Hogy a nyr se mljon el D&G nlkl...
D&G tavaszi-nyri kollekci 2011
47 hozzszls
Szab Adrienn    2011.04.28

Azon szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, akik idén is betekintést nyertek a D&G páratlan világába. A vidám, fiatalos, friss, üde színek és formák elhoznak nekünk egy kis szeletet egy földi paradicsomból. A virágos minták, a tavaszi pezsdít színek és a pasztelles lágyabb árnyalatok gyönyörködtetik idén tavasszal a szemünket. De, akkor most valósággal kezddjön ez a gyönyörködtetés, ne csak beszéljünk róla, íme a kollekció!

FÉRFI KOLLEKCIÓ

A férfiakkal kezdeném, hogy beindítsam a kis nyíló virágainkat – a hölgyeket – egy tökéletes, páros trendtúrára ebben a tavaszi kertben.


Elsnek vegyük az elegánsabb formát, majd szépen lassan lelazulunk. Alapdarabnak számít a fehér ing, melyen a fekete gombok tökéletes kontrasztot alakítanak ki, ezzel növelve az eleganciát és a finom úrias megjelenést. A rövid ujjú ingeket pedig, v kivágású rövid ujjú kardigánokkal kombinálták. Színvilágát tekintve finom, pasztelles árnyalatok jellemzik ezt a családot. Az orgonalila, a halványkék a legdominánsabb. Az ingeken a kar vonalát több esetben kiemelték csíkozással, valamint a gombsort és a nyakrészt is ilyen módon díszítették. Tovább színesítették a kollekciót pár olyan darabbal melynek gallérja és mandzsettája fehér, így azok egy sokkal fiatalosabb de mégis komoly formát öltöttek. A mellényeket idén sem vetették el, továbbra is a zakó alá befér egy mellény. Aki pedig még az ing-mellény-zakó trióban is fázna, annak egy beige szín ballonkabát segíthet a baján. Persze a gallért tessék felhajtani, és ha szakad az es, fúj a szél és mindenütt szürke felhk vannak is a D&G napszemüveg is kell a tökéletes megjelenés eléréséhez!


Jó, most már térjünk át a hétköznapi darabokra, irány a nyár. Az éjszakai kocsikázások, a séták a szmognevelte fás parkokban és a tengerparti vad focizások a homokban. Egy finom átmenetet képez pár darab az elegáns és az utcai viselet darabjai közt. Az ingeket vékony nyakkendkkel és brdzsekikkel tették sportosabbá. Talán nem fog senki megkövezni, ha rámondom, hogy a smart stílust követik ezek az összeállítások. Ez után jönnek a printes polok, amelyek legnagyobb meglepetésemre férfiakat mintáznak. A tavalyi páratlan modellek után ez elég érdekesen hat, de nem mondtam, hogy nem jó. De vissza a lényeghez! Az elmúlt 10 évben rendszeresen visszaköszön több luxusmárkánál a polo-ing páros, de nem a megszokott formában – ing alá polo – hanem a polora vesznek kerek nyakú inget. Ebben a kollekciós családban fleg a fekete és fehér alapszínekkel találkozhatunk, amit néha feldobnak egy kis olajzölddel. A farmereket koptatásokkal, szaggatásokkal és foltozásokkal vadították meg.


Jön egy kis szín, élet, vidámság, üdeség! Almazöld, a már említett orgonalila és a halvénykék játsszák a fszerepet. Legyen az nadrág, vagy ing a lényeg, hogy színes legyen, persze a megszokott fehér és a farmer színek is megmaradtak. A nadrágokat hosszú és capri fazonban kínálják, mind a két esetben az alja fel van hajtva a daraboknak. A visszahajtás színe pedig tovább fokozva a játékot a színekkel, enyhén eltér a nadrág alapszínétl. A legnagyobb kontraszt a kék nadrágnál van, melynek a felhajtása fehér szín. A nyárias feelingen az anyagokon túl a viselési mód dobott; az ingek lightosan kigombolva, a nadrágba betrve, egy carshoeval vagy egy vászoncipvel tökéletes összeállítást kapunk.


Most kicsit beszürkülünk, de nem leszünk sima mezei egerek, még csak véletlen sem, ugyanis a színvilágra utaltam, nem a túlzott egyszerségre és a konzervativizmusra. A halvány szürkétl kezdve az ers grafitos árnyalatig minden megtalálható, kis világosságot csempészve a képbe a fehérrel. Ilyen dara például a fehér, nagy zsebes nadrág is; ha már a nadrágoknál tartunk, itt is jellemz a visszahajtás, mely ez esetben csíkozott. A vagány, sportosabb darabokat zipzározások díszítik. A koszos-szürke árnyalatú darabokat ajánlom azoknak a férfiaknak, akik még egy túra során is jól akarnak kinézi, de véletlen se tudnak vigyázni a ruhájukra.


