A legújabb trendek
Be Attractive - egyedi alkalmi ruhák
5 hozzászólás
Munkatársunktól    2015.03.02

A legnevesebb nemzetközi márkák, mint a Sherri Hill, a Tony Bowls, a Paparazzi, vagy a La femme már bemutatták saját 2015­-ös báli ruha kollekcióikat. Az idei trendek bemutatása mellett megkerestük a Be Attractive divatstúdió vezetőjét is, hogy kiderítsük, mire kell ügyelnünk, ha egyedi alkalmi ruhát varratnánk.

1. Kétrészes ruhák


Ezek a ruhák káprázatosak, akár rövid, akár teljes hosszúságú szoknyával vannak ellátva. Ezek a most nagyon divatos darabok, mindenképp a „muszáj beszerezni” kategóriához tartoznak 2015-­ben. Szórakoztató, és divatos is, valamint bonyolultan részletes felsőrésszel rendelkeznek általában, a ruha széle pedig különböző minden egyes darab esetében, így biztosítja a viselőjének az eleganciát, a csábító megjelenést, és a folyton rá tapadó szemeket.

2. Szeretni való csipke


A csipke idén is nagyon dögösnek számít. Legyen szó akár csúcsdivatos, akár egy vintage ihletésű darabról, a csipkével ellátott báli ruhadarabok idén is végigsöpörtek a kifutókon. Emellett persze biztosítottak bennünket afelől, hogy legyen szó akár egy klasszikus csipkeruháról, akár egy koktélruháról, a neves tervezők szerint minden lánynak kell hogy legyen egy csipkés, vagy csipkével dekorált ruhája, ha a 2015-­ös báli szezonban trendi szeretne lenni.

3. Vállat takaró


Merészek, és gyönyörűek ezek a különleges ujjrésszel ellátott ruhák, melyek után biztosan bárki megfordulna. Habár csak a váll egy részét takarják, mégis a kecses sziluett, vagy a bonyolult gyöngysor beépítésének köszönhetően rabul ejtik a bámészkodó szemeket. Tökéletesek az olyan szerény lányok számára, akik inkább viselnek egy finom pánttal ellátott ruhát, mint hogy csupaszon hagyják a vállukat, és így teszik igazán egyedivé a megjelenésüket.

4. Nyomott minták, pöttyök


A 2015-­ös báli szezonban a kifutópályákat egy teljesen új vonal kezdte uralni, ez pedig nem más, mint a nyomott mintákkal, valamint a pöttyökkel ellátott ruhák. Legyen szó akár állati mintákról, cikk­-cakk csíkozásról, vagy színes pöttyökről, mind központi szerephez jut az idei báli szezonban.

A báli és alkalmi ruhák hazai helyzetéről a Be Attractive divatstúdió tervezőjével, Szentpéteriné Csőke Beátával beszélgettünk.Milyen lehetőségek adódnak egy báli ruha választásánál?

Ezeknél a ruháknál az illúziókeltés a cél. Az alkalmi, vagy báli ruháknál az alkati sajátosságokhoz és a habitushoz kell igazodnunk, hiszen van aki szeretne feltűnni, míg mások inkább a háttérben maradnának - de ez nem azt jelenti, hogy jellegtelen ruhát szeretnének. A színek és a fazon helyes kiválasztása a legfontosabb feladat. A fekete - nyugodtan mondhatom - örök és domináns szín, ami különféle kiegészítőkkel remekül variálható (például ezüst, arany, flitterek, strasszok). A fekete szín a testszínű anyagokkal nagyon izgalmas hatást kelt. A ruhaválasztásban a megrendelőknek egyéni szempontjaik vannak, van aki cipőhöz, kiegészítőkhöz, vagy akár ékszerekhez választ ruhát.


Mennyire változnak a trendek az estélyi ruhák tekintetében?

