Cikknkben betekintnk a gyermeksztrok vilgba
Csillogs, kicsiben – A tinisztrok vilga
30 hozzszls
Kirschner Dvid    2010.12.02

Napjainkra a gyerekek többé nem autóversenyzk, rhajósok akarnak lenni, vagy édesapjuk csodált hivatását akarják majd követni, hanem híresek, gazdagok és szépek akarnak lenni. Egyszóval: sztárok. Cikkünkben a celeb-jelenségen keresztül foglalkozunk a gyermeksztárok világával.


A sztárság – vagy ahogyan egy igen új kelet, de a köznyelvben már rögzült magyartalan kifejezés hívja ket: celebek – bizonyos értelemben mindig is része volt az emberi kultúráknak, bár nem a modern formájában. A történelem telis-tele van olyan személyekkel, akik az utókor emlékében már nem maradtak volna meg, ha kortársaik nem jegyzik le különcségüket. A mai értelemben vett sztárság a szórakoztatóiparral egy idben indult el, kifejldése hozadéka volt az ismert, és elismert emberek élete utáni, tömegekben rejl kíváncsiságnak. Egyrészt ez az igény, illetve az ismert, híres emberekre ráöltöztetett életérzések; másrészt az emberi természetben alapveten szunnyadó hírnév, dicsség iránti vágy, kitermelték mindazt, amit mi ma sztárságnak nevezünk, s ezekkel hozunk összefüggésbe. Az angol celebrity kifejezés is a dicsítés, ünneplés szavak angol megfeleljébl származik, s valóban, a sztárgépezet szülföldje a nyugati világ.

Nehéz megmondani, hogy kit is tekinthetünk az els sztárnak, az viszont biztos, hogy sajnos napjainkra még kevesebb az olyan híresség, aki megfelelen tudja kezelni a munkájából származó ismeretséget, de természetesen nem szabad általánosítani. Ennek ellenére hetente rengeteg olyan esetrl hallani a médiában, amikor hazai, vagy más nemzetbeli hírességek – függetlenül attól, hogy elismernék ezt – a hírnévvel jött életritmust, s minden egyéb körítést képtelenek voltak feldolgozni, s ezért bizonyos függségek, szenvedélyek rabjaivá váltak, vagy egyéb irreális, és féktelen hóbortba kezdtek. Gyakori megvalósulási formája volt ennek, hogy a gyakran hirtelen jött dicsség levegbe emelte a sztárt évekre is, akik közül sokan úgy gondolták, szinte bármit megtehetnek (st, karrierjük érdekében sok mindent meg is tettek). Közülük többen pályájuk csúcsán, kiváló tehetségekként költöztek el, mint például a huszadik század közepén egy egész korszakot meghatározó James Dean, férfi szexszimbólum, aki rövid, de sikeres karrierjét mindössze 24 évesen kellett, hogy befejezze (bár neki inkább életpályája, sem mint halálának körülményei bizonyítják ezt).

Rengeteg s-tehetség fiatalembert emelnek id eltt piedesztálra a nézettség és népszerség orientált szakemberek, aminek legtöbbször nem lesz más a következménye, minthogy a bennük lev képességek kiforratlanul folynak ki bellük – néhány klip, meg egy-két lemez erejéig – s „elhasználódnak”. Látható, hogy a tehetségkutatók nem tizenéves felfedezettjeinek többsége egy-két lemez kiadása után, ha teljesen el nem is tnik, mindenképpen elveszíti azt az autentikusságot, frissességet, amit az elején birtokolt.

