Trendmagazin

Dél-Korea futurisztikus várost tervez

264 milliárd dolláros beruházás

2012.11.21 | Munkatársunktól

Dél-Korea legújabb turisztikai fejlesztési terve egy gigantikus város Yongyyu-Muui szigetének Icheon kikötőjében. A hatalmas város közel fekszik majd Icheon nemzetközi repülőteréhez, mert a repülőtér évi 5.7 millió utasát céloznák meg a létesítménnyel. Ha sikerül véghezvinni a terveket, akkor ez lesz a világ legnagyobb turisztikai fejlesztése, és Dubai meg Las Vegas még a gyertyát sem tarthatják mellette.


Az extravagáns város egy megacsíkot formáz majd és 80 km2-en fog elterülni. 200 m magas lesz, 880 m széles és 3,3 km hosszú. Luxus hotelek, kaszinók, lakóházak, vidámparkok, bevásárlóközpontok és egy Forma1-es versenypálya szerepel a tervben. Most komolyan, egy város nem is város versenypálya nélkül. Minden megtalálható lesz benne, ami Dubaiban, Las Vegasban, Szingapúrban vagy Macaón megtalálható. Ami különlegessé teszi majd az az egészségturisztikai városrésze és a szórakoztató városrésze.


Az Eightcity Co. már kapott 3,8 milliárd dollárt dél-koreai és brit befektetőktől, de ez még kezdetnek sem elég a majdani 264 milliárdos projekt megvalósításához. Reméljük sikerül a tervek szerinti 2030- ra megépíteniük és nem megy majd át egy olyan válságon, mint Dubai 2007-ben.