Trendmagazin

Divorcee Sales, az új divat

Élet a válás után

2011.08.09 | Szabó Adrienn

A Divorcee Sales, mivel itthon még nincs neve, így én szabadon az Elvált Nők Börzéjének fogom nevezni. Ez a legújabb trend a luxusvásárlás terén, Dél-Kaliforniában. A legpuccosabb amerikai hotelek báltermei pedig tökéletes helyszínt biztosítanak ezeknek a kiárusításoknak a megszervezésére.


Általában a nők válás után rosszul vannak a régi ruháktól, a régi helyektől, a régi külsejüktől. Megújulásra van szükségük, és arra, hogy szakítsanak múltjukkal. Miután megváltak férjüktől, érdemes a tőle kapott cuccoktól is; ártól, minőségtől és márkától függetlenül. Ebben segít az Elvált Nők Börzéje és Ms. Jill Alexander. Nem csak az elvált hölgyeken segítenek ezzel, hanem alacsonyabb áron teszik elérhetővé a luxusmárkák termékeit a vásárlók számára, mind ezek mellett az emlőrákkutatást is támogatjuk a kis shoppingunkkal. Az Orange Megyében mára divattá vált esemény fő szlogenje: „Az ő múltja, a Te jövőd!”

Az elvált nőket saját luxusvillájukban keresi fel Jill Alexander – már ha a házassági szerződést követően nem kerül utcára a dráma díva. Ez egy lehetőség számukra, hogy egy új életet kezdjenek, egy kisebb bőrönddel pedig el is indulhatnak a szinglik életútján. Arról már nem is beszélek, hogy a dollárpapával történő szakítást követően sokaknak lejjebb is kell ám adni a fényűzésből, és nem támaszkodhatnak az addig elérhető biztos milliókra.


Lássuk csak, hogyan épül fel a rendszer! Egy szép napon bekopogtat a földi paradicsom közepén Jill Alexander egy összetört szívű nő házába, kezében édes kis süteményes kosárka, zsebében pár zsebkendő, mi kell még, a vigaszt nyújtó szavak és minimum egy váll, amin kizokoghatja magát a frissen elvált hölgy. Az érzelmes pillanatokat követően pedig meglátogatják a sztárgardróbot, és megköttetik a szerződés. Remek alkalom arra, hogy a költözés során pár ruhazsákkal kevesebb legyen és a könnyek száma is jelentős mennyiségben csökkenjen.

Az egyik legkülönlegesebb ilyen ügyfél Julie Spira volt. Az egykori rádiós és internetes szerkesztőnőnek igen sok eladnivalója volt. Megszabadult 60 (!) káprázatosan szép estélyi ruhától, kedvenc Chanel táskájától és egy csodaszép gyémánt nyaklánctól is. Már csak egy 4800 négyzetméteres otthontól szeretne megválni, amiben - mára már - volt férjével élt együtt. „Fényűző életet éltem, érzem, hogy változtatnom kell. 60 estélyim volt, úgy mégis kinek kell 60 estélyi? Itt az ideje egy reálisabb, életszerűbb stíulsra váltanom!” – nyilatkozta Julie a Divorcee Sales szerkesztőinek.

Nos, az összegyűjtött rucik és kiegészítők pedig, a már említett báltermekben egy kiállítás keretében megtekinthetőek és azonnal meg is vásárolhatjuk őket. Mind e közben kedves felszolgálók a legfinomabb pezsgővel kínálnak és elcseverészhetünk a többi vásárlóval két partyfalatka közt. Olyan kincseket találhatunk így, mint a 2000 dolláros Chloe táska, melynek eredeti árát le sem merem írni. Ha nagy szerencsénk van akár 30 dollárért a miénk lehet, egy eredeti és hamisíthatatlan Diane von Furstenburg ruha. Zárójelbe megjegyezném, ezekben a körökben egy ruhát, egyszer szokás viselni a nagy nyilvánosság előtt. Tulajdonképpen 1-2 alkalommal hordott, tökéletes állapotban lévő darabokról beszélünk.


Jöjjön egy kis hazai kitekintés, megvizsgáljuk, van-e jövője itthon az Elvált Nők Vásárának. Előre megmondom a választ: Igen. De azért a borzasztó adatokat is felvázolnám. Tavalyi adat, mivel az idei évnek még nincs vége, figyelem! Évente Magyarországon 24-25 ezer válás történik. Ezzel középmezőnyösek vagyunk Európában. Mindezek mellett fele annyi házasság köttetik, mint a ’80- as években. A házasságkötési aránnyal szemben dinamikusan nő az elválási arány, magyarul még a megkötött házasságok sem valami sikeresek. [kiemelt]
[cim]A KSH elérhető adatai (válások / év)[/cim]
[tartalom]


1995. év    24857
1996. év    22590
1997. év    24992
1998. év    25763
1999. év    25605
2000. év    23987
2001. év    24391
2002. év    25506
2003. év    25046
2004. év    24638
2005. év    24804
2006. év    24869
2007. év    25160
2008. év    25155 [/tartalom]
[/kiemelt]

Európában egyébként nem mi vagyunk a legrosszabbak, így nálunk nem örvendene olyan nagy népszerűségnek a vásár, mint például a belgáknál. A tökéletes csokoládéban rejlő endorfin bomba ellenére a boldogság nem biztosított, a válási arány Európában, méghozzá Belgiumban a legmagasabb. Ott a házasságok háromnegyede végződik válással. Egy biztos, ez egy elég új és merőben szokatlan börzézési forma.