Stuttgartban rántották le róla a leplet
Bemutatkozott az új Maybach kupé
3 hozzászólás
Kirschner Dávid    2011.01.08

A Daimler németországi székhelyén, Stuttgartban rántották le a leplet az újonan elkészült Maybach kupéról. A Xenatec nevű műhely alkotta meg a sportkocsit a már létező 57s modellből kialakítva.


1909-ben született meg a hivatalosan Maybach-Motorenbau GmbH névre keresztelt német luxusautó gyár, Wilhelm Maybach és fia, Karl együttműködése nyomán. A cég eredetileg dízel-és gázüzemű motorokat fejlesztett ki, és gyártott a Zeppelinekhez, majd vasúti kocsikat is készített. A Maybach hozzájárult a náci háborús erőfeszítésekhez, majd a dicsőségesen induló vállalatot a második világháború tönkre tette, utána már nem foglalkoztak autógyártással. 1960-ban vásárolta fel a Daimler-Benz, majd a Mercedes-Benz élesztette újjá 2002-ben, amikor bemutatták az 57s-t, és a hosszított 62s-t. Bár az ára vetekszik a Rolls Royce-éval, a márka nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.


A most megjelent Cruiserio talán megújulást hozhat a luxusautó márkának – a formatervét az Exelero tanulmányautót is kialakító Fredrik Burchhardt álmodta meg. Az autó a legújabb Mercedes S osztály formai alapját képező Maybach 57s modell módosított változata, emiatt oldalról nagyon hasonlít a Mercedes CL kupéra. A belső tér kialakítása konzervatív, több helyen a Mercedessel való hasonlóságot fedezhetünk fel. A széles, függőlegesen bordázott króm hűtőmaszk tekintélyt parancsoló, a nyújtott fényszórók igen hangsúlyosak.


Az új modellt egy dupla turbós, tizenkét hengeres, több mint 600 lóerős motor hajtja meg. A Cruiserio iránt viszonylag nagy érdeklődés mutatkozik már most, hiszen száz darab legyártására már született döntés. Akinek pedig megjött a kedve a vásárláshoz, Riyadhban az első példány már megvásárolható. Az ára mindössze egymillió dollár.

Cimkék: autó, luxus, Maybach,
avatar
Adrihanna
-
2011.01.08. 16:52
3
fuh de morci =))) nekem nagyon tetszik. bár én ezt nagyon félteném. ebbe állandóan ülne valaki, aki vigyáz rá.. de nem engedném át ebbe se senkinek a kormányt :P
avatar
PaulShark
-
2011.01.08. 13:20
2
Fú, eny nagyon profi ótó...
De 200 milláért én inkább vennék egy sportos Bentley GT-t 60 milióért, plusz egy RR Phantomot 100-ért... És még mindig nem a Maybach áránál vagyok
avatar
Szeki
-
2011.01.08. 13:19
1
Állati jó. :D
Fiatalos D&G zakó
A sok fényes, feltűnő dizájnerzakó között szükségünk lehet visszafogottabb darabokra is, amiket sokféle ruhával párosíthatunk. Ilyen ez a sötétkék D&G sportzakó is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszerűen nőtt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböző Tv-sorozatok.