A CSISZ msorvezetjvel beszlgettnk
Az rkmozg: Istenes Bence
13 hozzszls
Bnhidi Dra    2012.05.09

A msorvezetést szerintem neki találták ki! Mióta csak ismerem egyfolytában pörög, egy helyben képtelen megülni, és mindig valamilyen mókán töri a fejét. Egy biztos, az osztályfnöke nem szívesen lettem volna! Az viszont tagadhatatlan, hogy imádja a szakmáját, sok kreatív ötlete van, és pár év múlva akár az RTL Klub egyik jelents msorvezetje lehet... de addig egy kicsit még komolyodnia kell.

A fotkat Kiss Pter Attila
ksztette magazinunk szmra
A fotkat Kiss Pter Attila ksztette magazinunk szmra

Mióta szerettél volna msorvezet lenni?

Nem tudom mikor fogalmazódott meg bennem ez a dolog…nyílván apukámtól kaptam ezeket az impulzusokat, hiszen régóta ebben a szakmában dolgozik, de azt még nem tudtam, hogy nekem is van-e érzékem hozzá. Arra volt lehetségem, hogy az autós msorába készítsek kisebb interjúkat, de az els komoly dolog a Viva Tv volt. Jelentkeztem egy castingra, ami két hónapig tartott, végül engem választottak, és ott dolgoztam elször msorvezetként két és fél évet.

Mit köszönhetsz a Viva Tv-nek?

Ott jöttem rá, hogy ez a szakma nekem való, és hogy hosszú távon szeretnék ezzel foglalkozni! Rengeteg rutint köszönhetek neki, hiszen sok msorban kipróbálhattam magam, és hát tulajdonképpen a Viva Tv fedezett fel engem!


Milyen msorokat szerettél ott a leginkább?

A Megállót nagyon szerettem, éveken keresztül vezettem azt a msort. Nagyon jó volt találkozni azokkal a fiatalokkal, akik néztek engem a tv-ben. Ezeken a forgatásokon elmondhatták a véleményüket, átadhatták a szeretetüket, bejártuk az egész országot a stábbal. Aztán ott volt az Interaktív, amiben azt szerettem, hogy az egy él msor. A mai napig sokkal jobban szeretem egyébként az élt, mint a forgatott anyagokat. Abban a két órában rengeteget lehetett rültködni, sok impulzus ért, folyamatosan cseréldtek a vendégek, különböz témákat dolgoztunk fel a lehet leginteraktívabb módon. Egyébként minden msornak megvolt a varázsa. Amit nem szerettem, az a Viva Chart Show, mert ott egy elre megírt szöveget kellett felmondani súgógéprl. Azt se nagyon bírom, ha nem térhetek el az adott szövegtl, de itt ráadásul még egy helyben is kellett állnom…én ennél sokkal hiperaktívabb vagyok.

Apukád, aki ugye már sokkal tapasztaltabb, mint te, eleinte mennyire koppintott a fejedre, ha látta, hogy valamit nem jól csináltál?

Apu a mai napig megnézni a msoraimat, és tényleg sokat segít. Eleinte volt, hogy egy órán keresztül mondta nekem a véleményét és a javaslatait, mára már szerencsére ez néhány mondatra redukálódott egy picit visszafogottabb és átgondoltabb, én pedig általában nem gondolom túl a dolgokat, hirtelen reagálok, sokszor pimaszul. Sokan vannak, akik véleményt alkotnak, de általában nem a jóindulat vezérli ket. Apukámról tudom, hogy csakis azért lát el tanácsokkal, hogy fejldjek.


A Viva Tv után hogy sikerült az RTL Klubot megugrani? Az a csatorna azért már nagyobb falat!

A habitusomból adódóan szeretek mindig új kihívásokat kapni. Mondjuk azt, hogy van egy tíz részbl álló msor. Az elején ugye még nagyon új minden, ismerkedsz a mfajával, bele kell tanulni. Aztán egy id után már magadénak érzed azt a msort, el kezded élvezni, majd eljön az a pont, amikor azt mondod, hogy már jól csinálom, rutinból is megy, és elég, kell valami más, hogy megint tanuljak és fejldjek. Ezt éreztem a Viva Tv-vel kapcsolatban is. Nem indultak új msorok abban az idben, ugyanazt csináltam egyfolytában, és nem akartam belefásulni. Tulajdonképpen közös megegyezéssel hagytam ott a zenecsatornát, a szerzdésem is pont lejárt.

