A Twilight-filmek hozták meg a cégnek a sikert
Brutális összegért kelhet el a Summit
6 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.01.10

Az általában jól értesült Hollywood Reporter szerint napokon belül aláírásra kerülhet a szerződés a Twilight-filmekkel befutott Summit és a vancouveri filmipari vállalat, a Lionsgate között.


Már a tavalyi év végén elkezdtek keringeni bizonyos pletykák, miszerint a sikeres filmjeiknek és tőzsdei jelenlétüknek köszönhetően is igencsak feltőkésített Lionsgate a Summit Entertainment megvásárlására készül. Most azonban a hírek szerint már közel járnak a felek az akvizíció aláírásához, amiben az amerikai sajtó szerint mintegy 400 millió dolláros (98 milliárd forintos) vételár fog szerepelni.

A Summit egy független amerikai filmstúdióként alakult 1993-ban, de érdemi tevékenységeit 2006-ban kezdte el, amikor a Paramount Pictures korábbi elnöke, Rob Friedman vette át a vezetést, majd segítségével sikerült a céghez befektetőket is szerezni, aminek eredményeképpen bele tudtak vágni Stephenie Meyer akkor már világsikert aratott könyvének megfilmesítésébe. A 37 millió dolláros költségvetést igénylő Twilight hatalmas sikert hozott, a bevételek meghaladták a 380 millió dollárt, majd a saga következő részei is újabb rekordokat döntöttek. A Summit ezek után vált igazán kapóssá, az utóbbi években a tíz legsikeresebb filmstúdió közé is bekerültek.

Rob Friedman és Patrick
Wachsberger Summit elnökök Kristen Stewarttal a Twilight:
Eclipse Los Angeles-i premierjén
Rob Friedman és Patrick Wachsberger Summit elnökök Kristen Stewarttal a Twilight: Eclipse Los Angeles-i premierjén

A Lionsgate a Summit megvásárlásával a tengeren túli filmvállalatok elit körébe kerülhet, de filmforgalmazóként is jelentősen megerősödhet. Rob Friedman és Patrick Wachsberger, a Summit két elnöke - akik egyben a társaság részvényeinek 30%-át birtokolják – sem járnak  rosszul, a hírek szerint a felvásárlás után is tovább vezetik majd a céget.

Kapcsolódó cikkek
A Forbes összeállításából kiderül, kik azok a színészek, akik a legtöbb hasznot hozták az utóbbi projektjeik számára. Kristen Stewart az első.
Ahogy szerte a világon, úgy itthon is tömegek masíroztak be a mozitermekbe a Kristen Stewart és Robert Pattinson által fémjelzett új Twilight filmre.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
A Vanity Fair idén is összeállította a tavalyi, 2010-es évben legjobban kereső Hollywood-iak listáját. A lista sztárok, rendezők, producerek gázsijait tekinti át...
avatar
miley16
-
2012.01.14. 00:23
6
azért mert a twilight bejött nekik nem biztos h a többivel is ilyen sikerük lesz, de majd kiderül
avatar
csadri
-
2012.01.10. 22:02
5
megérdemlik, mert tényleg nagyon jól megcsinálták a Twilight filmeket :)
avatar
Kristen17
-
2012.01.10. 17:47
4
Hihetetlen hogy egy film miatt ennyire felment a cégük értéke! Grat! :)
avatar
Canga
-
2012.01.10. 14:45
3
ez ugye semmiben nem befolyásolja a BD befejezést?
avatar
Tompi
-
2012.01.10. 13:53
2
Az szép :D
avatar
Csili
-
2012.01.10. 06:53
1
ennek örülök!
Dolce&Gabbana sneaker
Vannak olyan termékei a Dolce&Gabbanának, amit azoknak is nyugodt szívvel ajánlok, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy tetőtől talpig ennek a márkának a ruháit hordják. Nos, ilyen ez a sneaker is, ami elérhető fekete és fehér színben is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Javában dúlt a salvadori polgárháború, a továbbra is forrongó Közel-Keleten az izraeli légierő meglepetés csapást mért az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television és az első Indiana Jones-film is mozikba került.