A Twilight-filmek hozták meg a cégnek a sikert
Brutális összegért kelhet el a Summit
6 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.01.10

Az általában jĂłl Ă©rtesĂĽlt Hollywood Reporter szerint napokon belĂĽl aláírásra kerĂĽlhet a szerződĂ©s a Twilight-filmekkel befutott Summit Ă©s a vancouveri filmipari vállalat, a Lionsgate között.


Már a tavalyi Ă©v vĂ©gĂ©n elkezdtek keringeni bizonyos pletykák, miszerint a sikeres filmjeiknek Ă©s tőzsdei jelenlĂ©tĂĽknek köszönhetően is igencsak feltőkĂ©sĂ­tett Lionsgate a Summit Entertainment megvásárlására kĂ©szĂĽl. Most azonban a hĂ­rek szerint már közel járnak a felek az akvizĂ­ciĂł aláírásához, amiben az amerikai sajtĂł szerint mintegy 400 milliĂł dolláros (98 milliárd forintos) vĂ©telár fog szerepelni.

A Summit egy fĂĽggetlen amerikai filmstĂşdiĂłkĂ©nt alakult 1993-ban, de Ă©rdemi tevĂ©kenysĂ©geit 2006-ban kezdte el, amikor a Paramount Pictures korábbi elnöke, Rob Friedman vette át a vezetĂ©st, majd segĂ­tsĂ©gĂ©vel sikerĂĽlt a cĂ©ghez befektetőket is szerezni, aminek eredmĂ©nyekĂ©ppen bele tudtak vágni Stephenie Meyer akkor már világsikert aratott könyvĂ©nek megfilmesĂ­tĂ©sĂ©be. A 37 milliĂł dolláros költsĂ©gvetĂ©st igĂ©nylő Twilight hatalmas sikert hozott, a bevĂ©telek meghaladták a 380 milliĂł dollárt, majd a saga következő rĂ©szei is Ăşjabb rekordokat döntöttek. A Summit ezek után vált igazán kapĂłssá, az utĂłbbi Ă©vekben a tĂ­z legsikeresebb filmstĂşdiĂł közĂ© is bekerĂĽltek.

Rob Friedman és Patrick
Wachsberger Summit elnökök Kristen Stewarttal a Twilight:
Eclipse Los Angeles-i premierjén
Rob Friedman és Patrick Wachsberger Summit elnökök Kristen Stewarttal a Twilight: Eclipse Los Angeles-i premierjén

A Lionsgate a Summit megvásárlásával a tengeren tĂşli filmvállalatok elit körĂ©be kerĂĽlhet, de filmforgalmazĂłkĂ©nt is jelentősen megerősödhet. Rob Friedman Ă©s Patrick Wachsberger, a Summit kĂ©t elnöke - akik egyben a társaság rĂ©szvĂ©nyeinek 30%-át birtokolják – sem járnak  rosszul, a hĂ­rek szerint a felvásárlás után is tovább vezetik majd a cĂ©get.

Kapcsolódó cikkek
A Forbes összeállĂ­tásábĂłl kiderĂĽl, kik azok a szĂ­nĂ©szek, akik a legtöbb hasznot hozták az utĂłbbi projektjeik számára. Kristen Stewart az első.
Ahogy szerte a világon, úgy itthon is tömegek masíroztak be a mozitermekbe a Kristen Stewart és Robert Pattinson által fémjelzett új Twilight filmre.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
A Vanity Fair idĂ©n is összeállĂ­totta a tavalyi, 2010-es Ă©vben legjobban kereső Hollywood-iak listáját. A lista sztárok, rendezők, producerek gázsijait tekinti át...
10,536,900 Huf / 34,100 Eur
10,042,500 Huf / 32,500 Eur
avatar
miley16
-
2012.01.14. 00:23
6
azért mert a twilight bejött nekik nem biztos h a többivel is ilyen sikerük lesz, de majd kiderül
avatar
csadri
-
2012.01.10. 22:02
5
megérdemlik, mert tényleg nagyon jól megcsinálták a Twilight filmeket :)
avatar
Kristen17
-
2012.01.10. 17:47
4
Hihetetlen hogy egy film miatt ennyire felment a cégük értéke! Grat! :)
avatar
Canga
-
2012.01.10. 14:45
3
ez ugye semmiben nem befolyásolja a BD befejezést?
avatar
Tompi
-
2012.01.10. 13:53
2
Az szép :D
avatar
Csili
-
2012.01.10. 06:53
1
ennek örülök!
Kris Van Assche sneaker
Gyakori probléma a fiataloknál, hogy a mostanság divatos sportosan elegáns, feketét a fehérrel kombináló stílushoz nem találnak megfelelő cipőt. A Kris Van Assche megalkotta számukra a tökéletes modellt, mely fekete bőrből készült, a talpa pedig fehér színű.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A rendszerváltás előtti utolsĂł Ă©vtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatĂşra, mĂ©g nem demokrácia. De ennek ellenĂ©re, vagy Ă©ppen ezĂ©rt, számos emlĂ©kezetes film kĂ©szĂĽlt ebben az időszakban.