Putyin rajong a svájci órákért, hatévnyi fizetésénél is értékesebb a kollekciója
Az elnök óragyűjteménye
9 hozzászólás
Váradi Zoltán    2012.06.24

A politikusokat általában a választási kampány során állítja pellengérre a média. A gazdasági válság óta különösen népszerűek azok a leleplező, tényfeltáró írások, amelyekben az éppen hatalmon lévők, vagy a hatalomra ácsingózók vagyoni helyzetét, luxuskiadásait taglalják.

Ugyan Oroszország etekintetben némileg másképp működik, azonban mégis azt lehet látni, hogy egyre gyakoribbak az ilyen témájú cikkek Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban. Az angol sajtó most az orosz elnök karóragyűjteményét vette célba, ami becsléseik szerint meghaladhatja a 700 ezer dolláros értéket.


A Dailymail szerkesztői felsorolják azoknak a karóráknak a hosszú sorát, amiket Putyin az elmúlt években viselt, majd viccesen hozzáteszik, hogy az orosz elnök bármelyik órája kenterbeverné Barack Obama 350 dolláros Jorg Gray 6500 Chronograph-ját. Putyin gyűjteményében olyan órák kaptak helyet, mint a Blancplain Aqualung (11 ezer dollár), az A Lange & Sohne Flyback (10 ezer dollár) és a jóval értékesebb és ritkább Tourbograph (300 ezer dollár), vagy éppen a fehéraranyból készült Patek Philippe Perpetual Calendar (61 ezer dollár).


A lap hozzáteszi, hogy a 700 ezer dolláros becsült érték azért is érdekes, mert Putyin évente mintegy 110 ezer dolláros fizetést kap, ami azt jelenti, hogy amennyiben ő vásárolta ezeket az időmérőket, akkor hat éven keresztül erre kellett volna költenie minden fizetését. Néhány óra Putyin gyűjteményéből:

Blancpain Aqualung Grande
Date
Blancpain Aqualung Grande Date

Patek Philippe Perpetual
Calendar
Patek Philippe Perpetual Calendar

A Lange & Sohne Flyback
A Lange & Sohne Flyback

A Lange & Sohne Tourbograph
A Lange & Sohne Tourbograph

Cimkék: Gazdaság, karóra, luxus, pénz,
avatar
xetron
-
2012.07.04. 07:46
9
Jól megszedte magát politikusként de sose fogja bevallani.
avatar
Huszti
-
2012.06.27. 15:58
8
Jah szinte mind ugyanolyan: acél/vagy fehérarany de kinézetre ugyanaz tok, fekete bőrszíj fehér számlap.
avatar
Walther
-
2012.06.25. 19:51
7
A Tourbillonos nem semmi! Meg az is sokatmondó hogy fehérarany.. Azt össze lehet keverni az acéllal ergó nem olyan feltűnő, csak az szúrja ki aki szakértő. De így is \"lebukott\" :)
avatar
Attilaa
-
2012.06.25. 19:17
6
Na elismerésem, 11kor írom lehetne több kép , most felnézek és lett! na ilyen egy jó magazin figyelnek az olvasói tanácsokra, visszajelzésekre!! csak így tovább!
avatar
Burton
-
2012.06.25. 17:43
5
Érdekes nálam bejönnek az órák képei. A Flyback a legjobb, de kb mindegyik nagyon hasonló. Sportórája is lehetne azért, mondjuk egy Rolex Yachtmaster vagy valami :)
avatar
Tompi
-
2012.06.25. 17:28
4
greenclub: Az még rosszabb :D
avatar
greenclub
-
2012.06.25. 15:48
3
Az is lehet hogy párat ajándékba kapott oligarcháktól!..
avatar
tSas
-
2012.06.25. 14:43
2
Obama le van maradva :D de ez azért felvet pár kérdést hogy honnan is van ennyi pénze :S nem a fizetéséből az tuti.
avatar
Attilaa
-
2012.06.25. 11:23
1
Ez így elég rövidke lett:D pár képet,és alatta árat dobhattatok volna fel az óráiról:D
Barna D&G nyakkendő
Ugyan a Dress for Less nem éppen a legmegfelelőbb hely, ha Dolce&Gabbana cuccokat keresünk, de azért néha még ott is felbukkan néhány érdekes darab.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.