A svjci mrka vezre Knrl, Tiger Woodsrl s kedvenc rjrl is beszlt
A TAG Heuernl imdjuk a kihvsokat
WtheJournal/TM    2013.12.30    5 hozzszls

Nemrégiben nevezték ki a vezérigazgatói posztra, miután már 20 éve a TAG Heuer­nél dolgozott. Stéphane Linder jól tudja, mi a képlete annak, hogy sikeres legyen a munkájában. Miközben a WtheJournal munkatársával beszélgetett, nemcsak a karrierjérl, hanem a TAG Heuer termékeirl és piacról is elárult egyet, s mást.

Stephane Linder, a TAG Heuer
vezrigazgatja (Fot: ablogtowatch.com)
Stephane Linder, a TAG Heuer vezrigazgatja (Fot: ablogtowatch.com)

WtheJournal: Történelmi visszatérést produkálva, az amerikai Oracle Team épp most nyerte meg az amerikai kupát az új-zélandi csapat ellen. Mit gondolsz errl?

Stéphane Linder: Természetesen elégedett vagyok, hiszen ez fantasztikus gyzelem! Megnyerni nyolc magas szint vitorlásversenyt, egyszeren hihetetlen visszatérés. A TAG Heuer­nél imádjuk a kihívásokat, és a kiválóságot is persze, hiszen ezek olyan értékek, amiket mi magunk is támogatunk. Akár azt is mondhatnánk, hogy ezek a cég alkotóelemei, ilyen a DNS-­e. Az Oracle gyzelem megtanította nekünk, hogy mindig van remény, még akkor is, ha a dolgok keménnyé válnak.

2013. június elsejétl lettél igazgató, de most sszel ünnepelhetted azt, hogy már 20 éve a TAG Heuer­nél dolgozol. Boldog vagy?

Imádom ezt a márkát, hiszen nekem két f szenvedélyem van: az innováció és az autók,­ és mindkett összekapcsolható a TAG Heuer­rel. A cégnél nemcsak boldog vagyok, de otthon is érzem magam. Ha ez nem így lenne, nem is maradtam volna már itt ennyi ideig. Elégedett vagyok az évforduló miatt is, de ami a leginkább érdekel az, hogy milyen kihívások állnak elttünk.

Mik ezek a kihívások?

Ugyanazt a stratégiát fogom majd követni, mint amit az én eldöm, Jean­-Christophe Babin is csinált. A TAG Heuer márka mindig is újítónak számított, amennyiben a termékeirl volt szó. Ezt persze be kellett bizonyítanunk azzal, hogy egyre több díjat nyerünk, megnyertük például még a Geneva Grand Prix d’Horlogerie díjat is, nem kevesebb, mint hét alkalommal. 2004 volt az az év, amikor belekezdtünk lényegesebb, nagyra tör újításokat létrehozni, például a Monaco V4­ modellel, ami épp az én felügyeletem mellett történt abban az idben. Végül is a terméket csak 2011­-ben dobtuk piacra. Manapság, az egyik f kihívásunknak tartjuk, hogy 5000­-10000­ CHF árskálában innovatív fejlesztésekkel rukkoljunk el. Van benne potenciál, hiszen kivételes eredményeket érhetünk el ebben a szegmensben. Most már megvannak a szükséges ipari létesítményeink is, köszönheten az új Chevenez Manufacture­nek, ami 2013. június 15-­tl üzemképes. Persze megvan hozzá a szükséges tudásunk is, nagy teljesítmény termékfejlesztési szekcióval, melyet Guy Semon irányít. Chevenezben az a célunk, hogy legalább 100 ezer versenyórát produkáljunk évente.Mi a TAG Heuer gyengesége?

A kínai piacon lév szegényes betörésünk. A TAG Heuer – összehasonlítva a többi márkával -­ késn érkezett meg a kínai környezetbe. Már dolgozunk az ottani piacon kialakult képünk finomításán, és igyekszünk kihangsúlyozni a sportos óráinkat is, társítva a többi TAG Heuer órával. A kínai vásárlók különösen értékelik a vékony, és elegáns mechanikus órákat, melyeknek fehér számlapja van. A Carrera modellt jelenleg próbáljuk a piacon, de Kínában még mindig csak egy olyan márka vagyunk, mely folyamatos versenyben áll a többivel.

Híve vagy az e-­kereskedelemnek?