Mint a bevezetben is említettük, a legtöbb tinédzser számára teljesen reálisnak, magától értetdnek tetszik az a perspektíva, hogy híresek legyenek, s a nagybets Felületen szerepelhessenek. S ismerjük el, reményeik nem nélkülöznek minden alapot, hiszen ma már hazánk is tele van olyan modellügynökségekkel, akik borsos összegért (ebben benne van egy meghallgatás, egy komplett professzionális portfolio készítése sminkkel, öltöztetéssel) bárkit tehetségesnek mondanak a szülnek, aki jó jövt akar gyermekének, és reményekkel telve várja majd, hogy megcsörren a telefon, mert gyermekét egy cég fotózásra hívja. Nos, sok esetben csak ez utóbbi marad már el... (Kínában például egész vagyont költenek a szülk arra, hogy úgynevezett sztár-táborba küldjék gyerekeiket. Itt a gyerekek szállodában laknak, st, kung-fu óráik és smink-kurzusaik vannak, és persze mindenkit felvesznek a tehetségére való tekintet nélkül, akinek szülei kifizetik a tandíjat). Ezek mellett ott vannak a világszerte is igen népszer tehetségkutatók, ahová az egyszer hétköznapokat megél valódi tehetségek bejutnak, és egy ország számára válnak ismertté. Ugyanis nem szabad letagadni, hazánkban is számos olyan ismeretlen, jó hangú, kiváló képességekkel megáldott fiatal van, akikbe beleszárad a tehetség. A probléma azzal van, amikor néhány ilyen példát a televízióba emelve a nézettség orientált producerek megetetik a hasonló sorsa vágyókat, hogy BÁRKIBL lehet „legenda”, vagy bármi...

Napjaink szórakoztatóiparán belül már külön szekció a tinisztárok világa. A tizenéves, kedves, szép arcú és mellesleg tehetséges gyerekekkel rengeteg más gyereket lehet – üzleti értelemben – elérni, világszerte. A modern tinédzser sztárok jelenségével kapcsolatban az amerikai Psychology Today pszichológiai szaklap is közölt cikket. Ebben megemlítik, hogy a mai tinisztárok kiskorúságuk ellenére a felntt, „szexi” ni szerepeket követik. Az viselkedésük minta is egyben a legtöbb 12 és 17 év közötti fiatal számára, akik így minden erejükkel megpróbálnak közelíteni a kisminkelt, felturbózott külsej sztárocskákra, holott azok sosem léteztek úgy a valóságban, ahogyan a vásznon, és fotókon festenek.

Justin Bieber
Justin Bieber

A mai huszonévesek számára a legtöbbjük neve teljesen ismeretlenül cseng, miközben kiskorúak millió rajonganak Miley Cyrus-ért, Selena Gomez-ért, vagy éppen Zac Efron-ért, akikkel nem csak zenei albumokat, televízió sorozatokat, hanem mindenféle csecsebecsét is el lehet adni. Furcsa disszonancia van a mai tinisztárok produkcióiban, ilyen az 1994-es születés Justin Bieber, aki a „Baby” cím, egyébként igen népszer (a YouTube-on több mint 260 millió kattintást kapott) klipjében szerelmének énekel. Furcsa hír volt a bulvársajtóban, mikor a tinédzser Bieber ismét összejött „régi” szerelmével, két kemény év után...

Az elbb említett Zac Efront a 2006-ban berobbant High School Musical tette híressé, a Disney Channel gondozásában. A 23 éves fiatalember ugyan nem hasonló korú a célközönségével, mégis nehéz kilépnie a számára népszerséget adó produkció által kijelölt keretekbl. A 2007-es Megint 17 cím mozifilm kivételével – ami szintén inkább rajongói számára nyújthatott igazi szórakozást – nem sikerült komolyabb produkciókban részt vennie, de ez nem tehetsége korlátoltsága miatt van, csak egyszeren a tinik kedvence.

Egy másik, manapság igen népszer tini-celeb, a fiatal Miley Cyrus, aki a Hannah Montana cím sorozattal és mozifilmmel vált világszerte ismertté. 1992-ben született, de már egy önéletrajzi és egy életrajzi kötete is napvilágot látott, st 2008-ban a Time magazin 100 legbefolyásosabb személyt felsorakoztató listáján is szerepelt – kiváló üzleti érzéket sejtet a kitalálói részérl, hogy egy bugyuta történetbl pár év alatt dollár-milliós üzlet lett a Hannah Montata brandbl. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Miley idén szeretett volna továbblépni, s a kicsit idsebb generációt is szórakoztatni, de Az utolsó dal cím film nem váltotta be a hozzá fzött reményeket, így Miss Cyrus kénytelen Hannah Montana maradni.

