Minűsťg ťvtizedek ůta
Apagyi Tradeimpex - Minden ami csűvezetťk
MunkatŠrsunktůl    2014.12.16

Az APAGYI TRADEIMPEX Kft. a WARIMPEX Handels. GmbH osztr√°k c√©g tev√©kenys√©g√©t folytatja tov√°bb Magyarorsz√°gon, felhaszn√°lva annak k√∂zel 30 √©ves tapasztalat√°t √©s az eg√©sz kontinensre kiterjedű √ľzleti kapcsolatrendszer√©t. A c√©get Apagyi B√©la, a Warimpex kor√°bbi √ľzletk√∂tűje hozta l√©tre, aki 1999-tűl volt a Warimpex magyarorsz√°gi k√©pviselűje. G√©p√©szm√©rn√∂k √©s k√ľlkereskedelmi √ľzemgazda k√©pes√≠t√©ssel rendelkezik, angolul, n√©met√ľl √©s oroszul t√°rgyal√°si szinten besz√©l.


Az Apagyi Tradeimpex a besz√°ll√≠t√≥inak t√∂bbs√©g√©t kiz√°r√≥lagos partnerk√©nt k√©pviseli - ezen v√°llalatok a szakma legig√©nyesebb szereplűi k√∂z√© tartoznak. Az √©vtizedek alatt ki√©p√≠tett nemzetk√∂zi kapcsolatok r√©v√©n gyakorlatilag mindent, ami a csűvezet√©k √©s csűvezet√©ki szerelv√©ny kateg√≥ri√°ba tartozik, versenyk√©pes hat√°ridűvel sz√°ll√≠t.

Az Apagyi Tradeimpex legfontosabb nemzetközi partnerei:

- Bernard, Franciaorsz√°g


- Habonim, Israel


- SEETRU, Anglia


- GROVE FLEXFLO, USA

A Warimpex tŲrtťnete

A b√©csi Warimpex Finanz¬≠ und Beteiligungs AG egy ingatlanfejleszt√©si √©s befektet√©si t√°rsas√°g, amely kiemelt figyelmet ford√≠t a K√∂z√©p-¬≠ √©s Kelet-Eur√≥p√°ban l√©vű sz√°llodai ingatlanokra. A Warimpex Csehorsz√°gban, Lengyelorsz√°gban, Magyarorsz√°gon, Rom√°ni√°ban, Franciaorsz√°gban, N√©metorsz√°gban √©s Oroszorsz√°gban is fejleszt, √©s befektet, strat√©gi√°ja pedig a tov√°bbi terjeszked√©s m√°s eur√≥pai orsz√°gokban. Mint az ipar √ļtt√∂rűje K√∂z√©p-¬≠Eur√≥p√°ban, a Warimpex egy erűs √ľzleti h√°l√≥zatra t√°maszkodik, amely lehetűv√© teszi a c√©g sz√°m√°ra, hogy m√©g a korai szakaszban v√©grehajtsa a lehetűs√©geit. Megfelelű strukt√ļra, hossz√ļ t√°v√ļ √ľzleti partnerkapcsolatok, szakmai hozz√°√©rt√©s, valamint a magas sz√≠nvonal√ļ minűs√©g mind hozz√°j√°rulnak a c√©g siker√©hez. A csoport c√©lja, hogy a r√©gi√≥ban a vezetű hoteltulajdonos legyen, √©s ezt sikeres projektek sorozatos megval√≥s√≠t√°s√°val, √©s a portf√≥li√≥ folyamatos bűv√≠t√©s√©vel, valamint √ļj fejleszt√©sekkel szeretn√©k el√©rni.

