Tz alkots, amire rdemes lesz figyelni
2014 legjobbnak grkez filmjei
Munkatrsunktl    2014.02.03    14 hozzszls

2015 a nagyív kasszasikerek éve lesz (hiszen ekkor mutatják majd be a mozikban többek között az Avengers 2­, a Star Wars 7­, és a Batman vs Superman­ filmeket­), ám ez nem azt jelenti, hogy idén nem lesznek olyan kirobbanó alkotások, amiket mindenképpen meg kell nézni. Akár Christopher Nolan Batman utáni visszatérését említjük meg, akár Ryan Gosling rendezi debütálását, biztosak lehetünk benne, hogy 2014 is felejthetetlen év lesz. Lássuk, milyen filmekre számíthatunk idén!

A könyvtolvaj 

A II. világháború idején játszódó történet Markus Zusak bestseller regényének filmváltozata. Liesel különös fantáziájú, bátor lány, aki német nevelszülkhöz kerül (Emily Watson, Geoffrey Rush), segítségükkel talál rá a könyvekre és nyílik ki számára egy szebb világ. Ám a valóságban a Hitler vezette nácik miatt a német kisvárosban egyre félelmetesebb és nyomasztóbb lesz a légkör. Liesel nevelszülei azonban nem hagyják, hogy az emberséget legyzze a szélsségesség, így titokban egy zsidó fiatalembert bújtatnak el házuk pincéjében. Max és Liesel együtt fedezik fel, hogy a nehéz idkben milyen ereje van a szavaknak, és hogy támaszt nyújthatnak a kitalált történetek. Brian Percival filmjét a nemzetközi kritika elsöpren nagy alkotásnak értékelte, január 30-tól itthon is megtekinthet.

Mieltt meghaltam 

A Magic Mike-ban, a Mud­-ban, és az Az újságos fiúban bemutatott szemet gyönyörködtet szereplése után Matthew McConaughey karrierje óriási lendületben van, de talán ez a film lesz az az alkotás, ami nyomán mindenki elismeri t. McConaughey több mint 20 kilót fogyott azért, hogy eljátszhassa Ron Woodruff­ot, a texasi cowboyt, aki egyik nap azzal szembesül, hogy HIV fertzött. A történet szerint Woodruff egy illegális klinikát nyit meg, ahol különböz importált, és engedély nélküli gyógyszereket használnak. Az alkotás elképeszt, egyszerre kísérteties és intenzív, és McConaughey szerepe mellett Jared Leto szereplése is fantasztikusan ersíti ezt a mozit. Tavasszal valószínleg mindketten Oscar jelölésre számíthatnak majd, a bemutató pedig február 7-­én lesz.

Mkincsvadászok 

George Clooney-­t ismét a kamera mögött láthatjuk, ám ezúttal a második világháború felé fordítja a kamerákat, és bemutatja mkincsvadászok furcsa életét egy szövetséges katonai egységnek, akik azon kulturális érték helyek megmentésére szentelték életüket, melyeket a nácik el akarnak pusztítani. Egy csapat tapasztalt hollywoodi vezéregyéniség, többek között Matt Damon, John Goodman és Bill Murray szereplésével biztos hogy jó mozifilmre számíthatunk. A külföldi bemutató pedig február 21-­én lesz.

A csodálatos Pókember 2 

Sokak szerint az eredeti Pókember­ trilógiával az volt a probléma, hogy Marc Webb, mikor 2011-­ben elkezdte az els részt, szó szerint belevágott a történet közepébe. A Csodálatos Pókember 2 az elzetesek alapján kicsit kuszának tnhet, mivel ebben a részben feltnik Jamie Foxx (Electro), Paul Giamatti (Rhino), és a Zöld Manó is, így a régi epizódok szereplit is megismerhetjük. A történetben néhány perc erejéig megjelenik a Fekete Macska is, amit csak az igazán Pókember fanok fognak észrevenni. A fszerepl, Andrew Garfield nagyszeren játssza a pókot, és Emma Stone is kifejezetten megfelel Gwen Stacy szerepére, így optimisták lehetünk a filmmel kapcsolatban. A premier április 18-­án lesz.

Interstellar 

Figyelembe véve, hogy az utolsó film, amit Christopher Nolan készített A sötét lovag trilógián kívül a 2010-­es Eredet volt, igencsak komoly elvárásokkal kell szembenéznie ennek a sci­fi-drámának. Folytatva a legújabb „újra­felfedezést”, Matthew McConaughey játssza a fszerepet olyan szereplgárda mellett, mint A bin Láden-­hajsza cím filmbl ismert Jessica Chastain, Anne Hathaway, és Michael Caine. Másrészrl, a történetbl csak egy nagyon kicsi információt tudunk meg az elzetes alapján is, mindössze annyit, hogy az emberek rkutatás során felfedeznek egy tér-­id kaput, melyet a NASA eddig titkolt. Az amerikai kritikusok szerint a film egy hatalmas alkotásnak ígérkezik, melynek november 7-­én lesz a bemutatója.

Godzilla 

Elfelejthetjük a Tzgyrt, hiszen a japán tengeri szörnyek „apja” visszatért. A filmet egy relatíve újonc rendez, Gareth Edwards készíteti, aki a 2010­-es Monsters cím alkotás rendezje is volt korábban. A stábot igyekeztek úgy alakítani, hogy ne legyen a filmben semmilyen nagynev színész, annak érdekében, hogy a fiatal színészek is bemutathassák tehetségüket a filmvásznon,­ beleértve a Totál szívás cím filmsorozatból ismert Bryan Cranston­t is. A mozirajongók számára persze ismers lehet a Ha/Ver-­ben szerepl Aaron Taylor-­Johnson, és a Martha Marcy May Marlene cím filmbl Elizabeth Olsen is. A szeszélyes, nyomást gyakorló elzetesbl ítélve igazi meglepetést okozhat még ez a film, melyet május 16-­án mutatnak majd be.

