Az EskvNap vendgei voltunk
2011, eskvi trendtra
13 hozzszls
Szab Adrienn    2011.05.21

Novemberben és februárban is hajnalok hajnalán elkezddött a készüldés a nagy napra, de ekkor még csak a kulisszák mögött. Sorra érkeztek a híres, magyar szakemberek, hogy minden téren a legjobbat nyújthassák a házasulandó pároknak. Vegyük sorra, mi is történt ezen a két különleges vasárnapon!


Megérkeztek a vendégek, akik ekkora felderítették a terepet és a helyszínt biztosító hotel dísztermében mindenki elfoglalta helyét. Az elegáns terem pár óra leforgása alatt megtelt még több élettel a reggel folyamán. Elérkezett a megnyitó idpontja, Kovács Róbert, ceremónia mester volt a rendezvény házigazdája.

Azon túl, hogy az EsküvNap hazánkban teljesen egyedülálló, elmondható róla, hogy egy igazi hús-vér ceremóniamestert tudhatunk a házigazda személyében. Ezzel elérték, hogy sokkal barátságosabb, kellemesebb hangulatú legyen az esemény, mint egy pavilonokkal teli csarnok, ahol minden második lépésnél az arcodba kiabál 20 centirl egy hosteslány papírköteget tömve a kezedbe. A ceremóniamester fogalma sokak számára elég homályos, így voltam ezzel én is. Jártam már jó pár esküvn, láttam már többeket, akik: zavarba jöttek, túlságosan meglepdtek, nem igazán örültek, kínosan érezték magukat stb. Mi is volt az oka? - hogy fogadtak egy hagyományrz vfélyt, aki a híres tojásos játéktól kezdve mindennel próbálta szórakoztatni a népet, csak éppen az ifjú pár került kellemetlennél kellemetlenebb helyzetekbe. Ezeket elkerülend, gondolt egy nagyot egy ember és felcsapott modern vfélynek, azaz ceremóniamesternek. Az alapvet különbség az, hogy a kívánságainkat, vágyainkat elmondva a házigazda a mi stílusunkban, a mi értékrendünknek megfelelen fogja levezényelni a teljes esküvt. Sokan erre barátot, ismerst kérnek fel esetleg egy rokont; aki azonban hív ceremóniamestert, annak a teljes vendégserege részt vehet száz százalékosan mindenben.

Róbert köszöntbeszédét és bemutatkozását követen minden vlegény súlyos fájdalmat tapasztalt a kedveséhez közelebb lév kezében. Eljött a sorsolás az Araátváltoztató Showra, és a menyasszonyok minden erejükkel szurkoltak, hogy az nevüket húzzák ki az üveggömbbl. Az Araátváltoztató Show kezdetét vette, a szerencsés menyasszony átalakításában részt vettek divattervezk, sminkmesterünk Mártai Marianna, fodrászok, az ékszereket biztosító szalonok, valamint a rendezvény dekoratrei is hozzájárultak egy csodás csokorral a teljes képhez.


Míg várakoztunk, addig minden kiállító bemutatta szolgáltatását. A Ha Esküv, esküvszervezje, Marosi Mónika, valamint a Budapest Wedding képviseletében Helmeczi Dóra számolt be nekünk az esküvszervez igénybevételének fontosságáról. Nem egy, nem két problémát kiküszöbölhetünk egy profi szervez igénybevételével, ráadásul a segítségükkel több akcióból és kedvezménybl részesülhetünk. (Spórolunk az esküvszervezvel, vagy plusz költségekbe vetjük magunkat? Hamarosan erre a kérdésre is választ adunk rovatunkban! – ezen még gondolkozzunk, hogy berakjuk-e mert legjobb esetben is június az amikor meg tudom csinálni a cikket-interjúval)

Mi sem fontosabb, mint hogy a világ legkerekebb státusz szimbóluma tökéletes legyen! Álmainkban sem képzelnénk el, hogy milyen gyrcsodákat képesek alkotni a mai mesterek. Kellemetlen, amikor egy másik hölgy ujján ugyanaz a gyr villan fel, miközben a bevásárló kocsit tolja mellettünk. Aki nem szeretné, hogy a mosoly az arcára fagyjon és büszkén kívánja mutogatni élete legszebb és legfontosabb ékszerét, az bizalommal fordulhat a magyar tervezkhöz. A katalógusokat lapozgatva és a kiállított darabokat próbálgatva a legkülönfélébb magyar népi motívumokat, neveket, csodás köveket, virágmintát és egyéb szépségeket láttam; a fantáziám azonnal beindult, akinek nincs elképzelése, annak is felturbózódik a kreativitása ezeket a finom és roppant elegáns alkotásokat látva.

