A legjabb trendek
Be Attractive - egyedi alkalmi ruhk
5 hozzszls
Munkatrsunktl    2015.03.02

A legnevesebb nemzetközi márkák, mint a Sherri Hill, a Tony Bowls, a Paparazzi, vagy a La femme már bemutatták saját 2015­-ös báli ruha kollekcióikat. Az idei trendek bemutatása mellett megkerestük a Be Attractive divatstúdió vezetjét is, hogy kiderítsük, mire kell ügyelnünk, ha egyedi alkalmi ruhát varratnánk.

1. Kétrészes ruhák


Ezek a ruhák káprázatosak, akár rövid, akár teljes hosszúságú szoknyával vannak ellátva. Ezek a most nagyon divatos darabok, mindenképp a „muszáj beszerezni” kategóriához tartoznak 2015-­ben. Szórakoztató, és divatos is, valamint bonyolultan részletes felsrésszel rendelkeznek általában, a ruha széle pedig különböz minden egyes darab esetében, így biztosítja a viseljének az eleganciát, a csábító megjelenést, és a folyton rá tapadó szemeket.

2. Szeretni való csipke


A csipke idén is nagyon dögösnek számít. Legyen szó akár csúcsdivatos, akár egy vintage ihletés darabról, a csipkével ellátott báli ruhadarabok idén is végigsöpörtek a kifutókon. Emellett persze biztosítottak bennünket afell, hogy legyen szó akár egy klasszikus csipkeruháról, akár egy koktélruháról, a neves tervezk szerint minden lánynak kell hogy legyen egy csipkés, vagy csipkével dekorált ruhája, ha a 2015-­ös báli szezonban trendi szeretne lenni.

3. Vállat takaró


Merészek, és gyönyörek ezek a különleges ujjrésszel ellátott ruhák, melyek után biztosan bárki megfordulna. Habár csak a váll egy részét takarják, mégis a kecses sziluett, vagy a bonyolult gyöngysor beépítésének köszönheten rabul ejtik a bámészkodó szemeket. Tökéletesek az olyan szerény lányok számára, akik inkább viselnek egy finom pánttal ellátott ruhát, mint hogy csupaszon hagyják a vállukat, és így teszik igazán egyedivé a megjelenésüket.

4. Nyomott minták, pöttyök


A 2015-­ös báli szezonban a kifutópályákat egy teljesen új vonal kezdte uralni, ez pedig nem más, mint a nyomott mintákkal, valamint a pöttyökkel ellátott ruhák. Legyen szó akár állati mintákról, cikk­-cakk csíkozásról, vagy színes pöttyökrl, mind központi szerephez jut az idei báli szezonban.

A báli és alkalmi ruhák hazai helyzetérl a Be Attractive divatstúdió tervezjével, Szentpéteriné Cske Beátával beszélgettünk.Milyen lehetségek adódnak egy báli ruha választásánál?

Ezeknél a ruháknál az illúziókeltés a cél. Az alkalmi, vagy báli ruháknál az alkati sajátosságokhoz és a habitushoz kell igazodnunk, hiszen van aki szeretne feltnni, míg mások inkább a háttérben maradnának - de ez nem azt jelenti, hogy jellegtelen ruhát szeretnének. A színek és a fazon helyes kiválasztása a legfontosabb feladat. A fekete - nyugodtan mondhatom - örök és domináns szín, ami különféle kiegészítkkel remekül variálható (például ezüst, arany, flitterek, strasszok). A fekete szín a testszín anyagokkal nagyon izgalmas hatást kelt. A ruhaválasztásban a megrendelknek egyéni szempontjaik vannak, van aki ciphöz, kiegészítkhöz, vagy akár ékszerekhez választ ruhát.


Mennyire változnak a trendek az estélyi ruhák tekintetében?