Nagy szerencsém volt, hogy ezeltt pár hónappal keresett meg az RTL Klub, hogy tartanak egy castingot a Való Világ 4 egyik msorával kapcsolatban. Két fordulós volt a válogató, aminek a végén a Mádai Vivient és engem választottak ki a Neked Való cím él msor vezetésére. Két hónap után pedig megkeresett az RTL Klub, hogy szeretnének velem egy hosszabb távú szerzdést kötni, tehát kötelezzem el magamat a csatorna felé… azóta pedig itt vagyok!


A „Neked Való” mennyire volt neked való?

Amikor a korábbi Való Világok futottak az RTL Klubon, akkor én nem néztem ket, hiszen tíz évet kint éltem Németországban, így nem tudtam milyen ez a msor valójában, de nagyon élveztem. Sok új, és jó szakemberrel ismerkedtem meg, egy nagyon jó kis csapat alakult ki körülöttem, akikkel sok idt töltöttem együtt, hiszen ez egy napi program volt. A szerkesztségben mindig jó hangulat volt, sokat nevettünk, adtuk egymás alá a lovat, az él adás közben is ugrattuk egymást. Nekem ez az összhang nagyon fontos! Maga a msor is nagyon szórakoztató volt egyébként, tetszett, hogy akik szerepeltek benne, az utca emberei, azok vállalták a véleményüket, mi pedig próbáltunk még több humort belevinni különböz feladatokkal. Nagyon tudtam élni abban a msorban!

Van olyan msorvezet, aki azt szereti, ha a szerkeszt odaad neki egy kész adásmenetet, amit aztán szépen feldolgoz, de te nem ilyen vagy!

Szeretem, ha részt vehetek a szerkesztésben és együtt dolgozhatok a csapattal. Szerintem úgy lehet igazán jó az a msor, amit én vezetek, ha minél többen ötletelünk rajta és rám is szabják az adott anyagot, amiben szívesen segítek. St, az adások végén szükségem van arra, hogy megkapjam a visszajelzéseket, hogy miben voltam jó, vagy épp miben kell még változtatnom, hogy tanulhassak a hibáimból.


Most éppen miben dolgozol?

A CSISZ msorvezetje vagyok, ami a Csillag Születik háttérmsora a Cool Tv-n. Ez is egy beszélgets msor, amiben most, hogy már a döntk zajlanak, a tehetségkutató szerepli a vendégeim általában, de itt lesznek majd a családtagok, a zsri, és az aktuális sztárfellépk is. Miközben zajlik az él msor, én már folyamatosan interjúkat készítek a döntsökkel, ahogy lejönnek a színpadról, a végén pedig átbeszéljük velük a tapasztalataikat a stúdióban.

Ezzel a msorral mennyire tudsz együtt élni?

Nekem a Való Világban is megvoltak a kedvenceim, akiknek nagyon szurkoltam, és itt is megvannak. A Csillag Születikben a zsrit is nagyon szeretem! Imádom Hajós Andrást, Hernádi Juditot, egy nagyon érdekes és új karakter Puzsér Róbert, aki egy teljesen új színt visz a msorba, Pokorny Lia pedig nagyon édes teremtés. Már csak miattuk is érdemes nézni a msort, de a döntsök között is vannak olyanok, akiket valamiért a szívembe zártam.


Milyen lenne a nagybets „Álom msorod”?

Nekem az volt a vágyam, hogy bekerüljek a Viva Tv-be, onnan pedig az RTL Klub-ba, ez teljesült is. Tudom, hogy manapság a televíziós szakma is nagyon kiszámíthatatlan, egyre kevesebb msor indul, de bízok benne, hogy a csatornám hosszú távra tervez velem. Az álom msorom pedig mindenképpen valamilyen szórakoztató mfajú lenne. Olyan, ami nem sablon, ahol kitalálunk valami eredetit, ahol pluszt adunk az embereknek, és mondjuk egy esti programmal fel tudjuk dobni a hétköznapjaikat. Fiatalos, lendületes és pimasz, mint amilyen én vagyok.

A CSISZ-en kívül mivel foglalkozol még mostanában?

Szerencsére sok felkérést kapok, hogy vezessek msort különböz rendezvényeken, amiket azért is szeretek, mert más emberekkel ismerkedhetek meg, és sokat utazhatok, imádok vidéken lenni. Van olyan, hogy csak beülök a kocsiba és levezetek akár 100 km-t, hogy mondjuk egy vidéki csárdában ehessek. Egyszeren imádom azt a közeget, más a mentalitása azoknak az embereknek, akik ott élnek. Most focizni is elkezdtem újra, másfél év kihagyása után végre leigazoltam egy kbányai csapathoz.