A Warimpex csoport a hotelek fejleszt√©s√©re, a tulajdonl√°s√°ra, √©s mŻk√∂dtet√©s√©re szakosodott, legink√°bb a k√∂z√©p¬≠ √©s kelet¬≠-eur√≥pai r√©gi√≥ban, de elsűsorban Lengyelorsz√°gban, Csehorsz√°gban √©s Magyarorsz√°gon. Ezen k√≠v√ľl a c√©gcsoport ingatlanprojektek fejleszt√©s√©ben is r√©szt vesz, p√©ld√°ul irodah√°zak vagy bev√°s√°rl√≥k√∂zpontok eset√©ben. A fejleszt√©s √©s az eszk√∂z¬≠menedzsment kombin√°ci√≥ja megk√ľl√∂nb√∂zteti a Warimpex¬≠et a legt√∂bb ingatlanc√©gtűl, melyek csup√°n az egyik ilyen szektorra szakosodtak. √ćgy teh√°t, a Warimpex az egyik azon kev√©s hibrid c√©g k√∂z√ľl, amelyek sz√©les k√∂rŻ szolg√°ltat√°sokat biztos√≠tanak, √©s amelyek sz√©les k√∂rben tev√©kenykednek:

projekttervez√©s √©s elűzetes marketing

engedélyezési eljárások

p√©nz√ľgyekkel kapcsolatos, vagy √°ltal√°nos v√°llalati tan√°csad√°s

projektek megvalósítása

nyit√°s elűtti ir√°ny√≠t√°s

eszköz és operációs menedzsment

céges jogok

Az √°tfog√≥ megk√∂zel√≠t√©s √©s a Warimpex szak√©rtűinek speci√°lis tud√°sa a csoport fű sikert√©nyezűje.

Stratégia

A Warimpex egy hibrid ingatlanfejlesztű c√©g, amely saj√°t maga sz√°m√°ra fejleszti √©s √ľzemelteti a tulajdonait, vagyonkezelű √©s ingatlantulajdonos c√©gk√©nt eg√©szen addig, am√≠g a lehetű legjobb √°ron tudja eladni űket. A legt√∂bb ilyen projekt K√∂z√©p¬≠ √©s Kelet¬≠-Eur√≥p√°ban tal√°lhat√≥. Ez lehetűv√© teszi a Warimpex csoportnak, hogy stabil j√∂vedelme sz√°rmazzon a b√©rleti ingatlanok mŻk√∂dtet√©s√©bűl, √©s folyamatosan n√∂veli a portf√≥li√≥ja √©rt√©k√©t, ugyanakkor az ingatlanok elad√°s√°b√≥l haszonra tesz szert. A Warimpex hisz a minűs√©gben, valamint az erűs j√∂vűbeni fejlűd√©s fenntarthat√≥s√°g√°ban. A Warimpex csoport ingatlanfejleszt√©si projektjei √©s a tulajdonok mŻk√∂d√©se hat√°st gyakorol a szoci√°lis, √∂kol√≥giai, √©s gazdas√°gi k√∂rnyezetre, amelyben √ľzleti tev√©kenys√©get folytat. Ennek k√∂sz√∂nhetűen, a c√©g nagy felelűss√©ggel b√≠r. A c√©g sz√°m√°ra rendk√≠v√ľl fontos a v√°llalati kult√ļra szil√°rd √©s felelűss√©gteljes teljes√≠t√©se, hiszen ezt a siker k√∂zponti elemek√©nt fogja fel.

A Warimpex Finanz¬≠- und Beteiligungs AG, a Warimpex Csoport tulajdonv√°llalat√°nak t√∂rt√©nete eg√©szen 1959¬≠-re tekint vissza, amikor is Stefan Folian megalap√≠totta a Warimpex Handels GmbH- t, eredetileg mint egy kereskedelmi c√©get, amely elsűsorban a CEE cserekereskedelm√©re specializ√°l√≥dott. Az elm√ļlt 25 √©v sor√°n a v√°llalat f√≥kusz√°ban a hotelek, irod√°k, √©s kereskedelmi ingatlanok fejleszt√©se √©s vagyonkezel√©se √°ll. Ezen idűszakban a Warimpex ingatlanprojekteket is kifejlesztett¬≠ t√∂bbnyire 4-¬≠5 csillagos luxus √©s √ľzleti sz√°llod√°kat, melyek √∂sszesen legal√°bb 4500 sz√°llodai szob√°val rendelkeznek¬≠ amelyek √∂ssz√©rt√©ke t√∂bb mint egymilli√°rd eur√≥.

