Minőség évtizedek óta
Apagyi Tradeimpex - Minden ami csővezeték
Munkatársunktól    2014.12.16

Az APAGYI TRADEIMPEX Kft. a WARIMPEX Handels. GmbH osztrák cég tevékenységét folytatja tovább Magyarországon, felhasználva annak közel 30 éves tapasztalatát és az egész kontinensre kiterjedő üzleti kapcsolatrendszerét. A céget Apagyi Béla, a Warimpex korábbi üzletkötője hozta létre, aki 1999-től volt a Warimpex magyarországi képviselője. Gépészmérnök és külkereskedelmi üzemgazda képesítéssel rendelkezik, angolul, németül és oroszul tárgyalási szinten beszél.


Az Apagyi Tradeimpex a beszállítóinak többségét kizárólagos partnerként képviseli - ezen vállalatok a szakma legigényesebb szereplői közé tartoznak. Az évtizedek alatt kiépített nemzetközi kapcsolatok révén gyakorlatilag mindent, ami a csővezeték és csővezetéki szerelvény kategóriába tartozik, versenyképes határidővel szállít.

Az Apagyi Tradeimpex legfontosabb nemzetközi partnerei:

- Bernard, Franciaország


- Habonim, Israel


- SEETRU, Anglia


- GROVE FLEXFLO, USA

A Warimpex története

A bécsi Warimpex Finanz­ und Beteiligungs AG egy ingatlanfejlesztési és befektetési társaság, amely kiemelt figyelmet fordít a Közép-­ és Kelet-Európában lévő szállodai ingatlanokra. A Warimpex Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Franciaországban, Németországban és Oroszországban is fejleszt, és befektet, stratégiája pedig a további terjeszkedés más európai országokban. Mint az ipar úttörője Közép-­Európában, a Warimpex egy erős üzleti hálózatra támaszkodik, amely lehetővé teszi a cég számára, hogy még a korai szakaszban végrehajtsa a lehetőségeit. Megfelelő struktúra, hosszú távú üzleti partnerkapcsolatok, szakmai hozzáértés, valamint a magas színvonalú minőség mind hozzájárulnak a cég sikeréhez. A csoport célja, hogy a régióban a vezető hoteltulajdonos legyen, és ezt sikeres projektek sorozatos megvalósításával, és a portfólió folyamatos bővítésével, valamint új fejlesztésekkel szeretnék elérni.

A Warimpex csoport a hotelek fejlesztésére, a tulajdonlására, és működtetésére szakosodott, leginkább a közép­ és kelet­-európai régióban, de elsősorban Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon. Ezen kívül a cégcsoport ingatlanprojektek fejlesztésében is részt vesz, például irodaházak vagy bevásárlóközpontok esetében. A fejlesztés és az eszköz­menedzsment kombinációja megkülönbözteti a Warimpex­et a legtöbb ingatlancégtől, melyek csupán az egyik ilyen szektorra szakosodtak. Így tehát, a Warimpex az egyik azon kevés hibrid cég közül, amelyek széles körű szolgáltatásokat biztosítanak, és amelyek széles körben tevékenykednek:

projekttervezés és előzetes marketing

engedélyezési eljárások

pénzügyekkel kapcsolatos, vagy általános vállalati tanácsadás

projektek megvalósítása

nyitás előtti irányítás

eszköz és operációs menedzsment

céges jogok

Az átfogó megközelítés és a Warimpex szakértőinek speciális tudása a csoport fő sikertényezője.

Stratégia

A Warimpex egy hibrid ingatlanfejlesztő cég, amely saját maga számára fejleszti és üzemelteti a tulajdonait, vagyonkezelő és ingatlantulajdonos cégként egészen addig, amíg a lehető legjobb áron tudja eladni őket. A legtöbb ilyen projekt Közép­ és Kelet­-Európában található. Ez lehetővé teszi a Warimpex csoportnak, hogy stabil jövedelme származzon a bérleti ingatlanok működtetéséből, és folyamatosan növeli a portfóliója értékét, ugyanakkor az ingatlanok eladásából haszonra tesz szert. A Warimpex hisz a minőségben, valamint az erős jövőbeni fejlődés fenntarthatóságában. A Warimpex csoport ingatlanfejlesztési projektjei és a tulajdonok működése hatást gyakorol a szociális, ökológiai, és gazdasági környezetre, amelyben üzleti tevékenységet folytat. Ennek köszönhetően, a cég nagy felelősséggel bír. A cég számára rendkívül fontos a vállalati kultúra szilárd és felelősségteljes teljesítése, hiszen ezt a siker központi elemeként fogja fel.

A Warimpex Finanz­- und Beteiligungs AG, a Warimpex Csoport tulajdonvállalatának története egészen 1959­-re tekint vissza, amikor is Stefan Folian megalapította a Warimpex Handels GmbH- t, eredetileg mint egy kereskedelmi céget, amely elsősorban a CEE cserekereskedelmére specializálódott. Az elmúlt 25 év során a vállalat fókuszában a hotelek, irodák, és kereskedelmi ingatlanok fejlesztése és vagyonkezelése áll. Ezen időszakban a Warimpex ingatlanprojekteket is kifejlesztett­ többnyire 4-­5 csillagos luxus és üzleti szállodákat, melyek összesen legalább 4500 szállodai szobával rendelkeznek­ amelyek összértéke több mint egymilliárd euró.

