Megújultak a Seamaster modellek!
Az Omega leleplezte az új kollekcióját
8 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.06.10

Az Omega 2011 nyarán úgy újította meg teljesen a leghíresebb, Seamaster nevű kollekcióját, hogy az megőrizte korábbi stílusát, és értékeit.


A neves svájci gyártó nem a minden hónapban újabb kiadású limitált, vagy megújított modelljeiről híres, karóráinak frissítése tekintetében már-már konzervatívnak mondható (bár a Rolexet ezen a téren nehéz lekörözni). Mégis, most nyáron Capri szigetén lebbentették le a fátylat a méltán népszerű, frissiben megújított Seamater kollekcióról. A gyártó logója volt belegravírozva azokba a szép üveg vitrinekbe, amikben a modelleket bemutatták – háttér gyanánt a szigetről látható csodálatos tengeri látkép szolgált. A sorozat legfőbb újítása nem csak a külsőségekre szorítkozik: a svájciak új, saját gyártású szerkezetei kerültek a modellekbe. A 8500-as és 9300-as (kronográf) kaliberű szerkezetek mindegyikében szilikon hajszálrugó található. A továbbfejlesztett modellek mindegyike rendelkezik most már a tok oldalán beépített hélium szeleppel, ami biztosítja a tekintélyes, 600 méteres vízhatlanságot. Az Omega saját maga készítette, co-axial (dupla tengelyes) szerkezetei az újfajta hajszálrugóval párosulva olyan erős és megbízható modelleket eredményeztek, hogy a gyártó 4 év teljes garanciát nyújt az új kollekció minden modelljére.


Az új Seamaster Planet Ocean vonal, ami eredetileg 2004-ben indult, tartalmaz egy három nyomógombos kronográf modellt 42 és 45,5 milliméteres változatban. Emellett egy 37,5 milliméteres, nőies verziót a hölgyek számára, ami szintén mindennel fel van szerelve. A robusztus férfi időmérő a Titanium Liquidmetal Chronograph melléknevet kapta. Ezt a szokatlan anyagok alkalmazása különbözteti meg a többi órától. A tok egyes részeit és a csatot kivéve ez az óra teljesen tengerkék színben pompázik. A külső újítás, hogy a 6-osnál levő segédszámlap helyére bekerült egy dátumablak. A tok ötfokozatú titánötvözet, ami azt jelenti, hogy ez a könnyű anyag kis mennyiségű alumíniummal és vanádiummal (kemény, magas olvadási pontú fém) lett ötvözve, emiatt a tok igen nehézzé vált. A gyönyörű kék lünetta egy cirkónia alapú ötvözetből készült, ez a liquidmetal.


Az Omega szerint ez az anyag a végtelenségig megőrzi fényét és megjelenését. A kerettel megegyező színű a kék, lakkozott számlap, és a bőrhatású gumiszíj. Az októberben megjelenő Titanium Liquidmetal Chronograph ajánlott fogyasztói ára 10 500 dollár lesz.


Nagyon hasonlít az előző Seamasterekhez az új Planet Ocean 45,5 mm-es kronográf, amiben a 9300-as szerkezet mozog. A dátumablak itt is hat óránál van, két oldalt pedig a 12 órás, és a 60 perces számláló. Az óramutatót le lehet állítani a szerkezet megállítása nélkül, így a pontos időt továbbra is méri a szerkezet. A szálcsiszolt hátlap közepe zafírkristállyal fedett, így megcsodálható működés közben is a 9300-as kronográf. A rozsdamentes acél tokkal szerelt modellhez választható fekete, vagy narancsszínű lünetta is. A szíj lehet acél, fekete bőr, vagy narancs-, illetve fekete színű gumi is. Emellett létezik még egy 42 gyémánttal (összesen 2,69 karát) kirakott verzió is. A júniusban megjelenő új Seamaster kronográf narancsszínben 7500, fekete színben 7700 dollárba kerül majd.


A gyengébbik nemnek szánt Planet Ocean egy 37,5 milliméter átmérőjű tokkal szerelt változat, ebben a 8520-as kaliber ketyeg. Női Seamaster eddig csak 42 milliméteres változatban létezett, viszont most már azok a hölgyek is viselhetik a búvárkodáshoz kiválóan alkalmas Omegát, akik a kisebb méretet kedvelik. A modell választható fekete, vagy fehér számlappal és lünettával. Ezek 42 csillogó gyémánttal vannak kikövezve. A modellhez rendelhető acél, fekete vagy fehér bőr szíj.


A 42 milliméteres Seamaster Planet Ocean-t is a 8500-as szerkezet működteti. A rozsdamentes acél tok rendelhető fekete, narancsszínű, vagy fehér számlappal és megegyező színű lünettával. A fehér színű verzió kapható lesz gyémántokkal kirakva is. A szíjak ezen modell esetében is acélból, illetve fekete vagy fehér bőrből készülhetnek. A júniusban megjelenő modell narancsszínű változata 5800, egyéb változatban 6000 dollár lesz.

Cimkék: karóra, luxus, Omega,
Kapcsolódó cikkek
 Az óra. Bárhol a világon az elsők között említik a nevét ha órákról esik szó. A világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű márkája. Az Omega története immáron 162 évre tekint vissza.
 Az óra. Bárhol a világon az elsők között említik a nevét ha órákról esik szó. A világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű márkája. Az Omega története immáron 162 évre tekint vissza.  
6,272,700 Huf / 20,300 Eur
8,466,600 Huf / 27,400 Eur
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
Tompi
-
2011.06.12. 20:56
8
A narancssárga elég sporty :D
avatar
Huszti
-
2011.06.11. 17:09
7
Szuper mindegyik de a kék a legjobb! De az mit jelent hogy bőrhatású gumiszíj? :O
avatar
javorszarvas
-
2011.06.11. 00:03
6
A fémszíjas Planet Ocean szuper lett.
avatar
Attilaa
-
2011.06.10. 23:43
5
Szerintem jelentősen nem emelkedtek az árak.
avatar
Marci20
-
2011.06.10. 21:48
4
Nagyon tetszenek a férfi órák!
avatar
Fire
-
2011.06.10. 20:34
3
Az utolsó előtti is jól néz ki, mindegyik mestermű.
avatar
Shadow88
-
2011.06.10. 19:18
2
A kék nagyon tetszik, de ezek is emeltek árat nem??
avatar
lizzy
-
2011.06.10. 18:47
1
huu a női fehér nagyon szép!!!
Aviator stílusú Gucci napszemüveg
Szerintem egy barna lencsés aviator stílusú napszemüveg egyetlen férfi kelléktárából sem hiányozhat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.