Ami még nagyon leköt mostanában, az a saját cégem. Ez egy olyan vállalkozás, ami a médiával kapcsolatos tapasztalataimat ötvözi azokkal a szakemberekkel, akikkel szeretek együtt dolgozni. Msorgyártással és rendezvényszervezéssel foglalkozunk…ha például meghívnak egy rendezvényre msort vezetni, akkor nem csak én tudok menni, hanem a csapatom is, így például akár egy kisfilmet is tudunk forgatni az adott eseményrl.


Ha jól tudom egy tábort is szerveztél tavaly télen?!

Igen, ez egy fiataloknak szóló, közösségépít tábor volt, ami idén nyáron is lesz. Egyszeren csak azért indítottam ezt a kezdeményezést, hogy sok fiatal gyljön össze, ismerjék meg egymást, szerezzenek barátokat, alakuljanak ki szerelmek…ez igazából onnan jön, hogy én is imádtam táborba járni. Aztán megtapasztaltam, hogy a média világa nagyon érdekli a fiatalokat, ezért a nyári táborban már erre is nagyobb hangsúlyt fektetek. Arra gondoltam, hogy napokra lebontjuk majd a msorgyártás folyamatait, és mindig az adott szakemberek vezetik majd be a résztvevket a különböz tevékenységi körökbe pl.: szerkesztés, kamerázás, vágás... stb. Így jobban beleláthatnak majd, hogy valójában hogyan mködik ez a világ, a pozitív és negatív oldalaival együtt, reálisabb képet kaphatnak és eldönthetik, hogy tényleg ezzel szeretnének-e majd foglalkozni. Ezen kívül természetesen sok vidám és szórakoztató programot is kitaláltam már! Idén egyébként július 24-27-ig lesz a tábor, Tarján.

3,361,920 Huf / 10,880 Eur
3,244,500 Huf / 10,500 Eur
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
avatar
GFulop
-
2012.06.12. 20:43
13
a legirritlbb msorvezet a magyar mdiban. Lehet hogy tehetsges, de muszj elkapcsolnom a csatornrl, ha megltom.
avatar
Tompi
-
2012.05.24. 12:08
12
Benny: ebben van valami, de lehet hogy pp ott fedeznek fel j tehetsget.. Mr ha figyelnek ilyesmire (sose voltam ilyen tborban :D)
avatar
Benny
-
2012.05.16. 20:17
11
Sztem feleltlensg csom fiatalt becsdteni egy ilyen tborba s ott bemutatni nekik a tvzst, mikor mr most is sokkal kevesebb munkavllal tud elhelyezkedni a szakmban..
avatar
Zoldalma
-
2012.05.13. 20:35
10
Noncsika: gondolom Bence facebook oldaln lehet majd.
avatar
Blue3y3
-
2012.05.12. 18:39
9
Ezek utn biztos vagyok benne hogy Bence hyperaktv :D
avatar
noncsika
-
2012.05.12. 03:26
8
hogy lehet jelentkezni a tborba?
avatar
Szandi
-
2012.05.11. 20:44
7
nagy forma a Bence :)) sose fog felnni!
avatar
Monika90
-
2012.05.11. 17:13
6
J tlet a tbor!
avatar
lisa
-
2012.05.11. 14:03
5
nagyon tetszik a cikk :))
avatar
Florahh
-
2012.05.11. 00:16
4
Srbelvs kp fantasztikus! :)
avatar
piroslabda
-
2012.05.10. 23:52
3
one_girl lttad mr msort vezetni? elg sokat kne \"komolyodnia\"..
avatar
one_girl
-
2012.05.10. 22:22
2
szerintem olyasmi msort fog kapni mit a Balzs show volt :) s ahhoz nem kell komolyodni
avatar
Emma
-
2012.05.10. 21:37
1
J lenne ha kapna sajt msort az Rtlen :)
Nyri D&G szmokingzak
A YOOX új kollekciójában a D&G egyik legdivatosabb szmokingzakóját is megkaparinthatjuk, ami a nyári idszakban remekül kiegészítheti elegáns ruhatárunkat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán több terror támadás is történt, de elindult a világsztárokat tömörít USA for Africa project is.