Trendmagazin

Christophe Claret 21 Blackjack

A játékok szerelmeseinek

2011.02.24 | Kirschner Dávid

Christophe Claret nevét bizonyára ismerik az órarajongók. Ő az egyike azon három órásmesternek, akik megalkották a Maitres du Temps nevű ultra komplex, és méregdrága karóra csodáit. Claret-nak saját, húsz éves márkája van, a komplikátumok, és sosem tapasztalt megoldások mestere. Most egy, a szerencsejátékok tiszteletére megalkotott órával kápráztat el mindenkit.


Gyakori, hogy a svájci gyártók egy bizonyos hobbihoz kötődve alkotnak meg egy időmérőt, ezzel is tágítva a piaci kereteket, de arra még nem volt példa, hogy egy karórával űzni is lehet azt a bizonyos hobbit. Nos, most egy olyan időmérőt készít Christophe Claret, amivel kapásból háromféle játékot is lehet játszani. Bár az óráról nem sokat tudni, de úgy alkották meg, hogy a kiváló technikai megoldások mellett szórakoztasson is. A saját gyártású, BLJ08 jelű, összesen 501 alkatrészből álló, hetvenkét órás járástartalékot produkáló automata szerkezet képes lesz arra, hogy vezérelje a blackjack, a kocka és a rulett játékokat. Claret-tól nem szokatlan, hogy az óratok oldalt átlátszó, hogy láthatóvá váljon a belső bravúros megoldása, most viszont a domború üveg mögött a két kis piros kockát láthatjuk oldalt. Ezzel a kockajáték élethűen játszható, mert nem mechanika vezérelt a dobást, hanem a gravitáció által történik. A mestermű füstös onyx számlapján a francia kártya lapjait láthatjuk, és a 12-esnél van három kis ablak, ahol feltehetően a blackjack kártyajáték lapjait adja ki a szerkezet – úgy játszhatunk blackjack-et magunkkal, hogy az óra az osztó. És hol van a harmadik játék? A hátoldalon: az apró rulettasztal a szerkezet hátsó felén, egy zafírüvegen át látható, és a szerkezettel együtt mozog, a kicsi rulett golyó pedig sosem áll meg. Mivel Christophe Claret óra nem létezik zenélő funkció nélkül, így ebben az órában is van egy kis kalapács, a tok oldalán egy másik kis ablakban ezt a mozgó kalapácsot láthatjuk.


A zafír üveg, és a zafír hátlap, és a krokodil bőrszíj egyértelmű egy ilyen óránál. Az óra a percekig képes mutatni az időt, másodperc mutató nincs rajta. A 45 milliméteres, high-tech anyagokat is felhasználó titán óratok több színárnyalatban is kapható lesz, ezen felül a tizennyolc karátos fehér-, és rozé arany kivitel is megjelenik majd. Az óracsoda nem csak a tok anyagát tekintve variálható: az alapesetben piros színű, szintetikus rubin kristály mutatókat kerámia kivitelben is meg lehet rendelni. A szerencsejátékok világát az órakészítés bonyolultságával ötvöző mestermű márciusban jelenik majd meg, verziónként 21 darabos limitációban. Az ára 168.000 és 198.000 svájci frank között mozog majd, kiviteltől függően.