Határozottan! Ebben az évben februárban az Egyesült Államokban indítottunk egy e­-kereskedelemmel foglalkozó weboldalt, a legnagyobb piacunkon, ahol vezet márkának számítunk. Július végén ugyanezt tettük az Egyesült Királyságban is, de még mindig sok a teendnk. Az üzleti megközelítésünk természetesen vásárló-orientált, ami azt jelenti, hogy ha egy vásárló megnézi a weboldalt, akkor megtudhatja onnan az óra árát, és persze minden mást is róla, nem úgy, mint más közösségi oldalakon. Szintén megpróbálunk számolni a szürke piaccal is. Viszonyítási alapon, reméljük azt is, hogy a keresési listák elejét el tudjuk érni, és az olyan gátlástalan viszonteladók elé tudunk kerülni, akik elhomályosítják a márkánk képét azzal, hogy leértékelt áron kínálják eladásra a termékeinket. Természetesen, az internetes kereskedelem csak a kiegészítje a bolti árusításnak, hiszen a legtöbb vásárlónk szereti látni a terméket közelrl, és személyesen is, még mieltt megveszi, és ami talán a legfontosabb, szeretnék megérinteni is azt.

Neked melyik a kedvenc TAG Heuer órád?

Ez attól függ, épp mit csinálok. Hogyha természetes, trendi külsben szeretnék megjelenni, a Monaco­t választanám. Mivel imádom az autókat, ezért nagyon kedvelem a Carrera modelleket is, de ha épp valamilyen kikapcsolódáshoz kell órát választanom, akkor az Aquaracer modellek közül válogatnék. Hogy szinte legyek, mindet imádom! De ha szigorúan szinte akarok lenni önmagamhoz, a valódi kedvencem a Monaco V4­-es modell.

TAG Heuer Monaco V4
TAG Heuer Monaco V4

Visszanézve, mit gondolsz Tiger Woods 2009-­es családi problémáiról?

Nagyon nehéz erre válaszolni, különösen most, így utólag bölcselkedve. egyértelmen egy komoly reklám volt a TAG Heuer számára, különösen az Egyesült Államokban, ahol a golf egy nagyon befolyásos sportnak számít. Néhány idre még meg tudtuk tartani t, de fogalmunk sem volt arról, hogy egyáltalán visszatér-e majd valamikor. A róla kialakult kép akkoriban nagyon eltorzult lett egyik pillanatról a másikra, és észrevettük hogy már nem is olyan népszer, mint korábban volt. Tisztelnünk kell a fogyasztóinkat, így nincs mit megbánnunk ma sem.

Milyen a TAG Heuer és a Forma 1 kapcsolata?

A Forma 1 még mindig a TAG Heuer egyik legersebb területe, és mi mindig is készítettünk versenyórákat. Az 1970-­es években mi voltunk a Ferrari hivatalos óragyártója, és a futamok összes versenyzje TAG Heuer­ idmérket viselt. Mára ez a légkör szerencsére ismét újjáéledt, elssorban Ron Howard filmjének, a Rush­nak köszönheten, melyben James Hunt (akit Chris Hemsworth játszik) és Niki Lauda (akit pedig Daniel Brühl játszik) mérik össze versenyzi tudásukat. Mostanra már a McLaren csapattal is jó kapcsolatot ápolunk mintegy 25 éve, és szeretnénk még tovább ersíteni ezt a kötdést. Sajnos az egész Forma 1­ brandet nem tudjuk megvásárolni!

Cimkk: Interj, karra, Tag Heuer,
avatar
vivtomas
-
2014.01.01. 16:47
5
\"Az zleti megkzeltsnk termszetesen vsrl-orientlt, ami azt jelenti, hogy ha egy vsrl megnzi a weboldalt, akkor megtudhatja onnan az ra rt, s persze minden mst is rla, nem gy, mint ms kzssgi oldalakon. \"

Ez tk j, nem rtem ms racgeknl mirt nincs ez sehol weben.
avatar
tSas
-
2013.12.31. 16:40
4
7-8 ezer? :O 700-800 ezer inkbb :D Amgy jah a Monaco a kirly, de a Carrerk se rosszak.
avatar
andor44
-
2013.12.30. 23:41
3
Nekem furak ezek az orak, nem nagyon rajongok ertuk, talan a Monaco szep (a kek szamlapos). De 7-8 ezerert en inkabb Coaxial Omegat vagy Breitlinget vasarolnek.
avatar
andor44
-
2013.12.30. 23:40
2
Nekem furak ezek az orak, nem nagyon rajongok ertuk, talan a Monaco szep (a kek szamlapos). De 7-8 ezerert en inkabb Coaxial Omegat vagy Breitlinget vasarolnek.
avatar
Balumsn
-
2013.12.30. 20:29
1
Nekem a Grand Carrera-k tetszenek, fleg a feketk! Remlem majd szert teszek egyre :)
Barna Emporio Armani csizma
A sötétbarna szín, minségi brbl készült, enyhén koptatott modell az Emporio Armani jelentette meg.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az els palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.