Trendmagazin

32 méter magas Lego-torony

A rekordmagas tornyot Brazíliában építették fel

2011.04.16 | Oroszvári Péter

Befejezték a világ legmagasabb Lego tornyának építését Brazíliában, megdöntve 25 centiméterrel a hat hónappal ezelőtti chile-i rekordot. Az új torony majdnem 32 méter magasra nyúlik az égbe.


6000 önkéntes résztvevő, főleg gyerekek vettek részt a félmillió Lego-kockából álló torony építésében, amit végül 31 méter 19 centinél fejeztek be, 4 nap után. Helyszínül a Sao Paulo-i Norte bevásárlóközpont külterét választották; a konstrukciót a Dániából küldött Lego-szakértők koordinálták és felügyelték. Egyikük, Per Kjærgaard 20 különböző országban, míg Karsten Niebuhr 10 különböző torony építésében segédkezett eddig. „Ez egy rendkívül interaktív esemény, melyben családok, iskolák vehetnek részt.” – mondta el Roberio Esteves, a brazil Lego igazgatója. „A csapatmunkán van a hangsúly, csak ezáltal érhettük el célunkat, hogy Brazília legyen a rekordtartó”.


Az első Lego torony Londonban, 1988-ban épült, és még „csak” 15 méter magasra nyúlt. Azóta több ország döntötte meg a rekordot: Németország, Izrael, Egyesült Államok, Új-Zéland, Dél-Korea, Oroszország, Kanada, Norvégia, Japán, Chile, s most Brazília.

„Szerintem nagyon fontos, hogy megmutassuk a világnak, hogy mi is szeretünk Legózni. Ez a feladat összekapcsolja világ gyermekeit” – gondolkodott a 13 éves Gabriel Santos. A 9 éves Bruno Mendes másképp szemléli a dolgot: „Szeretem a veszélyes dolgokat, mint például egy nagy toronyból leereszkedni. Meg is halhatunk.” Igazi férfias hozzáállás!