Mit gondol a bulvárról a Starity és a Trendmagazin főszerkesztője?
A bulvármédia itthon és külföldön
Molnár Gergely interjúja    2011.04.06    39 hozzászólás

Mivel az utóbbi időkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetőjét. Az interjúból kiderül, hogyan látják ők a hazai bulvársajtót.

Hennel Ádám és Friesl Balázs
(fotók: Kiss Péter Attila)
Hennel Ádám és Friesl Balázs (fotók: Kiss Péter Attila)

Üdvözöllek benneteket itt az Andrássy úton található Párisi Nagyáruház Lotz-termében! Azt hiszem Hennel Ádámot nem kell bemutatnom a Trendmagazin olvasóinak, de Friesl Balázs, a Starity főszerkesztője kevesebbszer szokott nyilatkozni. Úgy tudom nem nagyon szoktál interjút adni, van ennek valamilyen külön oka, vagy miért alakult ez így?

Friesl Balázs: Eddig nem volt rá módom hogy interjút adjak, inkább a háttérben tevékenykedtem, de ez egyáltalán nem volt tudatos döntés részemről. Ha úgy alakul akkor jobban előtérbe fogok kerülni, persze azt nem tudom hogy ez hasznos lesz vagy sem, mennyire válik majd a Starity előnyére, de ez majd úgyis ki fog derülni!

Ádám, te viszont rendszeresen megszólalsz különböző helyeken, fontos számodra a párbeszéd az olvasókkal?

Hennel Ádám: Engem sokszor vádoltak már azzal, hogy krónikusan sokat szerepelek, de szerintem ez nincsen így, sőt. Én csak akkor szólalok meg, ha valamilyen komolyabb mondanivalóm van, de egyébként egyáltalán nem vagyok nyitott a nyilvánosság felé. Szerkesztőségünkbe rendszeresen kapok meghívókat különféle rendezvényekre, de szinte soha nem megyek el. Amikor pedig nyilatkozok, az azért van, mert nekem már kezdetektől volt egy olyan gondolatom, hogy egy ilyen lapnál mint amilyen a Trendmagazin, ahol megjelennek komolyabb, értékrendbeli, életviteli kérdések is, itt az nagyon előnyös, ha a magazint össze tudják kötni egy vezetővel, akinek az élete, értékrendje egyezik a kitűzött célokkal.

Mostani beszélgetésünk témája a bulvár, szerintetek mi a bulvár? Balázs, írd körül nekünk ezt a fogalmat légyszíves!

Friesl Balázs: A bulvár véleményem szerint egy nagyon tág fogalom, elsősorban a bulvársajtó azokkal a személyekkel foglalkozik, akik közszereplők, nagy érdeklődésre tettek szert, és az ő életük, mindennapjaik foglalkoztatják az embereket. Nagyjából így lehet leírni a bulvármédia tevékenységét. Ezen újságok olyan sztorikat közölnek le ismert emberekről, amik érdeklik az olvasókat, amik néha vidámak, néha meghökkentőek, és ezáltal kizökkentik őket a mindennapi életükből.

Ádám, te hogy írnád körül a bulvárt?

Hennel Ádám: Teljes mértékben osztom Balázs megállapítását, a bulvár elsősorban egy szórakoztató műfaj. Én egyébként azt látom, hogy hazánkban a bulvármédiának valahogy nagyon rossz kicsengése van, divat lett manapság a sztármagazinokat, rajongói közösségeket, szórakoztató televízióműsorokat lenézni, szidni, amivel én nem értek egyet. Természetesen tudom jól, hogy ezeknek a kritikáknak van alapja, hiszen én is látom azokat az eseteket, amikor a bulvársajtó egyes részei lejáratnak, megbélyegeznek, megaláznak embereket, illetve sajnos van amikor a kedves újságírók átlépnek egy bizonyos határt, és szó szerint hazugágokkal akarják növelni a példányszámot. Ezt én is elítélem! Ugyanakkor az is tarthatatlan állapot, hogy ezeket az egyedi eseteket az egész szórakoztató médiára rá akarják húzni!

A Trendmagazint az elmúlt egy-két hónapban gyakran érték támadások, miszerint “bulvárosodunk”. Miért is? - kérdezem én. Száz cikkünkből jó ha tízben megjelennek ismert emberek nevei. Vagy az a bűnünk, hogy kapcsolatban állunk a Starity-val? Akiket ez zavar, azoknak azt üzenem: írkáljanak amit akarnak, nem izgat!

