Betörnek a luxusmárkák a multimédiás eszközök piacára
Armani telefon, Lamborghini laptop?
86 hozzászólás
Munkatársunktól    2010.07.29

Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt az igény a különféle számítástechnikai, multimédiás eszközökre. Míg 5 éve a fényképezős telefon volt a sláger, manapság már mindenki multifuncionális, internetezni is képes telefonokkal, és mindenfajta technikai újdonsággal ellátott hordozható számítógépekkel, laptopokkal rendelkezik. Ha az eladási adatokat nézzük, akkor világosan kiderül, hogy évről-évre egyre többen vásárolnak maguknak újabb készülékeket, és ezek a vásárlók egyre inkább odafigyelnek a minőségre, a márkákra is. Ennek hatására történhetett meg, hogy például Giorgio Armani divatkirály, vagy éppen a legendás sportkocsigyártó Lamborghini is beszáll ezen termékek piacára. Nézzük meg, mely luxusmárkák milyen termékeket vonultattak fel a multimédiás eszközök piacán.

Asus Lamborghini

Laptopok terén az Asus és a Lamborghini közös fejlesztését érdemes megemlítenünk. Az Asus Lamborghini első változata 2006-ban jelent meg VX1 néven. Az azóta több ráncfelvarráson átesett laptop ma már a VX6 jelzésnél tart, és formájában, megjelenésében tökéletesen tükrözi a Lamborghini stílusát. Míg a VX1 rikító sárga színével keltett feltűnést, addig a legújabb széria már fényes fehér színben pompázik. Fontos megjegyezni, hogy a VX1 egy minden tekintetben élen járó, komoly teljesítményű hordozható számítógépnek készült, a legújabb fejlesztésű VX6 egy másik szegmenst céloz meg, a mára oly divatossá vált netbook-ok piacát.

Asus Lamborghini VX6
Asus Lamborghini VX6

Az Asus Lamborghini VX6 nem csupán esztétakailag markáns, de a belső tulajdonságai is meggyőzőek. Aki azt hiszi, hogy a borsos árat (mely a valóságban közel sem olyan borsos) csak a név miatt kell megfizetni, az téved. A laptopban az Intel egyik új fejlesztése, az 1,8 Ghz-s Atom processzor, és az Nvidia ION 2 grafikus kártya található. A 4GB-s DDR3 memóriákon, és a 320GB-s winchesteren kívül érdemes megemlíteni a laptop méretét is. Nem véletlenül hangsúlyozza az Asus, hogy itt nem másról van szó a VX6 esetében, mint egy netbook készülékről. Ezt igazolja a 12,1 inch-es kijelzőméret, mely 1366 x 768-as felbontású. Ezzel a kis mérettel igazán hordozhatóvá válik az Asus Lamborghini legújabb változata. Az előzetes információk alapján a VX6 közel 200 000 forintos áron kerül a boltok polcaira.

Acer Ferrari LiquidE

A tűzpiros telefon
letagadhatatlanul Ferrari
A tűzpiros telefon letagadhatatlanul Ferrari

A Ferrari sem tétlenkedik, az Acerrel kötött megállapodásuk eredményeképpen hamarosan megjelenik a Ferrari liquid E névre hallgató telefon, mely külseje alapján le sem tagadhatná, hogy a sportkocsigyártó terméke. A tűzpiros telefon, hátlapján a jól ismert sárga Ferrari logóval biztos hogy mindenhol felkelti a figyelmet. A liquidE specifikációi is meggyőzőek, hiszen egy 3,5” nagyfelbontású érintőképernyővel rendelkezik, 5 megapixeles autófókuszos kamerát sem felejtették le róla, és természetesen GPS, Wifi illetve Bluetooth is használható lesz rajta. A telefon megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert.

