DSK szabadon távozott a bíróságról
Megdőlhet a Strauss-Kahn elleni vád?
46 hozzászólás
TRENDMAGAZIN    2011.05.19

FRISS: Megdőlhet a Strauss Kahn elleni vád?

Dominique Strauss-Kahnt szabadlábra helyezte az ĂĽgyĂ©szsĂ©g, miután több hazugságon is rajtakapták azt a szobalányt, aki korábban feljelentette. A guineai bevándorlĂł egyszer már hazudott nemi erőszakrĂłl, ráadásul a kihallgatása során is felmerĂĽltek valĂłtlanságok, ezĂ©rt az ĂĽgyĂ©szsĂ©g megkĂ©rdőjelezi Nafissatou Diallo szavahihetősĂ©gĂ©t.

Benjamin Brafman eddig jól
teljesített - Strauss-Kahn szabadlábon
Benjamin Brafman eddig jól teljesített - Strauss-Kahn szabadlábon

A New York Times szerint a bevándorlĂł korábban azt a törtĂ©netet adta elő, hogy Guineában csoportos nemi erőszak áldozata volt, ám ez utĂłlag kiderĂĽlt hogy hazugság volt. GyanĂşs pĂ©nzmozgásokra is fĂ©ny derĂĽlt Nafissatou Diallo számláján, ahova több tĂ­zmilliĂł forintnak megfelelő dollárt utalt át egy azĂłta kábĂ­tĂłszerkereskedelem miatt letartĂłztatott fĂ©rfi. Továbbá a kihallgatása során a nő 1 tulajdonában lĂ©vő mobiltelefonrĂłl számolt be, amit a nyomozĂłk le is ellenőriztek, miközben a valĂłságban összesen 5 telefonszámmal rendelkezett, amiknek költsĂ©ge meghaladta a hotelben kapott fizetĂ©sĂ©t.

Strauss-Kahn és felesége
távozik a bíróságról (Fotó: Mario Tama)
Strauss-Kahn és felesége távozik a bíróságról (Fotó: Mario Tama)

Ezek az Ăşj informáciĂłk jelentősen megváltoztathatják az ĂĽgy további menetĂ©t, a francia szocialisták már Strauss-Kahn visszatĂ©rĂ©sĂ©t várják, akit ha felmentenek a vádak alĂłl, akár Nicolas Sarkozy kihĂ­vĂłja is lehet a jövő Ă©vi elnökválasztáson. Az ĂĽgy további alakulásárĂłl mĂ©g beszámolunk. (2011.07.01.)

Kapcsolódó videó: DSK elhagyja a bíróság épületét (AssociatedPress)


Eredeti cikkünk: Börtönben az IMF-vezér

Dominique Strauss-Kahnt mĂşlthĂ©t szombaton fogta el a rendőrsĂ©g a New York-i repĂĽlőtĂ©ren, a vád: nemi erőszak kĂ­sĂ©rlete Ă©s szexuális zaklatás. Az UniĂłt sokkolta a hĂ­r, az eurĂł árfolyama hatalmasat zuhant, a pánik a tőzsdĂ©ket is magával rántotta. Sokak szerint kelepcĂ©be csalták a bankárt, akinek eltűnĂ©sĂ©vel Ăşj pĂ©nzĂĽgyi világ jöhet lĂ©tre.

Dominique Strauss-Kahn, az
International Monetary Fund vezérigazgatója - kettétört
karrier
Dominique Strauss-Kahn, az International Monetary Fund vezérigazgatója - kettétört karrier

Világszerte megdöbbenĂ©ssel fogadta a sajtĂł a kirobbant ĂĽggyel kapcsolatos hĂ­reket, melyek több ponton is homályosak illetve ellentmondásosak. Az IMF-vezĂ©r a vád szerint a Sofitel szállodában találhatĂł lakosztályában május 14-Ă©n 13 Ăłra magasságában az Ă©ppen belĂ©pő szobalányt meztelenĂĽl megtámadta Ă©s orális szexre akarta kĂ©nyszerĂ­teni. A 32 Ă©ves muzulmán nő állĂ­tása szerint Strauss-Kahn megprĂłbálta bezárni a fĂĽrdőszobába, de sikerĂĽlt kimenekĂĽlnie a szobábĂłl, Ă©s segĂ­tsĂ©get kĂ©rt a munkatársaitĂłl, akik azonnal Ă©rtesĂ­tettĂ©k a rendőrsĂ©get. Strauss-Kahnt a New York-i repĂĽlőtĂ©ren tartĂłztatták le, mikor Ă©ppen Franciaország felĂ© vette volna az irányt.

