Az Apple áll az első helyen
Az 50 legismertebb cég
8 hozzászólás
Molnár Gergely    2011.03.19

Egy korábbi írásunkhoz hasonlóan – amikor a legértékesebb márkanevekkel ismertettük meg olvasóinkat – most egy újabb összeállítást szeretnénk bemutatni. Ezúttal egy a Fortune által készített ötvenes listáról van szó, amelyben a legismertebb, a legjobb hírnévnek örvendő cégek szerepelnek. Íme a Top 50…


Nagy meglepetést nem okozott a rangsor első és második helyén szereplő vállalat, hiszen napjainkban már-már törvényszerű, hogy valamilyen számítástechnikához köthető cégek szerepelnek a legek között, szinte bármilyen listán. A Fortune szerkesztői szerint jelenleg az Apple a legismertebb, a képzeletbeli aranyérmet a sokunk által jól ismert alma-logójú cég kapta. Steve Jobs vezérigazgató érti a dolgát, az új termék kibocsátások, az okostelefonok piacán szerzett részesedés és a többi - minőségét tekintve kiváló - termék magas mércét állított a versenytársak számára. A cég továbbra is rendkívül nyereséges, közben megjelent az iPad2 is, mi kell még?


Ezüstérmes lett a keresők királya, a Google. Nem kell „megguglizni” a második helyezett cég nevét, ahhoz hogy tudjuk, miről is van szó. A Stanford Egyetem két hallgatójának - Larry Page és Sergey Brin – ötlete igazi amerikai sikertörténet. A Google internetes keresőrendszer vitathatatlanul megérdemli helyezését, minden rendszeresen netező sorstársam pontosan jól tudja, hogy mekkora segítséget tud nyújtani egy megbízható és gyors keresőrendszer. Ki tudja, talán éppen Te is valamilyen keresés útján jutottál el oldalunkra.


A harmadik helyen egy itthon talán kevésbé ismert befektetési társaság, a Berkshire Hathaway található. Warren Buffett, a cég vezérigazgatója befektetéseinek köszönhetően, óriási vagyont halmozott fel. Érdekeltségei vannak vagy voltak több sikeres cégben is, mint például a Coca-Cola Company, a Gillette, vagy a Fruit of the Loom. A lista negyedik helyén egy amerikai fapados légitársaság, a Southwest Airlines található, amely a manapság tapasztalható nehéz piaci helyzetben is nyereséges tudott maradni a légitársaságok között.

Az első tízben van még gyorsétterem-hálózat, az egész világot behálózó csomagküldő szolgálat és ismert üdítőital márka is. Érdemes végignézni az egész listát, melyet itt érhettek el.

Kapcsolódó cikkek
Szeptemberben tették közzé a világ legértékesebb márkáinak százas listáját, eszerint a legértékesebb márkanév idén a Coca-Cola, mely így az első helyen végzett.
4,140,600 Huf / 13,400 Eur
8,744,700 Huf / 28,300 Eur
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
avatar
PaulShark
-
2011.03.22. 09:53
8
A Google megérdemelte a második helyet, az Android op.rendszer jelenleg az egyik, ha nem a legjobb.
avatar
Blackjack
-
2011.03.21. 05:08
7
Az is fura hogy a Coca Cola nem is versenyzett, hanem az azt tulajdonló cég.
avatar
Balumsn
-
2011.03.20. 23:29
6
Az Applenek jobb a reputációja sztem mint a Coca Colanak.
avatar
suvitomi
-
2011.03.20. 21:27
5
Attilaa: nem biztos, mert ismert és legjobb hírnévnek örvendő - mindkét dolgot figyelembe vették!
avatar
Attilaa
-
2011.03.20. 17:52
4
Szerintem ha aszerint rangsorolták menyire ismertek akkor pl a Coca Cola sokkal híresebb mint az Apple.
avatar
Balumsn
-
2011.03.20. 16:29
3
Apple 4 win!
avatar
gery
-
2011.03.20. 13:49
2
semmi kifogásom a lista ellen!;)
avatar
lovelyrekus
-
2011.03.20. 00:45
1
Nem lepődtem meg az 1, és a 2, helyen sem. :)
Fekete YSL táska
A Yves Saint Laurent tökéletes választás azoknak, akik némi fiatalosságot és egyediséget szeretnének belevinni a ruhatárukba. Szó se róla, vannak rendkívül feltűnő termékeik, ahogy a most látható fekete táska is igencsak egyedi a hatalmas márkalogó hatására.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszerűen nőtt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböző Tv-sorozatok.