Trendmagazin

A nyár legjobb slágerei

Itt a TOP 10

2011.10.05 | Bánhidi Dóra

Szerettem volna összeállítani nektek egy listát, amiben az idei nyár legnagyobb slágerei szerepelnek. Egyrészt jó egy kicsit összegezni az elmúlt hónapokat zenei szempontból, másrészt pedig mindig visszatérhettek majd ide, ha az őszi időjárás miatt épp rossz kedvetek lenne. Remélem megtaláljátok a felsorolásban a személyes kedvenceteket is, és jó kedvre derültök majd a zenék hallatán. Kezdjük is meg a visszaszámlálást!

10. A tizedik helyen az én listámon Chris Brown áll, akit ugyan sokan leírtak Rihannával történt emlékezetes afférja óta, ám idén úgy tűnik rajongó tábora mégis visszafogadta őt a kedvencek közé. Az énekes márciusban új albummal jelentkezett, melynek a F.A.M.E. címet adta, és amiről elsőként a „Yeah 3X” című dalt jelentette meg. Ez a szerzemény igazán nyárra nőtte ki magát és vált slágerré, a hozzá készült videoklipben pedig azok a leglátványosabb jelenetek, amikor Chris bemutatja lenyűgöző tánctudását.



9. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én semmit sem tudtam Martin Solveig- ről egészen addig, amíg meg nem jelentette a Dragonette-l közös, „Hello” című dalát. Aztán ahogy később utána olvastam kiderült, hogy a francia dj-nek volt korábban is pár ismert száma, és hogy három albumot is kiadott már, de igazából a „Hello” hozta meg számára az áttörő sikert. Ez a dal Martin Solveig legújabb, Smash című, negyedik lemezén található meg, a hozzá forgatott videoklip pedig mindent elárul az elektro-pop egyik koronázatlan királyáról.



8. „ Everyday I’m shuffelin”. Az LMFAO slágere az egész nyarunkat végigkísérte, nem volt olyan buli, ahol a „Party Rock Anthem” fel ne csendült volna valamilyen formában. Redfoo és SkyBlu két igazán különleges figura, egyszerűen nem lehet elmenni mellettük szó nélkül, bevallom nekem például elég sokáig nem tetszett ez a dal. A két zenész 2006-ban alapította meg az LMFAO nevű formációjukat, de igazán nagy sikereket ezzel az őrült szerzeménnyel értek el. A fiúk a dalhoz készült videoklipben világhírűvé tették a „shuffle” táncmozdulatot, azóta több millióan buliztak így a különböző partykon.



7. A hetedik helyen egy olyan francia dj áll, akit nem hagyhattam ki a listából, hiszen futószalagon gyártja a slágereit. David Guetta zenéje nélkül nem létezik nyár, a szerencsések hazánkban is többször hallhatták már élőben a világsztárt. Bár a mostani dalai nekem annyira nem tetszenek, mint például a tavalyi „Sexy Chick”, azért idén sikerült két Grammy-díjat is bezsebelnie a dj-nek. Én most a „Where Them Girls At” című dalt választottam, mert a klipje igazán nyári hangulatú.



6. Bár mostanában Usher épp Enrique Iglesias-al közös, „Dirty Dancer” című dalával forog a köztudatban, azért ne feledkezzünk meg az énekes kicsit korábbi, „More” című slágeréről. Ez a dal pont olyan, amit buliba készülve kell meghallgatni, vagy ha éppen nagyon fáradt vagy, mert egyből felpörget és felébreszt. Az energetikus slágerhez egy kevésbé látványos videoklip készült, hiszen a legtöbb képet Usher „OMG” turnéjáról vágták be, de attól még megállja a helyét ezen a listán.



5. Emlékszem a most következő dalt egy divatbemutatón hallottam először, és egyből magával ragadott. Egyrészt Cee Lo Green-ek különleges, karakteres hangja van, másrészt a „Bright Lights Bigger City” című dal hűen tükrözi a szombat esti nyüzsgést New York utcáin és szórakozóhelyein. Egyszerűen boldog és önfeledt kisugárzása van ennek a slágernek, ezért is került listám ötödik helyére.



4. Shakira aktuális slágere pimaszul szexi és határtalanul önfeledt. A „Rabiosa” című dal angol verziójában Pitbull is közreműködik, a spanyol változatban pedig természetesen egy spanyol énekes, El Cata tűnik fel pár sor erejéig. A dalhoz az erotikától túlfűtött videoklip készült, amiben Shakiráról kiderül, hogy nem csak a szőke hosszú, hanem a sötétbarna, rövid frizura is nagyon jól áll neki.



3. A most következő dal tulajdonképpen kakukktojás, hiszen a Maroon 5 legújabb szerzeménye már nyár végén látott napvilágot, de annyira vidám hangulata van, hogy nem tudtam kihagyni a listáról. Szerintem az amerikai együttes legelső, „This Love” című dala óta nem alkotott ekkora slágert, mint a „Moves Like Jagger”. A csapat Christina Aguilera-t kérte fel egy kis közreműködésre a dalban, ami lehet, hogy épp az énekesnő visszatérését jelképezi.



2. Britney Spears botrányoktól mentes, nagy visszatérésének ékes bizonyítéka a „Till The World End” című dal. Számos feldolgozása, remix változata született már, nekem mégis az eredeti tetszik a legjobban. Egyébként furcsa belegondolni, hogy az énekesnőnek a hetedik nagylemezén, a „Femme Fatale”-on szerepel ez a dal, hiszen olyan érzésem van, mintha Britney semmit sem változna vagy öregedne. Sajnos én nem voltam Spears kisasszony budapesti koncertjén, de várom a beszámolókat azoktól, akik szem- és fültanúi voltak a nagy eseménynek.



1. Az idei nyár emlékezetem szerint Jennifer Lopez és Pitbull slágerével, az „On The Floor”- al vette kezdetét. Elég nagy durranás volt, ugyanis a 42 éves, kétgyermekes Lopez anyuka megmutatta a dalhoz készült videoklipben, hogy kirobbanó formában van, és felkészült arra, hogy ismét a slágerlistákat ostromolja. Ezzel a nyári slágerrel zárom listámat, nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert ha tetszik nektek, legközelebb is szívesen készítek különböző válogatásokat.