Az estélyi ruháknál figyelembe lehet venni az aktuális trendeket, de ezen a téren sokkal kevésbé változik a divat, mint az utcai viseleteknél. A legfontosabb, hogy a ruha a személyiségünkhöz igazodjon, ezért nem árt tudni, mit akar az ember elrejteni, és mit szeretne megmutatni az alakjából. Igény szerint alakformáló fazonokkal dolgozunk, halcsonttal, merevítkkel formáljuk az alakot, így a test hibái, hiányosságai korrigálhatóak - ezzel optikailag elnyösebbé tesszük a megjelenést. Az alkalmi ruhák gyakori díszítelemei a flitterek, gyöngyök, rojtok, csipkék, de izgalmassá tehet a ruha a matt és fényes anyagok kombinálásával, ráncolásokkal, áttetsz felületek alkalmazásával. A leszedhet uszályokkal teljesen új stílusú végeredmény érhet el.


Melyik korosztály fordul meg leggyakrabban a Be Attractive divatstúdióban?

25-50 év közötti hölgyek alkotják a vevkörünk jelents részét. Természetesen az esküvi ruhák iránt inkább a fiatalabb korosztály érdekldik, míg a bálozók a 35-50 év közötti korosztály - k nagyon igényesek az anyagok területén is. Legkeresettebb anyagok: szatén, taft, tüll, selyem, csipke. Meglepen sok a vidéki megrendelnk. Elssorban menyasszonyi ruhát, menyecskeruhát, örönynyaruhát rendelnek, illetve fleg bálokra és különféle rendezvényekre készíttetnek nálunk egyedi öltözetet. Nagy öröm számunkra, hogy vevink bárhol is viselik ruháinkat, mindig sikert aratnak bennük. Volt aki bálkirályn lett az általunk készített ruhában, de olyanról is tudok, aki a ruhájáért különdíjat kapott egy nemzetközi konferencián. Mivel a ruhákból csak egy-egy darabot készítünk, így vevink tényleg egyedi végeredményt kapnak.


Melyik színek a legnépszerbbek?

A menyasszonyi ruháknál a fehér, tört-fehér és a bézs, amiket rózsaszín, vagy barack szín kiegészítkkel, kabátkákkal, csipkével díszítünk. Az esetek többségében a díszítés a színes, de az is csak pasztell változatban.

Divat manapság a kosztüm az alkalmi megjelenésben?

Bálokra nem jellemz, de ballagásra, konferenciákra, különféle rendezvényekre sokat készítünk. Az alkalmi kosztüm anyagai fényesebbek. Gyakran a könnyebb és jobb variálhatóság érdekében leszedhet gallárokat és díszítéseket alkalmazunk, hogy a megrendelink hétköznap is tudják hordani kedvenc darabjaikat.

  

Be Attractive divatstúdió
1116, Budapest Sztregova u. 22-28. 4/8.
Tel: (70) 206-9292
Elzetes Idpont egyeztetés szükséges!

Koktélruha: 70.000 Ft-tól.
Menyasszonyi ruha: 120.000 Ft-tól.
Báli rövid ruha: 80.000 Ft-tól.
Báli hosszú ruha: 100.000 Ft-tól.

A felsorolt alapárak az anyagtól és az egyedi igényektl függen változhatnak.

3,476,250 Huf / 11,250 Eur
39,255,360 Huf / 127,040 Eur
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
Az utóbbi idben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
avatar
cukorka
-
2015.03.23. 06:51
5
Ejjha csodsak ezek a ruhk..
avatar
college
-
2015.03.14. 20:48
4
Lovelyrekus: szerintem meg pont a sok fekete az uncsi.. nzd meg a kpeket.. ha j szabs a ruha akkor mirt ne lehetne sznekkel kisrletezni?
avatar
lovelyrekus
-
2015.03.12. 23:30
3
Teljesen egyetrtek Beval a fekete sznnel kapcsolatban. Sokkal szvesesseb ltnk tbb fekete ruht, de valamirt sokan olyan sznek, mintk mellett dntenek, amik igazn senkinek sem llnak jl..
avatar
Hanna
-
2015.03.11. 13:33
2
Koszi az ajanlot, szrintem be fogok hozzajuk nezni :)
avatar
annacska
-
2015.03.10. 21:13
1
Nekem a csipksek ltalban nem tetszenek, de az a piros huuu :))
Modern Bikkembergs ltny
A Bikkembergs ezen terméke mindenképpen jó választás lehet ár/érték szempontból mindazoknak, akik egy jó minség, de mégsem hivalkodó megjelenéssel bíró öltönyt keresnek maguknak.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.