Május másodikán ér véget az egyhetes rendezvény
Az idei Baselworld legfontosabb újdonságai
Oroszvári Péter    2013.04.25    26 hozzászólás

Elkezdődött Svájcban az idei Baselworld óra- és ékszerkiállítás, a nagy gyártók már le is leplezték új modelljeiket. A kötelező frissítések mellett sok újdonság is megjelent – ebben a folyamatosan bővülő cikkben most minden fontosabb órát szemügyre veszünk.

Maurice Lacroix

Masterpiece Worldtimer
Két verzióban készül a Worldtimer, az Europa és az Asia számlapjain a nevüknek megfelelő kontinens gravírozása látható. Referencia időnek a 24 órás mutató használandó, gombnyomásra pedig a 12 órás mutatót lehet beállítani a helyi időnek megfelelően. Tokjuk azonos, 42 mm-es.


Chronoswiss

Regulator 30
Fiatal, ráadásul neve ellenére német cég a Chronoswiss, ami harmincadik szülinapjára készítette el ezt a limitált szériát: acélból 300, aranyból 130 darab vár a vásárlókra. A számlap egyedisége az ablakban numerikusan kijelzett óra, míg a perc és másodperc funkciók mutatósak.


Speake Marin

Triad
Az új modell a Mechanikus művészet kollekció tagja, három különálló óra- és percmutatóval, acél és arany finom kombinációjának gyűrűjében. Logikus lenne, hogy három időzónát állíthassunk be, de nem, szinkronizálva vannak, mind ugyanazt az időt mutatják. Ez Peter Speake-Marin művészete: igaza is van, a világon minden kultúrában és témában fontos szerepet játszik a hármas szám, a keresztényektől kezdve a matematikán át a zenéig, és persze az óragyártásban is, de itt nem az átlagos óra- perc- és másodpercmutató triumvirátus képében.


Chopard

L.U.C. Engine One H
Ez lesz a második tagja az Engine One kollekciónak, hasonló is, mint az előző, de 90 fokkal el lett forgatva a számlap. Tourbillonos szerkezet.


Cristophe Claret

Kantharos
Érdekes, egygombos stopper található a Kantharos-on, mely nyomásonként változtatja a funkcióját a start-stop-reset hármast ismételve, nem lesz tehát a testnevelő-tanárok kedvence. Házi, 48 órát bíró szerkezet, 45 mm-es tokban.


IWC Schaffhausen

Portuguese Chronograph Classic
Nagyon érdekes és szép megoldás a kétmutatós stopper, könnyűvé téve az akár 12 órásra is nyújtható mérés végeredményének leolvasását (na ez már valami, gondoljunk csak az előbb említett tesitanárokra). Acél, és 18 karátos arany verzió lesz elérhető a 42 mm-es modellből.
Arnold & Son

Bár a név számunkra nem szerepel a legismertebb márkák között, az Arnold & Son 1764 óta foglalkozik óragyártással, és az idei évre tervezett modelljeikről kár lenne lemaradni.

HMS1 Royal Blue
40 mm-es aranytok, gyönyörű mélykék, hullámos számlap. Manuális szerkezete 80 órát tud járni egy felhúzással.


HM Perpetual Moon
A Perpetual Moon egy kicsit nagyobb, 42 mm-es, és acél tokkal is választható. A holdfázis lapján háromdimenziós a nagy, 11 mm-es Hold, az azt mozgató szerkezetet pedig az egyik legpontosabbnak tartják, 122 évenként egy napi késéssel, amikor viszont egy gombnyomásra korrigálható a hiba. Szintén 80 óra a járástartalék.


Richard Mille

Polo Club Saint-Tropez (RM011)
A Richard Mille lett a Saint-Tropez-i Polo Club hivatalos partnere, aminek alkalmából természetesen elkészítettek egy 25 darabra limitált modellt, a klub logójával a hátlapon.