Mérföldkövek

1959: a Warimpex Export­, Import­ Transithandelswarengesellschaft m.b.H. megalapítása

1982: a Novotel létrehozása Budapesten

1982: a Warimpex Export­, Import­ Transithandelswarengesellschaft m.b.H. átalakítása Warimpex Handels AG részvénytársasággá

1982: a Penta Hotel létrehozása Budapesten

1986: a Warimpex Finanz­ und Beteiligungs AG megalapítása (fejlesztési és beruházási projekt)

1988: a Forum Hotel létrehozása Prágában

1989: a Holiday Inn Hotel létrehozása Varsóban

1994: a Hotel Savoy megalapítása Prágában

1994: a Warimpex Handels AG √©s a Warimpex Finanz¬≠ und Beteiligungs AG egyes√ľl√©se

1996: a varsói Sheraton Hotel létrehozása

1999: a Warsaw Towers irodaház létrehozása Varsóban

2001: a Velk√Š҆pal√≠cek Bev√°s√°rl√≥ & Sz√≥rakoztat√≥ Gal√©ria megnyit√°sa Brno v√°ros√°ban

2002: a prágai Andel's Hotel megalapítása

2002: a prágai Hotel Le Palais létrehozása

2003: a varsói InterContinental Hotel létrehozása

2004: a prágai Andel's Suites, és a párizsi Hotel Dream Castle megalapítása

2006: az Angelo Hotel létrehozása Prágában

2007: az IPO Bécsben és Varsóban

2008: a m√ľncheni Angelo Hotel, √©s a pilseni Angelo Hotel l√©trehoz√°sa

2009: a lodzi Andel’s Hotel és a berlini Andel’s Hotel létrehozása

2010: az Angelo Hotel létrehozása Katowicében

2011: a Crowne Plaza Hotel létrehozása a szentpétervári Airport Cityben

2011: a szentpétervári Business Tower 1 & 2 létrehozása

A csűvezet√©kekrűl √°ltal√°noss√°gban

A csűvezet√©keket sokf√©le anyagb√≥l k√©sz√≠tik illetve k√©sz√≠tett√©k, bele√©rtve a ker√°mi√°t, az √ľvegsz√°lat, a sokf√©le f√©meket, a betont, √©s a mŻanyagot is. R√©gen t√∂bbnyire f√°t √©s √≥lmot haszn√°ltak a v√≠zcs√∂vek anyagak√©nt. Amennyiben kiz√°r√≥lag f√©mcs√∂vekrűl besz√©l√ľnk, √ļgy meg kell eml√≠ten√ľnk az ac√©lt valamint a vasat, p√©ld√°ul a fekete ac√©lt, a sz√©nac√©lt, a rozsdamentes ac√©lt, a horganyzott ac√©lt, a rezet, valamint a l√°gyvasat. A vas alap√ļ csűvezet√©k gyakran korrod√°l√≥dik a magas oxig√©ntartalm√ļ v√≠zsug√°r hat√°s√°ra, ez√©rt, illetve a t√∂mege miatt gyakran haszn√°lnak helyette alum√≠nium cs√∂veket. Az otthoni v√≠zvezet√©k rendszerekn√©l n√©pszerŻ a r√©zcs√∂vek felhaszn√°l√°sa, legink√°bb a kiv√°l√≥ hű√°tad√≥ tulajdons√°ga miatt is.

Az √≥lomcs√∂vek m√©g fellelhetűek a r√©gi h√°ztart√°si √©s egy√©b v√≠zell√°t√≥ rendszerekn√©l, azonban manaps√°g m√°r nem megengedett ilyen anyag√ļ cs√∂veket haszn√°lni az √ļj iv√≥v√≠zvezet√©kek telep√≠t√©s√©n√©l a m√©rgezű hat√°sa miatt. Az √ļjabb √©p√≠t√©si szab√°lyzatoknak k√∂sz√∂nhetűen sz√ľks√©gess√© v√°lt, hogy az √≥lomcs√∂veket lecser√©lj√©k nem toxikus csűvezet√©kekre, vagy ahol ez nem lehets√©ges, akkor a csű belsej√©t foszforsavval kell kezelni. A Kanadai K√∂rnyezetv√©delmi Jogi Egyes√ľlet egyik vezetű kutat√≥ja √©s szak√©rtűje szerint: ‚Äěaz √≥lomcs√∂vek semmilyen kezel√©s hat√°s√°ra sem lesznek biztons√°gosak emberi fogyaszt√°si tekintetben.‚ÄĚ