Molnár Gergely interjúja
Molnár Gergely interjúja

Nyilvánvalóan sok különbség van a nemzetközi és a hazai bulvármédia, celebvilág között, ti hogy látjátok ezt?

Friesl Balázs: Szerintem olyan nagy különbségek nincsenek, legalábbis én azt vettem észre, hogy maga a bulvársajtó hasonló elveken működik. A legnagyobb különbség abból fakad, hogy külföldön igazi sztárok vannak, nálunk pedig úgynevezett celebek, akik azon kívül, hogy a címlapokon vannak, semmit nem tettek le az asztalra. Talán ez az egyik ok, amiért hazánkban ennyire elítélik a bulvárt. A másik különbség, hogy az ottani lapok szinte mindent megírnak a sztárokról, merre mennek, mit csinálnak éppen, nálunk ez nincsen így, kivéve az egy-két éppen aktuális bulvárhőst. De az is tény, hogy kint több újság működik, sokkal több szerkesztővel, fotóssal, akik mindenhol elkapják az ismert embereket. Magyarország egy kis ország ehhez, hogy például egy ismert embert az utcán lefotózzák és felkerüljön róla egy előnytelen kép az internetre.

Ez főleg ebből adódik, hogy kisebb az ország? Gondolom elsősorban Amerikával hasonlítod össze a hazai viszonyokat.

Friesl Balázs: Igen. A Starity is főleg külföldi lapokból dolgozik, és ha mi minden megjelenő hírt átvennénk, akkor azt az olvasóink nem nagyon díjaznák, mert a visszajelzések alapján nincs olyan méretű igény a sztárok mindennapi élete felé, mint Amerikában.

Hennel Ádám: Én is itt fognám meg a lényeget, hogy kis ország vagyunk, és ebből következően mások is a lehetőségek, ám én a legfőbb különbséget a minőségben látom. Nyilván ez a különbség adódhat abból is, hogy az Egyesült Államokban jóval nagyobb a piac, sokkal nagyobb pénzek mozognak a kiadóknál is, következésképpen nagyobb stábbal, minőségibb technikával tudnak dolgozni. Nekem nagy “szerelmem” a televíziózás, én rengeteg közéleti, szórakoztató műsort nézek naponta, és ott már tisztán felfedezhető a különbség. Mondok egy konkrét példát és akkor érthetőbb lesz az olvasóknak. Személy szerint nagyon kedvelem az NBC reggeli műsorát, a Today Show-t, ahol a közéleti témáktól kezdve egészen a legújabb filmekig mindenről szó esik. Egy igazi reggeli produkció, komoly és vidám témákkal.

Egy alkalommal - még 2008-ban - a Twilight széria kapcsán vendégük volt Kristen Stewart és Robert Pattinson (akiket gondolom nem kell bemutatni a Starity közösségének). Nos magát a stúdiót úgy kell elképzelni, hogy van egy hatalmas épület New York szívében (Rockefeller Plaza), és az utcáról belátni az üvegen keresztül a stúdióba! Azaz a műsor készítői már előre bejelentik, hogy a holnapi napon Kristen Stewart és Robert Pattinson lesz a vendégünk az élő adásban ekkor és akkor. A rajongók százai pedig ellepik az utcát, és ezáltal az átlagemberek is a show részei lesznek. Amíg tart a beszélgetés kintről beintegetnek, vagy éppen táblára írnak üzeneteket – csak és kizárólag pozitív megjegyzéseket lehet felírni -, és várják hogy vége legyen az interjúnak. Ekkor a műsorvezetőnő és a meghívott vendégek fogják magukat, kimennek az utcára, és folytatódik a műsor, jöhetnek a rajongói kérdések! Mindezt élőben! Valljuk be, nem sokszor adódhat olyan szituáció, amikor emberek a kedvenc világsztárjukkal kerülnek egy légtérbe, és még kérdezhetik is őket, nos az ottani média ezt is megteremti. Fantasztikus show-t csinálnak nap mint nap az NBC-nél, de ez csak egy példa volt a sok közül. Nos, azt hiszem hazánkban még messze vagyunk ettől a színvonaltól.

