Garantált az extravagáns művészet és a könnyed elegancia
Beköszöntött az ősz? Irány Párizs!
Boskovics Bianka    2012.10.01    8 hozzászólás

A kellemes őszi hĂłnapok, ha lehet, mĂ©g jobban kiemelik a város pompáját Ă©s jellegzetes karakterĂ©t. Akárhány ember előtt emlĂ­tjĂĽk meg a francia főváros nevĂ©t, biztosan egy nagy, vágyakozĂł sĂłhaj lesz az első reakciĂł. Nosza, pakoljuk be a bőröndöt, Ă©s látogassunk el Nyugat-EurĂłpa Ă©kkövĂ©be!


Már az időszámĂ­tásunk előtti 5. Ă©vezredben is lakott terĂĽlet volt, a rĂłmaiak pedig Lutetia nĂ©ven ismertĂ©k. A modern demokrácia, Ă©s a stĂ­lus otthona, Ă©s mĂ©g csak nem is kell messzire mennĂĽnk, ha ki szeretnĂ©nk ruccanni Versailles-ba. Igen Ă©lhető nagyváros, ezĂ©rt nem meglepő, hogy lĂ©lekszáma kiteszi hazánk lakosságát. Ha ezen a gyönyörű helyen időzĂĽnk, lĂ©pten- nyomon törtĂ©nelmi szĂ­nhelyekbe Ă©s relikviákba ĂĽtközĂĽnk – Ă­gy a mai napig megtalálhatĂłk II. Henrik Ă©s Diane de Poitiers kapcsolatának emlĂ©ket állĂ­tĂł monogrampárosok is. Az Ă©rdeklődő olvasĂłknak három olyan helyszĂ­nt kĂ­nálunk, amelyet okvetlenĂĽl Ă©rdemes meglátogatniuk, ha a tĂşrabakancs helyett felhĂşzzák a körömcipőt.

1. Sainte-Chapelle


A mĂ©ltán hĂ­rneves Notre-Dame mellett kár lenne kihagyni a Sainte-Chapelle kápolnát. MĂ©g a 13. században Ă©pĂĽlt, az akkori gĂłtika minden stĂ­lusjegyĂ©t Ă©s kĂĽlönlegessĂ©gĂ©t magán viseli. Bonyolult formájĂş rĂłzsaablakok, szemkápráztatĂł csĂşcsĂ­vek Ă©s misztikumot árasztĂł szĂ­nkombináciĂłk a legjellemzőbb tulajdonságai. Szerkezete szintĂ©n egyedĂĽlállĂł korának templomai között. Azonban nem elfelejtendő, hogy kĂĽlső-belső szĂ©psĂ©gĂ©n kĂ­vĂĽl itt kerĂĽlt megőrzĂ©sre egy Krisztusnak tulajdonĂ­tott töviskoszorĂş Ă©s keresztdarab.

2. Louvre


MiĂłta a nyugati világ nagy rĂ©sze hallotta, látta, olvasta Dan Brown Ă©rdekfeszĂ­tő törtĂ©netĂ©t, a Louvre ismĂ©t virágkorát Ă©li. MegĂ©rdemelten, hiszen nem csak a könyv jĂł, hanem a mĂşzeumban is elsőrangĂş alkotások pihennek. A 19. század előtti korok Ă©s Leonardo szerelmesei mindenkĂ©pp örömĂĽket lelik, jĂłllehet nem csak eurĂłpai, hanem keleti mesterművek is megtalálhatĂłak.

3. Opera


Az 1875-ös esztendőben kerĂĽlt átadásra, tervezője Charles Garnier. DekoratĂ­v neobarokk arculata megköveteli a jĂłlöltözöttsĂ©get, Ă­gy kizárĂłlag estĂ©lyiben Ă©rdemes megjelenni. A fĂĽlek kĂ©nyeztetĂ©se mellett a szemeinket sem kell fĂ©lteni: a gazdag dĂ­szĂ­tĂ©sű kárpitok, arannyal Ă©kesĂ­tett tárgyak Ă©s falak, az aprĂłlĂ©kosság az elsőtől az utolsĂł percig szájtátásra kĂ©sztetik a műkedvelőket. MĂ©retĂ©nek köszönhetően egyszerre 2200 nĂ©zőt kĂ©pes vendĂ©gĂĽl látni.

avatar
sweetie
-
2012.10.06. 15:09
8
jó utat katica!!! majd kérünk beszámolót :)
avatar
Bellagirl
-
2012.10.05. 20:59
7
A Louvre-t mindenképpen nézzétek meg, nekem hatalmas élmény volt!
avatar
Palma
-
2012.10.02. 14:47
6
de jo nektek, en is szivesen mennek :)
avatar
bigyo92
-
2012.10.02. 13:14
5
jó utat!!!!
avatar
Sarah22
-
2012.10.02. 02:08
4
Én novemberben fogok menni, ha minden jól alakul!
avatar
pongo
-
2012.10.01. 17:14
3
katica miket nezel majd meg? tudod mar?
avatar
Shadow88
-
2012.10.01. 12:49
2
kocsiskatica: tényleg? tök jó neked :)
avatar
kocsiskatica
-
2012.10.01. 08:44
1
szerdán indulok :)
Halszálkamintás Thomas Pink ing
Van két olyan márka, mely szerintem a legjobb minőségben, a leginnovatívabb módon készít elegáns ingeket. Az egyik a Robert Graham, a másik pedig a Thomas Pink.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1986-ot egy negatĂ­v szimbĂłlummá vált katasztrĂłfa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyĂ©kolta be, az Ă©v egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplĂ©sĂ©vel pedig a Top Gun hĂłdĂ­totta a mozikat.