A kávészünetekben csokiszökkút és mindenféle nyalánkság várta a vendégeket, a hangulatról pedig él zenével gondoskodtak. Azonban senki se gondolt sokáig a hasára, mert egy vlegény türelmetlenül várta a már egy órája szépül aráját. Hatalmas ováció tört ki a program folytatásakor, ugyanis megérkezett a menyasszony! Párja arcára egy leírhatatlan érzés rajzolódott ki, k már belekóstoltak a nagy nap során eltör emóciókba.


Elmaradhatatlan a zene egy lagziról, de ki szolgáltassa? Egy dj az általunk kiválasztott kis zene listával, vagy egy él zenekar? Igazából teljesen mindegy, mert egy mikrofon a dj-nél és a hangulatot fokozó táncra és egyébre invitáló szöveg teljesen felpörgetheti a népet, de egy zenekar is fergeteges bulit tud csapni. Szerény véleményem szerint a választásban leginkább saját és környezetünk zenei stílusát figyelembe véve kell választanunk. Azt is megtudtuk, hogy zenekarból, ne a tömegesen elforduló 2 fs felállásokat hívjuk, és lehetleg legyen egy ni hang is a bandában. A DJ-nél pedig, érdemes ügyelni rá, hogy jó legyen a referenciája és a beszélkéje is, hogy ne punnyadjon be a nép.

Na, de ne lazáskodjunk, kérem! Bátori Zsuzsanna mutatta be az Alexander technikát egy bátor jelentkezn. Megtanulhattuk, hogyan kell felvenni a királyni mozgást; az önként jelentkez menyasszony elmondása szerint képtelen volna sokáig a furcsa pózban létezni. Ezen nem is csodálkozom, Zsuzsanna segítje egy laza mozdulattal tekergette a kedves ara vállát, aki mindezt kedves mosollyal trte, késbb persze elmagyarázták, hogy ez a mozgáskultúra kényelmessé válik, ha az már beprogramozódott az emberbe. Persze nem csak a helyes mozgás, hanem a helytelen is bemutatásra került, melyet mondanom sem kell, hatalmas sikere volt. A top tabu esküvi pózokat rendkívül fontosnak találtam, így felsorolnám: karót nyelt menyasszony, lezser menyasszony, rohanó menyasszony, valamint figyelem örömanyák, aggódó mama póz is kilve (!), továbbá a gyomorgörcsös tanúkat is felszólítanám, hogy törekedjenek az alkalomhoz ill, elegáns mozdulatsor elsajátítására! Megjegyezném, egészen más alakot öltött a menyasszony abban a pózban, amibe segíti belehelyezték, mint amilyenben a színpad fele elindult.

Mit együnk, mit igyunk? Azt hiszem a legköltségesebb rész jön most, és a legsikamlósabb terep. Egy kis személyes tapasztalattal kezdeném. A barátnmnek szerencsére két esküvje volt - természetesen egy polgári és egy egyházi, egy és ugyanazon férjjel. Hogy miért is szerencsére? Nos az elsn a megrendelt étel fele rejtélyes módon eltnt, a többi is érdekesen lett tálalva, az italokra pedig a megbeszélthez képest horribilis árat kalkuláltak ismeretlen okokból kifolyólag. Hozzátenném, ez egy nagyon szuper kis hely, ahol eltte rendszeres vendégek voltak. Éppen ezért nem tudok mit ajánlani, csak egyet: legyetek nagyon határozottak már akkor, amikor tárgyaltok, ajánlatot kértek, nehogy pórul járjatok. Ja, arról már nem is írok, hogy a sütemények nem kerültek ki a sütis asztalra és a szennyes edények, eveszközök, poharak folytak le az asztalról. Konklúzió az egészhez, járjunk utána, ki is az a cateringes, akit felfogadunk a násznép ellátására. Az EsküvNap cateringes csapatai eltt viszont le a kalappal, olyan terülj-terülj asztalkámat varázsoltak pillanatok alatt a dísztermekbe és olyan kiszolgálás volt, mintha valóban egy esküvi állófogadáson lennénk.


