Trendmagazin

Az Andrássy úti D&G üzletben jártunk

Fiatalos luxus 400 négyzetméteren

2010.06.30 | Szabó Adrienn

Tavaly december 4-én megnyitott a várva várt D&G boutique az Andrássy út 33. szám alatt! A rég várt megnyitóról eddig csak álmodtak a nemzetközi luxuscikkek szerelmesei, mára azonban mindenki nagy örömére a D&G store tökéletes valóság itt Magyarországon is.

Tökéletes valóság, ugyanis a 400 négyzetméteres exkluzív üzlet arculatának tervezésében maga Domenico Dolce és Stefano Gabbana is részt vettek, így az üzlet belső tere a két géniusz kifinomult ízlésvilágát sugározza. A D&G egy üde, friss, dinamikus, energikus és kifinomultan elegáns tagja a két tervező alkotta márkacsaládnak. Az üzletben a luxuscikkek pompás választéka fogadja a látogatót. Mostantól kedvünkre válogathatunk mind a női és férfi kollekció modelljei, valamint a kiegészítők közül is. Végre az online megrendelések és a hosszas várakozások helyett hozzájuthatunk a legújabb női és férfi kollekció termékeihez a kellemes környezetben, ahol többek közt megtekinthetjük az alsónemű-, óra-, parfüm-, szemüveg-, és ékszerkínálatot is.

Négyszáz négyzetméternyi D&G az Andrássy úton

A hangulatos környezet és az igazán minőségi luxustermékek mellett kedves és szolgálatkész eladók várnak az üzletben. Ha nem volna elég a tökéletes üzlet a tökéletes helyen, akkor még a segítőkész stuff is rendelkezésünkre áll, hogy a legjobbat kaphassuk. A márka magyar kedvelői számára eljött a D&G csábító világa egy hazánkban egyedülálló, egyetlen és utánozhatatlan üzlet formájában.

Most pedig jöjjön egy kis ízelítő a D&G 2010-es tavaszi-nyári világából.

D&G NŐI DIVAT 2010

Idén aztán az lehetsz, aki csak akarsz. Minden kislány volt már cowgirl, Barbie, Mickey Egér lány, üzletasszony és még a képzeletbeli strandon is eltöltöttük a drága játékidőnket. Most a D&G elhozta a régi gyermekkori álmokat egy nagyon ütős nyári kollekcióban.


A kifinomult elegancia megmutatkozik az új fekete-fehér modellekben, melyeket rendkívül finom anyagú csipke díszít. Hozzá selyem és nagyon stílusos kiegészítők párosulnak. A táskákat, a cipőket és a ruhákat is masnik díszítik. Mindezt megtaláljuk egy gyönyörű pink árnyalatban is melyet a tervezők fehér csipkével kombináltak. Idén is hódít az nemes anyagú short, kosztüm felső kíséretében. Szintén az elegáns kollekció tagja a fekete alapon, színes vadvirágokkal díszített üde, nőies irányvonal is. Ennél viszont sokkal merészebben is megjelenhetünk a D&G színeiben. Nos igen színeiben, ugyanis nem kímélték a colort a tervezők, olyan karneváli, cirkuszi hangulatot varázsoltak, mely bohókás változatossága feldobja a szürke hétköznapokat. A domináns szín a zöld a vibráló nonfiguratív mintákban. Ebben a családban a farmerruházat legmeghatározóbb darabja, a színes virágokkal díszített enyhén hippis nadrág, ennek viselője semmiképpen sem tud végigmenni az utcán a nélkül, hogy ne tűnjön fel fokozottan vidám és üde ruházatával.


