Az olasz miniszterelnök kijelentése botrányt kavart
A Rolex bocsánatkérést követel Matteo Renzitől
Munkatársunktól    2015.05.10    2 hozzászólás

A Rolex szerint az olasz kormány negatívan bírálta a márka hírnevét, amikor összefüggésbe hozta a tüntetőket és a svájci óragyártót. A Rolex Italia feje az olaszországi miniszterelnököt, Matteo Renzit vádolta meg a márka nevének bemocskolásával, mivel a politikus azt sugallta, hogy a milánói tüntetők és a vandálok Rolexet viselnek. Egy teljes oldalon jelent meg az összes legfontosabb olasz újságban szerdán az a cikk, amiért Gianpaolo Marini bocsánatkérést követelt Renzi­től és Angelino Alfano belügyminisztertől, miután állítólag mindkét politikus arra utalt hogy az egyik álarcban rongáló tüntető ­Rolexet viselt.


„Szeretném kifejezni mélységes sajnálatomat, és csalódásom a szavai általi asszociációk miatt­, hogy Ön szerint összefüggés van az ablakokat betörő vandálok, és a Rolex­et viselők között”­ - nyilatkozta egy cikkben Marini. Sokan megkérdőjelezték a fénykép és a videó minőségét is, mondván hogy nagyon valószínűtlen, hogy egy Rolexről lenne szó, így az olasz miniszterelnök még nagyobb bakiba futhat bele. „Sajnálatosan a szavainak visszhangja rendkívüli nagy volt, és elfogadhatatlan az, hogy egymás mellé helyezi a Rolex­et, és a pusztítás képét, amely Milánóban történt, vagy akár azt az erőszakot, ami az egész világot felforgatja” – mondta Marini.

Felgyújtott Mercedes
terepjáró Milánóban (Fotó: Xinhua/Reuters Photo)
Felgyújtott Mercedes terepjáró Milánóban (Fotó: Xinhua/Reuters Photo)

A fotó a feltételezett Rolex­ről és a vandálkodó személyről kényelmes politikai szimbólum volt Renzi és Alfano számára, akik arra használták ezt a képet, hogy lejárassák a tüntetéseket és mindehhez segítséget nyújtott nekik az agresszív tiltakozók felbukkanása. Korábban Renzi köszönetet mondott a demokratáknak, hogy megtisztították Milánó utcáit, "míg azok a Rolex­et viselő vandálok csupán megrongálták az utcákat". Alfano úgy utalt rájuk, mint „figli di papa”, azaz „gazdag gyerekek kapucniban”, akik elszántan megpróbáltak mindent megsemmisíteni Milánó utcáin.

A Rolex nem először keveredett bele az olasz politikai játszmákba. Még év elején egy üzletember, Stefano Perotti azzal lett megvádolva, hogy a korábbi kabinetminiszter, Maurizio Lupi fiának ajándékozott egy Rolexet. Lupi­t végül nem vádolták meg az igazságszolgáltatás előtt, de a Rolexes incidens ráégett a nevére és többek között a pártok is korrupcióval vádolták, így kénytelen volt lemondani.

Szólj hozzá te is!

Ahhoz, hogy hozzászólhass a cikkhez, előbb be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, az alábbi adatok megadásával megteheted, a hozzászólásod pedig egyből megjelenik az oldalon.

Kép beillesztése: http://domain.hu/kepneve.jpg - egy hozzászólásban több kép is elhelyezhető!

Mennyi 2 és 3 összege?
Ez védelmi célokat szolgál, szimplán írd be a fenti összeadás összegét!
avatar
Aaron
-
2015.06.11. 20:50
2
*tiszta
avatar
Aaron
-
2015.06.11. 20:50
1
A képről egyből tuszta hogy nem Rolex óráról van szó!
Fekete YSL táska
A Yves Saint Laurent tökéletes választás azoknak, akik némi fiatalosságot és egyediséget szeretnének belevinni a ruhatárukba. Szó se róla, vannak rendkívül feltűnő termékeik, ahogy a most látható fekete táska is igencsak egyedi a hatalmas márkalogó hatására.

Legfrissebb hozzászólások
26
Vapiano – Egy falat...
villo, 2017.06.18. 20:48
7
A pápai pilóták egyedi...
Robcsi001, 2017.05.12. 19:39
1
Mi történt Taylor Lautner...
DaveLee, 2017.01.10. 23:10
9
Kalifornia megelőzte...
szzol, 2016.12.22. 23:37
2
George R. R. Martin beszólt...
Corall, 2016.11.07. 23:51
29
Tini vagyok, hogyan...
barbarakovacs, 2016.10.06. 09:29
Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás előtti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az időszakban.