Az egyik legszebb pillanat amikor egy méregdrága, csodálatosan elkészített, egyedi tervezés tortába kést márt két szerelmes. Tiszta cukrászhorror, nem tudom, hogy lesz majd szívem pár laza csuklómozdulattal felszelni egy olyan remekmvet, mint amiket a mestercukrászok bemutattak az EsküvNapon. Bár belegondolva az ízek tökéletes harmóniájába, lehet, hogy kedvet kapok ehhez a merénylethez. Nem is írok róla többet, csak pár apró szót hintenék el, marcipán szívecskék, selymes égetett-cukor virágok, édes krémek, omlós piskóta és úgy hiszem most volt elég.

Most igyunk az ifjú párra, mert ami az eddigieknél is színesebb, az egy jó kis koktél. Ha már koktél, akkor adjunk a hangulatnak egy mixershow-val. Nem is akármilyen show, több fantasztikus ötletet kaptunk, hogyan tegyük az amúgy is színes koktélokat még érdekesebbé. A recept egy rázós mutatvány pár profi táncostól, akik pillanatok alatt felpörgetik a hangulatot és akár felvezethetik az est táncos részét is. Vagy, akár elkészíthetjük a segítségükkel saját koktélunkat, st rendelhetünk valami speckón díszített alkoholmentes koktélt a gyerekeknek, ezzel hatalmas örömöt okozva nekik. A bemutató mixer elmondása szerint óriási sikere van a gyerek koktéloknak, amik viselhetik a szuperhsök és királylányok nevét egyaránt. Akinek nem volna elég a cifrázásból, az feldobhatja egy igazi kinccsel, a vadhibiszkusszal. De a vadhibiszkuszról egy másik cikkünkben majd bvebben olvashattok.


Jó, jó, de ahogy elre haladunk a témákban látjuk, hogy még mindig nem a lényegrl beszélünk. Hiszen a lényeg, hogy a menyasszony csodaszép legyen, ami nem lesz nehéz, mert minden menyasszony gyönyör a maga módján. Jöjjön egy rövid, tömény, vels útmutatás a profiktól a ruha, smink, frizura kiválasztásához. Mindenkitl azt az egyszer választ kaptuk, hogy a stílusunkhoz, egyéniségünkhöz igazítsuk ezeket. A divatbemutatókról röviden annyit, hogy a szebbnél-szebb darabokba, melyek többnyire magyar tervezk munkáiba bárki bele fog szeretni. Kiemelném Héjja János munkáit, a Swarovskival díszített menyasszonyi ruhák, vagy a Herendi mintás modellek sziporkázása és pompázása szemet kápráztató, el tudom képzelni milyen, ha valaki nem a kifutón, hanem élete – elvileg – legszebb napján viseli. Rendben, megvan a tökéletes ruha, mi a következ lépés? Kell a hozzá ill smink és frizura.

A backstageben pedig pár apró tanács erejéig megkerestem a mestereket a hajlakk és púderfelh ködében, nyakig a munkában. Ahogy kivettem a szavaikból az egyik legfontosabb dolog, hogy a haj- és sminkpróbára már jóval az esküv eltt kerítsünk sort, hogy még legyen id megálmodni valami jobbat, ha az els nem sikerülne olyan tökéletesre. Valamint az is fontos, hogy olyanhoz menjünk, aki már ismeri a fejünket, arcunkat, hajunkat, brünket, alkatunkat és el tudja készíteni a sminkünk vagy a frizuránk a mi stílusunkban.

Mrtai Marianna munka kzben
Mrtai Marianna munka kzben

Természetesen a sminkmester személyében, Mártai Mariannát tisztelhettük, aki ismét kihangsúlyozta a rendezvényen a szép arcok vonalait, valamit azt, hogy nagyon fontos a sminkre különös hangsúlyt fektetni. Hogy tökéletes párt alkotnak férjével az egészen biztos, mert feleségéhez visszacsatolva Varga Zoltán is rátért az esküvi sminkre, mert ahhoz hogy tökéletesen végezze a munkáját elengedhetetlen a jó smink. Fel is hívta a figyelmünket egy fontos dologra, fotón retusálható a smink, de a videón kijön, ha van benne hiba. Hát elgondolkoztató, az emlékek a smink minségében maradnak meg a menyasszonyi makeupról. Nos, nem tudom, ki hogy van vele, de én szeretnék jól kinézni mind a fotókon, mind a videón, így a minségi smink kategóriát támogatom.

Hatalmas élmény volt a profik munkáját els sorból nézni – megjegyzem, csillogó szemekkel ültem végig a rendezvényt. Már alig várjuk a következ EsküvNapot, a Trend Magazin biztos, hogy ott lesz, és te?