Friesl Balázs, Starity
főszerkesztő
Friesl Balázs, Starity főszerkesztő

Most térjünk vissza hazánkba, arra lennék kíváncsi hogy a hazai magazinokban – akár a ti magazinjaitokban - hogyan jelenik meg az ismert emberek felé irányuló rajongás?

Friesl Balázs: Itt először külön kell választani hogy melyik a rajongás és melyik az utálat. Sajnos általában nagyon nagy moderáció szükséges, mert lassan több az utálat mint a rajongás. Az biztos, hogy nagyon nagy közösségek tudnak kialakulni egy-egy sztár köré, akik a végsőkig istenítik és védik a kedvencüket. Például sokan képesek csak azért több felhasználót beregisztrálni a Starity-re, hogy a rajongók száma alapján a sztár előbbre kerüljön a ranglistán.

És ugyanez visszafelé elvakult gyűlölködéssé is válhat?

Igen, és úgy gondolom hogy ez főleg a korosztállyal függ össze. Van egy szint, amikor már nem tolerálják az emberek a másik kedvencét, és akkor elkezdődnek az odamondogatások, beszólogatások... Nagyon nehéz egy oldalon, ahol több sztár is megjelenik rendet tartani, mert rendkívül nehezen vannak meg egymás mellett a különböző rajongói közösségek.

Ádám, a Trendmagazinon mi a helyzet ezen a téren?

Hennel Ádám: A Trendmagazin ilyen szempontból könnyebb helyzetben van, hiszen nálunk nagyon bulváros témák nem jelennek meg. Kétségtelen hogy vannak olyan cikkeink, ahol ismert személyek is felbukkannak, de azok is valamilyen téma kapcsán keletkeznek. Úgyhogy nálunk a legnagyobb botrányok az én személyem körül forognak, de mondom ez leginkább azért van így, mert nem szerepelnek a magazinban sztárok, így az olvasóknak be kell érniük az én rendkívül unalmas dolgaimmal.

Viccet félretéve, én is a moderációt húznám alá, és örülök hogy a Balázs is ennyire fontosnak tartja ezt. Sajnos hazánkban a legnagyobb bulvármagazinokon semmilyen moderálás nincsen, így ha megjelenik egy ismert személyről egy hír, egy interjú, akkor 100 kommentelőből 89 egyből anyázni kezd, a másik 11 pedig a többieket kezdi el piszkálni. Ez nem állapot szerintem... A Trendmagazinon ilyen nem fordulhat elő, nálunk rendkívül erős a moderátori jelenlét, továbbá már a regisztráció után megpróbáljuk kiszűrni a problémás egyéneket. Éppen ezért már-már a nyugalom szigete az oldal, a viták is kultúráltan zajlanak, aminek én nagyon örülök!

Az alapkérdésre visszatérve pedig nekem az a határozott véleményem, hogy semmi probléma nincsen azzal, hogy fiatalok rajonganak ismert személyekért. Természetesen meg kell nézni hogy kiről van szó, milyen példát mutat, de ez már egyéni ügy, nekünk a feltételeket kell megteremtenünk hozzá. Ezért is mérhetetlen örömmel tölt el, hogy hazánkban az utóbbi években rendkívül megszaporodtak a minőségi tartalmakat előállító rajongói oldalak. Őket nem leszólni, hanem támogatni kellene...

Ha már a rajongóknál tartunk, engedjetek meg nekem egy személyes kérdést amit nem tudok kihagyni... Ti kiért, vagy kikért rajongotok? Balázs, elárulnál valamit esetleg erről nekünk?

Nincs olyan személy, akiért rajonganék, nem emelnék ki senkit...


Ez végülis meglepő válasz, Ádám?

Nos engem ez teljesen letaglózott! Mondjuk én értem, a Balázsnak pártatlannak kell maradni, nem szabad egyik irányba se húzni, mert abból még bajok lehetnek!

Igazából nekem sincsenek az életemben tömegesen olyan személyek, akikért úgy igazán rajonganék, ha viszont meg kell említeni valakit, akkor az nem lehet más mint Kristen Stewart. Őt tartom annak, akivel teljes mértékben azonosulni tudok, akinek a hozzáállása, a személyisége mind-mind rendkívül szimpatikus számomra, hát kaptam is érte eleget, de ez egy másik történet...
Most nyilván kíváncsi vagy arra is hogy miért ő?

Így van, pont ezt akartam kérdezni! Szóval?