Samsung Armani

Steve Ballmer (Microsoft),
Giorgio Armani és Won Pyo Hong (Samsung)
Steve Ballmer (Microsoft), Giorgio Armani és Won Pyo Hong (Samsung)

Giorgio Armani már jó ideje nem csupán csúcsminőségű öltönyöket és egyéb ruházati cikkeket készít, hiszen nem rég adtunk hírt arról, hogy megnyílt az első Armani Hotel Dubai-ban. Emellett a divatkirály is elérkezettnek látta az időt, hogy a telefonok piacán is ott hagyja a névjegyét. Ehhez a Samsung lett segítségére, akivel közösen megalkották a Samsung Armani telefont, melynek első változata 2007-ben jelent meg. Az eladási adatok és a vásárlók visszajelzése alapján a fejlesztők úgy döntöttek, hogy érdemes egy újabb modellt is piacra dobni, mely az első, fekete színű modellhez képest jelentős változásokon ment keresztül.

Samsung B7620 Giorgio Armani
Samsung B7620 Giorgio Armani

Az arany színű, külsőleg is újratervezett telefon minden tekintetben a felső kategóriát testesíti meg. A szétcsúsztatható klaviatúrás készülék belsejében modern Samsung technológia dolgozik, elég ha csak az 5 megapixeles fényképezőt, a 8 gigabájtos belső memóriát, vagy a 3,5 colos kijelzőméretet említjük meg. A Samsung B7620 Giorgio Armani ára 110 000 forint körül mozog.

Tag Heuer Meridiist

Üzletembereknek tervezve
Üzletembereknek tervezve

A hazánkban is igen népszerű Tag Heuer óragyártó is új vizekre evezett, amikor nem mást tűztek ki célul, mint hogy megalkotják a tökéletes telefont az üzletemberek számára. A Tag Heuer cégvezetői felismerték, hogy a mobiltelefonok piacán nincs meg az a kifinomult luxus, ami például az óráknál, vagy az autóknál. Ezután nem volt kétséges, hogy a Tag Heuer is előrukkol saját tervezésű készülékével, melyet a francia ModeLabs céggel közösen valósítottak meg. A készítők nagyon ügyeltek arra, hogy minőségi anyagokat használjanak fel, melyek még extrém esetekben is megvédik a telefont a meghibásodástól.

Tag Heuer Meridiist - a képen
barna, valódi alligátorbőrrel
Tag Heuer Meridiist - a képen barna, valódi alligátorbőrrel

A Meridiist műszaki adatokban is élen jár. Kijelzője 60 karátos zafírüveg, akkumulátora 28 nap készenléti idővel rendelkezik, és 7 órányi beszélgetést bír el. Ezen kívül rendelkezik egy 2 megapixeles kamerával, memóriája 2 gigabájtos.

A készülék több változatban elérhető. A rozsdamentes acél telefon rendelhető kaucsuk, borjúbőr és valódi alligátorbőr díszítéssel is. A Tag Heuer Meridiist ára 1 millió forinttól indul.

5,716,500 Huf / 18,500 Eur
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvĂĄrmĂŠdiĂĄrĂłl, ezĂŠrt Ăşgy dĂśntĂśttĂźnk, hogy egy asztalhoz ĂźltetjĂźk a Starity ĂŠs a Trendmagazin vezetőjĂŠt.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb ĂśsszefoglalĂł Ă­rĂĄs jelenik meg az idĂŠn ĂĄprilis 9-ĂŠn 21. ĂŠletĂŠvĂŠt betĂśltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsĂĄn a Trendmagazin a hazai rajongĂłi kĂśzĂśssĂŠgekkel egyĂźttműkĂśdve szĂźletĂŠsnapi ajĂĄndĂŠkcsomagot kĂźld Kristennek!
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
avatar
Torpedo
-
2013.01.18. 20:40
86
Shadow88: Azert most mar kezdenek ok is rajonni hogy nem celszeru. ettol meg mondjuk nem lesz jobb egyik se :D
avatar
Szeki
-
2010.09.16. 16:46
85
Az biztos hogy az Apple kinézetven mindenkit ver a piacon!
avatar
Shadow88
-
2010.09.14. 15:58
84
Badboy: csak az a gond ezzel hogy mindenki az Applet másolja de pont úgy hogy az egyik lényeges dolgot a designt mindig elrontják.. Nézd meg az Androidot LoL!
avatar
intel
-
2010.08.28. 16:22
83
Adri: sztem ez a krokodilboros hatlap nagyon elegans es egyedi, jo lehet kicsit bumszli.
avatar
Badboy
-
2010.08.27. 21:16
82
bigplanet: Talán jobb volna ha mindenki alus minimal dolgokat kezdene gyártani? Akkor meg azt mondanád hogy koppintják az applet. Tény hogy az Apple új dolgokat alkotott, de attól még meg lehet hagyni hogy minden cég a saját tervei alapján dolgozzon ki új arculatokat.
avatar
Bernie
-
2010.08.26. 20:09
81
Jó ez az összeállítás, mert ilyen luxus dolgokról nem olvasni így összesítve...!

