe.
A hetekben eladásra bocsátották Jacko egy pár kesztyűjét, valamint a Triumph túrnéjáról ismert kristályozott lovas sisakját is.