A mára legendává vált gyereksztárok a nyolcvanas-kilencvenes években voltak a vásznon. k, akik akkor cserfes kisleányok, vagy éppen csibész kölykök voltak, ma sokan túl vannak drog-, és alkohol problémáik miatti elvonókúrákon, de némelyikük sikeresen bírta a kiemelked tehetségükért kapott elismeréssel járó terheket, miközben kitudtak bújni a karrierjük elején rájuk adott gyerek-színész szerepkörbl. Ilyen a ma is szerepeltetett Natalie Portman, aki mindössze 13 éves volt, mikor Jean Reno oldalán alakította a magára maradt tinit a Leon, a profi cím moziban. Az igazi népszerséget kilencvenes évek legvégén folytatott Star Wras-saga I. epizódja hozta meg számára, s azóta is sikeres a színészi pályafutása.

Mary-Kate s Ashley Olsen
Mary-Kate s Ashley Olsen

A szakmai siker ellenére emberileg kevésbé tudták venni az akadályokat az 1986-ban született Olsen ikrek, akik mára inkább termékek, mint korabeli gyermekszínészek. Kétmilliárd dolláros médiabirodalmuk ott kezddött, mikor hat hónaposan kamerák elé kerültek, amikor ambiciózus anyjuk elvitte ket egy forgatásra. 1987 és 95 között a Bír-Lak cím sorozatban alakították ketten ugyanazt a szerepet, felváltva. Folyamatosan CD-ket hoztak ki, sorozatokban szerepeltek, közben pedig az anyagi felemelkedéssel járóhírnevet pont a szülk nem bírták, és különváltak. Ezzel együtt pedig kimaradt a gyerekkoruk, drog-, és alkohol problémákkal küzdöttek, Mary-Kate sajnos anorexiával is.

Ma többeknek nem mond semmit a Corey Haim név, pedig a nyolcvanas években az akkor 13 éves kanadai srác párhuzamosan három filmmel jött ki. Az 1987-es Elvesztett fiúk cím horror-vígjáték hozta meg számára az igazi sikert, de talán ismertebb a Dupla nullás kölyök cím filmje. Ahogy idsödött, elveszített komisz kisfiús varázsát, ezzel egy idben pedig belekeveredett a hollywood-i rossz társaságba: olyan szinten szokott rá a drogra, hogy közel ötven kilót hízott, és több foga kihullott. Élete mélypontja volt, mikor haját és fogait igyekezett áruba bocsájtani az eBay-en, hogy némi pénzhez jusson... A most 37 éves férfi a Két Corey cím ál-valóságshow-al igyekszik visszatérni, úgy, ahogy.

Daniel Radcliffe neve még a Harry Potter filmeket nem kedvelk számára is azonnal ismersen cseng, az, aki a regény adaptáció fszerepljét formálja meg. Az 1989-es születés fiatalember meglepen jól kezeli a sikert, ami annak ellenére hirtelen jött, hogy már gyerekkora óta játszik színházban, st a 2000-es Panamai szabó cím filmben is kapott egy mellékszerepet. A 2001-es els Potter-adaptáció miatt került a tinik, de az egész világ rajongásának középpontjába, és a második leggazdagabb brit fiatalember lett idközben (23 millió fontnyi vagyona van). Magánéletérl keveset tudni, mert nem szenved a klasszikus értelemben vett sztárallrökben, így igazán nem tudni, hogy a Dyspraxia nev neurológiai betegségben szenved fiatalember mindennapjaira milyen mélyebb hatással van a népszerség. A kérdés az, hogy a most a végéhez ért Potter-filmsorozat után megmarad-e a filmtörténet Harry Potterének, vagy sikerül konvertálnia tehetségét más karakterekbe is.

