Kevés bűncselekmény, értelmiségi lakosság jellemzi a várost
Boca Raton Florida legjobb városa
Munkatársunktól    2015.02.05    0 hozzászólás

Pénzügyi oldalak, ingatlanblogok, és más weboldalak, melyek beleásták magukat a témába, hogy megállapítsák a legjobb helyeket az Egyesült Államokban, most új eredménnyel jelentkeztek, melyben már nem Ford Lauderdale-t helyezték a lista élére. Ennek következtében az egyik oldalon a trendektől eltérően megállapították, hogy sokkal inkább Boca Raton ma Florida legélhetőbb városa. Az igaz, hogy Fort Lauderdale-nek van a van a legpezsgőbb belvárosa, így a fiatalok a legizgalmasabb helyként tartják számon, de ha arról van szó, hogy hol a legkellemesebb élni­, olyan helyen, ahol nagy valószínűséggel nem leszel semmilyen bűntény áldozata­, akkor Boca Raton kiütéssel nyer Fort Lauderdale­-lel szemben.

Boca Raton légifelvételen
Boca Raton légifelvételen

A Credit Donkey, egy hitelkártya-­összehasonlító honlap is belevetette magát a statisztikákba, hogy megállapítsák, szerintük Florida államban hol a legjobb élni. A statisztikák, melyekkel dolgoztak, több forrásból származnak, beleértve a U.S. Census Bureau lakossági felmérést, az amerikai közösségi felmérést, a gazdasági népszámlálást, és az egységes bűnügyi jelentést az FBI-­tól. A forrásokból kivett számadatokat felhasználva, a weboldal ezután öt különböző kategóriába sorolta az adatokat:

1. Az esély, hogy erőszakos bűncselekmény áldozata leszel. Mert ha meggyilkolnak, az szívás.

2. Ingázási idő. Ha munkába menet, vagy onnan hazajövet közlekedési dugóban ragadsz naponta, az szintén szívás.

3. Jövedelem. A pénztelenségnél kevés rosszabb dolog létezik.

4. Lakosok, akik valamilyen szakterülethez értenek. Mert ez az egyik legjobb módja annak, hogy később sok pénzed legyen.

5. Egy főre jutó éttermek száma. Mert ha pénzt kerestél, akkor azt nyilvánvalóan minőségi étkezésre (is) költöd.

Boca Raton egy közepes méretű kikötőváros Florida államban. Jelenleg 86 493­-an lakják az 54 lakónegyedből álló várost, így Boca Raton a 30. legnagyobb közösség Floridában. Boca Raton ingatlanárai igen magasak Floridában, de a város ingatlanjai következetesen a legdrágábbak közé tartoznak egész Amerikában. Boca Ratont egyértelműen értelmiségi városként tartják számon, köszönhetően annak, hogy az itt élő lakosság 89,58%­-a értelmiségi munkakörben dolgozik, ami jóval a nemzeti átlag fölötti arány.

Boca Raton belvárosa, a
Mizner Park
Boca Raton belvárosa, a Mizner Park

Összességében Boca Raton a kereskedelem, a marketing-szakemberek városa, de itt működik az Office Depot és a FriendFinder.com központja is. Különösen sok olyan ember található itt, akik értékesítői (15,90%), menedzsment (15,06%), vagy irodai és vállalatszervezési (10,58%) munkakörben dolgoznak. Szintén egy érdekesség a várossal kapcsolatosan, hogy Boca Ratonban sokkal több ember él, aki számítógépen és matematikai munkakörben dolgozik, mint az Egyesült Államok 95%-­ában. Viszonylag nagy számú ember dolgozik távmunkában a városban, a munkaerő 9,79%­-a otthonról végzi a munkáját. Ez talán kis számnak tűnhet, hiszen a teljes munkaerőnek csupán töredékéről van szó, mégis országos szinten ez a legnagyobb arány. Ezek a dolgozók gyakran olyan távmunkások, akik tudás­alapú, értelmiségi munkát végeznek.

Ha a tudás hatalom, akkor Boca Raton elég befolyásos városnak számít. A városban élő felnőttek 50,39%­-a legalább 4 éves felsőfokú iskolát végzett el, és magiszter, orvos, jogi diploma, vagy PhD végzettséggel rendelkezik. Érdemes ezt összehasonlítani a nemzeti átlaghoz, mely azt mutatja ki, hogy az ország összes nagyvárosának és településének csupán 21,84%-­nak van felsőfokú végzettsége. Az egy főre eső jövedelem Boca Ratonban 2010­-ben 48 267 dollár volt, amely egyértelműen vagyonosságra utal, nemcsak floridai, hanem országos szinten is.

A számokat szorozták-­osztották, az ítélet pedig: Boca Raton a legjobb! Fort Lauderdale pedig még csak nincs is az első 10 helyezett között. Mi az oka annak, hogy Boca Raton lett az első? Az esélye, hogy erőszakos bűncselekmény áldozata legyél, 1 az 527-­hez, az átlagos ingázási idő pedig mindösszesen 20 perc. Egy étterem általában 236 lakosra jut, de legalább 20 perc alatt eljuthatsz bármelyik étterembe. És nem utolsó sorban: nem fognak meggyilkolni, miután hazaértél a vacsoráról.

Emporio Armani gyűrű
Lányok! Nem tudjátok mit vegyetek a párotoknak karácsonyra? Mutatok néhány lehetőséget, rögtön itt is van egy rozsdamentes acélból készült, durván bordázott, Armani logós gyűrű.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.