A Festy in Style bloggervel beszlgettnk
Aki mindig divatban utazik: Festy
46 hozzszls
Szab Adrienn    2011.08.28

Festy in Style nyereményjáték:
Az iPod shuffle zenelejátszó szerencsés nyertese: Zsuzs Koczán! Gratulálunk neki!


„Az elmúlt két évben nagyon sok örömmel és sikerélménnyel ajándékozott meg a Festy in Style.” - Festy


Egy kislány, aki már általános iskolás éveiben is a divat szerelmese volt… -így kezddik a kis történetünk és persze Festyrl szól. A barbik egyenesen imádták a folyton rajzoló és tökéletes szetteket készít pici lányt. A gimnáziumban is rajztagozatra szeretett volna menni a már felcseperedett hsnnk, itt lépett közbe a matek-fizika világa és billentette ki kis idre a divat harmonikus vonzáskörébl. Számításokkal igazolható, hogy ez, a divatot hs árnyékba borító idszak egészen az egyetemi évek végéig tartott, ekkor a kreatív Festy újra a felszínre tört.


A divatfotózás és annak minden apró folyamata óriási érdekldést váltott ki belle, de igazán egy sem ragadta meg annyira, hogy végleg kikössön mellette. Két éve egy magazinban olvasott elször a divatblogokról, és akkor már tudta, bizony divatblogger lesz. Az igen változatos és sokrét foglalkozás teljesen magával ragadta, ráadásul kicsiny hazánkban egyedülálló módon végzi munkáját. A külföldi oldalak bloggereihez hasonlóan is saját arcát adja oldalához és készíti el bejegyzéseit.


A Festy in Style ezért is különleges Magyarországon, mert Festy saját outfiteket mutat be az olvasóknak, akiknek így lehetségük nyílik ötletet meríteni a postokból. A divat szerelme mellett nagy szenvedélye a kalandtúra, így egy pár egzotikus tájról, trópusi paradicsomokról és csodaszép helyekrl is folyamatosan tudósít blogjában. Ezért is mondhatjuk, Festy mindig divatban utazik.

- Mesélj kérlek a blogodról! Mi alapján írod a bejegyzéseidet és maga a bloggerkedés pontosan mit takar?

- A blogom f vonulata, hogy saját magamon mutatom be a ruháimat és ezzel divattippeket adok az olvasóimnak. Volt, hogy egy-egy márka felkért rá, hogy öltözzek be a ruháikba, természetesen a saját stílusomban és készítsek róluk fotókat és írjak a ruhákról pár sort.

Tulajdonképpen akkor mondhatjuk, hogy a divat univerzumában ez a Te külön birodalmad?

Igen. A blog azért jó, mert kötetlen, hiszen az ember saját naplója, így azt tölt fel, amit csak akar, olyan stílusban ír, ahogy jól esik. Tehát egy blog teret ad a tulajdonos kreativitásának.

Melyik stílusirányzat és mely luxusmárka áll a legközelebb hozzád és miért?

A street-style irányzat áll a legközelebb hozzám, mert elérhet és az olvasóim is bármikor meg tudják venni a ruhákat, amiket bemutatok a blogomon. A luxusmárkák világában nem nagyon mélyedtem el, így nem állnak a szívemhez annyira közel… mondjuk egy luxustáska, azért az álmaim között szerepel.

Az utóbbi szezonokban nagyon bevadultak a tervezk és megfertzdött a divat a wildlife világával... Mennyire állnak közel hozzád az állati és állati eredet darabok?

Az egyedi brkarkötket nagyon szeretem, mert vagányabbá teszi az öltözetünket. A szrös cuccokat már nem annyira, mert allergiás vagyok az állati szrre.

Látom, hogy a legszínvonalasabb magyar rendezvényeken is megjelensz. Innen is merítesz esetleg ötleteket? Kik azok, akikre néha rákukkantasz, hogy inspirációt szerezz?