A D&G-nél idén a vezető irányvonal az úgynevezett urban west stílus, mely a városi viseletet dobja fel a cowboyok western világával. A legjellemzőbb anyag a koptatott esetenként szaggatott, gyűrt farmer anyag és a csokoládébarna bőr. A vastag denimeket viszont finom pamutanyagokkal helyettesítették. Voltaképpen olyan, mintha a fehér ruhánkra felvázolnánk egy farmerruhát, ezzel olyan egyedi hatást elérve, amelyet más cégek darabjainál nem láttunk idén. Szóval a D&G a farmer printezés specialistája, ugyanis olyan profi grafikai és optikai csalódást okoznak, hogy csak nagyon közelről lehet észre venni, hogy az adott darab valójában nem is farmer és a ruha nem gyűrt, nincs zsebe és gombjai sem. A másik különlegesség a rendkívül szép virág és rovarmotívumokkal nyomott bőr. A farmerek szegecseltek, de csak a legszerényebb és ízlésesebb kereteken belül, olyan érzéssel és formával elhelyezve a nadrágokon, miniszoknyákon, hogy viselője ugyan rendkívül dekoratív, de semmiképp sem hivalkodó benne.


Kiegészítőiben megjelenik az idén is közkedvelt leopárd minta, melyet nem hagyhattak ki az övekből, sálakból és táskákból sem. Ezek mellett a legnőiesebb western csizma megalkotójának díját idén elnyerheti a cég, ugyanis olyan finom kis lepkemintával látták el egyik legdominánsabb darabjukat, mely a csokoládébarna, mogyoróbarna és fehér színével, szinte szárnyakra kelti a hölgyek lábát, nem beszélve a hibátlan formájáról. A nyeregtáska is a cowgirl életre emlékezteti viselőjét, a női táska rejtélyes tartalma is kényelmesen elfér benne, nem beszélve arról, hogy esztétikailag is előnyösebb, mint egy hatalmas bőrönd fazon. Az egyszerűbb polokon sheriff csillagot, western csizmát találunk, sőt ha jobban körülnézünk, még Jockey Ewing is ránk kacsinthat egy-egy poloról. A közkedvelt Disney klasszikus Mickey és Minie Egér páros is megjelenik a modelleken. A szerelmes Minie Egér a körötte repkedő szívecskékkel a poloktól kezdve, a kendőkön át egészen a fürdőruhákig minden darabról ránk mosolyog. Nyár lévén a napszemüvegekről sem feledkezhetünk meg, melyeknél most az enyhén Ray Ban feelinget adó színes és fekete napszemüvegek a legjellemzőbb darabok, ezek mellett persze a hagyományos formák is megtalálhatóak. Ugyan említettem a Ray Bant, de a D&G napszemüvegek cseppet sem összetéveszthetőek, igen egyedi forma és színvilágukkal különböznek a közkedvelt napszemüvegcsodáktól.

D&G FÉRFI DIVAT 2010

Aki a sportos elegancia híve, annak idén a D&G kedvez, mert olyan hajmeresztő újításokkal dobja fel a férfiak ruhatárát, hogy a cikk végére úgy hiszem minden fiatalember beleszeret a neki való darabba. Sheriffek, bowling starok, hawaii szépfiúk, hatvanas évek ki mit tud műsorvezetői, FIGYELEM, a D&G itt dübörög a nyár ajtaján és alig várja, hogy rád törjön!!!


A tekepálya királya lehetsz az új kollekció bowlingos családjával. A színvilága a piros, kék, fekete és fehér, még a ruhák bélése is ezen színek kombinációjával van díszítve. Ez egy kicsit sportosabb világ, a piké polok, a „v” nyak és a vékony csíkozású „v” kivágású kardigánok jellemzik leginkább. Persze az igen domináns piros bőrdzsekiről sem feledkezhetünk meg, ami nagyon feldobja a ruhatárat. Az elegancia jegyében a tükörbársony az egyik fő alapanyaga a szmokingoknak, melyeket a finom tapintású szatén koronáz meg, ezzel a recepttel a bowling klubban mindenkit lefőzhetsz. Ha nem volna elég ezt a kis elegáns világot tovább vadíthatod egy csokornyakkendővel és egy vastag fekete keretes D&G szemüveggel. Persze a mára sokkal megszokottabbá vált épp ugyan olyan elegáns nyakkendők is megtalálhatóak a boutiqueban igen széles választékban. Az alapszíneken túl a csíkos mintázatú nyakkendők is képviselik magukat a D&G palettáján.