Noé 

Az alapötlet, hogy Russell Crowe játsszon egy nagy költségvetés filmben, mely a Biblia egyik történetét dolgozza fel, eszünkbe juttatja a Robin Hood csúnya emlékét. De az Oscarra jelölt író-rendez, Darren Aronofsky jelenléte ­ aki a Pankrátor és a Fekete Hattyú cím filmeket is rendezte­, sokkal jobbá, és többé teszi ezt a mozifilmet egy esztelen próbálkozásnál. A filmben szerepet kapott Emma Watson és Anthony Hopkins is, így alig várhatjuk, hogy a mozikba kerüljön, március 28-­án.

A Grand Budapest Hotel 

Szépia tónusú szrk, lövöldözések és Bill Murray? Ez csakis Wes Anderson visszatérése lehet. Az elbvöl „Holdfény királyság” után a hipster rendez úgy döntött, hogy a két világháború közti Európát veszi célba, ahol egy nagy szálloda állandóan udvarló portása –akit a bajuszos Ralph Fiennes alakít­ - és az lobby-fiúja belekeverednek egy öröklési perpatvarba. A szereposztás ­ Jude Law, Edward Norton, és Tilda Swinton szereplésével­ nagyszer, és már az elzetesben is jól látszik, milyen hangulatra számíthatunk. A premier március 7-­én lesz.

Inherent Vice


Ahogy a „The Master”, és a „Vérz olaj” cím filmekben is már jól láthattuk, Paul Thomas Anderson nem rendez egyszer, könnyed filmeket. És mivel Thomas Pynchon az egyik legjobb kortárs regényíró, így ha a kettt összerakjuk, máris megkaptuk az egyik legnagyobb kihívást sejtet mozifilm megalkotását. A film tehát Pynchon krimi novelláján alapszik, a dráma pedig tele van tehetséges színészekkel, mint Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Josh Brolin, és még sorolhatnánk. Mindenképp egy mesterien megalkotott thrillerre számíthatunk, de ne lepdjünk meg, ha az elkészült film hosszabb lesz két óránál. A premier 2014 szére várható.

Child 44


A film egy Tom Rob Smith által megírt krimi­-novellán alapszik, a fszerepben Tom Hardy, aki egy kegyvesztett MGB ügynököt alakít. Idben Sztálin Szovjetuniójában vagyunk, az ügynök feladata pedig az, hogy kivizsgáljon egy sor brutális gyilkosságot. A mozifilmben olyan további színészek is szerepet kaptak, mint Gary Oldman, Noomi Rapace, és A bin Láden-­hajsza cím filmbl ismert Jason Clarke, így a kell színészgárda megfelel alap lehet ahhoz, hogy egy tökéletes thriller legyen a végeredmény. A bemutató hivatalos idpontját még nem hozták nyilvánosságra.

avatar
Emma
-
2014.03.03. 22:02
14
Valami csaldi vgjtkot is bevlogathattatok volna, ezek kzl csak a Budapest Hotel keltette fel az rdekldsem.
avatar
zZz
-
2014.02.14. 21:08
13
Knyvtolvaj megnzve s 10 pontos! Jl indult az v :) Mg vrom nagyon a Child 44-et is, de gondolom az csak v vge fel lesz lthat.
avatar
Chacky
-
2014.02.13. 00:01
12
Htja egyik se rdekel annyira hogy kaparjam a falat a premierig.
avatar
Karessz
-
2014.02.11. 22:01
11
Lesznek j filmek idn, de egyezznk meg abban hogy 2015 lesz az igazi :D
avatar
flipper
-
2014.02.11. 17:34
10
Godzilla poster ;)

avatar
Toyota
-
2014.02.09. 22:53
9
Interstellar ott lesz a szeren!
avatar
Torpedo
-
2014.02.07. 20:14
8
Ezek kzl n is a Godzillt vrom nagyon, kvncsi vagyok mit hoznak ki belle! Az eredeti kirly volt...
avatar
sweetie
-
2014.02.06. 20:41
7
Knyvtolvajt meg szeretnm majd nzni :) De nlam 1. helyen az hezk Viadala befejez rsze van, ami novemberben lesz lthat!
avatar
Marci20
-
2014.02.05. 20:24
6
Godzilla!!
avatar
Bernie
-
2014.02.04. 20:47
5
Konyvtolvajt ajanlom, nezzetek meg!
avatar
Ramos
-
2014.02.04. 01:43
4
Interstellar a listn van, de a tbbi is egsz j lesz... (fleg a mkincses)
avatar
tSas
-
2014.02.03. 20:51
3
crosswind: A trailere j, de fl hogy a vgeredmny kolosszlis baromsg lesz :(
avatar
crosswind
-
2014.02.03. 17:58
2
Godzilla brutlis lesz :D
avatar
mandark
-
2014.02.03. 14:44
1
jajj csak az Interstellar olyan messze van mg :( legalbb a Grand Budapest Hotel kzelebb van, azt is vrom nagyon, elg j a sznszgrda
Elefntcsont szn Tonello zak
A YOOX a napokban egy egész üzletnyi Tonello ruhát pakolt fel a webáruházába, amik között számos remek vételt lehet találni.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller cím albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.