Az OWN 40 percben mutatja be a kreatív dizájnert
Dokumentumfilm készült Tom Fordról
15 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.01.06

Tom Ford nevével rengeteg kontextusban találkozhattunk már: évekig dolgozott a Guccinál, kreatív igazgatóként felvirágoztatta a márkát, majd az olasz céget otthagyva saját márkát alapított. Ezenkívül a filmrendezésben és forgatókönyvírásban is kipróbálta magát, hiszen ő alkotta meg az A Single Man című mozifilmet, melyet már több jelentős díjjal jutalmaztak. Így nem meglepő, hogy Tom Fordról nemrégiben egy dokumentumfilm is készült, mely egy kis betekintést enged a divattervező és filmrendező zárt és különleges világába.

Tom Ford ebben a 40 perces filmben elénk tárja az életútját. Elmondja, hogy texasi születésű kisfiúként őrülten menekülni akart abból a környezetből ahol élt, mert nem érezte jól magát, unatkozott. Texasból kiszabadulva New Yorkba került, művészettörténetet és építészetet tanult. Majd azt is elárulja, hogy milyen trükköknek köszönheti azt, hogy sikerült Cathy Harwick, amerikai tervezőnőnél munkát kapnia. Innen pedig már csak néhány ugrás kellett ahhoz, hogy a Guccinál találja magát. Ezt a korszakot pedig a saját márka és a saját film megalkotása követte.

A dokumentumfilmben azonban nemcsak az tárul elénk, hogy hogyan lett a texasi kissrácból a világ egyik legjelentősebb divattervezője, hanem megleshetjük őt munka közben is. A videóban körbevezet minket a londoni design stúdiójában, ahova nemrég költöztek be. Tom úgy nyilatkozik, hogy mindenképp Londonban akarta megvalósítani ezt a tervezőirodát, mert imádja Angliát. Szerinte itt a divat hatalmas fordulatot vett az utóbbi években, emellett itt meg tudja valósítani azt, hogy kis csapattal dolgozzon egy szobában. És itt érezhetően nagyszerű a hangulat: a tervezők rajzolnak, a modellek Tom előtt fel-alá sétálnak az új darabokban. Tom pedig folyamatosan ellenőrizgeti, javítgatja a kész darabokat: könnyedén alakít át egy hosszabb kabátot blézerré vagy tép le egy hajtást egy ujjról. Közben nevet és láthatóan élvezi, amit csinál. Azonban ez nem volt mindig így...A videóban Tom hihetetlen őszinteséggel beszél arról az időről, mikor őt is elérte a mid-life krízis. Amikor annak ellenére, hogy csillogás és fény övezte őt mint a Gucci kreatív igazgatóját, mégis hiányzott valami az életéből. Nem tudta, hogy ki ő valójában és, hogy merre kellene haladnia. Ebből az élményéből született meg a filmje is, mely tényleg nagyszerűre sikeredett.

A 40 perces videó Tom saját márkájának debütálását is elénk tárja. A kulisszák mögött egy profi csapat dolgozik a modelleken, hatalmas a készülődés. Azonban mindenki mosolyog és nevet. Tom pedig időnként odamegy mindenkihez, hogy beszélgessen velük és szórakoztassa őket egy kicsit. A hangulat itt is fergeteges, a modellek pedig elragadóan és kedves szavakkal beszélnek Tomról. Olyan ez, mint egy nagy család: imádják Tomot, Tom pedig imádja őket.

A videóból egy békés, elégedett ember tekint ránk, aki minden pillanatban élvezi az életet és keresi a mókát. Szórakoztatja a munkája, mert képes volt maga mögött hagyni a Guccival járó stresszes életmódot. Pörög, teli van energiával és folyamatosan inspirációkat gyűjt az életből, az élményeiből. Ajánlom ezt a videót azoknak, akik jobban meg akarják ismerni e nagyszerű divattervezőt, de azoknak is, akik egy kicsit jobb hangulatra vágynak, mert Tom jókedve bizonyosan ragadós.

