Rekordot döntött az árával
63 millió dollárért ment el a gyémánt
MTI/TM    2016.05.10    0 hozzászólás

A drágakő-minősĂ©gű gyĂ©mántok esetĂ©ben rekordot jelentő 63 milliĂł dollárĂ©rt (17,4 milliárd forint) adta el minden idők hatodik legnagyobb ilyen tĂ­pusĂş, 812,77 karátos gyĂ©mántját a kanadai Lucara Diamond Corporation.

A 812,77 karátos Constellation (CsillagkĂ©p) nevű csiszolatlan gyĂ©mántot valamivel több mint 77 ezer dolláros (21,3 milliĂł forint) karátonkĂ©nti áron vásárolta meg a dubaji szĂ©khelyű Nemesis International gyĂ©mántkereskedő cĂ©g. Az IIa tĂ­pusĂş darab sikeres eladása jĂł előjel a vancouveri szĂ©khelyű Lucara Diamond Corporation 1109 karátos Lesedi La Rona gyĂ©mántjának jĂşniusi aukciĂłjához.

Fotó: Lucara Diamond
Fotó: Lucara Diamond

MindkĂ©t követ tavaly novemberben találták a Lucara botswanai bányájában. A Lesedi La Rona - a botswanai setswana nyelven ez annyit tesz: "a mi fĂ©nyĂĽnk" - minden idők második legnagyobb drágakő-minősĂ©gű gyĂ©mántja. A szabálytalan alakĂş kő mĂ©rete 65 millimĂ©terszer 56 millimĂ©terszer 40 millimĂ©ter. A gyĂ©mánt nagy Ă©rdeklődĂ©s övezte árverĂ©sĂ©t jĂşnius 29-Ă©n rendezi meg Londonban a Sotheby's. Az aukciĂłsház a mĂşlt hĂ©ten több mint hetvenmilliĂł dollárra becsĂĽlte a Lesedi La Rona leĂĽtĂ©si árát, a Constellation sikerĂ©n felbuzdulva azonban most 86 milliĂł dollárra mĂłdosĂ­totta becslĂ©sĂ©t.

A legnagyobb drágakő-minősĂ©gű, 3106 karátos gyĂ©mántot 1905-ben találták egy dĂ©l-afrikai bányában. A Cullinan-gyĂ©mántot feldarabolták Ă©s több drágakövet csiszoltak belőle, a kĂ©t legnagyobb darab a brit koronaĂ©kszereket dĂ­szĂ­ti.

Cimkék: drágakő, gyémánt, luxus,
Fekete Tommy Hilfiger sneaker
A fiatalabb korosztály tagjai nincsenek könnyű helyzetben, amikor minőségi utcai cipőt keresnek maguknak.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.