Nem úszom meg úgy látom. Két kedvenc filmemben is játszik, az egyik a Beszélj!, ami Laurie Halse Anderson amerikai írónő Hadd mondjam el... című díjnyertes könyve alapján készült produkció. Megrendítő, szívhez szóló és ugyanakkor zseniális történet egy megsebzett, bezárkózott személyiségről. Mivel egy kis költségvetésű filmről van szó, ezért hazánkban nem igazán ismert, de éppen ezért is ajánlgatom egyre több helyen. Ebben a filmben szerintem Kris eddigi élete legjobb alakítását játssza, kéthetente megnézem ezt a filmet...

A másik örök kedvenc pedig a Kalandpark, ami szintén zseniális film, jónéhányszor láttam már. Greg Mottola nagyon hangulatosan mutatja be a 80-as évek amerikai tinikorszakát, az ottani társadalmi, emberi viszonyokat, kapcsolatrendszereket. Itt jegyezném meg, hogy a Trendmagazinon hamarosan indul egy új rovat a 80-as évekről, ne hagyjátok ki...

Kicsit kanyarodjunk a jövő felé, hogyan látjátok a bulvár jövőjét a magazinotokban?

Friesl Balázs: Mi mindenképpen a bulvár irányba szeretnénk tovább menni. A Starity egy fórumból nőtte ki magát, még nem nevezném bulvárlapnak, de ebbe az irányba megyünk. Egy olyan magazint szeretnék, ahol megjelennek ismert emberekről hírek, cikkek, érdekességek. Főként női témákban gondolkodunk, amikkel még inkább szélesíteni tudjuk a palettát és a tartalmakat. A bulvártémákat pedig úgy szeretnénk erősíteni, hogy a jövőben mi is megjelennénk bizonyos hazai rendezvényeken, és ezekről első kézből számolnánk be olvasóinknak.

Illetve az olvasói korcsoportot is megpróbáljuk feljebb tolni, mert a korosztály jelenleg nagyon fiatalokból áll, lassan 10-12 évesek is megjelennek a Starityn, ami nem biztos hogy a legjobb irány. Tervezünk egy új dizájnt is, amely képes lesz vonzani a kicsit idősebb korosztályt is.

Ádám? A Trendmagazin merre megy a jövőben?

Nálunk új dizájn nem lesz egyelőre, ezt már leszögezem! Mit szeretnénk bulvár témákban elérni? Igazság szerint semmi különöset, hiszen az oldalunk stílusa, szellemisége már adott. Ami viszont érdekes lehet, hogy végre valahára elindítjuk videós rovatunkat, amit én már nagyon régóta várok! Rendkívül érdekes interjúk és egyéb videós anyagok várhatók tehát a Trendmagazinon! Ami pedig a lap egészét illeti, szeretném továbbra is képviselni azt az érdékrendet amit én keresztény emberként vallok, azaz a házasságok támogatását, a család fontosságát, a fiatalok helyzetének a javítását és így tovább. Mindemellett pedig továbbra is nagy szerepet kap nálunk a divat, a polgárosodás... Mi mást mondhatnék? Megyünk előre!

Balázs és Ádám, köszönöm hogy itt voltatok és válaszoltatok a kérdéseimre! Sok sikert!

avatar
Alex89
-
2011.04.24. 22:29
1015
Nagyon érdekes cikk, jól körüljártátok a témát! Ha Amerikához hasonlítjuk az itthoni médiát akkor valóban nagyok a különbségek.. Én arra lennék kíváncsi hogy szerintetek ez mikor fog fordulni, és hogy mi szükséges ehhez? pénz? elhatározás? több tehetség?

