Egy igazán rendhagyó korszak
Az 1980-as évek - Egy különleges évtized
2 hozzászólás
Molnár Gergely    2011.06.13

SzerkesztősĂ©gĂĽnk Ăşgy döntött, hogy egy egĂ©sz rovatot szentel a 20. század egyik legemlĂ©kezetesebb Ă©vtizedĂ©nek, a legendás nyolcvanas Ă©veknek. Számba vesszĂĽk majd az Ă©vtized emlĂ©kezetes esemĂ©nyeit, törtĂ©nĂ©seit, hangulatát. Ki fogunk tĂ©rni a politika, a tudomány Ă©s a kultĂşra terĂ©n vĂ©gbe ment változásokra, illetve megvizsgáljuk a korszak hosszĂş távĂş következmĂ©nyeit is.


A vadonatĂşj cikksorozatunkban elsősorban a nagyvilág törtĂ©nĂ©seit boncolgatjuk majd, de termĂ©szetesen hazánkrĂłl sem feledkezĂĽnk meg. ValĂłban nem költői tĂşlzás kĂĽlönlegesnek nevezni a nyolcvanas Ă©veket, a hatvanas Ă©s hetvenes Ă©vekben, az Ă©let minden terĂĽletĂ©n vĂ©gbement változásoknak, átalakulásoknak köszönhetően, egy igazán rendhagyĂł Ă©vtized vette kezdetĂ©t. Sok – általam is ismert – ember számára kĂĽlönösen meghatározĂł időszak ez. Meglepő mĂłdon, azt tapasztalom, hogy Ă©rzelmi töltettel bĂ­r az Ă©vtized emlĂ­tĂ©se is többek számára. Mintha egy elveszĂ­tett jĂłbarátrĂłl vagy szerelemről lenne szĂł. Ennek több oka is van, egyrĂ©szt a most fiatal vagy közĂ©pkorĂş emberek – akarva-akaratlanul is – olyan Ă©letkorban voltak akkoriban, amely mindenki számára meghatározĂł Ă©s akár az egĂ©sz Ă©letĂĽkre kihat, Ă©rzelmi Ă©s gyakorlati szempontbĂłl egyaránt. MásrĂ©szt a világ fejlettebbnek nevezhető rĂ©szĂ©n, beleĂ©rtve a Magyar NĂ©pköztársaságot is, nem volt azĂ©rt olyan rossz Ă©lni.

Mindez csak az Ă©vtizedek távlatábĂłl válik világossá Ă©s itt hĂ­vnám fel OlvasĂłink figyelmĂ©t, hogy a sokak által tĂ©vesen puha diktatĂşrának Ă©s gulyáskommunizmusnak nevezett, a SzovjetuniĂł jĂłvoltábĂłl működő, totális elnyomásra Ă©pĂĽlő Kádár-korszak nyolcvanas Ă©veket Ă©rintő rĂ©szĂ©re kĂĽlön ki fogunk tĂ©rni, figyelembe vĂ©ve annak negatĂ­v Ă©s pozitĂ­v hatásait is. Valamint megismerhetjĂĽk az Ă©vtized nagy tudományos előretörĂ©seit, technolĂłgiai ĂşjĂ­tásait, katasztrĂłfáit, Ă©rdekessĂ©geit, hangulatát.

RemĂ©ljĂĽk, hogy OlvasĂłink tetszĂ©sĂ©t elnyeri a Trendmagazin legĂşjabb kezdemĂ©nyezĂ©se Ă©s bĂ­zunk benne, hogy szĂ­vesen tartanak velĂĽnk ebbe a rendhagyĂł mĂşltidĂ©zĂ©sbe, időutazásba, azok is, akik nem emlĂ©keznek rá Ă©s azok is, akik emlĂ©keznek rá Ă©s esetleg mĂ©g egyszer „át akarják Ă©lni” azokat a bizonyos nyolcvanas Ă©veket…

Cimkék: 80-as évek,
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglalĂł Ă­rás jelenik meg az idĂ©n április 9-Ă©n 21. Ă©letĂ©vĂ©t betöltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongĂłi közössĂ©gekkel egyĂĽttműködve szĂĽletĂ©snapi ajándĂ©kcsomagot kĂĽld Kristennek!
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
avatar
sweetie
-
2011.06.13. 16:50
5
én is örülök, sajnos még akkor nem éltem pedig szerettem volna
avatar
Monika90
-
2011.06.13. 04:12
1
Nagyon jó ötlet, olvasni fogom ezt a rovatot is! :)
Alkalmi, feltűnő D&G zakó
Miért olyan népszerű világszerte a D&G? Mert a sok átlagos, a nagytestvér árnyéka alatt futó termék mellett minden kollekcióban megjelenik néhány elképesztően minőségi ruha, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Javában dĂşlt a salvadori polgárháborĂş, a továbbra is forrongĂł Közel-Keleten az izraeli lĂ©gierő meglepetĂ©s csapást mĂ©rt az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television Ă©s az első Indiana Jones-film is mozikba kerĂĽlt.