Mivel kicsit az elegáns irányba gördültünk el a bowling világ végén, essen szó a D&G alkalmi kollekciójáról. A halszálkás, hagyományos öltönytől, a már említett – és megjegyezném, ez idén nagyon divatos - bársony szmokingokig mindent megtalálnak a férfiak. A mellényeket akár párosíthatjuk egy sima fehér önmagában mintázatos anyagú inggel, mindehhez egy egyszerű vékony nyakkendő, tökéletes elegáns megjelenést biztosít. A hölgyeknél már említettem, hogy a koptatott, használt hatású, elnyűtt farmer nagyon jellemző az idei divatra. A férfiaknál a kopott farrmerek nem voltak elegendőek Stefanonak és Domeniconak, kiegészítették egy olyan darabbal, ami engem személy szerint nagyon megragadott.. egy kifordított hatású, áttetsző kötött pulcsival, nagyon ütős darab.


A sportos vonalat se hagyjuk ám ki. És miért ne rukkolt volna elő újdonsággal a D&G, az új vonalat én edzőöltönynek nevezném, ugyanis az alul húzott, gumírozott szabadidőnadrág hatású nadrágokat elegáns, de sportos anyagú zakók egészítik ki. Itt a fekete-piros-kék-fehér színek kiegészülnek a szürkével, a homokszínnel. Természetesen a kapucnik feltunningolják a zakókat, de aki nem híve a kapucninak könnyedén lecsatolhatja.

Beachwearről se feledkezzünk meg, a sportos shortok az idei egyik fő már sokszor említett színvilágot hordozzák magukon, melyek mellé sárga színű számok párosulnak. Na, jöjjenek a modern baywatch fiúk! A D&G Island világa egy friss, üde hangulatot teremt, szinte érezni a citrus illatot és az egzotikus kissziget friss levegőjét. A zöld, a khaki, a szürke és a fehér a fő színei ennek a családnak. Persze a cég nem hagyhatta ki az idén mindenütt jelenlévő terepmintát sem, így a military is beszáll a tengerpart figyelésébe. Az anyagok nagyon kellemesek, vékonyak, egy nyár esti Andrássy úti túrára tökéletes viselet.

WANTED: D&G

Az urban west hódít a férfiaknál is. A csokoládébarna itt kiegészül a szürkével. Farmer terén ugyanúgy a koptatott, szaggatott, gyűrött stílus a divatos, de mindezek mellé jön az agyon hipózott hatású batikolásra emlékeztető farmer is. A kék farmer és a benne lévő fehér foltok vibráló hatása nagyot dob a cowboyokon. Mindez még nem elég, a wesco csizma se maradhat ki a sorból, sem a vadító szegecselés, a férfi ruházaton a nőitől kicsit durvább szegecselések találhatóak. Persze, a nyárcsizmákat félredobva bőrpapucsra válthatnak a férfiak a kánikula idején. A farmer dzsekik és a markáns erőteljes övcsattok terelik el a városi vagányokat, a kemény western hős irányába.


Kiegészítőkben is megjelenik ez az irányvonal, a vastag bőrszíjjal ellátott, dupla csatos karkötőknél, vagy a sheriff csillagával díszített W.W. West ékszerekkel. Igazán férfias darabok találhatóak a kollekció e családjának modelljei közt. Persze elmaradhatatlan itt is a western hangulatát visszaadó szimbólumokkal ellátott polo, mint például a cowboy csizma, a sheriff csillag, vagy éppen az olajmágnás Ewing.

Aki pedig többet szeretne látni, esetleg magáénak akarja tudni a 2010-es kollekció valamely darabját, semmiképpen ne hagyja ki a bevásárló túrájából a D&G boutique-ot az Andrássy úton.