Egyedi autóbelsők a megszállott divatfanatikusoknak
A kifutóról az autóba
10 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.09.17

Néhány divatfanatikusnak nem elég, hogy kedvenc dizájnerei által megtervezett ruhákban járjon. Számukra lehet megváltás ez az Egyesült Államokban megtalálható cég, mely a gardróbból az ember autójába is bevarázsolja a divatot.


A New York-i fotós, Luis Gispert az elmúlt 2 évet többek között ilyen autóbelsők fotózására szentelte, és most mutatja be ezeket egy kiállításon. A Louis Vuitton-tól kezdve a Burberry-ig sok, eredetileg kifutóra szánt tervekkel találkozott az autókon belül – ezeket az életnagyságú fotókat osztja meg most a nagyközönséggel a New York-ban megtalálható Mary Boone Galériában.


Gispert egy „normális” terepjáró belterének fotózása során figyelt fel a kint elterülő gyönyörű tájképre. Innen kapta az ihletet, hogy az egyedi külterek mellett a beltér is legyen az, és elkezdte keresgélni az ilyen autókat.


Egy profi fényképezőgéppel valamint egy nagylátószögű objektívvel felszerelve mindig ugyanonnan készíti el a fotókat, és sosem használja ugyanazt a vidéket kétszer a háttérnek.


Az első autó, amit le akart fotózni, egy Cadillac Escalade volt, a színes, Takashi Murakami által megálmodott Louis Vuitton mintával. Ezután már nem volt megállás: Burberry BMW, Coach Cadillac… A gazdagon színezett belterek nagyon jól harmonizálnak a hasonló árnyalatú, ablakon átlátszó hátterekkel, mégis a totálisan átalakított belsőre irányítják a figyelmet.


A fotós kiállítása szeptember 8-tól október 22-ig látogatható a New York-i Mary Boone Galériába.


 

Kapcsolódó cikkek
A legendás angol terepjáró gyakorlatilag 30 éve ugyanazzal a külsővel, de mindig megújuló, páratlan menetteljesítménnyel készül.
Hála néhány sikeres fotós és riporter munkájának mi is bekukkanthatunk pár kulcslyukon át, hogy megtudjuk, milyen körülmények közt töltik hétköznapjaikat a  leghíresebb tervezők.
Idén Los Angeles-ben rendezték meg az MTV zenei video díjátadó gálát, ahol a világsztárok mindennél jobban szerettek volna tündökölni különleges outfitjeikben.
avatar
Cristopher
-
2011.10.30. 22:01
10
Gucci , Burberry *****
avatar
Nora16
-
2011.09.25. 15:41
9
Nagyon szépek :)
avatar
sweetie
-
2011.09.20. 18:14
8
tök jól néznek ki!
avatar
Fire
-
2011.09.19. 12:19
7
Mindig ki lehet találni valami újat. Az összeset be merném vállalni a rózsaszin kivételével! :)
avatar
Csili
-
2011.09.19. 04:12
6
a Burberry félét el tudnám képzelni :))
avatar
mandark
-
2011.09.18. 22:29
5
meg egy kis plusz pénzzel ha véletlen elfogy a színes LV anyag :)
avatar
hottie
-
2011.09.18. 21:17
4
ezt meglehetne csinálni kis ügyességgel bármilyen kocsiban :))
avatar
Adrihanna
-
2011.09.18. 20:01
3
hmmmm..... =) át kéne huzatni a picikocsit belülről =P hehehe
avatar
monti
-
2011.09.18. 18:32
2
a burberry meg a gucci álomszép!!!
avatar
Florahh
-
2011.09.18. 16:39
1
Húha :) Az első kettőben szívesen ülnék, de a zöld már nyomasztó lenne!
Ralph Lauren pólók többféle színben
Ralph Lauren pólót szeretnél vásárolni, de itthon egyáltalán nem találsz? Gyakori probléma, de az internetes vásárlás lehetősége ezt is megoldja.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.