Május másodikán ér véget az egyhetes rendezvény
Az idei Baselworld legfontosabb újdonságai
Oroszvári Péter    2013.04.25    26 hozzászólás

Elkezdődött Svájcban az idei Baselworld Ăłra- Ă©s Ă©kszerkiállĂ­tás, a nagy gyártĂłk már le is lepleztĂ©k Ăşj modelljeiket. A kötelező frissĂ­tĂ©sek mellett sok Ăşjdonság is megjelent – ebben a folyamatosan bővĂĽlő cikkben most minden fontosabb Ăłrát szemĂĽgyre veszĂĽnk.

Maurice Lacroix

Masterpiece Worldtimer
Két verzióban készül a Worldtimer, az Europa és az Asia számlapjain a nevüknek megfelelő kontinens gravírozása látható. Referencia időnek a 24 órás mutató használandó, gombnyomásra pedig a 12 órás mutatót lehet beállítani a helyi időnek megfelelően. Tokjuk azonos, 42 mm-es.


Chronoswiss

Regulator 30
Fiatal, ráadásul neve ellenére német cég a Chronoswiss, ami harmincadik szülinapjára készítette el ezt a limitált szériát: acélból 300, aranyból 130 darab vár a vásárlókra. A számlap egyedisége az ablakban numerikusan kijelzett óra, míg a perc és másodperc funkciók mutatósak.


Speake Marin

Triad
Az új modell a Mechanikus művészet kollekció tagja, három különálló óra- és percmutatóval, acél és arany finom kombinációjának gyűrűjében. Logikus lenne, hogy három időzónát állíthassunk be, de nem, szinkronizálva vannak, mind ugyanazt az időt mutatják. Ez Peter Speake-Marin művészete: igaza is van, a világon minden kultúrában és témában fontos szerepet játszik a hármas szám, a keresztényektől kezdve a matematikán át a zenéig, és persze az óragyártásban is, de itt nem az átlagos óra- perc- és másodpercmutató triumvirátus képében.


Chopard

L.U.C. Engine One H
Ez lesz a második tagja az Engine One kollekciónak, hasonló is, mint az előző, de 90 fokkal el lett forgatva a számlap. Tourbillonos szerkezet.


Cristophe Claret

Kantharos
Érdekes, egygombos stopper található a Kantharos-on, mely nyomásonként változtatja a funkcióját a start-stop-reset hármast ismételve, nem lesz tehát a testnevelő-tanárok kedvence. Házi, 48 órát bíró szerkezet, 45 mm-es tokban.


IWC Schaffhausen

Portuguese Chronograph Classic
Nagyon érdekes és szép megoldás a kétmutatós stopper, könnyűvé téve az akár 12 órásra is nyújtható mérés végeredményének leolvasását (na ez már valami, gondoljunk csak az előbb említett tesitanárokra). Acél, és 18 karátos arany verzió lesz elérhető a 42 mm-es modellből.
Arnold & Son

Bár a nĂ©v számunkra nem szerepel a legismertebb márkák között, az Arnold & Son 1764 Ăłta foglalkozik Ăłragyártással, Ă©s az idei Ă©vre tervezett modelljeikről kár lenne lemaradni.

HMS1 Royal Blue
40 mm-es aranytok, gyönyörű mĂ©lykĂ©k, hullámos számlap. Manuális szerkezete 80 Ăłrát tud járni egy felhĂşzással.


HM Perpetual Moon
A Perpetual Moon egy kicsit nagyobb, 42 mm-es, és acél tokkal is választható. A holdfázis lapján háromdimenziós a nagy, 11 mm-es Hold, az azt mozgató szerkezetet pedig az egyik legpontosabbnak tartják, 122 évenként egy napi késéssel, amikor viszont egy gombnyomásra korrigálható a hiba. Szintén 80 óra a járástartalék.


Richard Mille

Polo Club Saint-Tropez (RM011)
A Richard Mille lett a Saint-Tropez-i Polo Club hivatalos partnere, aminek alkalmából természetesen elkészítettek egy 25 darabra limitált modellt, a klub logójával a hátlapon.


Nano-Ceramic Skull Tourbillon (RM 52-01)
Az RM 52-01 a második a koponyás szĂ©riában, Ă©s csak 30 darab kĂ©szĂĽl belőle. A tok Ăşj, nanotechnikás kerámiábĂłl kĂ©szĂĽl, a koponya persze arany.