A mŻanyag cs√∂vek haszn√°lata m√°ra m√°r sz√©les k√∂rben elterjedt, k√∂sz√∂nhetűen a k√∂nnyŻ s√ļlynak, a k√©miai ellen√°ll√°snak, a nem korroz√≠v tulajdons√°g√°nak, illetve a k√∂nnyŻ csatlakoztat√°s√°nak. A mŻanyag cs√∂vek anyagai k√∂z√∂tt megtal√°lhat√≥ a PVC, a CPVC azaz kl√≥rozott polivinil¬≠klorid, a sz√°lerűs√≠tett mŻanyag, az erűs√≠tett polimer habarcs, a polipropil√©n, a polietil√©n √©s annak t√©rh√°l√≥s√≠tott nagy sŻrŻs√©gŻ v√°ltozata, a polibut√©n, √©s az akrilnitril-butadi√©n-sztirol. Sz√°mos orsz√°gban a PVC cs√∂vek teszik ki az iv√≥v√≠zh√°l√≥zat valamint a szennyv√≠zh√°l√≥zat nagy r√©sz√©t.

Csű persze k√©sz√ľlhet betonb√≥l vagy ker√°mi√°b√≥l is, de ezeket √°ltal√°ban csak alacsony nyom√°s√ļ helyeken tudj√°k alkalmazni, p√©ld√°ul v√≠zelvezetűk√©nt. A szennyv√≠zcs√∂vek tov√°bbra is ink√°bb t√ļlnyom√≥r√©szt betonb√≥l, vagy valamilyen kűanyagb√≥l k√©sz√ľlnek, hogyha nagyobb √°tm√©rűjŻ beton cs√∂veket szeretn√©nek l√©trehozni, ahhoz m√°r p√©ld√°ul vasbetont haszn√°lnak.

3,522,600 Huf / 11,400 Eur
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb √∂sszefoglal√≥ √≠r√°s jelenik meg az id√©n √°prilis 9-√©n 21. √©let√©v√©t bet√∂ltű Kristen Stewartr√≥l. Ennek kapcs√°n a Trendmagazin a hazai rajong√≥i k√∂z√∂ss√©gekkel egy√ľttmŻk√∂dve sz√ľlet√©snapi aj√°nd√©kcsomagot k√ľld Kristennek!
Rajongsz Kristen√©rt? Szeretn√©l √ľzenni neki? Rajtunk kereszt√ľl √≠rhatsz kedvencednek!
Hennel √Ād√°m a Fix HD magazin mŻsor√°ban besz√©lt a Trendmagazinr√≥l, valamint a j√∂vűbeli tervekrűl.
SŲtťtszŁrke Emporio Armani napszemŁveg
Aki szereti a nagyobb méretŻ, világosabb lecsével rendelkezű napszemüvegeket, azoknak tökéletes választás lesz a képen látható modell.

Id√©n sem lesz hi√°ny √ļj kar√≥r√°kb√≥l, errűl a b√°zeli √≥raki√°ll√≠t√°s gondoskodik. Folyamatosan friss√ľlű cikk√ľnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Id√©n √©rkezett el 40. √©vfordul√≥j√°hoz a Patek Philippe legn√©pszerŻbb modellje, a Nautilus, ennek tisztelet√©re k√©t k√ľl√∂nleges verzi√≥t jelentettek be.
Ren√© Weber elemz√©s√©bűl kider√ľl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a sv√°jci luxus√≥r√°k toplist√°j√°t. A m√°sodik helyen az Omega √°ll.
Az idei Baselworld ki√°ll√≠t√°s is sz√°mtalan √ļjdons√°got tartogat a luxus√≥r√°k rajong√≥inak. Folyamatosan friss√ľlű cikk√ľnkben a leg√©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok vel√ľnk!
Amikor mindenki k√©t sz√°mmal nagyobb felsű ruh√°t, de szŻk nadr√°got hordott, amikor a f√©rfiak nagy r√©sz√©nek is nűies frizur√°ja volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor d√ļlt a huszadik sz√°zad legnagyobb kultur√°lis forradalma.