A világmárka három napra bezárta milánói üzletét
Bezárt butikkal tiltakoznak a divatguruk
7 hozzászólás
MTI/TM    2013.07.21

Ugyan első fokon elítélték a Dolce&Gabbana divatházat azért, mert nem fizettek adót egymilliárd euró után, de azt nem tűrik, hogy egy milánói hivatalnok sértegesse őket.

Bezárta három napra híres milánói üzletét Domenico Dolce és Stefano Gabbana divattervező tiltakozva az ellen, ahogyan egy városi önkormányzati illetékes kommentálta adócsalás miatti elítélésüket. A divattervezőpár egy-egy oldalt bérelt a szombati olasz napilapokban, hogy hangot adjon felháborodásának. Az utolsó csepp a pohárban egy önkormányzati hivatalnok csípős megjegyzése volt, aki kijelentette, hogy nem szabad engedélyezni, hogy adóelkerülők a városi önkormányzat tulajdonában lévő neves helyiségeket használjanak tevékenységükhöz.


Egy hónappal ezelőtt egy év nyolc hónapra ítélte a milánói bíróság Alessandro Dolcét és Stefano Gabbanát is, a nevüket viselő olasz divatmárka tulajdonosait adócsalásért. Egy év négy hónapra ítélték a D&G igazgatótanácsának további három tagját, közöttük Alfonso Dolcét, a tervező fivérét és a cég könyvelőjét is. Védőügyvédjük abszurdnak nevezte az első fokú ítéletet, és bejelentette, hogy fellebbezni fog ellene.

Az ítélet szerint az ismert olasz divatcég tulajdonosai 2004-ben és 2005-ben egymilliárd euró bevételt nem vallottak be az adóhivatalnak. Luxemburgban alapítottak céget, de tevékenységük nem ott, hanem Olaszországban zajlott. Az adócsalás 2007-ben derült ki egy ellenőrzéskor. A tervezőpárosnak azonnali hatállyal félmillió eurót kellett az olasz adóhivatalnak befizetnie. A márka harminc éve indult útjára Milánóban. Gabbana a Twitteren közzétett üzenetében azt írta, soha nem kérték a várost, hogy önkormányzati tulajdonban lévő helyiségeket használhassanak.

Kapcsolódó cikkek
Adócsalás miatt két és fél év szabadságvesztést kért a milánói ügyészség a világ egyik vezető divatmárkája mögött álló Domenico Dolcéra és Stefano Gabbanára.
6,658,950 Huf / 21,550 Eur
6,180,000 Huf / 20,000 Eur
avatar
csumpi
-
2013.08.03. 20:53
7
ciki :/
avatar
blondeprincess
-
2013.07.24. 21:48
6
Shadow88: erre én is gondoltam :))
avatar
salvador
-
2013.07.23. 21:59
5
Ezek vagy nagyon hülyék vagy pedig ártatlanok. Nincs olyan barom aki miután elítélik adócsalásért még reklámot csinál magának a sajtóban!!
avatar
Shadow88
-
2013.07.23. 17:00
4
Majd terveznek egy sittes kollekciót :D az lenne a fricska!
avatar
Orange
-
2013.07.22. 21:38
3
Ha a bíróság is kimondta ezt akkor nem értem mi bajuk van egy ilyen beszólással.
avatar
Tompi
-
2013.07.22. 15:39
2
Majd fellebbeznek és eltörlik az ítéletet :)
avatar
mandark
-
2013.07.22. 15:20
1
Felesleges ez a sértődés, nagyfiúk már. Ha megtették, vállalják be, nem hiszem, hogy belerokkannának az összegbe. Vagy alapból csinálták volna tisztességesen...
Rendhagyó Dsquared sneaker
Ilyet még egész biztos, hogy nem láttál... A Dsquared legújabb kollekciójának talán legérdekesebb sneakere ez, mely a Raffaellónak hála már elérhető. A fekete bőrből készült magasszárú cipő alap esetben egy kicsit sem hivalkodó modell lenne. De nem az.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.