Lengyel és brit munka eredménye a sportkocsi
Arrinera, az utcai Batmobile
4 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.09.06

A lengyel székhelyű Arrinera Automotive a brit autótervező Lee Noble-lel együtt alkotta meg egyedi szuperkocsiját. Sokak inkább csak álomnak tartották a lopakodó-szerű terveket, de végül sikerült megalkotni a vad járgányt.


A kocsit a Corvette ZR1-ben is dübörgő 6,2 literes, 8 hengeres, 650 lóerős motor hajtja, természetesen a hátsó kerekeken keresztül, a minél kisebb tömeg eléréséhez pedig sok helyen használtak kevlárt és szénszálas elemeket.


Nem lehet tehát panasz a teljesítményre: 100-ra 3,2 másodperc alatt gyorsul, 200-hoz pedig még 5,7-re van szüksége. Ami még inkább kiemelkedő, az a 0-200-0 ideje: 14,3 másodperccel a Ferrari Enzoéval vetekszik.


Kinézete viszont inkább a Lamborghini modelljeire hajaz, leginkább talán a Reventónra. A határozott, ékszerű test és az éles vonalak nagyon modern megjelenést adnak a szinte repülőgépnek kinéző autónak. Belül minden kézzel varrott bőr vagy szénszál, alumínium elemekkel kiemelve.


Ugyan még csak a prototípust van kész, de lassan beindul a sorozatgyártás. A cég reméli, hogy több lengyel műhely besegít az alkatrészek átvállalásával, így nem csak ők, de még az országnak is jót tenne a teljesen hazai fejlesztés. Az indulóár 240 millió forint, és 50 darabot szeretnének eladni az első évben.

avatar
Donald
-
2012.09.09. 09:53
4
Tiszta Lambo.
avatar
tSas
-
2012.09.08. 15:09
3
Kocsiknál lehet lopni! :D
avatar
Attilaa
-
2012.09.08. 11:57
2
Lamborghini copy, csak nehogy a végén úgy járjanak mint a samsung:D
avatar
xetron
-
2012.09.08. 08:26
1
Belül a színek... Batman megvakulna ettől :DD
Salvatore Ferragamo 'Faenza' bőrcipő
A Salvatore Ferragamo bőrcipőkben a legmagasabb minőséget képviseli. Az itt látható, "Faenza" elnevezésű modelljük az üzletemberek számára készült.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.