Az estélyi ruháknál figyelembe lehet venni az aktuális trendeket, de ezen a téren sokkal kevésbé változik a divat, mint az utcai viseleteknél. A legfontosabb, hogy a ruha a személyiségünkhöz igazodjon, ezért nem árt tudni, mit akar az ember elrejteni, és mit szeretne megmutatni az alakjából. Igény szerint alakformáló fazonokkal dolgozunk, halcsonttal, merevítőkkel formáljuk az alakot, így a test hibái, hiányosságai korrigálhatóak - ezzel optikailag előnyösebbé tesszük a megjelenést. Az alkalmi ruhák gyakori díszítőelemei a flitterek, gyöngyök, rojtok, csipkék, de izgalmassá tehető a ruha a matt és fényes anyagok kombinálásával, ráncolásokkal, áttetsző felületek alkalmazásával. A leszedhető uszályokkal teljesen új stílusú végeredmény érhető el.


Melyik korosztály fordul meg leggyakrabban a Be Attractive divatstúdióban?

25-50 év közötti hölgyek alkotják a vevőkörünk jelentős részét. Természetesen az esküvői ruhák iránt inkább a fiatalabb korosztály érdeklődik, míg a bálozók a 35-50 év közötti korosztály - ők nagyon igényesek az anyagok területén is. Legkeresettebb anyagok: szatén, taft, tüll, selyem, csipke. Meglepően sok a vidéki megrendelőnk. Elsősorban menyasszonyi ruhát, menyecskeruhát, örönynyaruhát rendelnek, illetve főleg bálokra és különféle rendezvényekre készíttetnek nálunk egyedi öltözetet. Nagy öröm számunkra, hogy vevőink bárhol is viselik ruháinkat, mindig sikert aratnak bennük. Volt aki bálkirálynő lett az általunk készített ruhában, de olyanról is tudok, aki a ruhájáért különdíjat kapott egy nemzetközi konferencián. Mivel a ruhákból csak egy-egy darabot készítünk, így vevőink tényleg egyedi végeredményt kapnak.


Melyik színek a legnépszerűbbek?

A menyasszonyi ruháknál a fehér, tört-fehér és a bézs, amiket rózsaszín, vagy barack színű kiegészítőkkel, kabátkákkal, csipkével díszítünk. Az esetek többségében a díszítés a színes, de az is csak pasztell változatban.

Divat manapság a kosztüm az alkalmi megjelenésben?

Bálokra nem jellemző, de ballagásra, konferenciákra, különféle rendezvényekre sokat készítünk. Az alkalmi kosztüm anyagai fényesebbek. Gyakran a könnyebb és jobb variálhatóság érdekében leszedhető gallárokat és díszítéseket alkalmazunk, hogy a megrendelőink hétköznap is tudják hordani kedvenc darabjaikat.

  

Be Attractive divatstúdió
1116, Budapest Sztregova u. 22-28. 4/8.
Tel: (70) 206-9292
Előzetes Időpont egyeztetés szükséges!

Koktélruha: 70.000 Ft-tól.
Menyasszonyi ruha: 120.000 Ft-tól.
Báli rövid ruha: 80.000 Ft-tól.
Báli hosszú ruha: 100.000 Ft-tól.

A felsorolt alapárak az anyagtól és az egyedi igényektől függően változhatnak.

A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
Az utóbbi időben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
avatar
cukorka
-
2015.03.23. 06:51
5
Ejjha csodásak ezek a ruhák..
avatar
college
-
2015.03.14. 20:48
4
Lovelyrekus: szerintem meg pont a sok fekete az uncsi.. nézd meg a képeket.. ha jó szabású a ruha akkor miért ne lehetne színekkel kisérletezni?
avatar
lovelyrekus
-
2015.03.12. 23:30
3
Teljesen egyetértek Beával a fekete színnel kapcsolatban. Sokkal szívesesseb látnék több fekete ruhát, de valamiért sokan olyan színek, minták mellett döntenek, amik igazán senkinek sem állnak jól..
avatar
Hanna
-
2015.03.11. 13:33
2
Koszi az ajanlot, szrintem be fogok hozzajuk nezni :)
avatar
annacska
-
2015.03.10. 21:13
1
Nekem a csipkések általában nem tetszenek, de az a piros huuu :))
Modern Ungaro Homme ing
Remek döntés volt a YOOX részéről, hogy az Emanuel Ungaro által alapított Ungaro Homme márkát is elérhetővé tette a kínálatában. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a néhány napja elérhető, 2012 spring/summer kollekciók egyik legszebb ingjét mutatom be számotokra.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.