Az olasz luxusmárka a tavalyi évben hatalmas növekedést produkált
Eladták a Valentino divatházat
3 hozzászólás
Váradi Zoltán    2012.07.10

Piaci pletykák szerint sikeresen eladták a Valentino divatházat. Az olasz luxusmárkát a hírek szerint 600 millió eurós áron vásárolta meg egy nyilvánosság elől rejtőzködő befektetési csoport.

Valentino 2012 Spring/Summer
Valentino 2012 Spring/Summer

A Valentino eddigi történetében is lezajlott már néhány akvizíció, öt évvel ezelőtt a londoni központú privát tőkés társaság, a Permira vásárolta meg a Hugo Boss-szal együtt. A divatmárka elmúlt éveit a kettősség jellemzi: ugyan kollekcióikat gyakran érték kritikák, az eladási adatok és a népszerűségük mégis növekedésnek indult. Olyan sztárok viselnek Valentino ruhákat, mint Florence Welch, Alexa Chung és Keira Knightley.

Valentino 2012 Spring/Summer
Valentino 2012 Spring/Summer

A brand értéke a tavalyi évben indult masszív emelkedésnek, hiszen a nyilvános adatok szerint kiválóan zárták a 2011-es évet. A 322 millió eurós forgalom 20%-os növekedést jelentett, míg az adózás előtti eredményük 22.2 millió euróra rúgott, ami 300%-kal haladta meg az előző évet. Valószínűleg ezen adatok és a jövőbeli potenciál sarkallták a Permira egyik vagyonalapját a vásárlásra.

Cimkék: befektetés, divat, pénz,
avatar
horvath_tamas
-
2012.07.20. 16:25
3
Megerősítették az eladást: a vevő a katari királyi család
vételár: 858 millió dollár

H_T
avatar
Zoldalma
-
2012.07.10. 15:12
2
Amikor Valentino meghalt, mennyien temették a márkát... Nem volt igazuk szerencsére!
avatar
chloe
-
2012.07.10. 14:14
1
Ennek örülök :)
Gucci pénztárca
Ezzel a bőrből készült Gucci pénztárcával bárhol is legyél, Te leszel a nyerő! A lakkozott Gucci mintás tárcát kifejezetten úriemberek számára készítették.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1988-ban véget értek az iraki-iráni harcok az Öböl-háborúban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játékok, a Die Hard pedig óriási sikert ért el a mozikban.