Macaulay Culkin
Macaulay Culkin

Talán a filmtörténet eddigi legismertebb gyerek-színésze Macaulay Culkin. Ahogy közeledik a karácsony mindenkiben felidézdik az elmúlt évtizedben sok helyen az ünnep szinte elmaradhatatlan tartozékává vált Reszkessetek, betörk! cím film trilógia. Az idén 30 éves, egykor leggazdagabb gyerek sztár ezzel a filmmel lett híressé, amiben a bájos Kevint alakította, aki valahogyan magára marad az ünnepen. Culkin nyolcévesen kapta els filmszerepét, a Reszkessetek, betörk! már ötödik filmje volt tízévesen, aminek köszönheten családja anyagi élete az egekbe szökött. 1994-ben már nyolc millió dollárt kapott egy-egy szerepért (Palira vettem a papát, Richie Rich). Ahogyan cseperedett, a producerek nem kapkodtak utána, eközben a családja teljesen széthullott, mert a szülk összevesztek Macaulay vagyonán. Tizennégy évesen „nyugdíjba ment”, nem akart több szerepet vállalni. Tizennyolc évesen feleségül vette egyik színész kolléganjét, akitl két év múlva el is vált. 2004-ben bíróság elé kellett állnia marihuána és nyugtatók birtoklása miatt, az elmúlt években róla készült fotókon már csupán árnyéka önmagának a beesett arcú fiatalember.

Az elmúlt évek mozijainak emlékezetes ni szerepeit alakította Drew Barrymore. A Barrymore família egy többgenerációs színész család. Steven Spielberg keresztlányaként már tizenegy hónapos korában szerepelt egy reklámfilmben, majd hétévesen lett világsztár az E.T. sikere nyomán, amiben egy bájos kis szke kislányt alakított, és világszerte a nézk kedvence lett. Gyermekkorának sanyarú alakulását meghatározta sikertelen színész apja alkoholizmusa, és erszakossága. Tinédzser éveit a partik, ezen belül pedig az alkohol és a drog töltötték ki: 9 évesen már cigarettázott, 11 éves korára rendszeresen fogyasztott alkoholt, 13 évesen pedig kokaint is használt. Csak a hatásos elvonókúráknak köszönhet, hogy képes volt talpra állni, és a kilencvenes évek közepén képes volt profilt váltani.

Cikkünk azt igyekezte összefoglalni, hogy milyen veszélyek leselkednek azokra a fiatalokra, akik rövid id alatt, valójában anélkül, hogy sikerült volna bizonyítani a bennük rejl valódi tehetséget, hírnevet, elismerést kapnak. Az, hogy fel tudják-e dolgozni a hirtelen jött hírnevet, s azt, hogy esetleg egy karakter szerepébl sosem bújhatnak ki, vagy éppenséggel azt, hogy a „15 perc hírnév” után végleg eltnnek a képernyrl, az egyéni felelsségük. Mindazonáltal, fontos tisztán látnunk, hogy a tehetség valóban egy olyan dolog, amit kamatoztatnia kell mindenkinek, akinek van, de a mai szemlélettel ellentétesen a tehetség önmagában még nem érték. Azt, hogy egy ember értékét a tettei adják, látszik abból is, hogy az ismertséggel sikeresen megküzd egykori gyereksztárokat valódi megbecsülés övezi.