Roger Dubuis

Hommage Minute Repeater
Mindössze 8 darab készül a majdnem 100 millió forintos órából, aminek egyedülálló módon két kis rotorja van. 11250 munkaórába került megtervezni és megépíteni az órát, hiszen a két rotorból adódóan teljesen máshogy kellett megoldani a felhúzó mechanizmust, mint lényegében minden más órán, ahol csak egy forrás húzza fel a szerkezetet.


Omega

Seamaster Planet Ocean GMT 600M
Az Ăşj Seamaster a GoodPlanet ĂłceánvĂ©dő szervezettel egyĂĽttműködve kĂ©szĂĽlt el, nevĂĽk rá is lett gravĂ­rozva az Ăłra hátlapjára. A acĂ©ltok 43.5 mm-es 600 m-ig vĂ­zállĂł, Ă©s persze saját szerkezet hajtja.


Speedmaster ’57 Co-Axial Chronograph
Az első, azĂłta ikonikus sorozatot indĂ­tĂł 1957-es Speedmaster előtt tiszteleg ez a modell, termĂ©szetesen saját szerkezettel.


Speedmaster Dark Side of the Moon
Omega szerkezet, 44 mm-es fekete kerámia ház.


Tissot

T-Complication Squelette
Egy szkeletált modellje már lĂ©tezik a Tissot-nak, az Ăşj 43 mm-es acĂ©l modell viszont sokkal modernebb megjelenĂ©sű annál. 50 mĂ©terig vĂ­zállĂł.


Patek Philippe

Gondolo 8 Days, Day & Date
A Patek idĂ©n nem nagyon jelentkezett Ăşj modellel, inkább a meglĂ©vőket variálja Ăşj szĂ­nekkel, most is ez a helyzet. A Gondolo 8 Days art deco stĂ­lusĂş háza 37x47 mm-es, Ă©s persze nevĂ©hez illően egyedĂĽlállĂł, 192 Ăłrás járástartalĂ©kkal bĂ­r.


Corum

Az Ăşj modellek előtt fontos megjegyezni, hogy a márkát felvásárolta a kĂ­nai China Haidian társaság. A befektetők nagy potenciált látnak a nĂ©vben, Ă©s ezentĂşl kĂĽlönösen nagy figyelemmel szeretnĂ©nek nyitni a feltörekvő ázsiai piac felĂ© is.

AC-One 45 Regatta
A 45 mm-es, 300 méterig vízálló hajózóórán egyedi, 10 perces visszaszámláló kapott helyet a stopper funkció mellett.


AC-One 45 Chronograph
A szintén 45 mm-es, szintén 300 méterig vízálló Chronograph érdekessége, hogy míg a szíj csatlakozásánál megvastagított tok titániumból van, a lünetta és a tok széle már arany is lehet, ezzel megalkotva egy különleges kéttónusú házat.


Legend 38 Chronograph
A 38 mm-es női modell már csak 30 mĂ©terig vĂ­zállĂł, de ugye nem is szeretnĂ©nk, ha egy gyĂ©mántdarab az Ăłceán mĂ©lyĂ©re sĂĽllyedne. Ăšj a kĂ©kes, gyűrt papĂ­r vagy felhős hatásĂş számlap.


Hublot

LaFerrari (Masterpiece MP-05)
A közelmĂşltban az Hublot több rĂ©szletet megosztott egy Ăşj modelljĂĽkről, de mĂ©g az sem látszott rajta, hogy Ăłra lesz-e vagy kávĂ©főző. ĂŤme a megoldás: egy mestermű. Világrekorder, 637 darab alkatrĂ©szből áll az Ăşj Ferrari modell előtt tisztelgő Ăłra (azzal egyszerre kĂ©szĂ­tettĂ©k), mely hihetetlen, 50 Ăłrás járástartalĂ©kkal, Ă©s fĂĽggőleges tourbillonnal bĂĽszkĂ©lkedhet. 50 darab fog kĂ©szĂĽlni belőle, már csak az árára vagyunk kĂ­váncsiak.


Antikythera SunMoon Watch
20 darab kĂ©szĂĽl a Nap Ă©s a Hold pontos helyzetĂ©t mutatĂł kĂĽlönleges modellből, aminek az alapjául szolgálĂł második századi (!) szerkezet az AthĂ©ni RĂ©gĂ©szeti MĂşzeumban láthatĂł.


Classic Fusion Tour Auto 2013
Nem szállt ki a Forma-1 után az autĂłversenyzĂ©sből az Hublot, hiszen a Tour Auto verseny szponzorálásában ők váltották az Audemars Piguet-t. Ennek tiszteletĂ©ĂĽl az acĂ©l Classic Fusion alapjára raktak össze egy világos, 100 darabos limitált szĂ©riát.