Ha már a túránál és a terepnél járok, itt hoznám fel a nagyvárosi D&G katonákat. A nagydumások kollekciója, hogy éppen az erdben kommandóztál, vagy a sivatagon át jöttél egy kis kerülvel és késtél a randiról, én rád bízom, egy biztos minden darabról árad a kemény bevetésrl érkezett férfi hatása. Ahogy a Destiny’s Child három dívája, úgy minden n keresi a saját katonáját, a tavaszi kollekcióban mászkáló férfiakban pedig meg is találhatja akár. A batikolt hatású és nap-fakította darabok zöldes, khakis, barnás színvilága teljesen ebbe a világba illik bele. A kötött darabokat sem tervezték basicre, belevittek pár csavart formát, ezekre a darabokra fleg a v nyakmegoldás jellemz.


A levélmintás ingek nálam minden nyáron nyernek. A dresscode egy kellemes belvárosi sétához: egy levél vagy virágmintás laza ing – persze csak és kizárólag D&G – egy fehér vászonnadrág, egy cip vagy papucs, napszemüveg. A recept adott a sikerhez, már csak rajtatok múlik. A virág és levélminták mellett megjelenik a férfi kollekcióban a csíkozás, melyet inkább díszítésként alkalmaznak, de nagyon feldobja a nadrágokat, ingeket.


A sport kollekció poloin a print f témája a vadállatok. A fehér tigris és a zebra így került a középpontba. A grafikai munkáról nekem leginkább a hatalmas falra függeszthet kínai legyezk jutnak eszembe, ahogy az állatok körül az alapot megfszerezték pár élénk színnel. Némelyik darab olyan hatást kelt, mintha rosszul teregettük volna ki és a nap megszívta volna, de még így is tökéletesek. Ami elsre szemet szúrt a képen, az a kilógó zokni volt minden esetben, de ha ez a divat, akkor félre a bokazoknival, mindenki mutassa meg a hófehér sportzokniját, fleg, ha D&G. A nacikat buggyosították pár húzással, gumírozással, nehogy már egyszer alap darabokban sportoljanak a márka kedveli. A kapucnit idén is támogatták minden mennyiségben, csak úgy mint a finomabb, elegáns anyagokat. A fényes fekete és szürke anyagok így kerültek képbe.

Most, hogy kiöltözködtük magunkat és így a végére a sport is meg volt, pihenhettek szig, amikor is jövök a friss kollekcióval!

NI KOLLEKCIÓ

A ni kollekció élénkebb, ersebb színekkel dolgozott, mint a férfi, a narancs, a püspöklila, a piros; egy ersebb hatást kelt, mint a finomabb színárnyalatok. A mintákban is egy intenzívebb vibrálást vehetünk észre, a kockás, az ocelotos, a tigris és virágmintás darabok mondhatni leverik az egyszerbb, férfi darabokat. Nézzük csak, mivel is nyertük a ruhacsatát, mi, nk!


Itt is az elegáns kollekcióval kezdeném. Alapul természetesen az örök klasszikus fekete szolgált, melyen apró díszítéseket találhatunk. Gyöngyözésekkel, az anyagok textúrájába vitt eltérésekkel tették színesebbé a feketét. A fényjátékot pár selyemhatású, enyhén reflektív anyaggal, valamint szaténnal érték el. A csillogástól nem kíméltek minket idén sem, a flitterek most aranyban játszanak és a lehet legtöményebb mennyiségben. A blúzokon a zsabózás, a nagy masnik és a csipkézések vittek niességet, az enyhén férfias szabású darabokba. Kiemelnék egy olyan darabot, amely színe miatt nem szorul ugyan kiemelésre; egy csodaszép narancsszín kabátot, melyben biztosan ki fog tnni viselje a nyári tömegbl.


Egy kis vadságot is belecsempésztek ebbe a komoly világba. A tigris és ocelot mintás darabok egy könnyed, lágy esés, enyhén légies vonalat képviselnek. A pántokat apró díszítésekkel dobták fel, a mélyen dekoltált ruhák pedig tovább hangsúlyozzák a ni vállakat és a dekoltázst. E mellett az úgynevezett nyakbaköts modellek is nagy teret hódítanak idén, fleg a tigris csíkos családnál. A vadmacskák rövidnaciját pedig olyan felhajtással kínálják, mint az uraknál, így tökéletesen passzolhatunk párunkhoz.


