A rekordmagas tornyot Brazíliában építették fel
32 méter magas Lego-torony
3 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.04.16

BefejeztĂŠk a vilĂĄg legmagasabb Lego tornyĂĄnak ĂŠpĂ­tĂŠsĂŠt BrazĂ­liĂĄban, megdĂśntve 25 centimĂŠterrel a hat hĂłnappal ezelőtti chile-i rekordot. Az Ăşj torony majdnem 32 mĂŠter magasra nyĂşlik az ĂŠgbe.


6000 ĂśnkĂŠntes rĂŠsztvevő, főleg gyerekek vettek rĂŠszt a fĂŠlmilliĂł Lego-kockĂĄbĂłl ĂĄllĂł torony ĂŠpĂ­tĂŠsĂŠben, amit vĂŠgĂźl 31 mĂŠter 19 centinĂŠl fejeztek be, 4 nap utĂĄn. HelyszĂ­nĂźl a Sao Paulo-i Norte bevĂĄsĂĄrlĂłkĂśzpont kĂźlterĂŠt vĂĄlasztottĂĄk; a konstrukciĂłt a DĂĄniĂĄbĂłl kĂźldĂśtt Lego-szakĂŠrtők koordinĂĄltĂĄk ĂŠs felĂźgyeltĂŠk. EgyikĂźk, Per KjĂŚrgaard 20 kĂźlĂśnbĂśző orszĂĄgban, mĂ­g Karsten Niebuhr 10 kĂźlĂśnbĂśző torony ĂŠpĂ­tĂŠsĂŠben segĂŠdkezett eddig. „Ez egy rendkĂ­vĂźl interaktĂ­v esemĂŠny, melyben csalĂĄdok, iskolĂĄk vehetnek rĂŠszt.” – mondta el Roberio Esteves, a brazil Lego igazgatĂłja. „A csapatmunkĂĄn van a hangsĂşly, csak ezĂĄltal ĂŠrhettĂźk el cĂŠlunkat, hogy BrazĂ­lia legyen a rekordtartó”.


Az első Lego torony Londonban, 1988-ban ĂŠpĂźlt, ĂŠs mĂŠg „csak” 15 mĂŠter magasra nyĂşlt. AzĂłta tĂśbb orszĂĄg dĂśntĂśtte meg a rekordot: NĂŠmetorszĂĄg, Izrael, EgyesĂźlt Államok, Új-ZĂŠland, DĂŠl-Korea, OroszorszĂĄg, Kanada, NorvĂŠgia, JapĂĄn, Chile, s most BrazĂ­lia.

„Szerintem nagyon fontos, hogy megmutassuk a világnak, hogy mi is szeretünk Legózni. Ez a feladat összekapcsolja világ gyermekeit” – gondolkodott a 13 éves Gabriel Santos. A 9 éves Bruno Mendes másképp szemléli a dolgot: „Szeretem a veszélyes dolgokat, mint például egy nagy toronyból leereszkedni. Meg is halhatunk.” Igazi férfias hozzáállás!

Cimkék: Brazília, Lego, rekord,
1,900,350 Huf / 6,150 Eur
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
Hennel Ádåm is rÊszt vett azon a rendezvÊnyen, ahol az orszåg legtehetsÊgesebb fodråszai mutattåk be munkåikat.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb ĂśsszefoglalĂł Ă­rĂĄs jelenik meg az idĂŠn ĂĄprilis 9-ĂŠn 21. ĂŠletĂŠvĂŠt betĂśltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsĂĄn a Trendmagazin a hazai rajongĂłi kĂśzĂśssĂŠgekkel egyĂźttműkĂśdve szĂźletĂŠsnapi ajĂĄndĂŠkcsomagot kĂźld Kristennek!
avatar
Xnorbi
-
2011.04.17. 18:36
3
WOW
avatar
lovelyrekus
-
2011.04.17. 13:34
2
Jó sok lego kellett hozzá! :)
avatar
Athos
-
2011.04.17. 12:37
1
Nem semmi teljesítmény! :OoO
Gucci pénztárca
Ezzel a bőrből készült Gucci pénztárcával bárhol is legyél, Te leszel a nyerő! A lakkozott Gucci mintás tárcát kifejezetten úriemberek számára készítették.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MiutĂĄn a hatvanas-hetvenes ĂŠvekben ugrĂĄsszerűen nőtt a TV-kĂŠszĂźlĂŠkek szĂĄma a hĂĄztartĂĄsokban vilĂĄgszerte, egyre nagyobb hatĂĄst gyakoroltak az emberek ĂŠletĂŠre a kĂźlĂśnbĂśző Tv-sorozatok.