De a kommenteket olvasva nem értem hogy ez mi itt? :D Na nembaj... Adrihanna: szerintem is jobb ha mi férfiak irányítjuk a pénzügyeket, de ha már komoly egy kapcsolat, vagy házasság van akkor minden közös kéne legyen.. Csak sajnos sok helyen még akkor is különcködnek.
avatar
Adrihanna
-
2010.08.26. 19:09
80
hát Alawa nekem mostanában lett elegem a szerencsétlenkedő, muja fiúkból/férfiakból. tudjon már dönteni, tudjon már irányítani. mi ez? én le vagyok döbbenve, hogy némelyik fiú milyen buta. kihangsúlyozom némelyik. nagyon tisztelem azokat, akik be tudnak illeszkedni a szerepükbe, de nem bírom, ha valaki egy anyám asszony katonája és anya szoknyája alól a feleség szoknyája alá bújik. a nők meg átvették az irányítást és aki hülye azt irányítani is kell.. bocsánat.. (már csak puszta jóindulatból is.. =P értitek..)
avatar
alawa
-
2010.08.26. 13:33
79
\"Egy férfi meg legyen férfi és igenis mondja meg hol a korlát, mi az, hogy odaadja a kártyáját?! nem!! egy férfi vezesse a pénzügyeket, ha van erre kellő látása, ha nincs akkor meg rá kell vezetni, de nem a költekezésre, hanem a bölcs költésre. =) ennyi\"

huh adri ez nem egyszerű feladat sztem, de ez a helyes :) a közös kassza se rossz de azt általában nem szeretik, mert épp azt hiszik hogy arra kell, h rátedd a kezed a pénzére :D
avatar
alawa
-
2010.08.26. 13:33
78
\"Egy férfi meg legyen férfi és igenis mondja meg hol a korlát, mi az, hogy odaadja a kártyáját?! nem!! egy férfi vezesse a pénzügyeket, ha van erre kellő látása, ha nincs akkor meg rá kell vezetni, de nem a költekezésre, hanem a bölcs költésre. =) ennyi\"

huh adri ez nem egyszerű feladat sztem, de ez a helyes :) a közös kassza se rossz de azt általában nem szeretik, mert épp azt hiszik hogy arra kell, h rátedd a kezed a pénzére :D
avatar
DaNi
-
2010.08.25. 20:17
77
az biztos hogy az Apple designban mindent üt, csak sajnos árban is!

ez a lamborghini 220 ezer, egy Apple netbook az Air pedig 480 ezer.

jó az apple csak pénz pénz pénz kell hozzá :)
avatar
bigplanet
-
2010.08.21. 15:47
76
Miért nem tud egyik notebookgyártó sem letisztult formákat kreálni mint az Apple? Ez a Lamborghini is olyan .... mint bármeily más notesz. Csúnya illesztések, fogadjunk fél év után repcsegni, zörögni fog etc...
avatar
suvitomi
-
2010.08.19. 15:32
75
Én is láttam egy ilyen műanyag netbookot valameiyil üzletben.. hát elég béna az biztos. A kijelzője kb olyan szinten rossz, hogy már fél óra alatt megfájdulna tőle a szemem :S A többi részéről nem is beszélek, már az a bemutató darab is félig széjjel volt esve :D
avatar
Marci20
-
2010.08.19. 13:45
74
\"haha lányok költekezése.. ez megint mókás.. egyszer már kiveséztük a hennel.hu-n nem?
amúgy tényleg nem kell félni, hogy egy milliomos pénzét költheted mert, hogy nem rohangál sok belőle. =))))\"

