A kínai vonásokat lemásolva igyekszenek csalogatni az embereket
Autentikus hotelek Kínán kívül
1 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.07.26

Tekintettel Kína gyors és megállíthatatlan feltörekvésére, kifejezetten a kínai emberek számára szeretne létrehozni egy hotelláncot az Intercontinental Hotels.

A terv merésznek tűnik, de a Kínára vonatkozó statisztikai adatok azt mutatják, hogy megéri befektetni: a jelenlegi külföldre utazók száma 10 millió fő körüli, de ez 10-15 éven belül megtízszereződik. Ehhez társul az az életképes elgondolás is, miszerint a Kínából elutazó emberek a saját jól megszokott életvitelüket kínáló szállást választják külföldön is. Természetesen az erre kíváncsi nem-kínaiakat is szívesen fogadják. Mire számíthatunk?

Étel

Sok-sok rizs, tészta, és specialitások, mint például a congee – vízben addig forralják a rizst, míg az összeáll egy sűrű kásává. Ízléstől függően választható a forralási idő, majd mézzel vagy gyümölccsel tálalható. Gyorsan elkészíthető fogásokhoz a hozzávalókat a szobában is elhelyezik, ha valaki magának szeretne főzni.


Ital

Eredeti kínai tea, és főleg abból is a zöld. Persze nem filteres, hanem igazi, szűrni való teafű, minden szobában megtalálható teafőzővel. Egyes helyeken külön kialakított teaház, ahova üzleti partnerekkel be lehet ülni, és itt alkohol is rendelhető. Kínában amúgy is gyakrabban folytatnak tárgyalásokat a szállodákban, így külön erre a célra szolgáló termek is rendelkezésre fognak állni.


Vendéglátás

A keleti országokban az emberek teljesen máshogy viszonyulnak egymáshoz, mint Európában: magasabb szinten sokkal nagyobb az egymás iránti tisztelet, és a különböző formalitások. Ezt a hotel összes dolgozója megadja a vendégeknek, ráadásul országtól függetlenül muszáj kínaiul tudniuk legalább a portán. Bőséges irodalom is elérhető az érkezők számára, legyen az a város nevezetességeit bemutató prospektus, vagy egy kínai alapmű. Fontos a pihentető szolgáltatások jelenléte is, mint például a tai-chi, a kellemes kertecskék, vagy a fürdőházak.


Dekoráció

Mindez mit sem érne egy szürke épületben: a tervek szerint a modern letisztultság és egyszerűség mellett az egyedi kínai motívumok és minták is gazdagon szerepelni fognak mindenhol. Akárcsak a porcelán vázák, a faberakások, a tavacskák, és a zöld kertek.

Kapcsolódó cikkek
Mint már korábban megírtuk, a BMW Párizsban hozta létre új központját, ám ezalatt az Audi sem tétlenkedett, a nagy fejlesztésnek pedig most látható az eredménye: az Audi City.
A napokban fejezték be az ARCO kortárs építészeti iroda által tervezett Sauces House névre hallgató épület felújítását, melyet Mexikóvárosban találhatunk meg.
2,425,650 Huf / 7,850 Eur
4,279,650 Huf / 13,850 Eur
avatar
miumiu
-
2012.07.30. 10:22
1
a tervek szerint a modern letisztultság és egyszerűség mellett az egyedi kínai motívumok és minták is gazdagon szerepelni fognak mindenhol. Akárcsak a porcelán vázák, a faberakások, a tavacskák, és a zöld kertek.http://www.bagfactorymall.com/
Dockers kockás ing
A Dockers sem túl ismert brand hazánkban, pedig a tengeren túl nagy népszerűségnek örvend. A Levi Strauss & Co tulajdonában álló márkát előszeretettel hordják olyan sztárok is, mint Kristen Stewart vagy Robert Pattinson.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy egy egész rovatot szentel a 20. század egyik legemlékezetesebb évtizedének, a legendás nyolcvanas éveknek.