Big Bang Unico Chrono
8 Ă©v telt el az első Big Bang megalkotása Ăłta, Ă©s most ez az első modell, aminek kerek nyomĂłgombjai vannak. Az Ăłra egyĂ©bkĂ©nt követi az Ăşj, erősen szkeletált Hublot vonalat, ezĂ©rt a dátumot is kicsit nehĂ©zkes lehet leolvasni rĂłla.


Breitling

Breitling for Bentley
Három Bentley modell frissĂĽlt, mindegyik 49 mm átmĂ©rőjű, 100 mĂ©teres mĂ©lysĂ©gig vĂ­zállĂłak. Szerkezeteik járástartalĂ©ka 70 Ăłra.

Breitling for Bentley B04
GMT
Breitling for Bentley B04 GMT

Breitling for Bentley B05
Unitime
Breitling for Bentley B05 Unitime

Breitling for Bentley B06
Chronograph
Breitling for Bentley B06 Chronograph


Transocean Chronograph QP
Új, limitált szériás, sötétkék Transocean is érkezett 43 mm-es aranytokban.


Emergency II
FrissĂĽlt az 51 mm-es Emergency is, immáron kĂ©t frekvencián kommunikál az Ăłra a nemzetközi Cospas-Sarsat műholdas figyelőrendszerrel, akár -20-tĂłl 55°C fokig. Az alsĂł koronát kitekerve lehet kativálni a jeladĂłt, mely aztán napokon át kĂ©pes sugározni a vĂ©szjelet. Az Ăłrában egyedĂĽlállĂł antennarendszer, Ă©s egy, a lemerĂĽlĂ©sĂ©t jelző Ăşjratölthető akkumulátor mutatja, hogy a Breitling mĂ©g mindig az Ă©lvonalban áll a fejlesztĂ©sek terĂ©n.


Tudor

Heritage Advisor
42 mm-es acĂ©l-titánium ház, 100 m-es vĂ­zállĂłság, 42 Ăłra járástartalĂ©k. Az alsĂł korona Ă©s a baloldali segĂ©dgomb az Ă©bresztőĂłrát működtetik.


Heritage Chrono Blue
A kĂ©k szĂ­nnel megvadĂ­tott modell az 1973-as modellt kelti Ă©letre. 42 mm-es acĂ©ltokján mindkĂ©t irányba tekerhető második időzĂłnás lĂĽnetta fĂ©nylik, az Ăłra 150 mĂ©terig vĂ­zállĂł.


Fastrider Black Shield Chronograph
42 mm-es fekete kerámia tok, sebessĂ©gmĂ©rő lĂĽnetta. 150 mĂ©terig vĂ­zállĂł, 46 Ăłra járástartalĂ©k.


Ulysse Nardin

Ulysse-Nardin Marine Chronograph Manufacture Limited Edition
Saját szerkezet lapul a limitált szĂ©riás modell 43 mm-es aranytokjában, mely 48 Ăłrás járástartalĂ©kkal bĂ­r, Ă©s 100 mĂ©terig vĂ­zállĂł. ÉrdekessĂ©g, hogy a számlapot 900 fokon zománcozzák, rĂ©tegről-rĂ©tegre Ă©pĂ­tik fel.

avatar
pongo
-
2013.06.16. 06:25
26
a halálfejes Ricsi odavág mindnek :D
avatar
jacko
-
2013.05.28. 21:33
25
jetdeau: ezt én se tudtam. nekem is bejönnek így képről nézve :)
avatar
mandark
-
2013.05.27. 20:01
24
de jó ezt a videót látni! :) nekem ez a kedvenc Tudorom, ami Anh Tuannak van
avatar
jetdeau
-
2013.05.27. 10:41
23

Ez egy kis kollaboràcio Tudor Style File a Wallpaper magazinnal és Anh Tuan divattervezovel, aki Magyarorszàgon él.
avatar
jetdeau
-
2013.05.27. 10:30
22
Blue3y3:
A Tudor az utobbi 5-6 évben ismét oriàsi lendülettel tör elöre. A Rolex màsik màrkàja, amit szintén Hans Wilsdorf alapitott anno. Az àzsiai regioban rendkivül erös, Nyugat Europàban természetesen ismert, és szeptembertol az amerikai piacon is megjelenik. Magyarorszàgon nem forgalmazzàk, de esetleg a vörösmarty téri Rolex üzletben tudnak segiteni a beszerzésben. Az àraik kb 4000-5000 CHF között lesznek elérhetoek.
avatar
raffael
-
2013.05.09. 09:31
21
gyáááá micsoda választék :O
avatar
totti007
-
2013.05.05. 20:10
20
az omegák ezúttal is tök jók lettek!
avatar
Blue3y3
-
2013.05.04. 23:01
19
Mindenki csicsázza a számlapokat, ellenben a HMS1 Royal Blue... Perfect! :) A Tudor is ezért tetszik, mert letisztult (még ha chronós is)
avatar
Donald
-
2013.05.03. 13:33
18
Maurice Lacroix