Virágom, virágom! Így húsvét után a locsolós versek és az azt követ illatfelh ell menekülve biztos menedéket lelünk a D&G-ben. Az apró-virág mintás darabok talán az idei kollekció legniesebb és legfinomabb családjának mondhatóak. Több szín szolgált alapul a mintának. Kezdeném a kékkel, és már is egy végtelenül egyszer, de igen mutatós inggel, melyben a minta a nyakrésznél és a gombolásnál villan fel, ezzel egy kis életet csempészve az egyszín alapdarabba. A szövet jelleg anyagokba is vittek egy kis lágyítást; pár mind a textúrát, mind a mintát megszakító virágos sávval.


A bvebb darabokat vékony övekkel karcsúsítják, ezzel kiemelve a nies vonalakat. A kékes, farmeros világot egy kis pirossal törték meg ezzel színesítve a kollekciót. A vékony pántos mini és midi ruhákban az olasz virágárus lányok kelnek életre egy elegánsabb formában, hála a tervezknek. A kötöttárura is ez a leheletnyi vékonyság jellemz, így egy nyári estén is kellemesebb viseletet jelent bármelyik kardigánnál egy D&G modell. Valószínleg, az A vonalú, felül testhezállóbb, enyhén passzos ruhák lesznek a kedvenc darabok idén, melyeket pár rózsa minta dob fel.


A csipkét és a tömény fodrokat idén sem tudták kiütni elkel nyergükbl. A szürke, fátyolos maxiruha vagy a csipkével díszített darabok egyaránt a nies eleganciát képviselik. A sr fodrok pedig, enyhén habos-babossá varázsolják a finom anyagokat, ezzel egy kis töménységet adva azoknak.


Jó id, napfény, fás liget egy kis árnyék, tollaslabda, piknikkosár, mindenféle nyalánkság és egy kockás terít. Minden megvan egy tökéletes piknikhez, már csak az alkalomhoz illen kéne felöltözni. Ezen a D&G oly annyira segített, hogy egy elkel formában nemes egyszerséggel saját terítnkhöz passzolhatunk színben és mintában. A piros és sötétkék kockás darabok ezt a hangulatot idézik. A mell alatt megköthet ingek, laza farmerral párosítva egy vagányabb vonalat képviselnek, míg a körszoknyák egy számomra picit kislányos de tündérien bájos világba repítenek. A lovaglónadrág stílusú kockás naci is egy meghatározó modellje a kollekciónak, mely különleges szabásának köszönheten egészen új stílust visz ebbe a kockás világba. A cseresznyemintás ruháknak pedig, a halvány zöld egy árnyalata és a fehér szolgált alapul. A finom nyári csemege pedig, egy életh ábrázolási formában került a ruhákra. Nem a megszokott, rajzolt, mesecseresznyék mosolyognak ránk, hatalmas piros pöttyel a tetejükön, jelezve a csillogós, ropogós héjat. Egy sokkal komolyabb formában találkozunk a nyár nagy kedvencével.

Most pedig, kalandra fel! Támadjuk meg a D&G-t a az Andrássy úton, mert lehet, hogy most tehetjük meg utoljára. Reményeink szerint, hamarosan friss információkkal szolgálhatunk a világszerte mindenkit foglalkoztató D&G megsznésének kérdésérl.