Mérföldkövek

1959: a Warimpex Export­, Import­ Transithandelswarengesellschaft m.b.H. megalapítása

1982: a Novotel létrehozása Budapesten

1982: a Warimpex Export­, Import­ Transithandelswarengesellschaft m.b.H. átalakítása Warimpex Handels AG részvénytársasággá

1982: a Penta Hotel létrehozása Budapesten

1986: a Warimpex Finanz­ und Beteiligungs AG megalapítása (fejlesztési és beruházási projekt)

1988: a Forum Hotel létrehozása Prágában

1989: a Holiday Inn Hotel létrehozása Varsóban

1994: a Hotel Savoy megalapítása Prágában

1994: a Warimpex Handels AG és a Warimpex Finanz­ und Beteiligungs AG egyesülése

1996: a varsói Sheraton Hotel létrehozása

1999: a Warsaw Towers irodaház létrehozása Varsóban

2001: a Velký Špalícek Bevásárló & Szórakoztató Galéria megnyitása Brno városában

2002: a prágai Andel's Hotel megalapítása

2002: a prágai Hotel Le Palais létrehozása

2003: a varsói InterContinental Hotel létrehozása

2004: a prágai Andel's Suites, és a párizsi Hotel Dream Castle megalapítása

2006: az Angelo Hotel létrehozása Prágában

2007: az IPO Bécsben és Varsóban

2008: a müncheni Angelo Hotel, és a pilseni Angelo Hotel létrehozása

2009: a lodzi Andel’s Hotel és a berlini Andel’s Hotel létrehozása

2010: az Angelo Hotel létrehozása Katowicében

2011: a Crowne Plaza Hotel létrehozása a szentpétervári Airport Cityben

2011: a szentpétervári Business Tower 1 & 2 létrehozása

A csővezetékekről általánosságban

A csővezetékeket sokféle anyagból készítik illetve készítették, beleértve a kerámiát, az üvegszálat, a sokféle fémeket, a betont, és a műanyagot is. Régen többnyire fát és ólmot használtak a vízcsövek anyagaként. Amennyiben kizárólag fémcsövekről beszélünk, úgy meg kell említenünk az acélt valamint a vasat, például a fekete acélt, a szénacélt, a rozsdamentes acélt, a horganyzott acélt, a rezet, valamint a lágyvasat. A vas alapú csővezeték gyakran korrodálódik a magas oxigéntartalmú vízsugár hatására, ezért, illetve a tömege miatt gyakran használnak helyette alumínium csöveket. Az otthoni vízvezeték rendszereknél népszerű a rézcsövek felhasználása, leginkább a kiváló hőátadó tulajdonsága miatt is.

Az ólomcsövek még fellelhetőek a régi háztartási és egyéb vízellátó rendszereknél, azonban manapság már nem megengedett ilyen anyagú csöveket használni az új ivóvízvezetékek telepítésénél a mérgező hatása miatt. Az újabb építési szabályzatoknak köszönhetően szükségessé vált, hogy az ólomcsöveket lecseréljék nem toxikus csővezetékekre, vagy ahol ez nem lehetséges, akkor a cső belsejét foszforsavval kell kezelni. A Kanadai Környezetvédelmi Jogi Egyesület egyik vezető kutatója és szakértője szerint: „az ólomcsövek semmilyen kezelés hatására sem lesznek biztonságosak emberi fogyasztási tekintetben.”

A műanyag csövek használata mára már széles körben elterjedt, köszönhetően a könnyű súlynak, a kémiai ellenállásnak, a nem korrozív tulajdonságának, illetve a könnyű csatlakoztatásának. A műanyag csövek anyagai között megtalálható a PVC, a CPVC azaz klórozott polivinil­klorid, a szálerősített műanyag, az erősített polimer habarcs, a polipropilén, a polietilén és annak térhálósított nagy sűrűségű változata, a polibutén, és az akrilnitril-butadién-sztirol. Számos országban a PVC csövek teszik ki az ivóvízhálózat valamint a szennyvízhálózat nagy részét.

Cső persze készülhet betonból vagy kerámiából is, de ezeket általában csak alacsony nyomású helyeken tudják alkalmazni, például vízelvezetőként. A szennyvízcsövek továbbra is inkább túlnyomórészt betonból, vagy valamilyen kőanyagból készülnek, hogyha nagyobb átmérőjű beton csöveket szeretnének létrehozni, ahhoz már például vasbetont használnak.

3,584,400 Huf / 11,600 Eur
3,862,500 Huf / 12,500 Eur
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
Mivel az utóbbi időkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetőjét.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Alkalmi, feltűnő D&G zakó
Miért olyan népszerű világszerte a D&G? Mert a sok átlagos, a nagytestvér árnyéka alatt futó termék mellett minden kollekcióban megjelenik néhány elképesztően minőségi ruha, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.