A tervezőpáros a vádak szerint hozzávetőleg egymilliárd eurós összeggel rövidítette meg az adóhivata
Börtönbe kerülnek a divatguruk?
MTI/TM    2013.05.29    7 hozzászólás

Adócsalás miatt két és fél év szabadságvesztést kért a milánói ügyészség a világ egyik vezető divatmárkája mögött álló Domenico Dolcéra és Stefano Gabbanára. A tervezőpáros a vádak szerint hozzávetőleg egymilliárd eurós összeggel rövidítette meg az adóhivatalt és ezáltal az olasz államot 2004-2005-ben. A divatguruk 2012-ben kezdődött ügye egyike annak a kevés adócsalási esetnek, amelyek hírességeket érintenek és el is jutnak a bírósági szakaszba.

Domenico Dolce és Stefano
Gabbana
Domenico Dolce és Stefano Gabbana

A tervezők, akik többek közt Madonnát és Naomi Campbellt is öltöztetik, tagadták a vádakat. Az ügyészség szerint viszont a páros azért adta el a D&G, valamint a Dolce&Gabbana márkákat egy Gado nevű, 2004-ben Luxembourgban alapított fantomcégnek, hogy elkerüljék a társasági adó megfizetését Olaszországban, ahol világviszonylatban is az egyik legmagasabb ez az adónem.

 

Gaetano Ruta ügyész szerdán azt mondta, Dolce és Gabbana voltak azok, akik közvetlen hasznot húztak az ügyletből. „A Gado 80 százalékban a D&G ellenőrzése alatt állt, az pedig felerészt Dolce, felerészt Gabbana tulajdona volt" - mutatott rá a kusza helyzetre. Az ügynek további öt vádlottja van, rájuk is szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyész.

Összetéveszthetetlen
Dolce&Gabbana reklámfotó
Összetéveszthetetlen Dolce&Gabbana reklámfotó

A Mario Monti vezette előző olasz kormány hadat üzent az adócsalóknak, a nagy sajtóvisszhanggal kísért rendőrségi akciók vagyonos embereket érintettek. A hírességeket érintő korábbi adócsalási ügyek rendre peren kívüli megegyezéssel értek véget Olaszországban: 2000-ben az azóta már elhunyt Luciano Pavarotti például több mint 12 milliót fizetett be az adóhivatal követelésére, a motorversenyző Valentino Rossi ennél is nagyobb összeget, 51 milliót törleszt egy 2008-as megállapodás szerint.

avatar
gery
-
2013.06.25. 22:25
7
A végén úgyis felmentik őket és megússzák pár millió befizetésével
avatar
Zelda
-
2013.06.01. 16:28
6
Remélem tisztázzák magukat!! :/
avatar
DJboy
-
2013.05.31. 18:24
5
Akkor megszünik a márka vagy mi?
avatar
lottix
-
2013.05.30. 12:28
4
Na neee! Mi okuk lenne adót csalni?
avatar
college
-
2013.05.29. 22:46
3
szep mondhatom.. es meg hany ilyen lehet.
avatar
Angel
-
2013.05.29. 22:43
2
ez nem lehet igaz :(
avatar
Walther
-
2013.05.29. 21:13
1
Kíváncsi leszek a fejleményekre. Ha jól emlékszem egyszer már felröppent erről hír, de abból sem lett semmi.
Paul Smith 'Las Vegas' válltáska
A tavalyi nagy sikert aratott "Mini" kollekció után idén is egy újabb limitált szériával rukkolt elő a Paul Smith, ezúttal Las Vegasra épült fel egy kollekció.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.