A belsőépítészetben fontos szerepet kapott a fa, a levelek és a virágok
Dizájner mennyezet az étteremben
Munkatársunktól    2013.08.18    6 hozzászólás

A 2012-ben átadott brazil és japán konyhát egyszerre kínáló barcelonai étterem komoly kihívás elé állította az építészeket, hiszen a két kultúra sajátosságait egy helyen kellett megmutatniuk.


Az El Equipo Creativonak először is találnia kellett valami közöset és mégis egyedit a két ország gasztronómiájában, amelyből elindulhat. A táj volt az, amely mind a két kultúra étkezésében fontos szerepet kap. Így ezt ültették át az a gyakorlatba és egy különleges látványosságot hoztak létre. Brazília dús növényzete, a vidám életstílus és a rengeteg szín jól megfér a japán festményekkel, a drámai művészettel, és a virágkötés művészetével, az ikebanákkal. Utóbbiból származik az étterem neve is.


A belsőépítészetben fontos szerepet kapott a fa, a levelek és a virágok. Az eredmény világos, elegáns és statikus összeállítás lett, mely ámulatba ejt minden beérkező vendéget. A fa elsősorban a mennyezeten és a falakon meghatározó, a keresztben és össze-vissza futó fa mintázatok különleges árnyjátékokat képeznek az egész étteremben. A levelek zöld színe a függönyökön köszön vissza. Az ikebana kötelező színeit az asztaloknál jelenítették meg: a virágszirom alakú asztalok citromsárga, limezöld és vörös színekben pompáznak. A bár, a konyha, az asztalok tál formájú elrendezése megannyi kis szigetet alkot a helyiségben, az őket összekötő folyosók a víz folyamatos mozgását szimbolizálják.

Cimkék: dizájn, étel, étterem,
avatar
Sonja
-
2013.08.28. 18:23
6
ötletes, ilyet még nem láttam :O
avatar
likecolor
-
2013.08.25. 20:04
5
de szupi :)
avatar
lovelyrekus
-
2013.08.21. 19:59
4
gyönyörű, nagyon ügyeltek a részletekre is!
avatar
Torpedo
-
2013.08.19. 20:24
3
Kitettek magukért, ez az étterem nem akármilyen!
avatar
Bernie
-
2013.08.18. 21:19
2
Ott élőben nyomasztó lehet ez a plafon :D
avatar
paradise
-
2013.08.18. 17:36
1
ez valami csúcs szuperül néz ki!!
Aviator stílusú Gucci napszemüveg
Szerintem egy barna lencsés aviator stílusú napszemüveg egyetlen férfi kelléktárából sem hiányozhat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.