Az ĂĽgy alapjaiban rengette meg a francia sajtĂłt, hiszen az IMF vezetőjĂ©t Nicolas Sarkozy legesĂ©lyesebb kihĂ­vĂłjakĂ©nt tartották számon a soron következő, 2012-es elnökválasztáson. A 62 Ă©ves közgazdászprofesszor 2007 Ăłta vezetője a Nemzetközi Valutaalapnak, mely talán a világ legjelentősebb hitelezője. Az IMF vezetőjekĂ©nt a legnagyobb Ă©rdemĂ©nek azt tartják, hogy a világválság kirobbanása után olyan hitelezĂ©si politikát folytatott, aminek keretĂ©ben több bajba kerĂĽlt EU-s ország komoly pĂ©nzĂĽgyi segĂ­tsĂ©get tudott igĂ©nybe venni (Magyarország a Gyurcsány-kormány idejĂ©n 25 milliárd dollárnyi kĂ©szenlĂ©ti hitelkerethez jutott).

A Franciaországban jelenleg regnálĂł jobboldali kormány meglehetősen Ăłvatos nyilatkozatokat tesz az ĂĽgyben, Francois Baroin kormányszĂłvivő szerint mindenkit megillet az ártatlanság vĂ©lelme, ezĂ©rt nem szabad elhamarkodott vĂ©lemĂ©nyeket megfogalmazni az ĂĽggyel kapcsolatban. A francia baloldalt ledöbbentettĂ©k a hĂ­rek, ám a vezető politikusaik nem hiszik el, hogy ezek igazak lennĂ©nek. A Valutaalap vezetőjĂ©nek közeli munkatársa, Jean-Marie Le Guen pedig arrĂłl beszĂ©lt az egyik televĂ­ziĂłban, hogy ő egyáltalán nem ilyennek ismerte meg Strauss-Kahnt, ezĂ©rt “komoly kĂ©telyei vannak” a vádakkal kapcsolatosan. A megvádolt közgazdász felesĂ©ge nyilatkozatban adott hangot annak, hogy egy pillanatig sem hitt a felmerĂĽlt hĂ­reknek, Ă©s biztos fĂ©rje ártatlanságában.

Jó kezekben? New York
legjobbja védi
Jó kezekben? New York legjobbja védi

Strauss-Kahn vĂ©delmĂ©nek vezetője, Benjamin Brafman New York egyik legsikeresebb jogásza, aki szerint a bankár minden vádpontban ártatlannak vallja magát. Brafman - aki annak idejĂ©n Michael Jacksont is kimentette a vádak alĂłl - már az ĂĽgy kĂ©zhezvĂ©tele után nĂ©hány Ăłrával azt nyilatkozta a sajtĂłnak, hogy "Ăşgy gondolom, ez egy igencsak vĂ©dhető ĂĽgy". A sztárĂĽgyvĂ©dek a vádat követő 24 Ăłrában csapataikkal pontosan rekonstruálták vĂ©dencĂĽk egĂ©sz napos mozgását, aki szerintĂĽk a bűncselekmĂ©ny időpontjában Ă©ppen lányával ebĂ©delt, Ă©s ezt tanĂşkkal Ă©s tárgyi bizonyĂ­tĂ©kokkal is tudják igazolni. Az adataik szerint Strauss-Kahn dĂ©li 12:28-kor rendezte a Sofitelben a számlát Ă©s hagyta el a helyszĂ­nt, mĂ­g a rendőrsĂ©gi informáciĂłk szerint az állĂ­tĂłlagos erőszakoskodás 13 Ăłra körĂĽl törtĂ©nhetett. Az ĂĽgyvĂ©dek elmondása szerint az IMF-vezĂ©r ebĂ©dje elhĂşzĂłdott, ezĂ©rt már nem tudott visszamenni a hotelbe, Ă­gy odatelefonált a recepciĂłra, hogy kĂĽldjĂ©k utána csomagjait a repĂĽlőtĂ©rre. Ekkor már javában zajlott a keresĂ©s, a szálloda munkatársai pedig Ă©rtesĂ­tettĂ©k a rendőrsĂ©get, akik azonnal a New York-i repĂĽlőtĂ©rre siettek, Ă©s már a repĂĽlőgĂ©p első osztályárĂłl szállĂ­tották le a vádlottat, majd őrizetbe vettĂ©k.

VĂ©dőĂĽgyvĂ©dei beadtak egy kĂ©relmet, hogy Strauss-Kahn 1 milliĂł dolláros ĂłvadĂ©k ellenĂ©ben távozhasson, ám ezt az ĂĽgyĂ©sz egy esetleges szökĂ©s miatt elutasĂ­totta. A döntĂ©s után a vádlottat a New York-ban találhatĂł Rikers Island nevezetű börtönbe szállĂ­tották át, ahol kiemelt biztonsági intĂ©zkedĂ©sek mellett őrzik. EgyszemĂ©lyes cellájába kapja az ebĂ©det is, mivel a börtön vezetői nem merik a rabok közĂ© engedni, ugyanis számos elitĂ©lt Ăşgy akar magának hĂ­rnevet Ă©s tiszteletet szerezni a börtön falain belĂĽl, hogy ismert, hĂ­res rabokat támad meg.