Nano-Ceramic Skull Tourbillon (RM 52-01)
Az RM 52-01 a második a koponyás szériában, és csak 30 darab készül belőle. A tok új, nanotechnikás kerámiából készül, a koponya persze arany.


Roger Dubuis

Hommage Minute Repeater
Mindössze 8 darab készül a majdnem 100 millió forintos órából, aminek egyedülálló módon két kis rotorja van. 11250 munkaórába került megtervezni és megépíteni az órát, hiszen a két rotorból adódóan teljesen máshogy kellett megoldani a felhúzó mechanizmust, mint lényegében minden más órán, ahol csak egy forrás húzza fel a szerkezetet.


Omega

Seamaster Planet Ocean GMT 600M
Az új Seamaster a GoodPlanet óceánvédő szervezettel együttműködve készült el, nevük rá is lett gravírozva az óra hátlapjára. A acéltok 43.5 mm-es 600 m-ig vízálló, és persze saját szerkezet hajtja.


Speedmaster ’57 Co-Axial Chronograph
Az első, azóta ikonikus sorozatot indító 1957-es Speedmaster előtt tiszteleg ez a modell, természetesen saját szerkezettel.


Speedmaster Dark Side of the Moon
Omega szerkezet, 44 mm-es fekete kerámia ház.


Tissot

T-Complication Squelette
Egy szkeletált modellje már létezik a Tissot-nak, az új 43 mm-es acél modell viszont sokkal modernebb megjelenésű annál. 50 méterig vízálló.


Patek Philippe

Gondolo 8 Days, Day & Date
A Patek idén nem nagyon jelentkezett új modellel, inkább a meglévőket variálja új színekkel, most is ez a helyzet. A Gondolo 8 Days art deco stílusú háza 37x47 mm-es, és persze nevéhez illően egyedülálló, 192 órás járástartalékkal bír.


Corum

Az új modellek előtt fontos megjegyezni, hogy a márkát felvásárolta a kínai China Haidian társaság. A befektetők nagy potenciált látnak a névben, és ezentúl különösen nagy figyelemmel szeretnének nyitni a feltörekvő ázsiai piac felé is.

AC-One 45 Regatta
A 45 mm-es, 300 méterig vízálló hajózóórán egyedi, 10 perces visszaszámláló kapott helyet a stopper funkció mellett.


AC-One 45 Chronograph
A szintén 45 mm-es, szintén 300 méterig vízálló Chronograph érdekessége, hogy míg a szíj csatlakozásánál megvastagított tok titániumból van, a lünetta és a tok széle már arany is lehet, ezzel megalkotva egy különleges kéttónusú házat.


Legend 38 Chronograph
A 38 mm-es női modell már csak 30 méterig vízálló, de ugye nem is szeretnénk, ha egy gyémántdarab az óceán mélyére süllyedne. Új a kékes, gyűrt papír vagy felhős hatású számlap.


Hublot

LaFerrari (Masterpiece MP-05)
A közelmúltban az Hublot több részletet megosztott egy új modelljükről, de még az sem látszott rajta, hogy óra lesz-e vagy kávéfőző. Íme a megoldás: egy mestermű. Világrekorder, 637 darab alkatrészből áll az új Ferrari modell előtt tisztelgő óra (azzal egyszerre készítették), mely hihetetlen, 50 órás járástartalékkal, és függőleges tourbillonnal büszkélkedhet. 50 darab fog készülni belőle, már csak az árára vagyunk kíváncsiak.


Antikythera SunMoon Watch
20 darab készül a Nap és a Hold pontos helyzetét mutató különleges modellből, aminek az alapjául szolgáló második századi (!) szerkezet az Athéni Régészeti Múzeumban látható.


Classic Fusion Tour Auto 2013
Nem szállt ki a Forma-1 után az autóversenyzésből az Hublot, hiszen a Tour Auto verseny szponzorálásában ők váltották az Audemars Piguet-t. Ennek tiszteletéül az acél Classic Fusion alapjára raktak össze egy világos, 100 darabos limitált szériát.


