A nem mindennapi kinézetű ház a 19. század második felében épült
Eladó Zeki Pasa vízparti kastélya
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.04.08

Zeki Pasa háromezer négyzetméteres isztambuli kastélya meglehetősen fejedelmi lak lehet annak, aki új otthont keres és Törökországban telepedne le. A nem mindennapi kinézetű ház a 19. század második felében épült Müsir Zeki Pasa megrendelésére egy híres francia építész tervei alapján. A Pasa II. Abdulhamit Szultán uralkodása alatt miniszter volt Törökországban.


A 150 éves történelemmel rendelkező barokk stílusú épület 23 jól felszerelt szobából, 4 konyhából, 4 szalonból és 8 fürdőszobából áll. A Boszporusz környékének egyik legimpozánsabb 5 emeletes épületéhez 4000 négyzetméternyi kert és egy 130 méter hosszú móló is tartozik. A vízparton van még egy csónakház is. Az udvaron 4 autó számára alakítottak ki parkolóhelyet, a házba a víz felől és a kertből is van külön bejárat. Külön említést érdemel a márványból készült szökőkút és medence a kertben, melyek tovább emelik az ingatlan értékét.

A 115 millió dolláros listaárú, sziklákra épült vízparti kastély nem olcsó, de lesz, akinek mégis megéri az árát, hiszen az új tulajdonos királyi életmódot folytathat a barokk falak között.

Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny
Mi lehet jobb egy Dolce&Gabbana öltönynél? Egy Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny!

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
SzerkesztősĂ©gĂĽnk Ăşgy döntött, hogy egy egĂ©sz rovatot szentel a 20. század egyik legemlĂ©kezetesebb Ă©vtizedĂ©nek, a legendás nyolcvanas Ă©veknek.