Az ĂĽgyben több nehezen Ă©rthető, ellentmondásos rĂ©szlet találhatĂł. A rendőrsĂ©g eredetileg 13 Ăłrát adott meg mint a bűncselekmĂ©ny elkövetĂ©si időpontja, erre az IMF-vezĂ©r ĂĽgyvĂ©djei kĂ©pesek voltak bizonyĂ­tĂ©kokat szerezni arrĂłl, hogy akkor már vĂ©dencĂĽk nem is tartĂłzkodott a szállodában, Ă©s az egĂ©sz vĂ©delmi stratĂ©giát erre Ă©pĂ­tettĂ©k fel, majd ekkor a rendőrsĂ©g hirtelen mĂłdosĂ­totta az időpontot, Ă©s már 12 Ăłra körĂĽli időpontrĂłl beszĂ©ltek.

Több lap Ă©s az ott nyilatkozĂłk is azzal prĂłbálták Strauss-Kahnt gyanĂşsnak beállĂ­tani, mivel informáciĂłik szerint egy szemtanĂş látta a bankárt, amint sietve elhagyta a szállodát, kvázi elmenekĂĽlve a helyszĂ­nről. Strauss-Kahn ĂĽgyvĂ©dei szerint azonban a vádlott a szálloda elhagyása után nem a repĂĽlőtĂ©rre ment, hanem lányával ebĂ©delt, melyre ahogy már emlĂ­tettĂĽk fentebb, bizonyĂ­tĂ©kaik is vannak, Ă­gy ez a törtĂ©netvezetĂ©s sem állja meg a helyĂ©t. Strauss-Kahn már a nyomozás kezdeti szakaszában hozzájárult, hogy meztelenre vetkőzve a bűnĂĽgyi orvosszakĂ©rtő megvizsgálja. A nyomozĂłhatĂłság szerint az eredmĂ©nyek azt mutatják, hogy a vádlott testĂ©n sem karmolások, sem vĂ©raláfutások nem voltak. ĂśgyĂ©t legközelebb május 20-án tárgyalja a bĂ­rĂłság.

Politikai riválisok
Politikai riválisok

A hĂ­rek kapcsán egyre több embert foglalkoztat világszerte az a kĂ©rdĂ©s, hogy vajon kik profitálhatnak a bankár “eltűnĂ©sĂ©ből”? Strauss-Kahn ugyan mĂ©g hivatalosan nem jelentette be, de nyĂ­lt titok volt, hogy 2012-ben a francia szocialisták elnökjelöltje lesz. Nicolas Sarkozy nĂ©pszerűsĂ©ge az utĂłbbi időkben jelentősen csökkent, Ă­gy a közvĂ©lemĂ©nykutatĂłk egyöntetűen Strauss-Kahnt jelöltĂ©k meg mint egyĂ©rtelmű befutĂłt. A legutĂłbbi előrejelzĂ©seken már az látszott, hogy a szocialisták Strauss-Kahn vezetĂ©sĂ©vel 23 százalĂ©kos eredmĂ©nyt Ă©rhetnek el, utánuk Marine Le Pen szĂ©lsőjobbos pártja 17 százalĂ©kot kapna, Sarkozy pedig a maga 16 százalĂ©kával már be sem jutna a második fordulĂłba. ĂŤgy azonban az ottani erőviszonyok is komoly fordulatot vehetnek, egyes elemzők szerint leginkább a francia szĂ©lsőjobboldal profitálhat majd a botránybĂłl, mely eddig is a pĂ©nzemberek ellen kampányolt, amivel most Sarkozy elnököt is gyengĂ­theti, aki szintĂ©n ezt a rĂ©teget testesĂ­ti meg luxus hajóútjaival Ă©s Rolex karĂłráival.

RendkĂ­vĂĽl sokatmondĂł, hogy egy nĂ©met lakosság körĂ©ben kĂ©szĂĽlt felmĂ©rĂ©s szerint a megkĂ©rdezettek 80%-a gondolja Ăşgy, hogy Strauss-Kahn egy összeeskĂĽvĂ©s áldozata lett, azaz az emberek döntő többsĂ©ge nem hiszi el a vádakat. A KeresztĂ©nydemokrata Párt elnöknője szerint Strauss-Kahnnak csapdát állĂ­tottak fel, Ă©s ő beleesett. Ezeknek az elmĂ©leteknek kedvez az is, amit a LibĂ©ration szellőztetett meg az ĂĽgy kapcsán. Az IMF-vezĂ©r az Ăşjság egyik szerkesztőjĂ©vel ebĂ©delt a botrány kirobbanása előtt kĂ©t hĂ©ttel, akinek Strauss-Kahn elmondta, hogy olyan fĂ©lelmei vannak, miszerint Claude GuĂ©an, Franciaország belĂĽgyminisztere megfigyelteti őt, továbbá elmondta, hogy nagyon tart attĂłl, hogy valamilyen koholt váddal megprĂłbálják mĂ©g a választások előtt kelepcĂ©be csalni. Strauss-Kahn több ilyen tĂ©mát is emlĂ­tett, szerinte vagy zsidĂł származását prĂłbálják felhasználni, vagy pedig pĂ©nzĂĽgyeit, vagyonát pĂ©cĂ©zik ki, de az is elkĂ©pzelhető, hogy a nők iránti rajongására Ă©pĂ­tenek egy piszkos törtĂ©netet. “ElőkerĂĽlhet egy állĂ­tĂłlag autĂłparkolĂłban megerőszakolt nő, akinek kifizetnek majd ötszázezer, vagy akár egymilliĂł eurĂłt, hogy kitaláljon egy sztorit.”

