A Brisbane Times szerint Palmer úr elképzeléséről szóló hírek hamisak
Clive Palmer dinoszauruszt klónozna?
9 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.08.17

Ellentmondásos pletykák láttak napvilágot, melyek arról számolnak be, hogy Clive Palmer DNS-ből egy dinoszauruszt klónozna, ami saját tulajdonú parkjában, a Palmer Resort Coolumban éldegélne. Az ausztrál milliárdos állítólag már fel is vette a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik sikeresen klónozták Dolly-t a bárányt, hogy megtárgyalják, hogyan is hozhatná létre saját Jurassic Parkját.


A Brisbane Times szerint Palmer úr elképzeléséről szóló hírek hamisak: az újság egy közeli forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a pletykák teljesen nevetségesek voltak. Ugyanakkor számos más ausztrál napilap leközölte a hírt, a Sunshine Coast Daily például azt is megerősítette, hogy Palmer már komoly tárgyalásokat folytat azokkal a tudósokkal, akik sikeresen klónozták a Dolly névre hallgató bárányt.

Ez a történet persze nagyon érdekes és látszólag éppen eléggé hihető is, de valószínű, hogy nem történik más, minthogy Palmer hatalmas energiákat fordít arra, hogy megnövelje az érdeklődést a közeli turisztikai látványosságok iránt. Áprilisban például bejelentette, hogy újból meg szeretné építtetni az elsüllyedt Titanicot.

A dinoszauruszos történetet a Business Insider és a Gawker is közölte, de a Twittert és más közösségi felületeket is elérte a hír. A kommentekben Palmernek szurkolnak az emberek, valaki azért fohászkodik, hogy növényevő legyen az állat, valaki számára pedig éppen elég, ha sikeresen megvalósul a „projekt”. Volt olyan is, aki így reagált: „Épp most hallottam a legnyugtalanítóbb híreket – Clive dinoszauruszt akar klónozni!”


Megnyugtatásul közölhetjük, hogy a dinoszauruszok klónozásának tudományos megvalósíthatósága jelenleg nem lehetséges. Többek között komoly akadályt jelent az élő dinoszauruszból származó DNS és sejtek hiánya, amik segítségével jöhetett létre például Dolly klónozása is.

De vajon lehetséges lesz-e a dinoszauruszok klónozása a távoli jövőben? Jack Horner paleontológus szerint bizonyosan. Horner úgy gondolja, hogy a DNS-t kinyerhetjük a madarakból is, hiszen azok a dinoszauruszok leszármazottjait, majd e genetikai kódokat úgy kell megváltoztatni, hogy dinoszaurusszerű vonásait felerősítsék. Matt Ridley is hasonlóan gondolkodik, mikor a klónozásról kérdezik.

Ha Clive Palmernek sikerül feltámasztani a Titanicot, akkor ki állítja meg abban, hogy másik szenvedélyét, az őslények klónozását is megvalósítsa?

Cimkék: befektetés, pénz,
avatar
Roxygirl
-
2012.08.30. 16:12
9
én se mernék bemenni :))
avatar
kocsiskatica
-
2012.08.30. 14:12
8
én tuti messzire elkerülném az a parkot, nem szeretnék dínóvacsi lenni :D
avatar
Balumsn
-
2012.08.29. 16:36
7
Elég látogatott lenne az a park :D
avatar
horvath_tamas
-
2012.08.27. 16:53
6
Micsoda ötletei vannak! :-)

H_T
avatar
monti
-
2012.08.25. 09:32
5
ez az egész klónozás rossz dolog, de hát hiába van mindig pár elmés doki..
avatar
Orange
-
2012.08.18. 15:41
4
Én már Dolly-n is ledöbbentem, de ez meg már nagyon szürreális...
avatar
suvitomi
-
2012.08.17. 20:51
3
a titanicot egyszerűbb lesz megépíteni mint dínót klónozni!
avatar
tSas
-
2012.08.17. 16:51
2
Jurassic Park! :)
avatar
Szeki
-
2012.08.17. 15:20
1
Pedig nem lenne rossz! :D
Alkalmi Roberto Cavalli nadrág
Ezt az elegáns nadrágot a különleges alkalmak megkoronázására találták ki.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A folyamatosan kiújuló izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy újabb fordulóponthoz érkezett, közben Michael Jackson Thriller című albuma világsikert ért el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.