Nagyjából egy éve minden nagyobb magyar divateseményre meghívót kapok; divatbemutatókra, boltmegnyitókra és divatmagazinok partijaira. A magyar celebektl sajnos nem nagyon lehet tanulni, mert többségüknek nincsen kiforrott stílusuk. Így inkább a divatszakmában dolgozók outfitjeit szoktam nézni: más bloggerekét, stylistokét, divattervezkét és modellekét.

 


A Festy in Style két nyelven párhuzamosan mköd divatblog, így akár külföldi barátaidnak is lehetségük nyílik elolvasni a bejegyzéseket. Ha tehát, a street-style szerelmese vagy Te is, látogass el a festyinstyle.blogspot.com-ra és meríts ötletet! Ha a nyereményjátékhoz lenne szükséged segítségre, akkor pedig Festy oldalának utazási rovatát keresd!

Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
avatar
sunshine
-
2011.09.27. 22:04
16
Festy: hova szetetnl legkzelebb eljutni? (melyik orszg)
avatar
miley16
-
2011.09.27. 21:41
15
nagyon tetszik az interj meg a blog is :)) nem rtana tbb ilyen, mert elg sokan tvol llnak a \"divatos\"-tl :P
avatar
Festy
-
2011.09.27. 21:36
14
Ksznm a sok kedves hozzszlst! :) rlk, h tetszik a blogom. Angolul is azrt rom a postokat, mert a blogspot blogrendszer nemzetkzi s az olvasim 20%-a klfldi.
Ha brmi krdsetek van hozzm nyugodtan rjatok! Szvesen vlaszolok.
avatar
Adrihanna
-
2011.09.27. 21:26
13
nagyon szupi Festy munkja =) nekem is tetszik... =)
a krds mell elmondok egy vicces storyt... ki kellett tallnunk, mi legyen a krds az interjhoz... ht vicceldtem, hogy legyen egy tippels jtk, hogy mi Adrihanna kedvenc kpe =P s ebbl lett az n kedvenc Festy kpemmel a TM kedvenc kpe a kis jellel elltott szpsg =))
avatar
Monika90
-
2011.09.27. 21:16
12
gyes a blogr, de a ktnyelvsgnek van rtelme? Mrmint nem inkbb magyarok olvassk tbben?
avatar
zsu
-
2011.09.27. 20:57
11
cscsjk a kpek..... nagyon bejn az egsz :)
avatar
Shadow88
-
2011.09.27. 20:04
10
Festy oldaln fentvan a helyszn!
avatar
monti
-
2011.09.27. 19:16
9
hol kszlt a kp??,? els kett kztt vacillok :S
avatar
Walther
-
2011.09.27. 19:11
8
Rg volt mr nyeremnyjtk :D
avatar
alawa
-
2011.09.27. 18:56
7
mg rgen n is elkezdtem egy blogot de meguntam.. nagyon nagy respekt Festynek h mr ilyen rg csinlja!!
avatar
Szeki
-
2011.09.27. 18:49
6
Hajr mindenki! ;) Festy nagyon szimpi csaj :D
avatar
bigyo92
-
2011.09.27. 17:24
5
jtk :))) s mg divatblog is :)))) like
avatar
Dido
-
2011.09.27. 16:50
4
n is nagyon szeretem a Festy in Style-t:)))
avatar
Dido
-
2011.09.27. 16:50
3
n is nagyon szeretem a Festy in Style-t:)))
avatar
Zelda
-
2011.09.27. 16:33
2
Dej! :) remlem nyerek! Nagyon tetszik ez a blog!
avatar
flashy2
-
2011.09.27. 16:13
1
nagyon szpek a kpei :)) nekem az utols tetszik legjobban, ki szeretnk oda jutni egyszer:)
Cskos Diesel garb
Bizonyára sokan meglepdtök, de a YOOX új kínálatának eddigi legütsebb garbóját a Diesel hozta!

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás eltti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az idszakban.