A francia közvĂ©lemĂ©ny már az elmĂşlt hĂłnapokban is megtapasztalhatta, hogy Dominique Strauss-Kahn ellen egy jĂłl összehangolt lejáratĂłkampány indult. Az IMF-vezĂ©rt paparazzik követtĂ©k, egyes bulvárlapok heti szinten számoltak be kĂĽlönfĂ©le ĂĽgyeiről – termĂ©szetesen negatĂ­v mĂłdon. Ezen cikkekben előkerĂĽlt Strauss-Kahn vagyona, fĂ©nyűző Ă©letmĂłdja is, több milliĂł eurĂłt Ă©rő párizsi penthouse lakása, marrakeshi villája. A France Soir egyik cikkĂ©ben pĂ©ldául arrĂłl Ă­rt, hogy a vagyonos bankár New York legdrágább szabĂłjánál varratja öltönyeit, melyek 35 ezer dollárba kerĂĽlnek (ez átszámĂ­tva több mint 6 milliĂł forint).

Paparazzik követték, a
képeket pedig lejárató cikksorozatok
Paparazzik követték, a képeket pedig lejárató cikksorozatok

Az Atlantico.fr pedig olyan paparazzifotĂłkat közölt le egyik számában, melyeken Strauss-Kahn Ă©s felesĂ©ge láthatĂł, amint Párizs belvárosában egy 40 milliĂłs Porsche Panamera limuzinba szállnak be, amiről utĂłlag kiderĂĽlt, hogy nem is az ő tulajdonuk, csak egyik barátjuktĂłl kapták kölcsön kiprĂłbálásra. Ekkor – egy nappal a szállodás botrány előtt – az IMF-vezĂ©rĂ©nĂ©l betelt a pohár, Ă©s bejelentette hogy elindĂ­tja a pereket az Ăşjságok ellen a folyamatos hazugságok miatt. A törtĂ©nethez hozzátartozik, hogy az elfogása után alig 20 perccel egy twitter-bejegyzĂ©s jelent meg a kirobbant nemi erőszakrĂłl az interneten, melyet elsőkĂ©nt a már emlĂ­tett Atlantico.fr vett át, amelynek Nicolas Sarkozy volt kampányfőnöke, Arnaud Dassier a tulajdonosa.

Ugyan a nyomozás során mĂ©g Ă©rhetik komoly meglepetĂ©sek a közvĂ©lemĂ©nyt, ám az már szinte egĂ©szen biztos, hogy Strauss-Kahn karrierje kettĂ©tört, mĂ©g akkor is, ha bebizonyosodik ártatlansága. Az UniĂłn belĂĽl már most keresik utĂłdját, aki átveheti szĂ©kĂ©t az IMF Ă©lĂ©n. Angela Merkel mindenkĂ©ppen eurĂłpai vezetőt akar, ám több nĂ©v is szĂłba kerĂĽlhet. A lehetsĂ©ges jelöltek között van Agustin Carstens, a mexikĂłi jegybank vezetője, de esĂ©lyes lehet Stanley Fischer, az izraeli központi bank elnöke is, aki korábban már alelnöke volt az IMF-nek.

Strauss-Kahnt szövetségi
nyomozók kísérik - messze még a történet vége
Strauss-Kahnt szövetségi nyomozók kísérik - messze még a történet vége

A Le Monde felkĂ©rĂ©sĂ©re Christian Salmon esszĂ©ista a következő vĂ©lemĂ©nyt fogalmazza meg a tĂ©mával kapcsolatban: " A hatalom bukásának vagyunk tanĂşi: azt az embert, aki a hatalom megtestesĂ­tője volt, a kĂ©peken teljesen eszköztelennek látjuk, nĂ©mának Ă©s kiszolgáltatottnak. Itt szĂł szerint a közĂ©leti ember bukásárĂłl van szĂł, akit megfosztottak a hatalmátĂłl Ă©s odavetettek a mĂ©dia elĂ© prĂ©dának. (...) RendkĂ­vĂĽl brutális kĂ©p. (...) Itt egy korszak szörnyű vĂ©gĂ©nek vagyunk tanĂşi. Egy demokratikus korszak Ă©rt vĂ©get a maga szĂ­ntereivel, a maga időbelisĂ©gĂ©vel, az eljárásaival, a határaival, amelyet a magán- Ă©s közĂ©leti között hĂşzott, az önmagunkrĂłl kialakĂ­tott kĂ©p Ă©s aközött, amelyet a mĂ©dia sugároz rĂłlunk. Ăšgyhogy itt egy korszakhatárt látunk: a politika bizonyos Ă©rtelemben itt Ă©rt vĂ©get, Ă©s ez rendkĂ­vĂĽl gyászos" - Ă­rja Salmon.