Cimkk: fiatalsg, tinisztr,
Kapcsold cikkek
"Ezek a mai fiatalok" - gyakran hallott, gyakran hangoztatott szállóige, mely nem új kelet. Minden idszakban mást és mást jelentett az idsebb generáció számára, az akkor él ifjúságra vonatkoztatva. 
2,286,600 Huf / 7,400 Eur
7,632,300 Huf / 24,700 Eur
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Az utóbbi idben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
avatar
urbanjoco
-
2010.12.08. 00:09
30
Corey Haim nagy tehetseg volt, nem tudtam hogy ez tortent vele!
avatar
Szeki
-
2010.12.07. 15:24
29
Geszti Pter is gyereksznszknt kezdte s most is a mdiban dolgozik.
avatar
PaulShark
-
2010.12.07. 09:49
28
De pl. ott vannak a Sph-ikrek. Akik a Famlia Kft-ben alaktottk a kt srcot... kzlk pl. Dvid a filmszakmban helyezkedett el, de nem sznszknt... Na, ebbl a szempontbl j pldk.
avatar
Huszti
-
2010.12.06. 15:25
27
Nekem nem is nagyon jut eszembe olyan magyar gyereksznsz aki felnttkorban is ezt csinln.
avatar
Toma
-
2010.12.05. 23:38
26
annak rlk hogy pl Daniel Radclif nem szllt el annyira magtl, csak tnyleg ezek a tini sztrok soxor nem kapnak tbb szuerepet nagyobb kaliber filmekben mert be vannak skatulyzva amibl nehz kitrni .S
avatar
PaulShark
-
2010.12.05. 22:01
25
Barti33: Kszi! ;-)
avatar
Zelda
-
2010.12.05. 21:01
24
Kedvenc gyereksznszem Sarah Poley aki a Vratlan utazsban volt a fszerepl (Road to Avonlea series) s mikor felntt akkor is sikeres sznsz maradt. Kr hogy Macaulay C. nem lett foglalkoztatva felnttknt pedig sztem tehetsges..
avatar
Barti33
-
2010.12.05. 18:21
23
PaulShark: Olvaszt Imre volt a fi. Nem lett sznsz, hanem polgri foglalkozsa lett, igaz sosem akart sznszkedni. :)
avatar
Karessz
-
2010.12.05. 17:40
22
Nagyon j cikk, sajnos sok szomor trtnettel.. Az a baj hogy szerintem 15-16 ves kor alatt nem nagyon szabadna engedni gyerekeket komolyabb szerepekre vagy bekldeni tehetsgkutatkba mert nem tudjk feldolgozni azt ami ri ket. Ezt a szlk nem imndig rtik :(
avatar
PaulShark
-
2010.12.05. 17:05
21
Ltta vki az \"Indul a bakterhzat\"? Kvncsi lennk, hogy mi lett azzal a srccal, aki Bendegzt jtszotta benne...
avatar
alawa
-
2010.12.04. 23:31
20
Culkin egy nagyon cuki src volt..szomor h gy tnkretettk :( pedig milyen karrier llt eltte
avatar
Jenny
-
2010.12.04. 21:41
19
eleg megnezni hogy pl xfaktorra mennyien jelentkeztek iden.. kb 10,000 ember, es abbol max 100-200 volt jo, de a tobbi si elhitte magarol, pedig semmi tehetseguk nem volt. aztan meg oriasi csalodas volt hogy nem jutottak be, foleg gyerekeknel.. :S
avatar
andy
-
2010.12.04. 15:50
18
Culkin nem is rtem hogy tudott gy leplni, nagyon sajnnlom :( de pl Drew Barrymore egy j plda... sikeres lett felntt korban is ;)
avatar
Toma
-
2010.12.04. 11:14
17
Culkint tisztelem egyedl nagyon aranyos kis szinsz palnta voolt...csak aztn megvltozott minden...de az a baj hogy ez a gyerek sztrcsinls egyszeren felhbort kicsit...meg MTV-n is lttam, pedig nem szoktam tv-t nzni (nem tudom hogy ti ltttok-e) a Sweet sixteen-t hogy, az arrl szl hogy a gyerekek 16. szlinapjukra egy lombulit kapnak s minden csillogs, s aztn amikor van a buli elkezd srni amiatt hogy a gymntberaksos hummer-nek csak kt ajtaja...meg ilyesmi ezek elgg felbosszantanak, hogy hihetetlen mik vannak...(br ez nem kapcsoldik annyira ugye ehhez a sztrsghoz, csak megemltettem)
avatar
PaulShark
-
2010.12.04. 01:05
16
Macaulay Culkint valban a szlei tettk tnkre:( Ez derl ki nekem a cikkbl is, hogy a csaldi problmk hajszoltk a drogba, stb.