Hát igen :D De szerintem minden eset egyedi mint mindennél... Honnan tudni hogy ki mennyit költ, vagy miért dolgozik/nem dolgozik? Az is lehet hogy az a nő akire sokan azt hiszik amit írtunk, pedig nem, mert a saját pénzét keresi, mert mondjuk vállalkozása van. Szerintem ez az irigység leginkább a férfiakból jön (sajnos) mert köztünk is vannak sokan akik mondjuk nem elég sikeresek és az milyen már ha egy nő jobban befutott??? Sokan így gondolkoznak és erre megvan a jó válasz: Ahh nem is ő dolgozott meg érte, csak kifogott egy pénzes embert. (Aki mellesleg SZÁZ SZÁZALÉK hogy gengszer különben miből lenne pénze??)

Na kb. ez a gondolkozása sok embernek :P
avatar
Adrihanna
-
2010.08.19. 13:25
73
Tag Heuer Meridiist.. te jóságos szent málnabokor én ilyen rémségesen randa hátlapot még életembe nem láttam =S
magyar szavaim nincsenek rá, hogy hogy nem tetszik.. nekem tákoltnak néz ki, ezt szebben is lehetett volna ám csinálni..

haha lányok költekezése.. ez megint mókás.. egyszer már kiveséztük a hennel.hu-n nem?
amúgy tényleg nem kell félni, hogy egy milliomos pénzét költheted mert, hogy nem rohangál sok belőle. =))))

amúgy meg, míg nincs közös élet és kassza addig nem lenne képem költekezni..
na meg szeretem a megállok a lábamon nőt játszani..
lehet ezzel egyedüli lány vagyok. Inkább azt mondanám, hogy nem tetszik semmi de nekem ha kóddal adna feltöltött számlát se költekeznék felelőtlenül, csak ami tényleg kell. Nem, hogy lenullázni.. cöhh..
szerintem egy nőnek is érezni kell a vásárlás határait.
Egy férfi meg legyen férfi és igenis mondja meg hol a korlát, mi az, hogy odaadja a kártyáját?! nem!! egy férfi vezesse a pénzügyeket, ha van erre kellő látása, ha nincs akkor meg rá kell vezetni, de nem a költekezésre, hanem a bölcs költésre. =) ennyi
avatar
horvath_tamas
-
2010.08.19. 13:00
72
alawa: Ok, megpróbálom elhinni! :-)

gabesz21: De külföldön én úgy tudom elsősorban ezeket a gépeket a kis iskolásoknak találták ki (legalábbis nekik vették az emberek). Az túlzás hogy játéklaptop, de nem is egy komoly munkaeszköz. (most az ilyen 70-90 ezer forintos kategóriát mondom, nem ezeket az újabbakat, mert ezek már jók)
avatar
gabesz21
-
2010.08.17. 12:54
71
Shadow: jah asszem az Asus jött ki elsőként, aztán az MSI de tulképpen mindkettő ugyanolyan műanyag kis gépecske volt ;D
avatar
Shadow88
-
2010.08.16. 23:14
70
Szabolcs láttad az 1. kis netbookokat? Azok pont olyanok voptavk amilyennek leírtad. De mégiis vették és veszik most is.
avatar
suvitomi
-
2010.08.16. 16:38
69
greenclub: Akkor még az volt, de most is elég jó a teljesítménye.
avatar
intel
-
2010.08.16. 15:17
68
szabolcs: mindig vannak ilyen emberek akik minden ujdonsagot ledumalnak.. ha neki nem kell netbook ne vegye de miert kell masok neveben beszelni?