Kapcsold cikkek
Hull a h s senki sem fzik, ha ruhatra csupa-csupa D&G-ben jtszik. A hpelyhek hangulatosan hullnak a D&G szi-tli kollekcijt bemutat honlapon. Ez, a kellemes feeling rad minden darabbl. 
Tavaly december 4-n megnyitott a vrva vrt D&G boutique az Andrssy t 33. szm alatt! A rg vrt megnyitrl eddig csak lmodtak a nemzetkzi luxuscikkek szerelmesei, mra azonban mindenki nagy rmre a D&G store tkletes valsg itt Magyarorszgon is. 
6,040,950 Huf / 19,550 Eur
7,647,750 Huf / 24,750 Eur
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
avatar
Orange
-
2011.05.02. 18:44
47
Szandi n is gy gondolom, de megltjuk!
avatar
Adrihanna
-
2011.05.02. 17:35
46
a napokban jn a cikk ma leadtam kpestl mindenestl.. Az Adnrusch Jzsef s a D&G marketingese nyilatkozott nekem az ggyel kapcsolatban, szval els kzbl jn majd az info rajtam keresztl =)
avatar
Szandi
-
2011.05.02. 15:05
45
n sose rtettem hogy mirt van kt Dolce.. egy rvidtve meg egy kln.. s sztem ezt az emberek egy rsze se rti, elg zavar. Szerintem emiatt sznik meg a D&G!
avatar
Barti33
-
2011.05.02. 14:12
44
Remlem nem sznik meg vlglegesen a mrka! Mikor lesz rla inf?
avatar
szabolcs
-
2011.05.01. 22:27
43
Nhny vilgos nyri zakt is bevlogathattatok volna, mint amik a reklmkpeken vannak, azok nagyon jk. :)
avatar
Adrihanna
-
2011.05.01. 21:17
42
nekem tiszta pizsi feelingje van a hossz nacis felhajtsnak.. tetszik =) furi, szokatlan de tkj s am ha jl emlxem nincs odavarrva le tudod hajtani csak k gy knljk =)
avatar
Blackjack
-
2011.05.01. 20:54
41
Pongo: szerintem 40-50ezer kzt..
avatar
pongo
-
2011.05.01. 16:11
40
Mennyibe kerl egy fehr ing fekete gombokkal?
avatar
Csili
-
2011.05.01. 15:09
39
Pasiknl nem j a felhajtott nadrgszr de nknek nagyon jl ll :)
avatar
Karessz
-
2011.05.01. 00:21
38
Ltszik hogy most sportosabbra vettk a figurt, de j!
avatar
Attilaa
-
2011.05.01. 00:07
37
Igaz.!:D
avatar
greenclub
-
2011.04.30. 23:59
36
Semmi se j felhajtva max az ing ujja :D
avatar
Attilaa
-
2011.04.30. 23:43
35
Ez a felhajtott nadrg shortoknl jl nz ki, de itt a kpeken tlleg nagyon ronda:DDD
avatar
Barbie
-
2011.04.30. 22:44
34
nagyon sajnlnm ha vgleg megsznne a D&G, mert n kedvelem amiket krelnak, tavaly is azok a csokornyakkends tskk mmmm :)
avatar
challenger
-
2011.04.30. 21:19
33
pl al ing.. mindig kitallnak valami jat :D de ez a felhajtott nadrg mirt lett divat?
avatar
Adrihanna
-
2011.04.30. 19:57
32
amint meg lesz az engedlyem, rakjuk is a cikket.. htvge van.. remlem htfre tmegy a cenzrn =))) s mr megy is ki =)
avatar
Nora16
-
2011.04.30. 19:20
31
ocelot mints darabok (L) virgmints szoknyk (L) asszem szereznem kne egy kis pnzt (L)
avatar
Florahh
-
2011.04.30. 17:18
30
szpek mint mindig :)
avatar
Tompi
-
2011.04.30. 16:17
29
Jk azok a rnyomott arcfots plk. Azt mi alapjn dntik el hogy kit tesznek r? Mert tavaly is voltak ilyenek.
avatar
urbanjoco
-
2011.04.30. 14:25
28
a virgmints gatys lila cips fik elindulnak meghdtani a kacr szoknys lnyokat spring summer 2011 d&g love you
avatar
horvath_tamas
-
2011.04.30. 13:48
27
Kvncsian vrjuk a hreket Adri :) A Starity-n mr kikszltek a lnyok.
http://starity.hu/magazin/14302-megszunik-a-dandg-marka/

:D
avatar
suvitomi
-
2011.04.30. 00:17
26
Megint egy j kollekcit hozott ki a mrka.. Az a beige ballonkabt nagyon tetszik, milyen rban van kb?
avatar
Adrihanna
-
2011.04.29. 23:20
25
az pont nem de amgy van a koliban nekem nagyon tetszik most =) szuperj cuccaik vannak s nyitva van m az Andrssyn lehet menni ;) =)))
avatar
Bebe
-
2011.04.29. 23:13
24
javorszarvas szerintem az rvid ujj.
avatar
Bebe
-
2011.04.29. 23:13
23
na rjad m gyorsan :D
avatar
Adrihanna
-
2011.04.29. 22:36
22
n simn pereskednk am velk.. majd megltjtok a cikkbl amit n rtam, hogy mi igaz mi nem s ltjtok mennyi a rosszindulat pr magyar szerkesztben jsgrban...
avatar
lovelyrekus
-
2011.04.29. 22:33
21
remlem nem fog megsznni teljesen, mert vlemnyem szerint egyedi ruhkat terveznek s kell hogy legyen egy fiatalos vonal is!
avatar
donvito
-
2011.04.29. 21:55
20
gyis akartam vmi party gatyt nyrra, az a kk virgos j lenne :D
avatar
Shadow88
-
2011.04.29. 20:29
19
Attilaa: igen de ez most nem igazn jtt ssze nekik :D
avatar
Shadow88
-
2011.04.29. 20:27
18
Bernie: mert semmi szrv nincs mellette. Vagy max fogjk s ezeket a ruhkat tnevezik Dolce&Gabbanra s gy ruljk. De akkor meg nincs sz csdrl.
Elegns Yoon garb
A Yoon tervezi elkészítették az idei év egyik legmenbb garbóját. Ennél a modellnél minden stimmel, hiszen a karcsúsított szabásvonal mellett a színvilág is rendkívül elkel hatást nyújt.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszeren ntt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböz Tv-sorozatok.