Big Bang Unico Chrono
8 év telt el az első Big Bang megalkotása óta, és most ez az első modell, aminek kerek nyomógombjai vannak. Az óra egyébként követi az új, erősen szkeletált Hublot vonalat, ezért a dátumot is kicsit nehézkes lehet leolvasni róla.


Breitling

Breitling for Bentley
Három Bentley modell frissült, mindegyik 49 mm átmérőjű, 100 méteres mélységig vízállóak. Szerkezeteik járástartaléka 70 óra.

Breitling for Bentley B04
GMT
Breitling for Bentley B04 GMT

Breitling for Bentley B05
Unitime
Breitling for Bentley B05 Unitime

Breitling for Bentley B06
Chronograph
Breitling for Bentley B06 Chronograph


Transocean Chronograph QP
Új, limitált szériás, sötétkék Transocean is érkezett 43 mm-es aranytokban.


Emergency II
Frissült az 51 mm-es Emergency is, immáron két frekvencián kommunikál az óra a nemzetközi Cospas-Sarsat műholdas figyelőrendszerrel, akár -20-tól 55°C fokig. Az alsó koronát kitekerve lehet kativálni a jeladót, mely aztán napokon át képes sugározni a vészjelet. Az órában egyedülálló antennarendszer, és egy, a lemerülését jelző újratölthető akkumulátor mutatja, hogy a Breitling még mindig az élvonalban áll a fejlesztések terén.


Tudor

Heritage Advisor
42 mm-es acél-titánium ház, 100 m-es vízállóság, 42 óra járástartalék. Az alsó korona és a baloldali segédgomb az ébresztőórát működtetik.


Heritage Chrono Blue
A kék színnel megvadított modell az 1973-as modellt kelti életre. 42 mm-es acéltokján mindkét irányba tekerhető második időzónás lünetta fénylik, az óra 150 méterig vízálló.


Fastrider Black Shield Chronograph
42 mm-es fekete kerámia tok, sebességmérő lünetta. 150 méterig vízálló, 46 óra járástartalék.


Ulysse Nardin

Ulysse-Nardin Marine Chronograph Manufacture Limited Edition
Saját szerkezet lapul a limitált szériás modell 43 mm-es aranytokjában, mely 48 órás járástartalékkal bír, és 100 méterig vízálló. Érdekesség, hogy a számlapot 900 fokon zománcozzák, rétegről-rétegre építik fel.

avatar
pongo
-
2013.06.16. 06:25
26
a halálfejes Ricsi odavág mindnek :D
avatar
jacko
-
2013.05.28. 21:33
25
jetdeau: ezt én se tudtam. nekem is bejönnek így képről nézve :)
avatar
mandark
-
2013.05.27. 20:01
24
de jó ezt a videót látni! :) nekem ez a kedvenc Tudorom, ami Anh Tuannak van
avatar
jetdeau
-
2013.05.27. 10:41
23

Ez egy kis kollaboràcio Tudor Style File a Wallpaper magazinnal és Anh Tuan divattervezovel, aki Magyarorszàgon él.
avatar
jetdeau
-
2013.05.27. 10:30
22
Blue3y3:
A Tudor az utobbi 5-6 évben ismét oriàsi lendülettel tör elöre. A Rolex màsik màrkàja, amit szintén Hans Wilsdorf alapitott anno. Az àzsiai regioban rendkivül erös, Nyugat Europàban természetesen ismert, és szeptembertol az amerikai piacon is megjelenik. Magyarorszàgon nem forgalmazzàk, de esetleg a vörösmarty téri Rolex üzletben tudnak segiteni a beszerzésben. Az àraik kb 4000-5000 CHF között lesznek elérhetoek.
avatar
raffael
-
2013.05.09. 09:31
21
gyáááá micsoda választék :O
avatar
totti007
-
2013.05.05. 20:10
20
az omegák ezúttal is tök jók lettek!
avatar
Blue3y3
-
2013.05.04. 23:01
19
Mindenki csicsázza a számlapokat, ellenben a HMS1 Royal Blue... Perfect! :) A Tudor is ezért tetszik, mert letisztult (még ha chronós is)
avatar
Donald
-
2013.05.03. 13:33
18
Maurice Lacroix

