Trendmagazin

Az elnök óragyűjteménye

Putyin rajong a svájci órákért, hatévnyi fizetésénél is értékesebb a kollekciója

2012.06.24 | Váradi Zoltán

A politikusokat általában a választási kampány során állítja pellengérre a média. A gazdasági válság óta különösen népszerűek azok a leleplező, tényfeltáró írások, amelyekben az éppen hatalmon lévők, vagy a hatalomra ácsingózók vagyoni helyzetét, luxuskiadásait taglalják.

Ugyan Oroszország etekintetben némileg másképp működik, azonban mégis azt lehet látni, hogy egyre gyakoribbak az ilyen témájú cikkek Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban. Az angol sajtó most az orosz elnök karóragyűjteményét vette célba, ami becsléseik szerint meghaladhatja a 700 ezer dolláros értéket.


A Dailymail szerkesztői felsorolják azoknak a karóráknak a hosszú sorát, amiket Putyin az elmúlt években viselt, majd viccesen hozzáteszik, hogy az orosz elnök bármelyik órája kenterbeverné Barack Obama 350 dolláros Jorg Gray 6500 Chronograph-ját. Putyin gyűjteményében olyan órák kaptak helyet, mint a Blancplain Aqualung (11 ezer dollár), az A Lange & Sohne Flyback (10 ezer dollár) és a jóval értékesebb és ritkább Tourbograph (300 ezer dollár), vagy éppen a fehéraranyból készült Patek Philippe Perpetual Calendar (61 ezer dollár).


A lap hozzáteszi, hogy a 700 ezer dolláros becsült érték azért is érdekes, mert Putyin évente mintegy 110 ezer dolláros fizetést kap, ami azt jelenti, hogy amennyiben ő vásárolta ezeket az időmérőket, akkor hat éven keresztül erre kellett volna költenie minden fizetését. Néhány óra Putyin gyűjteményéből:

Blancpain Aqualung Grande Date

Patek Philippe Perpetual Calendar

A Lange & Sohne Flyback

A Lange & Sohne Tourbograph