Modern trendek és látványos acélszerkezetek jellemzik a villát
Nagyvárosi villa a külvárosban
1 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.07.03

A Johannesburgi Nico van der Meulen építészei nemrég fejezték be House The projektjüket, mely egy dél-afrikai rezidencia teljeskörű átalakítását és rendbehozatalát tartalmazta.


Az Nico van der Meulen iroda jól látja, hogy ma hatalmas divatja van annak, hogy a már meglévő házakat bizonyos építészeti stúdiók felújítják és rendbe szedik, így nem lepődtek meg akkor sem, mikor e ház tulajdonosai azzal a kéréssel fordultak hozzájuk, hogy otthonukat modern formában gondolják újra. „A tulajdonosoknak nagyon tetszettek a munkáinkban megjelenő modern trendek, melyek az acélszerkezetet és a beton keretezést hozzák kapcsolatba.” – magyarázta a stúdió alapítója, Nico.


Az új design úgy jött létre, hogy az épület belső falainak nagy részét eltávolították és üvegre cserélték a földszinten, a bejáratot pedig egy kiugró, portikusz szerű résszel, egy porte-cochere-vel egészítették ki. Az előrenyúló rész alatt egy fedett verandát alakítottak ki, melyet kanapékkal és étkezőgarnitúrával rendezték be, hogy jó időben az egész napot a friss levegőn tölthessék az itt élők. E terasz előtt még helyet kapott egy feszített víztükrű úszómedence is, ami hatalmas fürdőzésekre ad alkalmat.


Az impozáns porte-cochere felett egy félköríves szürke gerenda húzódik, amit három ponton támasztottak ki: középen egy hatalmas oszlop, a két szélén pedig az épület két merőleges fala tartja. Ez a gerenda éppen a medence felett húzódik. A víz elem azonban nemcsak az úszómedencénél nyer teret, hiszen a már meglévő társalgó északi oldalán egy koi pontyok lakta halastó található. A tóban üvegkövek vezetnek el az új, forgó bejárati ajtóig, ami szintén üvegből készült. A bejáratnál található kicsiny vízesés a víz barátságos, üdvözlő hangján szólal meg, e harmóniát azonban a hatalmas víztükör acélfallal való drasztikus átvágása szakítja szét. E masszív, rusztikus fal határozottan kijelöl egy privát fürdőhelyet, melyet az érkező vendég nem láthat meg, csak akkor, ha beinvitálják.


A stúdió belsőépítészeti irodája álmodta meg a belső terek dizájnját monokróm színeket és hasonló vagy éppen kontrasztos színű bútorokat felhasználva. A zöld árnyalattal takarékosan bántak, így a ház élénk foltjait a fűszínű bútorok képviselik. A modern vonalvezetésű bútorok a belső tér strukturális szerkezetét követik. Mivel a belső tér terei egyszerűek és éles vonalakban végződnek, a figyelem a bútorokra és a belső tér dekorációs elemeire irányul. E projektben a belsőépítészek professzionálisan összehangolták a belső részek funkcióit az egyedi importált bútorokkal, a Molteni&C, a Zeus és a Ligne Pure darabokkal. A designerek ügyesen megtalálták a tökéletes egyensúlyt a strukturális elemek éles egyszerűsége és a nagy gonddal kiválasztott és elhelyezett bútorok között, valamint a színsémák, a letisztult bútorok és a dekoratív részek között.


A végeredmény egy felszabadult hangulatú otthon lett – mintha a külvárosi otthon megszokott normáit felfüggesztették volna, így beengedve mindenhová a fényt, a természetet és a kilátást.

Kapcsolódó cikkek
Elegáns bútorok és zseniális formai megoldások jellemzik a dél-afrikai Antoni Associates stúdió által tervezett házat, melynek modern és kifinomult terei varázsolják igazán előkelővé a zépületet.
Eladó a Hollywood Hills egyik 5 szintes kúriája, melyet úgy is emlegetnek, mint a valaha épült legbiztonságosabb otthonok egyike.
Hennel Ádám a Fix HD magazin műsorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövőbeli tervekről.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
avatar
panna
-
2012.07.03. 22:25
1
A nagy fal a medencénél nagyon érdekes, semmihez sem hasonlítható :)
Elegáns Hugo Boss csizma
A Hugo Boss minden szezonban cipők széles skáláját dobja piacra, még ha ez a hazai kínálatból nem is derülne ki számunkra.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.