MĂ©g nem látni, hogy mi lesz Strauss-Kahn sorsa, amennyiben elĂ­tĂ©lik, 18-25 Ă©vet is kaphat. Az viszont szakĂ©rtők szerint is bizonyos, hogy szemĂ©lyĂ©nek eltűnĂ©se nagyon komoly változásokat hozhat a világpolitikában: megváltozhat a hitelezĂ©si rendszer, más Ă©rdekcsoportok kerĂĽlhetnek előnybe. Egyes elemzők szerint az erőviszonyok változása leginkább Sarkozynek kedvezhet, aki most ismĂ©t megprĂłbálhatja keresztĂĽlverni modernizáciĂłs elkĂ©pzelĂ©seit az UniĂłn. A többször “Új Világrend” nĂ©ven is hangoztatott elkĂ©pzelĂ©se alapjaiban hozna Ăşj rendszert, melynek legfontosabb cĂ©lkitűzĂ©sei között az UniĂł központosĂ­tása Ă©s a tagországok pĂłrázának jelentős rövidĂ­tĂ©se áll. Sarkozy szerint Ăşj nemzetközi szabályokra van szĂĽksĂ©g, amiket csak egy központilag irányĂ­tott szervezet koordinálhat, ezĂ©rt mĂ©g a tavalyi Ă©vben felmerĂĽlt egy Ăşj világszervezet lĂ©trehozása is, mely az ENSZ kiterjesztett karjakĂ©nt működhetne.

Továbbá az IMF-en belĂĽl is akadnak olyan vezetők, akik egy Ăşj, központosĂ­tott valuta bevezetĂ©sĂ©t javasolják, amit az Ăşjonnan lĂ©trehozott globális világbank bocsátana ki, nem hagyva beleszĂłlást a tagországok monetáris politikájába. Ezek a tervek Strauss-Kahn lemondásával, Ă©s egy más szemlĂ©letű IMF igazgatĂłval közelebb lĂ©phetnek a megvalĂłsĂ­táshoz, Ă­gy elkĂ©pzelhető, hogy nĂ©hány Ă©ven belĂĽl egy igencsak megváltozott pĂ©nzĂĽgyi világ fogad majd bennĂĽnket.

2,286,600 Huf / 7,400 Eur
7,632,300 Huf / 24,700 Eur
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
BlackHawk
-
2011.07.07. 11:37
46
De lassan történik az ügy teljes tisztázása, elképesztő.
avatar
Fire
-
2011.07.06. 00:30
45
Jó nagy kárt okozott Dominique Strauss-Kahn-nak ez a ribanc jó pár év börtönt kiérdemel az biztos.

Az FBI elég szerencsétlen volt, hogy így elhitte ezt a szánalmas mesét.
avatar
Goodwill
-
2011.07.05. 19:36
44
ezt nyomozgatták hetekig az FBI-os nyomozók? jól átverte őket a nőci
avatar
zZz
-
2011.07.04. 19:36
43
pfff szanalmas.. de ebbol is latszik hogy elobnb utobb kiderul az igazsag. a bevandorlo szukanak viszont annyi
avatar
Badboy
-
2011.07.03. 22:06
42
Ha ez nem igaz akkor mi történt? Felbérelték a lányt?
avatar
Fire
-
2011.07.03. 22:04
41
biropeti: igazad van. :) XD
avatar
biropeti
-
2011.07.03. 21:52
40
Az eddigi kommented alapján nem is gondoltam. De attól még az a cikk félrevezető :)
avatar
Fire
-
2011.07.03. 21:49
39
biropeti: te is írtó vicces vagy. Ha bemásol valaki valamit nem jelenti hogy egyet is ért azzal. De azért másolj be még pár lexikonnyi szöveget legyen mit olvasni! :)