Masterpiece Worldtimer WOW!!! Reg lattam ilyen letisztult de megis komplikalt orat.
avatar
Donald
-
2013.05.03. 13:33
17
Maurice Lacroix

Masterpiece Worldtimer WOW!!! Reg lattam ilyen letisztult de megis komplikalt orat.
avatar
Dot
-
2013.05.02. 09:52
16
Nagyon fasza összegző lett srácok, imádom ezt az oldalt :)
Személyes kedvencem a Tudor Fastrider Black Shield Chronograph persze piros varrásos szíjjal!
avatar
peterq
-
2013.04.30. 09:53
15
Nekem egy 300M Seamasterem van, eddig semmi nem győzött meg, de a Planet Ocean GMT-t pont nekem találták ki! Első nap hogy megjelenik megveszem! :)
avatar
zumba
-
2013.04.29. 16:12
14
nekem bejön az uúj Hublot is, igaz ha választani kéne nem ezt venném!
avatar
mandark
-
2013.04.29. 00:47
13
Athos: szerintem is! Nekem már a Ferrari modellek sem tetszenek annyira. A Tour Auto viszont tényleg nagyon szép, mondjuk annak az alapja is mutatós :)
avatar
Athos
-
2013.04.28. 15:27
12
Az új Big Bang elég fura lett. Mintha nem tudták volna milyen legyen ezért jó zagyva lett.
avatar
Alex89
-
2013.04.28. 06:59
11
Talán a legszebb a Hublot Classic Tour Auto. Azt nagyon nagyon eltalálták!
avatar
tetris
-
2013.04.27. 20:28
10
AC-One 45 Regatta valami durva jól néz ki!! ár vki??
avatar
Sapphire2000
-
2013.04.27. 17:33
9
Corumot megvették a kínaiak? ejjha! Az új óráik komolyak lettek!
avatar
Attilaa
-
2013.04.27. 02:32
8
Egy ilyen automata doxa : http://www.baloghekszer.hu/hu/karora/24410033n02/19012 (joval olcsobban jutottam hozza) a szamlap nem,de a tok kinezetenek a stilusa hasonlo.Tetszenek mostanaba ezek a negyszog alaku orak.
Persze a ket oranak a szekezetet mar egy jo trefa lenne osszehasonlitani:D
avatar
Balumsn
-
2013.04.27. 00:42
7
Omega tetszik, de a Tudorok se rosszak!
Attila: milyen óra? :D
avatar
Attilaa
-
2013.04.26. 22:33
6
Patek a legkomolyabb,mostani órámnak kb ugyanilyen a dizájnja, de persze virágot se vihetne egy pateknek:D
avatar
biropeti
-
2013.04.26. 21:38
5
HUBLOT PRESS DAY HIGHLIGHTS, BASELWORLD 2013
avatar
greenclub
-
2013.04.26. 20:19
4
Omega Speedmaster király lett! Letisztult de mégis modern, bravó!
avatar
Blue3y3
-
2013.04.26. 17:54
3
A Tudorokról mit kell tudni? Árak, vélemények? Nagyon tetszenek!
avatar
Blackjack
-
2013.04.26. 15:28
2
Az Omegák jönnek be a legjobban!
avatar
costa
-
2013.04.26. 06:39
1
Ez igen! Nem semmi mennyi órát jelentenek be. Kedvencem az Omega Speedmaster és a Hublot Big Bang Unico!
Kris Van Assche sneaker
Gyakori probléma a fiataloknál, hogy a mostanság divatos sportosan elegáns, feketét a fehérrel kombináló stílushoz nem találnak megfelelő cipőt. A Kris Van Assche megalkotta számukra a tökéletes modellt, mely fekete bőrből készült, a talpa pedig fehér színű.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1988-ban vĂ©get Ă©rtek az iraki-iráni harcok az Ă–böl-háborĂşban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játĂ©kok, a Die Hard pedig Ăłriási sikert Ă©rt el a mozikban.