A mérnöki zsenialitás csúcsát képviseli az óra
Egy év után itt az új Urwerk
6 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.10.24

FĂ©rfi Ă©s Ăłra szimbiĂłzisa – ezekkel a szavakkal jellemzi Ăşj modelljĂ©t az Urwerk. A Maltese Falcont pontosan egy Ă©vvel az előző munkájuk után mutatták be, Ă©s nem csak szokatlan alakja miatt egyedi.


Megannyi mĂ©rnöki bravĂşr jellemzi az UR-210 felĂ©pĂ­tĂ©sĂ©t, Ă©s ezzel jogosan bĂĽszkĂ©lkedhetnek is. Az Ăłra nagymutatĂłja, amiből lĂ©nyegĂ©ben három van, a percmutatĂłval egyĂĽtt mozog az alsĂł Ă­v mentĂ©n, mindig ez az aktuális idő. Ezalatt a kĂ©t inaktĂ­v mutatĂłn mindig befordul a következő szám, majd ha eljön ezek ideje, a percmutatĂł visszaugrik nullára, hogy egyĂĽtt ismĂ©t vĂ©gighaladjanak közös Ăştjukon. Mindez jĂłl látszik az alábbi videĂłn:Ezek után már meg sem lepődĂĽnk a felhĂşzás hatásfokát jelző mutatĂłrĂłl a számlap bal felső sarkában. Piros jelzĂ©s esetĂ©n a mechanika tartalĂ©krĂłl jár, ám amint mozgásba lendĂĽl karunk, ez szĂ©pen felkĂşszik a zöld állásba, mutatva, hogy a rotor aktĂ­van veszi át mozgási energiánkat. És ez nem egyszerűen azt jelenti, hogy működĂ©sben van, hanem a termelt/fogyasztott energia arányára utal. Mindezzel átellenesen találhatĂł a járástartalĂ©k-visszajelző, itt fehĂ©r-piros sávok között jár a mutatĂł.

A 35 darabos limitált szĂ©riában kĂ©szĂĽlő Ăłra 43.8 mm szĂ©les, 17.8 mm magas, Ă©s 53.6 mm hosszĂş. 30 mĂ©terig vĂ­zállĂł, Ă©s 30 milliĂł forint feletti indulóárral fog piacra kerĂĽlni.

avatar
tywin
-
2012.11.04. 21:24
6
Ez nekem is kicsit sok :D Mondjuk én a chrono-khoz vagyok szokva.
avatar
Attilaa
-
2012.11.04. 07:50
5
Fergeteges lenne:D
avatar
mandark
-
2012.11.03. 23:47
4
Nem tudom miért mondjátok, hogy bogarászni kell. Én néha elgondolkodom a csak vonalakkal bejelölt analóg órámon, itt meg egyből számmal látod az órát is és a percet is. Csak úgy tűnik, mintha nehéz lenne, de ez nem bináris óra :)
avatar
Tompi
-
2012.11.03. 17:01
3
Attilaa: képzeld el hogy mindig ezt a számlapot kell bogarásznod :DD
avatar
Sammy
-
2012.11.02. 14:33
2
Szep szep de nagyon draga, plane hogy acel.
avatar
Attilaa
-
2012.11.02. 12:46
1
Komolyan néz ki, de a használhatósága nem a legjobb:D
Mondjuk aki ilyet vesz azt ez úgy se érdekli:D
Csíkos Diesel garbó
Bizonyára sokan meglepődtök, de a YOOX új kínálatának eddigi legütősebb garbóját a Diesel hozta!

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Ebben az Ă©vben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önállĂł lemezĂ©t is.