avatar
urbanjoco
-
2011.07.03. 21:05
38
állítólag a lány prostiként üzemelt a szállodában! a sofitel human resources leaderje is lemondhat egy iyen után! a new yorki ügyészség pedig fizetheti a kártérítéseket! remélem a megbízók is rács mögé kerülnek!
avatar
biropeti
-
2011.07.03. 21:01
37
Guardian nyomán: A francia tömegtájékoztatási eszközökben megszólalt jogi szakértők kiemelik: mivel a hazugság az Egyesült Államokban bűncselekménynek számít, az ügyész számára hatalmas fiaskó lehet az ügyből, ha folytatja az eljárást. Ezért valószínű, hogy még július 18., azaz Strauss-Kahn következő bírósági meghallgatása előtt bejelenti, hogy ejti az összes vádpontot.
avatar
biropeti
-
2011.07.03. 20:24
36
Origo.hu: Olaszos vacsorával lazított a szabadon engedett Strauss-KahnHétszázdolláros vacsorával ünnepelte meg szabadon engedését New Yorkban a nemi erőszakkal vádolt Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezér. Szarvasgombát és sügért evett, amit vörösborral öblített le egy olasz étteremben - írja a New York Daily News. A New York Post azt állítja, hogy a Strauss-Kahn által a vád szerint megerőszakolt nő prostituáltként is dolgozott.Az étterem szomszédos asztalainál ülő vendégek szerint Straus-Kahn és társasága ünnepi hangulatban, nevetgélve étkezett, és rendkívül figyelmes kiszolgálásnak örülhetett. "El sem hinné micsoda kiszolgálást kaptak. Minden alkalommal, amikor ételt vittek ki nekik, öt vagy hat pincér sürgölődött az asztalnál" - idézte a New York Daily News a kanadai Silvia Gottolát, aki közvetlenül Strauss-Kahnék asztala mellett ült. Az étterem tulajdonosa, Luigi Rosso szerint 600-700 dolláros vacsorát fogyasztottak, és nem foglaltak előre asztalt. "Fogalmunk sem volt róla, hogy jönnek. Csak úgy beesett (Strauss-Kahn), annyira izgatott vagyok, hogy minket választott. Örülök, hogy kiengedték" - mondta a tulaj. http://www.origo.hu/nagyvilag/20110702-dominique-strausskahn-zaklatasi-ugye-unnepi-vacsora.html
avatar
biropeti
-
2011.07.03. 20:13
35
Fire: \"vicces\" cikket linkeltél..

mindennapi.hu: Reszkess Sarkozy, megint jön Strauss-Kahn?

Ha felmentik Dominique Strauss-Kahnt, az IMF korábbi vezetőjét a szexuális bűntény vádja alól, népszerűbb lesz mi valaha.

Sylvie Pierre-Brossolette, a Le Point hetilap politikai szerkesztője szerint minden lehetséges. A visszatérő Strauss-Kahnban akár a francia hőst is lehet látni, akit bántalmazott és megalázott az amerikai igazságszolgáltatási rendszer. Sokat lendítene a dolgok végkimenetelén, ha a francia baloldali szavazók is a megmentőt látnák benne, azt az embert aki megmenti a népet Sarkozy-től.

Strauss- Kahn azonban nem aggódik politikai „imidzse” miatt: péntek este, a házi őrizetből való szabadulását drága vacsorával ünnepelte a barátaival.

http://www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/reszkess-sarkozy-megint-jon-strauss-kahn-/2011-07-03/4644
avatar
Torpedo
-
2011.07.03. 17:47
34
Fire: Harris Interactive??? Az a Le Pen szelsoseges part fiokszervezete a kozvelemenykutatasaik semmit se ernek. legutobb azt hoztak ki hogy FN 10%-al nyer. Mellesleg a ma.hu ujsagiroja is beallt a hazugsaggyarto cimekhez? A cikk szerint 65%+ tamogatja a sajat szavazok koreben es a TL kozt is 49% akkor mirol beszelunk?
avatar
Fire
-
2011.07.03. 17:33
33
http://kulfold.ma.hu/tart/cikk/b/0/101229/1/kulfold/Mar_a_franciak_sem_szeretik_a_szexbotranyba_keveredett_DSKt

Már a franciák sem szeretik a szexbotrányba keveredett DSK-t

Szinte fele-fele arányban oszlik meg a franciák véleménye arról, hogy visszatérjen-e Dominique Strauss-Kahn a politikai életbe, miután egy manhattani fellebbviteli bíróság óvadék nélkül megszüntette a politikus házi őrizetét pénteken.

2011.07.03 10:50MTI +-hirdetés
A Harris Interactive közvélemény-kutatóintézet friss felmérése szerint a franciák 49 százaléka támogatja, 45 százaléka viszont nem szeretné, hogy a Nemzetközi Valutaalap volt főigazgatója szerepet vállaljon a francia belpolitikában.

A július 1-jén és 2-án készített reprezentatív felmérés eredményeit a Le Parisien című napilap vasárnapi számában ismerteti.

A részletes adatokból kitűnik, hogy a baloldali szimpatizánsok között jóval nagyobb (60 százalék) azok aránya, akik azt remélik, hogy Strauss-Kahn visszatér a politikai életbe. A szocialista párt (PS) támogatói között még nagyobb, 65 százalék ez az arány. Ugyanakkor a megkérdezetteknek mindössze 43 százaléka szeretné azt, hogy a PS módosítsa előválasztási menetrendjét, amelynek alapján a köztársaságielnök-választáson indulni szándékozó politikusoknak július 13-ig be kell jelenteniük ezen szándékukat. A baloldali szimpatizánsoknak az 51, míg a szocialista párt híveinek pedig 55 százaléka reméli, hogy megváltoztatják a jelöltség bejelentésének határidejét. A legfőbb esélyesek közül Francois Hollande pénteken, Ségolene Royal pedig szombaton jelezte, hogy nem ellenzi a dátum módosítását. Martine Aubry, a szocialista párt főtitkára viszont még nem nyilatkozott.