UI: Nagyon várom a vásárlási tanácsadót is!!!!
avatar
Bebe
-
2011.04.10. 01:52
918
Torpedo: mire gondolsz, mi mindennapos eset?
avatar
Tompi
-
2011.04.09. 12:12
891
Nagyon jó interjú lett, gratulálok!
avatar
kantorjozsef
-
2011.04.08. 22:53
890
Kedves Ádám!Ebben az országban szinte lehetetlen lenne reprodukálni azt ami USÁban megy! ennek több oka is van:nincs elég tőke,nincs annyi sztár,és az emberek viselkedése is lehetetlenné teszi ezt! Itt arra kel az ország hogy az egyik politikus beszéli a hülyeségeket,vagy arról van szó hogy megint xy megy tüntetni!Ahelyett hogy vidám és értékes dolgokról lenne szó,nem pedig a sok balfék politikus meg holdudvara beszélné a baromságokat!Ebben a média is hibás,mert mindig ez van a hírekbe is,vagy ha nem politika akkor lopás,gyilkosság,családi drámák.És akkor még csodálkozik valaki ha ebben az országban már reggel7 órakor idegbetegek az autósok!Először ezen kéne változtatni!A többivel egyetértek!
avatar
Torpedo
-
2011.04.08. 18:04
888
\"Természetesen tudom jól, hogy ezeknek a kritikáknak van alapja, hiszen én is látom azokat az eseteket, amikor a bulvársajtó egyes részei lejáratnak, megbélyegeznek, megaláznak embereket, illetve sajnos van amikor a kedves újságírók átlépnek egy bizonyos határt, és szó szerint hazugágokkal akarják növelni a példányszámot. Ezt én is elítélem! Ugyanakkor az is tarthatatlan állapot, hogy ezeket az egyedi eseteket az egész szórakoztató médiára rá akarják húzni!\"

Ezzel egyet is értek, csak az a gond Ádám, hogy ez nem egyedi eset. Nagyon gyakori, sőt mindennapos. És amíg ez így is marad addig a bulvármédiára ezt rá is fogják olvasni.
avatar
Huszti
-
2011.04.08. 17:50
887
Szandi: ez csak nekünk lesz hahaha :D remélem \"megfizethető\" árak lesznek!
avatar
Szandi
-
2011.04.08. 15:10
886
ez a vásárlási tanácsadó tök jó ötlet, de ugye lesz lányoknak is??
avatar
annacska
-
2011.04.07. 22:48
883
Lilly-nek: A Speak tényleg jó film, én már láttam, de ott Kristen még fiatalabb volt, az Alkonyat előtt készült 1-2 évvel, nem utána!
avatar
annacska
-
2011.04.07. 22:41
882
A Starity szép oldal, minek oda új skin? Én is olvasgatom, de az ilyen Való Világos részeket zsigerből át tekerem, az lenne a jó ha ezzel nem is foglakoznának. Elvégre azok nem is sztárok, nemde?
avatar
bigyo92
-
2011.04.07. 21:42
879
\"Ádám ott épp az unalmasabb részeknél diszkréten a telefonját olvasgatja? xd))\"

ez nagy volt petra :DDD sztem csak lefelé nézett közben .P
avatar
sweetie
-
2011.04.07. 20:41
878
szépen kinyomtatták a leveleket :) meg milyen arik voltak a gyerekek :)
avatar
Attilaa
-
2011.04.07. 20:26
877
Dejó reméltem ,hogy igazam lesz és nem mondok hülyeséget.Amúgy nem vagyok olyan nagy szakértő csak kb 1 éve egyre jobban kezdenek érdekelni az órák (pláne a Hublot a kedvencem) és így nagyából otthon vagyok a témában.
\"még pár ilyen manóver és beveszlek magamhoz a bazárba! :-D\" húha akkor belehúzok :DDDDD
avatar
Mihaly
-
2011.04.07. 20:08
876
Jó interjú lett, két fiatal főszerkesztő két jó lap... :-)

Attilaa jól kiszúrtad, de igazi óraguru lehetsz. még pár ilyen manóver és beveszlek magamhoz a bazárba! :-D Meg tudom erősíteni az egy BB. Ádám pár hónapja cserélte be az IWC-t rá (ez volt élete első jó órás döntése! :-D)

Mihály
avatar
gery
-
2011.04.07. 19:35
875
Köszkösz!! Menő Cuccok férfiaknak :DD na ez érdekes lesz
avatar
Attilaa
-
2011.04.07. 18:57
874
avatar
Szandi
-
2011.04.07. 18:46
873
milyen vásárlási tanácsadó? :)
avatar
Bernie
-
2011.04.07. 18:21
872
Viedeós rovat JESSSSSZ! Már nagyon várom :O

Attilaa: te nagyon penge lehetsz órákból, ha így meg tudod állapítani.. Én nem tudom :DNem is látszik annyira.


