Ilyen a Jordi Poblet Pedro által megálmodott elektromos motor is
A környezettudatos közlekedésé a jövő
5 hozzászólás
Major Imola    2011.04.21

A spanyol designer, Jordi Poblet Pedrol legĂşjabb kedvencĂŠt mutatta be a nagykĂśzĂśnsĂŠgnek a napokban. CĂŠlja az volt, hogy a motor trendi megjelenĂŠse feltűnĂŠst keltsen, ĂŠs ennek segĂ­tsĂŠgĂŠvel felhĂ­vja a figyelmet a kĂśrnyezetvĂŠdelem fontossĂĄgĂĄra.


Az elektromos motorok egyelőre mĂŠg nem annyira kĂśzkedveltek, inkĂĄbb az idősebbek szĂĄmĂĄra ismert elektromos kerĂŠkpĂĄrok van forgalomban. De itt az ideje, hogy ez megvĂĄltozzon ĂŠs mĂĄs korosztĂĄlyok is kedvet kapjanak a kĂśrnyezetbarĂĄt, pĂŠnztĂĄrca kĂ­mĂŠlő motorok hasznĂĄlatĂĄra. Nagyon szĂŠpen formatervezett, a fő hangsĂşly a fa ĂŠs fĂŠm elemeken van. KĂźlĂśnleges anyaghasznĂĄlata eltereli figyelmĂźnket a nem termĂŠszetes, műanyag kiegĂŠszĂ­tőkről. RĂŠszleteiben elveszve ĂŠrdekes megoldĂĄsokkal szembesĂźlĂźnk, a LED-es lĂĄmpasor ĂŠs a kerĂŠkfelfĂźggesztĂŠs egyedĂźlĂĄllĂł.


Az elektromos hajtĂĄst tĂśbb kismĂŠretű szĂ­nes akkumulĂĄtor adja. Nagyon praktikus, kicsiny mĂŠretĂŠnek kĂśszĂśnhetően akĂĄr egy ĂĄtlagos női tĂĄskĂĄban is elfĂŠr. A Biona nĂŠvre keresztelt motor, a remĂŠnyek szerint megpiszkĂĄlja a motor szerelmeseinek kĂ­vĂĄncsisĂĄgĂĄt ĂŠs a koncepciĂłs tervből egy nagyobb lĂŠpĂŠssel a gyĂĄrtĂł sorra kerĂźl majd. A visszajelzĂŠsek alapjĂĄn erre minden esĂŠly megvan, mĂĄr csak az a kĂŠrdĂŠses, hogy teljesĂ­tmĂŠnyben kĂŠpes e felvenni a versenyt elődjeivel.


A műszaki adatok, fogyasztĂĄs, fenntarthatĂłsĂĄg, hatĂłtĂĄvolsĂĄgi adatok egyelőre mĂŠg nem kerĂźltek nyilvĂĄnossĂĄgra. Ennek oka, hogy az első benyomĂĄst kĂźlsejĂŠvel akartĂĄk elĂŠrni. Egy dolog azonban egĂŠszen biztos, ĂĄra a gazdag rĂŠteg szĂĄmĂĄra lesz kifizethető ĂŠs nem lenne meglepő, ha a kĂśvetkező Tomb Raider filmben Angelina Jolie hasonlĂłval szĂĄguldozna.

Cimkék: dizájn, motor,
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb ĂśsszefoglalĂł Ă­rĂĄs jelenik meg az idĂŠn ĂĄprilis 9-ĂŠn 21. ĂŠletĂŠvĂŠt betĂśltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsĂĄn a Trendmagazin a hazai rajongĂłi kĂśzĂśssĂŠgekkel egyĂźttműkĂśdve szĂźletĂŠsnapi ajĂĄndĂŠkcsomagot kĂźld Kristennek!
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvĂĄrmĂŠdiĂĄrĂłl, ezĂŠrt Ăşgy dĂśntĂśttĂźnk, hogy egy asztalhoz ĂźltetjĂźk a Starity ĂŠs a Trendmagazin vezetőjĂŠt.
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
avatar
Oliv3r
-
2011.04.22. 19:37
5
menő :D
avatar
intel
-
2011.04.22. 15:17
4
kipróbálnám, de a fa miatt nem lehet túl kényelmes :P
avatar
gery
-
2011.04.22. 13:50
3
Dizájnos!
avatar
Bernie
-
2011.04.21. 15:23
2
fapados, de környezetkímélő :)
avatar
Tompi
-
2011.04.21. 14:44
1
Elég kényelmetlen lehet :S
Csíkos Tommy Hilfiger ing
Ha beszereztünk egy kényelmes mokaszint és fehér nadrágunk is van, akkor már csak a megfelelő ingekről kell gondoskodnunk.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
SzerkesztősĂŠgĂźnk Ăşgy dĂśntĂśtt, hogy egy egĂŠsz rovatot szentel a 20. szĂĄzad egyik legemlĂŠkezetesebb ĂŠvtizedĂŠnek, a legendĂĄs nyolcvanas ĂŠveknek.