Dominique Strauss-Kahnt május 14-én tartóztatták le New Yorkban, miután egy, a Sofitel hotel alkalmazásában álló szobalány azzal vádolta meg a férfit, hogy a zuhanyzóból meztelenül kilépve a szobába tuszkolta őt és erőszakoskodott vele.

A botrány kirobbanása előtt az elemzők szerint DSK-nak jó esélye lett volna megnyerni a 2012-es francia elnökválasztást.

Az ügyészség nyomozói azonban úgy találták, hogy a Strauss-Kahnt erőszak kísérlete miatt feljelentő szobalány szavahihetősége kétségbe vonható, ezért beleegyeztek a házi őrizet megszüntetésébe.

Mindazonáltal továbbra is folyik az eljárás Strauss-Kahn ellen szexuális erőszak kísérlete miatt, és a nyomozók megvizsgálják a vádló szavahihetőségével kapcsolatban felmerült kétségeket is.
avatar
Tompi
-
2011.07.03. 16:45
32
raffael: az szép :S milyen világban élünk..
avatar
BlackHawk
-
2011.07.03. 01:09
31
A SZOBALÁNY MUZULMÁN ,Dominique Strauss-Kahn PEDIG ZSIDÓ. A MUZULMÁNOK NEM BÍRNAK MAGUKKAL, SOSE NÉZTÉK JÓ SZEMMEL A HITETLENEK TÉNYKEDÉSEIT. HA KELL MEGÖLIK A HITETLENEKET( MINDENKI HITETLENNEK SZÁMÍT VILÁGNÉZETÜK SZERINT, AKI NEM ALLAH-OT IMÁDJA). ITT MEG CSAK FÉLRE AKARTÁK RAKNI A POZICÓJÁBÓL,AMI SIKERÜLT IS.

HAZUGSÁG AZ EGÉSZ ÜGY. ELEVE A LÁNY EGY FOLYTÁBA HAZUDIK. Dominique Strauss-Kahn NEM FOGYATÉKOS, HOGY PONT EGY NÉGER MENEKÜLTTEL KEZDJEN KI!
avatar
polgarlaszlo
-
2011.07.02. 19:11
30
Amennyiben tisztázzák a vádak alól, és elindul a választáson simán kiüti Sarkozy-t (aki jelenleg a 3. lenne mert még a szélsőjobbos is megelőzi, az meg már Amerikában kínos lenne!)
A franciák nagyon büszke nép és ez az amerikai megalázó igazságszolgáltatás nem fekszik nekik.

Kologne: igen ebből még baja lehet a lánynak, akár ki is toloncolhatják.
avatar
szili
-
2011.07.02. 17:14
29
Helyes!Én is így gondoltam!:)
Különben nagyon jó a cikk választás
avatar
mio
-
2011.07.02. 16:06
28
megse olyan feddhetetlen a szobalany? ha mar egyszer hazudott ilyet (hogy megkapja a menedekjogot) akkor most miert ne tehette volna hogy penzt szerezzen?

ettol meg strauss-kahn se szent, mert tuti volt koztuk valami, pedig hazas ember..
avatar
Schumi
-
2011.07.02. 15:35
27
Bármi is történt, ezek után nem hinném hogy az esküdtszék hinne a szobalánynak..
avatar
Kologne
-
2011.07.01. 22:30
26
ez eleg cinkes lesz, mert a vadlottnak nincs igazmondasi kotelezettsege (vallomasat szabadon modosithatja) viszont a tanunak, a sertettnek igen, es ha kiderul hogy nem mond igazat, akkor lecsukjak hamis tanuzasert.
avatar
Balumsn
-
2011.07.01. 20:04
25
Igen ezzel pont ez a baj hogy ezek után hány ilyen vesztegetés lesz! Akikkel meg tényleg megtörténik azok meg nem mernek majd feljelentést tenni.
avatar
Ricsiboy
-
2011.07.01. 19:07
24
Micsoda fordulatok! :P Ebből is látszik hogy nem szabad elhamarkodottan ítélkezni, én ezért sem szóltam hozzá eddig.
avatar
raffael
-
2011.07.01. 18:39
23
visszafizették a 6millió usd óvadékot is ez már azt jelenti hogy ügyészi szinten is vége lesz - usaban az ügyészek karrierje nagyon függ az ilyen ügyektől, ezért se vállalhatja tovább ezt a kétes vádat .
avatar
biropeti
-
2011.07.01. 18:22
22
Pénteken megszüntette a bíróság Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjének a házi őrizetét, jelentette a CNN. A New York-i ügyészség másfél hónappal azután fogadta el a védelem erre irányuló kérelmét , hogy a francia férfit nemi erőszak kísérletének gyanúja miatt az amerikai hatóságok letartóztatták.