horvath tamas: blackberry? van itthon blacberry? wow :D
avatar
alawa
-
2010.08.15. 17:49
67
Tamás: hidd el mi nők se vagyunk teljesen hülyék technikai dolgokban :P:)
avatar
horvath_tamas
-
2010.08.12. 18:35
66
Szabolcs: Mindig ez van.. Mikor az érintőképernyős telefonok jöttek ki akkor azzal volt baj, most a netbookok (bár egyre inkább elismerik hogy szükség van rá és van létjogosultsága a piacon) , legújabban pedig az iPad kapcsán jöttek elő ezek a vádak. Ilyen a világ. :-)

Zoldalma: Én meglepődtem múltkor egy hölgy-társaságban, hogy mennyire otthonosan mozogtak a technikai dolgokban (2 lánynak 1st gen iPhone-ja volt, egynek Blackberry) és mindent tudtak és érdekelte is őket!
avatar
szabolcs
-
2010.08.11. 18:22
65
Pedig először emlékszem mennyien írták hogy a netbook hülyeség, meg senki nem veszi majd, meg mind gagyi műanyag lesz... Aztán mégis veszik és készülnek a jobb verziók is. Majd arra leszek kíváncsi mikor jönnek az Armani meg Ferrari táblagépek :D
avatar
intel
-
2010.08.10. 12:11
64
greenclub: hat elegge az :D
avatar
Zoldalma
-
2010.08.05. 23:03
63
Abban van valami hogy több nő vesz értékesebb vagy dizájnosabb telefont, mint férfi :) nekem amellett hogy szép legyen külsőre számít a megbízhatóság és az anyagok minősége (törtem már össze telefont :S) tehát ezek fontosabbak mint a gép oprendszere legalábbis szerintem. Meg a vásárlók többsége ezzel nem is foglalkozik. :)
avatar
jumbo
-
2010.08.05. 21:30
62
jó ebben igazatok van, aki hagyja azzal nincs mit tenni, csak szerintem ez nem jó hozzáállás... de felőlem mindenki azt csinál amit akar!
avatar
jazmina
-
2010.08.05. 20:38
61
flashy2: hát igen...ez így van :)) Egyébként én azt sem értem soha, hogy valakinek miért probléma, hogy mások milyen kapcsolatban élnek vagy hogy egy nő költi a pasija pénzét...Szerintem akit ennyire zavar, az egyszerűen törödjön a maga dolgával :D
avatar
flashy2
-
2010.08.05. 13:11
60
a lányok többsége nem ilyen... már csak azért se mert nincs annyi pénzes pasi hogy ez működjön :D
avatar
greenclub
-
2010.08.04. 20:34
59
Az msi gx600 az egy hcg laptop nem?
avatar
pongo
-
2010.08.03. 20:44
58
\"Ha a Ferrari liquidE lenne fekete változatban is, akkor kellene... :)\"

Úgy biztos hogy nekem is tetszene :)

Fenyvesipeti szerintem kár így általánosítgatni... Biztos hogy vannak ilyen lányok, de nem kell mindenkiről rosszat feltételezni. Jázminának pedig igaza van, ha egy férfi ennyire engedékeny, akkor a lány mit csináljon? Jó, visszamondhatja, de az meg sértés. Ettől nem lesz senki rossz ember, inkább veszélyes dolog ez, mert ha szétmegy a kapcsolat, és a nő megszokta hogy semmit sem kell csinálnia, akkor nehéz helyzetbe kerül.
avatar
kristoftoth
-
2010.08.03. 18:49
57
Toma: nem úgy tervezik a telefonokat hogy ne bírja sokáig, hol olvastad ezt a tévinfót? Egy jó szériás Nokia vagy SE 6-8 évig is elbírja, a 3-4 000 Ft-os akksi meg nehogy már sok pénz legyen...

Suvitomi: azért az a GX600 se lehet rossz! ;)
Prémium Salvatore Ferragamo utazótáska

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
1988-ban vĂŠget ĂŠrtek az iraki-irĂĄni harcok az ÖbĂśl-hĂĄborĂşban, SzÜßlban megkezdődtek a huszonnegyedik nyĂĄri olimpiai jĂĄtĂŠkok, a Die Hard pedig ĂłriĂĄsi sikert ĂŠrt el a mozikban.