Az olasz miniszterelnök kijelentése botrányt kavart
A Rolex bocsánatkérést követel Matteo Renzitől
Munkatársunktól    2015.05.10    2 hozzászólás

A Rolex szerint az olasz kormány negatĂ­van bĂ­rálta a márka hĂ­rnevĂ©t, amikor összefĂĽggĂ©sbe hozta a tĂĽntetőket Ă©s a svájci ĂłragyártĂłt. A Rolex Italia feje az olaszországi miniszterelnököt, Matteo Renzit vádolta meg a márka nevĂ©nek bemocskolásával, mivel a politikus azt sugallta, hogy a milánĂłi tĂĽntetők Ă©s a vandálok Rolexet viselnek. Egy teljes oldalon jelent meg az összes legfontosabb olasz Ăşjságban szerdán az a cikk, amiĂ©rt Gianpaolo Marini bocsánatkĂ©rĂ©st követelt Renzi­től Ă©s Angelino Alfano belĂĽgyminisztertől, miután állĂ­tĂłlag mindkĂ©t politikus arra utalt hogy az egyik álarcban rongálĂł tĂĽntető ­Rolexet viselt.


„SzeretnĂ©m kifejezni mĂ©lysĂ©ges sajnálatomat, Ă©s csalĂłdásom a szavai általi asszociáciĂłk miatt­, hogy Ă–n szerint összefĂĽggĂ©s van az ablakokat betörő vandálok, Ă©s a Rolex­et viselők között”­ - nyilatkozta egy cikkben Marini. Sokan megkĂ©rdőjeleztĂ©k a fĂ©nykĂ©p Ă©s a videĂł minősĂ©gĂ©t is, mondván hogy nagyon valĂłszĂ­nűtlen, hogy egy Rolexről lenne szĂł, Ă­gy az olasz miniszterelnök mĂ©g nagyobb bakiba futhat bele. „Sajnálatosan a szavainak visszhangja rendkĂ­vĂĽli nagy volt, Ă©s elfogadhatatlan az, hogy egymás mellĂ© helyezi a Rolex­et, Ă©s a pusztĂ­tás kĂ©pĂ©t, amely MilánĂłban törtĂ©nt, vagy akár azt az erőszakot, ami az egĂ©sz világot felforgatja” – mondta Marini.

Felgyújtott Mercedes
terepjáró Milánóban (Fotó: Xinhua/Reuters Photo)
Felgyújtott Mercedes terepjáró Milánóban (Fotó: Xinhua/Reuters Photo)

A fotĂł a feltĂ©telezett Rolex­ről Ă©s a vandálkodĂł szemĂ©lyről kĂ©nyelmes politikai szimbĂłlum volt Renzi Ă©s Alfano számára, akik arra használták ezt a kĂ©pet, hogy lejárassák a tĂĽntetĂ©seket Ă©s mindehhez segĂ­tsĂ©get nyĂşjtott nekik az agresszĂ­v tiltakozĂłk felbukkanása. Korábban Renzi köszönetet mondott a demokratáknak, hogy megtisztĂ­tották MilánĂł utcáit, "mĂ­g azok a Rolex­et viselő vandálok csupán megrongálták az utcákat". Alfano Ăşgy utalt rájuk, mint „figli di papa”, azaz „gazdag gyerekek kapucniban”, akik elszántan megprĂłbáltak mindent megsemmisĂ­teni MilánĂł utcáin.

A Rolex nem először keveredett bele az olasz politikai játszmákba. MĂ©g Ă©v elejĂ©n egy ĂĽzletember, Stefano Perotti azzal lett megvádolva, hogy a korábbi kabinetminiszter, Maurizio Lupi fiának ajándĂ©kozott egy Rolexet. Lupi­t vĂ©gĂĽl nem vádolták meg az igazságszolgáltatás előtt, de a Rolexes incidens ráégett a nevĂ©re Ă©s többek között a pártok is korrupciĂłval vádolták, Ă­gy kĂ©nytelen volt lemondani.

avatar
Aaron
-
2015.06.11. 20:50
2
*tiszta
avatar
Aaron
-
2015.06.11. 20:50
1
A képről egyből tuszta hogy nem Rolex óráról van szó!
Salvatore Ferragamo 'Boston' utazótáska
A Salvatore Ferragamo márka talán nem túlzottan ismert hazánkban, ám nyugodt szívvel ajánlom termékeiket.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetĂ©sĂ©vel megindult az első palesztin intifáda, a Föld elĂ©rte az ötmilliárdos nĂ©pessĂ©get, a mozikat pedig meghĂłdĂ­totta Gordon Gekko.