A hideg külső ellenére igazán barátságos a belső
Bunker, újragondolva
8 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.02.12

Legyen nyílt, de biztonságos – ennek a két, egymásnak ellentmondó tulajdonságnak kellett eleget tennie a VaSLab építészetnek. Sikerült nekik – a végeredmény a „Bunker” lett.


A kétemeletes, 330 négyzetméteres épületet 2009-ben fejezték be a tájföldi Lopburi tartomány fővárosában, Lopburiban. Ezen a területen található meg az ország legtöbb katonai létesítménye, és az itt dolgozók többsége a körzetben lakik. Ez, és a közelben húzódó, betonból készült Pasak Cholasit gát adta az ihletet a bunkerszerű ház megépítésére – mindkettő megfelel a biztonság szinonimájának, az építészetben hosszú idők óta alapanyag, a beton pedig különösen beleillett a képbe.


A ház egy egyszerű telken áll, szomszédokkal; az utcafront egy útra és egy folyóra néz. Építése előtt a megbízottak alaposan utánajártak a második világháborús bunkereknek, ezek alapján tervezték meg a külsőt, és helyezték el a szobákat – a belső természetesen modern, és mindennapi lakhatóságra lett kialakítva, berendezve.


Dominálnak az egyenes, szöget bezáró vonalak, mindez igazán különleges kisugárzást ad a háznak. Egyszerre érezzük a biztonságot és a bezártságot, de az üvegfelületek nyílttá, hívogatóvá is teszik.


A „H” formájú alapnak köszönhetően két belső udvart is ki tudtak alakítani. Az ezeket elválasztó folyosó köti össze a nappalit a szobákkal, az emeleten pedig a teraszról nézegethetünk a folyó irányában. A szürke, festetlen falak pedig vagy tetszenek, vagy nem – egyet kijelenthetünk: ízlésesebb, kellemesebb épület lett, mint amit a háborús filmekből már megszokhattunk.

Cimkék: bunker, épület, modern,
Kapcsolódó cikkek
Messze az emberek tekintete felett, íme egy modern lakás, mely bőven az átlagigényeket meghaladó kínálattal rendelkezik.
Áruba bocsájtották a kaliforniai Chatsworth-ben található Farralone fantázianevű birtokot.
avatar
mandark
-
2012.02.15. 08:30
8
Jonny: szerintem csak valami újat, egyedit szerettek volna. És nem hinnem hogy drágább lenne bármelyik épületnél itt a tm-en :)
avatar
Jonny
-
2012.02.15. 01:24
7
ennek mi az értelme? gondolom jó drága lehetett kivitelezni, még azt mondom ha olyan környéken van ahol folyton robbantanak a terroristák de egy kertvárosba minek? :D
avatar
Balumsn
-
2012.02.14. 12:26
6
Azta...:O
avatar
gabesz21
-
2012.02.13. 13:48
5
nagyon ász!! :D túl sokat játszott WWII játékokat az ürge ::DD
avatar
Bernie
-
2012.02.12. 23:18
4
nagyon összevissza kívülről... pl első képen bal szélen az mi? bejárat vagy garázs? :D
avatar
Sonic
-
2012.02.12. 20:35
3
kívülről nem egy luxusháznak néz ki :D
avatar
mandark
-
2012.02.12. 19:33
2
szerintem \"az ellen nem véd\" :) de egy átlagos betörőt talán jobb belátásra bír a puszta látványa!
avatar
mesme
-
2012.02.12. 19:01
1
Mitől tart a ház tulajdonosa? Rakétatámadástól?
Prémium Salvatore Ferragamo utazótáska

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.