Stuttgartban rántották le róla a leplet
Bemutatkozott az új Maybach kupé
3 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.01.08

A Daimler németországi székhelyén, Stuttgartban rántották le a leplet az újonan elkészült Maybach kupéról. A Xenatec nevű műhely alkotta meg a sportkocsit a már létező 57s modellből kialakítva.


1909-ben született meg a hivatalosan Maybach-Motorenbau GmbH névre keresztelt német luxusautó gyár, Wilhelm Maybach és fia, Karl együttműködése nyomán. A cég eredetileg dízel-és gázüzemű motorokat fejlesztett ki, és gyártott a Zeppelinekhez, majd vasúti kocsikat is készített. A Maybach hozzájárult a náci háborús erőfeszítésekhez, majd a dicsőségesen induló vállalatot a második világháború tönkre tette, utána már nem foglalkoztak autógyártással. 1960-ban vásárolta fel a Daimler-Benz, majd a Mercedes-Benz élesztette újjá 2002-ben, amikor bemutatták az 57s-t, és a hosszított 62s-t. Bár az ára vetekszik a Rolls Royce-éval, a márka nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.


A most megjelent Cruiserio talán megújulást hozhat a luxusautó márkának – a formatervét az Exelero tanulmányautót is kialakító Fredrik Burchhardt álmodta meg. Az autó a legújabb Mercedes S osztály formai alapját képező Maybach 57s modell módosított változata, emiatt oldalról nagyon hasonlít a Mercedes CL kupéra. A belső tér kialakítása konzervatív, több helyen a Mercedessel való hasonlóságot fedezhetünk fel. A széles, függőlegesen bordázott króm hűtőmaszk tekintélyt parancsoló, a nyújtott fényszórók igen hangsúlyosak.


Az új modellt egy dupla turbós, tizenkét hengeres, több mint 600 lóerős motor hajtja meg. A Cruiserio iránt viszonylag nagy érdeklődés mutatkozik már most, hiszen száz darab legyártására már született döntés. Akinek pedig megjött a kedve a vásárláshoz, Riyadhban az első példány már megvásárolható. Az ára mindössze egymillió dollár.

Cimkék: autó, luxus, Maybach,
avatar
Adrihanna
-
2011.01.08. 16:52
3
fuh de morci =))) nekem nagyon tetszik. bár én ezt nagyon félteném. ebbe állandóan ülne valaki, aki vigyáz rá.. de nem engedném át ebbe se senkinek a kormányt :P
avatar
PaulShark
-
2011.01.08. 13:20
2
Fú, eny nagyon profi ótó...
De 200 milláért én inkább vennék egy sportos Bentley GT-t 60 milióért, plusz egy RR Phantomot 100-ért... És még mindig nem a Maybach áránál vagyok
avatar
Szeki
-
2011.01.08. 13:19
1
Állati jó. :D
Boss Black csíkos ing
A Nordstrom is készül már az év végére, így egyre több termékük jelenik meg akciós áron, ahogy az itt látható Hugo Boss Black ing is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás előtti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az időszakban.