Cimkk: eskv, Mrtai Marianna,
Kapcsold cikkek
Mariannt egszen gyermekkora ta vonzotta a divat vilga, kislnyknt nagy lma volt, hogy divattervez legyen, s egyszer bemutathassa sajt kollekcijt... Sminkekrl, eskvi trendekrl s mg sok minden egybrl krdeztk Mrtai Mariannt, aki sok szeretettel vlaszolt krdseinkre. Szab Adrienn interjja.
8,250,300 Huf / 26,700 Eur
5,963,700 Huf / 19,300 Eur
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
avatar
Adrihanna
-
2011.10.20. 22:40
13
nem szoktalak ilyenre fzni Titeket tudjtok jl, de most mgis megteszem =$... lgyszike mindenki kezdjen nagy likeolsba a fbon! http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150321623161366.337533.215979856365&type=3 azt a kpet kne likeolni, amit Varga Zoltn ksztett, egy auts kp egy ifj prral =) lgyszi-lgyszi like =) ksznm =$
avatar
Adrihanna
-
2011.10.20. 16:31
12
a legkedvencebb koleganmmel fogok menni =) Mollyval =) de nincs kizrva, hogy ha Molly nem tud eljnni, akkor egy tkletes pasi legyen az oldalamon... (pontosabban n az oldaln =$)
avatar
intel
-
2011.10.20. 15:59
11
Adrihanna: vigyl egy srcot s akkor senki nem fogja kiszrni hogy presses vagy :DD
avatar
Adrihanna
-
2011.10.20. 13:21
10
hamarosan jra EskvNap!!!!!!!! =) nagyon vrom mr... mert ez a rendezvny fleg proknak szl, s hzasuland prok szoktak rszt venni rajta, de n mgis ott lehetek, mint jsgr s elhihetitek mennyire lvezem =$.... idn november 20-n lesz, de majd ha lesz bvebb infom, megosztom... idn egy nagyon szupi helyen lesz de mg nem mondom meg, hogy hol ;) legyen meglepi ;) szeretlek Titeket mostanban meglepni j dolgokkal =) lehet, hogy bennem van a karcsony feeling mr most =$.... egy sz mint 100, a TMes prokat is szeretettel vrjk, majd a regisztrciban, jegyvsrlsban segtek azoknak, akik ignyelik =)
avatar
Adrihanna
-
2011.05.23. 14:07
9
Kszi Jenny =))))
avatar
Jenny
-
2011.05.22. 19:06
8
nagyon ari a tesod :)
avatar
Adrihanna
-
2011.05.22. 17:12
7
Molly: mi els sorbl klnsen lveztk ;) =) de mindenkinek ajnlom n is.. nagyon sznvonalas rendezvny =)

Szeki: a koreogrfia rsze volt, a tndrke pedig a tesm aki koszorslnymodell volt a rendezvnyen =$ nyomdokaimba lpett =$
avatar
Szeki
-
2011.05.22. 15:14
6
A kislny kifekdt az eskvn :DD
avatar
Zoldalma
-
2011.05.21. 20:49
5
Egyszer majd n is tervezek elmenni egy ilyen rendezvnyre :-)
avatar
Marcipan
-
2011.05.21. 19:35
4
Ltszik hogy nagyon ignyes lehetett, a gyerekek nagyon arik :)
avatar
gery
-
2011.05.21. 18:39
3
J rendezvny lehetett :D
avatar
Molly
-
2011.05.21. 17:51
2
Minden Kedves hzasodni kszlt tmogatnk abban,hogy ltogasson el egy ilyen rendezvnyre. Sok j tletet s tancsot lehet begyjteni. Br n nem kszlk effle dntsre (egyenlre), de szmomra is egy j program volt... ;)
avatar
Molly
-
2011.05.21. 17:50
1
Minden Kedves hzasodni kszlt tmogatnk abban,hogy ltogasson el egy ilyen rendezvnyre. Sok j tletet s tancsot lehet begyjteni. Br n nem kszlk effle dntsre (egyenlre), de szmomra is egy j program volt... ;)
Kk Mishumo kardign
A Mishumo egy feltörekv márka, mely elssorban a sportosan elegáns fiatalokat kívánja megcélozni. Kiváló anyagválasztás és a színek megfelel variálása a márka f ismertetjele - na és persze a több helyen is elhelyezett logó.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.