Bár a házi őrizetből kiszabadul, a DSK-ként is ismert politikus az ügyészség álláspontja értelmében továbbra sem utazhat szabadon. Ha a fellebbviteli bíróságon Michael Obus bíró is támogatja a védelem kezdeményezését, DSK az egymillió dolláros óvadékot és a biztonsági letétként a házi őrizet kezdetén kifizetett ötmillió dolláros biztonsági letétet is visszakapja.

http://index.hu/kulfold/2011/07/01/megszuntettek_strauss-kahn_hazi_orizetet/
avatar
raffael
-
2011.07.01. 17:05
21
nagyon hiszékenyek akik ezt a megerőszakolós mesét bevették - tulképp velük bármi szart meg lehetne etetni. még a végén a szobalány kerül börtönbe ja és fizetheti a kártérítést mert egy ember elvesztette a munkáját és majdnem az életét. jó dolog a jogállam de az ilyen eseteknél kurvára nem igazságos . dolgoztam usa-ban, ott voltak olyan esetek, hogy pénzes férfiakra clubokban rámásztak fiatal lányok, aztán reggel szaladtak a rendőrségre hogy megerőszakolták őket.. akinek esze volt az kért pénzt és visszavonta a pert.. így szedték össze magukat a kis lotyók .
avatar
biropeti
-
2011.07.01. 16:47
20
DSK-ügy: a szobalány hazudik, mint a vízfolyás

Az ügyészek úgy vélik: a szobalány hazudott egyesült államokbeli menedékkérelmének körülményeivel, valamint azzal kapcsolatban is, hogy - mint korábban állította - szülőföldjén, Guineában megerőszakolták. Kiderült az is, hogy öt mobiltelefon-előfizetése van, ezek díja pedig jóval meghaladja a teljes fizetését.

http://nol.hu/kulfold/dsk-ugy__a_szobalany_hazudik__mint_a_vizfolyas_
avatar
biropeti
-
2011.07.01. 16:18
19
Felbuzdultak a francia szocialisták

Strauss-Kahn franciaországi szövetségesei azt remélik, hogy az új fejlemények újraéleszthetik a volt IMF-vezér elnökválasztási reményeit. Habár indulási szándékát nem jelentette be, de DSK a szexbotrány kirobbanásáig Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök legesélyesebb kihívójának számított a 2012-es elnökválasztásra.

Lionel Jospin korábbi szocialista miniszterelnök villámcsapásként értékelte a fejleményeket, szerinte Strauss-Kahn farkasok elé vetették. Több szocialista politikus is úgy vélte, fel kellene függeszteniük az elnökjelöltjükről döntő pártszavazást, amíg nem dől el a korábban a pártban politizáló Strauss-Kahn ügye.

Ha valóban kiderülne, hogy nem állnak az ellene felhozott vádak, akkor az egész ügy még előnyt is jelenthetne Strauss-Kahnnak 2012-ben. Sokan úgy érzik, hogy az egész francia nemzetet meghurcolták az üggyel.
avatar
biropeti
-
2011.07.01. 16:16
18
Kezd beigazolódni amit sokan gondoltak: Megdőlhet a Strauss Kahn elleni vád

(index.hu)

Amerikai lapok úgy tudják, hogy az ügyészek megkérdőjelezték a Dominique Strauss-Kahnt szexuális bűncselekménnyel vádoló szobalány vallomásának több pontját. Az biztos, hogy a volt IMF-vezért pénteken meglepetésre berendelték a bíróságra.

Valótlanságokat fedeztek fel

A bírósági beidézés bejelenése után a New York Times azt írta, hogy megdőlhetnek a Strauss-Kahn ellen felhozott vádak. Lap igazságügyi illetékesektől értesült arról, hogy a harminckét éves guineai szobalány vallomásában a nyomozók több valótlanságot fedeztek fel, így a Strauss-Kahnt vádoló nő szavahihetősége kétségbe vonható.

Ezt egy igazságügyi tisztviselő is megerősítette. \"Az ügyészek meggyőződése szerint az IMF volt vezérigazgatójának vádlója nem mondott igazat több olyan részlet tekintetében sem, amely saját személyét érinti\" – közölte a név nélkül nyilatkozó forrás.

A szobalány hazudott egyesült államokbeli menedékkérelmének körülményeivel, valamint azzal kapcsolatban is, hogy – mint korábban állította – szülőföldjén, Guineában megerőszakolták, vélik az ügyészek.

http://index.hu/kulfold/2011/07/01/strauss-kahnt_varatlanul_berendeltek_a_birosagra/
avatar
Athos
-
2011.06.16. 16:59
17
szerintem se kockáztatna, ilyen hülye nem lehet valaki
Alkalmi D&G öltöny
Remek vétel az IOS kifutó kollekciójában található D&G öltöny, ami most akciós áron vihető.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.