Trendmagazin

16 animációs film versenyez az Oscar-díjon

A 88. Oscar-gálát 2016. február 28-án tartják a Los Angeles-i Dolby Színházban

2015.11.08 | MTI/TM

Tizenhat animációs filmet neveztek az amerikai filmakadémia legjobb animációs film kategóriájába - közölte a filmakadémia. A filmakadémia szabályzata szerint ha egy évben legalább 16, a nevezési feltételeket teljesítő animációs film pályázik az Oscar-díjra, öt alkotás kerülhet a jelöltek közé.

Végre otthon!

Az idén nevezett 16 animációs produkció között szerepel Duke Johnson és Charlie Kaufman filmje, a velencei filmfesztiválon díjazott Anomalisa, a japán Baknomo no ko című mese, a brazil O Menino e o Mundo, a Dinó tesó című Pixar-film, a DreamWorks Végre otthon című animációja, a Hotel Transylvania 2: Ahol még mindig szörnyen jó, Pete Docter Agymanók című munkája, a The Prophet, a The Laws of the Universe, a Minyonok, a finn Muumit Rivieralla, a Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts Film, a Regular Show: The Movie, a Shaun, a bárány - a film, a SpongyaBob: Ki a vízből! és a japán Omoide no Mani című alkotás.

A nevezett animációk közül azonban még nyolcnak nem volt Los Angeles-i bemutatója, ami feltétele a jelölésnek. Az animációs kategóriában nevezett filmek más kategóriában is indulhatnak, köztük a legjobb film mezőnyében, amennyiben a kívánt követelményeknek megfelelnek. Az előző Oscar-díjátadón a Hős6os című Disney-alkotás nyerte el a legjobb egészestés animációs filmnek járó trófeát. A 88. Oscar-gálát 2016. február 28-án tartják a Los Angeles-i Dolby Színházban. A díjak átadását élőben közvetíti az ABC tévécsatorna és több mint 200 ország televíziója.