Br n nem simerem ezt a vilgot elg mlyen, viszont amit Adrihanna mond, elg plasztikus, de igaz...
avatar
Fire
-
2010.12.04. 00:49
15
Minden kornak sajnos megvannak a maga sllyeszti amibe a fiatal tapasztalatlan emberek bele buknak.
avatar
Barbie
-
2010.12.04. 00:14
14
sajnos az ismertsg miatt knnyen elszllnak az emberek.. lsd Stohl esett :S
avatar
lovelyrekus
-
2010.12.03. 22:54
13
Macaulay Culkint nem a npszersg tette tnkre hanem a drgaltos szlei, ez az igazsg.
avatar
zZz
-
2010.12.03. 22:03
12
\"Ugyanis nem szabad letagadni, haznkban is szmos olyan ismeretlen, j hang, kivl kpessgekkel megldott fiatal van, akikbe beleszrad a tehetsg. A problma azzal van, amikor nhny ilyen pldt a televziba emelve a nzettsg orientlt producerek megetetik a hasonl sorsa vgykat, hogy BRKIBL lehet „legenda”, vagy brmi... \"


Erre utaltam, szerintem ez normlisan gy kell mkdjn minden tehetsgkutatnl a vilgon, s a producereket dolga ppen ez!
avatar
Walther
-
2010.12.03. 21:54
11
Komoly s rszletes cikk lett ez, de azrt ennyire nem hiszem hogy ngegatv a helyzet, mint ahogy ezt K. dvid ltja. Vannak rossz pldk is (egyre tbb) de nagyon-nagyon sok olyan \"tinisztr\" van aki kpes megmaradni normlisnak.
Meg azt se felejtsk el, hogy a fiatalok eleve bekerlnek abba a korba amikor egybknt is srlkenyebbek, amikor belekeverednek dolgokba, ital, drog, fggsgek, iskolakerls. Teht ilyen mdon ez a kor egyik negatv velejrja, mirt ne fordulna el az ismert fiataloknl?
avatar
Adrihanna
-
2010.12.03. 21:39
10
akkor most nevezd meg krlek azt a szemlyt, aki leszlta a tehetsgkutat showmsorokat, majd azt a szemlyt, aki emltett egy producert is!!!
itthon mr elg azokbl akik tehetsgesek. most a bartnm elg szp karrier eltt ll, ha minden igaz.. HA MINDEN IGAZ. na itt van elsva a csont!!!! csak megjegyeznm, hogy nem mindenkpp leszel star mert sikeres voltl egy msorban. kvncsi vagyok melyikk lesz az, aki fel tudja majd sorolni pr v mlva az idei megasztrosok vagy x faktorosok nevt.. pardon? mit mondotok? ja, hogy mr most nem tudjtok?? =OO ht ilyet?! csak a kedvence marad meg mindenkinek meg akit nagyon nem br de tele van vele a mdia. ha nem rsz al j szerzdst, akkor meg nem fognak futtatni.. (s ez tapasztalat nem kell nekem esni a nincs is szerzds szveggel, igen is van szerzds, hogy mit vrnak el mit kell csinlnod, ugyanis az leted el lehet m adni! nem csak a fnkdnek, aki jjel-nappal jobbra-balra rngat kedve szerint, hanem a kedves tvs bcsinak is aki megmondja mi merre hny mter lesz, hogy neki legyen j kis lvja belled, na meg aztn az leted eladhatod a maffinak is, hogy tncolgass mondjuk valamelyik szrakozhelyen az emelvnyen gy bedrogozva hogy keresztbell a szemed s utna? mit rsz brmelyikkel is?) az egsz pnzre pl! a fent emltettek mindegyikt a pnz tette tnkre! hozztennm, volt aki sikeres lett, mert ott llt mellette egy normlis csald/szl. n nagykor vagyok, de a mai napig kikrem a szleim tancst a fontosabb dolgokban s megfogadom az intseiket s gy is marad.