Marci20:hát igen :D De múltkor Adrihanna is írta hogy kik írnak neki levelet.. őt is sajnálhatjuk :D
avatar
Attilaa
-
2011.04.07. 18:05
871
Huu ez a vásárlási tanácsadó nagyon jó lesz, mikorra várható???
avatar
Attilaa
-
2011.04.07. 17:58
870
H.Á kezén az 1 Hublot big bang jól látom :DD?
avatar
DaNi
-
2011.04.07. 17:25
869
Király :D Milyen ász lenne ha itthon is olyan lenne egy műsor mint a Today Show..
avatar
Marci20
-
2011.04.07. 13:54
867
Nem irigylem a starity-t, mert az ilyen 13 évesek tényleg olyan makacsok tudnka lenni uhh... Múltkor focimeccsen voltunk, ahol ilyen korúak játszottak, és majdnem összeverekedett két gyerek csak mert az egyik rosszat szólt Zidane-ról :DS
avatar
Athos
-
2011.04.07. 12:07
866
80-as évek??? Jeeeeaaah király!
avatar
volverin
-
2011.04.07. 00:31
865
Király! Jól össze lett rakva a cikk, grat M. Gergelynek a kérdésekért. Nagyjából egyet is értek, csak azt nem tudom, hogy azok a lapok/szerkesztők//tökmindegy akik a \"sötét\" oldalon állnak és mindig csak a rosszat írják le, őket hogy lehetne leváltani? Vagy mi ebben a jó? Egy bulvárlapnak tájékoztatni kéne, nem pedig mindenfélét hazudozni, plusz direkt keverni a sz4rt... És értem hogy Ádám miről beszél, mert ő a televízió műsorokat meg mindent beleszámol a bulvába, de van egy két mocskos újság aminek semmi mentsége nincs!
avatar
petra19
-
2011.04.06. 21:21
864
bölcsen tette a Balázs h ne mondott senkit xd ilyen pozícióban vigyázni kell :D

a képek nekem is nagyon tetszenek! Ádám ott épp az unalmasabb részeknél diszkréten a telefonját olvasgatja? xd))
avatar
Blackjack
-
2011.04.06. 20:13
863
Lemaradt: Én is szoktam nézni külföldi műsorokat, nekem a BBC a kedvencem.. NBC -t is interneten lehet fogni MO-n?
avatar
Blackjack
-
2011.04.06. 20:12
862
10-12 éves korosztály? Az gyilkos dolog :DD a Starityn akkor hatalmas moderálás kellhet:D De itt is voltak azért bajos dolgok, még ha Ádàm nem is látta.. Elég ha csak Luciust vagy azureust említemmrg nektek :D
avatar
Lilly
-
2011.04.06. 19:57
861
Hát Kristent nem nagyon csípem, az Alkonyaban az örökös szájtátogatásával eléggé idegesített :) Meg utáltam Rob miatt is de mind1:P más filmben még nem láttam, de akkor ezt a Beszéljt megnézem valahogy, hátha az Alkonyat után tanult még valamit a drága! :P

AnnaK örülök hogy ilyen jó viszonyban van a két lap hogy lett egy ilyen interjú, én sok sikert kívánok a Staritynek is és persze a TM-nek!!!! :)
avatar
Sarah22
-
2011.04.06. 19:11
860
Ismét jó lett az interjú meg hozzá a képek! :) Nehéz kérdés ez a bulvár, hogy mi számít annak meg mi nem. Én jobban kedvelem azokat a híreket amik inkább pl. egy filmmel kapcsolatosak, mintsem egy színész válásáról meg hasonlókról pletykálkodnak, amiknek a többsége nem is igaz.

Egyébként a Starity mióta üzemel?
avatar
SzalaiGabor
-
2011.04.06. 18:41
859
Nem tudom emberek mi alapján mondják hoy a TM bulvárosodik, én nem vettem észre. Nem is lenne jó ha keverednének így a lapok, szerintem az a legjobb ha minden helyén van kezelve! Eddig nem ismertem a Starity-t, most megnéztem és látszik hogy igényes. Csak ne lenne annyi magyar bulvárhír.. Inkább több külföldi komolyabb hír, engem azok jobban érdekelnek mint a valóvilágosok meg a No Thanx zenekarok!
Kék Mishumo kardigán
A Mishumo egy feltörekvő márka, mely elsősorban a sportosan elegáns fiatalokat kívánja megcélozni. Kiváló anyagválasztás és a színek megfelelő variálása a márka fő ismertetőjele - na és persze a több helyen is elhelyezett logó.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.