Kapcsolódó cikkek
Ellentmondásos, de kiemelkedő, improvizatív és mégis, megfontolt brandépítő üzletember. Tanult művészettörténetet, szerepelt reklámfilmekben, s mielőtt befejezte volna a belsőépítész iskolát, rájött, hogy a divat az élete. A Guccinál töltött évek hoztak neki szakmai sikert. 
1,792,200 Huf / 5,800 Eur
avatar
Seby
-
2012.05.03. 21:25
15
Állandó a Gucci eseteben jelenleg egyenlő az unalmassal. De ez csak az én véleményem.
avatar
Walther
-
2012.05.03. 18:32
14
Lehet hogy meglepő de az állandósság a legfontosabb ezeknek a cégeknek, meg a tradíció :) Csakúgy mint a svájci karóráknál.
avatar
Seby
-
2012.05.03. 18:30
13
Nem vagyok biztos benne, hogy annyira veszik.
Valami frissesség kéne már, mert nem lehet még 25 évig a Tom Ford hagyatékából mazsolázgatni.
Minden cuccuk totál egyforma évek óta. Csak a szín változik, semmi több.
avatar
donvito
-
2012.05.03. 17:30
12
Seby: amíg a vásárlók veszik nincs gond.. A Guccinál elég meredek lenne egy nagy változást elindítani nem?
avatar
Seby
-
2012.05.03. 13:48
11
A Gucci azóta sem tud megújulni. Évről évre gyengébb a kollekciója, a táskák, cipők nem sokat változtak, frissültek az elmúlt években. Nem tom ki van most ott, de sok fantáziája nincs az illetőnek, de előbb utóbb majd rájönnek...
avatar
kocsiskatica
-
2012.01.09. 22:47
10
igen, ez tény :) mielőtt ő odakerült volna, nem volt menő Guccit viselni :)
avatar
csumpi
-
2012.01.09. 17:00
9
Tom Ford az egyik legjobb tervezo! A Gucci is miatta lett vilaghiru! :)
avatar
Csili
-
2012.01.08. 15:54
8
jó videó :)))
avatar
szabolcs
-
2012.01.07. 20:31
7
Nagyon köszönöm az ajánlót, ha nem írjátok meg biztos lemaradtam volna erről! Nekem az tetszett amikor puszta kézzel letépte a kabát egy részét :D
avatar
kocsiskatica
-
2012.01.07. 20:18
6
tényleg nagyon jó a videó, érdemes megnézni és szerintem a képek magáért beszélnek, tehát akkor is érthető, ha nem beszélsz tökéletesen angolul. :) A pasi meg állandóan mosolyog és olyan jó nézni, hogy ennyire elégedett és boldog ;)
avatar
Fannika13
-
2012.01.07. 18:34
5
én se vagyok annyira pró angolból de nincs benne sok szöveg annyira, mindentm meg lehet érteni, nézd meg :)
avatar
Attilaa
-
2012.01.07. 04:29
4
Ezt megnézném ha lesz majd magyar felirat:D Vagy ha lesz németül.
avatar
sunshine
-
2012.01.06. 22:54
3
mesme: nem vszinű mert akkor a legtöbb mostani vásárlója elhagyná, akik pont azért választják mert nagyon drága

a video szupcsi, főleg a stúdió ahogy dolgozik :))
avatar
mesme
-
2012.01.06. 21:44
2
Kiválóak a ruhái, de én örülnék ha megjelentetne egy basic márkát is, ami olcsóbb és hétköznapibb, mert a többségnek sajnos megfizethetetlen. :(
avatar
regi17
-
2012.01.06. 21:07
1
remek videó, álomszép volt a fashion show is :)
Dolce&Gabbana sneaker
Vannak olyan termékei a Dolce&Gabbanának, amit azoknak is nyugodt szívvel ajánlok, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy tetőtől talpig ennek a márkának a ruháit hordják. Nos, ilyen ez a sneaker is, ami elérhető fekete és fehér színben is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.