Masterpiece Worldtimer WOW!!! Reg lattam ilyen letisztult de megis komplikalt orat.
avatar
Donald
-
2013.05.03. 13:33
17
Maurice Lacroix

Masterpiece Worldtimer WOW!!! Reg lattam ilyen letisztult de megis komplikalt orat.
avatar
Dot
-
2013.05.02. 09:52
16
Nagyon fasza összegző lett srácok, imádom ezt az oldalt :)
Személyes kedvencem a Tudor Fastrider Black Shield Chronograph persze piros varrásos szíjjal!
avatar
peterq
-
2013.04.30. 09:53
15
Nekem egy 300M Seamasterem van, eddig semmi nem győzött meg, de a Planet Ocean GMT-t pont nekem találták ki! Első nap hogy megjelenik megveszem! :)
avatar
zumba
-
2013.04.29. 16:12
14
nekem bejön az uúj Hublot is, igaz ha választani kéne nem ezt venném!
avatar
mandark
-
2013.04.29. 00:47
13
Athos: szerintem is! Nekem már a Ferrari modellek sem tetszenek annyira. A Tour Auto viszont tényleg nagyon szép, mondjuk annak az alapja is mutatós :)
avatar
Athos
-
2013.04.28. 15:27
12
Az új Big Bang elég fura lett. Mintha nem tudták volna milyen legyen ezért jó zagyva lett.
avatar
Alex89
-
2013.04.28. 06:59
11
Talán a legszebb a Hublot Classic Tour Auto. Azt nagyon nagyon eltalálták!
avatar
tetris
-
2013.04.27. 20:28
10
AC-One 45 Regatta valami durva jól néz ki!! ár vki??
avatar
Sapphire2000
-
2013.04.27. 17:33
9
Corumot megvették a kínaiak? ejjha! Az új óráik komolyak lettek!
avatar
Attilaa
-
2013.04.27. 02:32
8
Egy ilyen automata doxa : http://www.baloghekszer.hu/hu/karora/24410033n02/19012 (joval olcsobban jutottam hozza) a szamlap nem,de a tok kinezetenek a stilusa hasonlo.Tetszenek mostanaba ezek a negyszog alaku orak.
Persze a ket oranak a szekezetet mar egy jo trefa lenne osszehasonlitani:D
avatar
Balumsn
-
2013.04.27. 00:42
7
Omega tetszik, de a Tudorok se rosszak!
Attila: milyen óra? :D
avatar
Attilaa
-
2013.04.26. 22:33
6
Patek a legkomolyabb,mostani órámnak kb ugyanilyen a dizájnja, de persze virágot se vihetne egy pateknek:D
avatar
biropeti
-
2013.04.26. 21:38
5
HUBLOT PRESS DAY HIGHLIGHTS, BASELWORLD 2013
avatar
greenclub
-
2013.04.26. 20:19
4
Omega Speedmaster király lett! Letisztult de mégis modern, bravó!
avatar
Blue3y3
-
2013.04.26. 17:54
3
A Tudorokról mit kell tudni? Árak, vélemények? Nagyon tetszenek!
avatar
Blackjack
-
2013.04.26. 15:28
2
Az Omegák jönnek be a legjobban!
avatar
costa
-
2013.04.26. 06:39
1
Ez igen! Nem semmi mennyi órát jelentenek be. Kedvencem az Omega Speedmaster és a Hublot Big Bang Unico!
Kék Just Cavalli pénztárca
Fiatalos pénztárca a Just Cavallitól. A kék szövetet jól látható JC logókkal látták el, belül pedig kártyáknak, fémpénznek és papírpénznek is van helye.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetésével megindult az első palesztin intifáda, a Föld elérte az ötmilliárdos népességet, a mozikat pedig meghódította Gordon Gekko.