avatar
zZz
-
2010.12.03. 20:55
9
A cikkr hangslyozza hogy nem kell ltalnostani, mgis ezt teszi tbb ponton. Ahhoz hogy valaki ismert legyen s befusson ezen a terleten, muszj legyen benne erre aktivits. A tehetsgkutatkat nem kell leszlni, fleg a producereket, mert mindenkinek el kell hinni hogy belle lehet sztr (v j nekes) aztn gyis elvlik hogy oda val e.
avatar
gabesz21
-
2010.12.03. 18:12
8
szegny MC nagyon leplt :( pedig a reszkessetek betrkben nagyon jl jtszott, meg aztn a Richie Rich-ben is.
avatar
Adrihanna
-
2010.12.03. 17:09
7
ennyih.. s Dvid nem rt Lindsay Lohanrl, aki jelenleg is top lists lecsszott starocska =)))))
elszr sszejtt egy nla 20 vvel idsebb fazonnal, jtt a drog, alkohol, majd vgl megunta a msik nemet s a sajtjra vltott.. bntetsek, brtn stb =SSSSS
avatar
Zoldalma
-
2010.12.03. 16:42
6
Adri hogy gy mondod... Mark teljesen eltnt :O pedig 1-2 ve mg tele volt vele a bulvr.
avatar
suvitomi
-
2010.12.03. 15:39
5
ht igen ez egy rk problma, amivel minden ilyen fiatal megkzd... ki milyen sikerrel :S
avatar
gery
-
2010.12.03. 14:39
4
J lett a cikk!
avatar
Adrihanna
-
2010.12.03. 09:21
3
Selena s Miley mr a Barnie and friends c. sorozatban is szerepelt. =))) st, taln Lovanto is.. de ebben nem vagyok 100. =)
az itthoniak kimaradtak! ilyen a Mrk, (ilyen lesz szerintem..) SP, Szandi (aki Mrkkal nekelt.. nem is hallani rla mr..), vagy egy csom ms! az a legnagyobb problma, hogy mr senki sem eredeti. Mindenkibl volt mr egy. Vagy Gaga mdra nagyon jat kell alkotni, vagy bellsz valamelyik kategriba. n ezrt nem mentem vissza a visszahvsra az egyik tehetsgkutatba, tudtam, hogy vagy leszek egy magyar Beyonc, vagy egy magyar brmelyik r\'n\'b nekesn, vagy valami hajmeresztt csinlok.. mshogy sajnos nem megy.. zrjelbe megjegyzem, hogy a fent emltett \"nekesnk\" nagy rszt (Selenat kivve..) torokgyulladssal, benekls nlkl, egy mutl kisfi is simn lenekli :SSSSS (s most vrom a 15 v alatti lnyok leveleit..=PP)
avatar
Shadow88
-
2010.12.03. 00:57
2
rdekes a tma..sok esetben elszllnak a tinisztrok s emiatt rossz irnyba fordul az letk..ilyenkor fontosak a szlk, bartok.
avatar
Szandi
-
2010.12.02. 23:58
1
Macaulay Culkint nagyon sajnlom.... de nem lehetett neki knny, hogy elismert gyereksznsz volt, aztn mikor felntt mrnem kapott szerepeket..
'Nzd-a-htam' HUMR kardign
Valami ultra-különleges pulcsira vágysz? Szeretnéd, ha mindenki megbámulna, még akkor is, ha háttal állsz nekik? Nos, akkor számodra talán beválhat a HUMÖR egyik igen érdekes kardigánja, melyhez a YOOX segítségével hozzájuthatsz.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb fels ruhát, de szk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.