Mel Gibson is magáénak tudhatta a patinás épületet
Elegáns eklektika hollywoodi köntösben
7 hozzászólás
Boskovics Bianka    2012.09.05

A bájos Old Mill nevet viselő kúria a connecticuti építészet egy páratlan gyöngyszeme. Kevés olyan ember létezik, akit ne ragadna magával egy szempillantás alatt. Ezt példázza, hogy több tulajdonost is a magáénak tudhat, többek között a neves hollywoodi színészt, Mel Gibsont is.


Misztikus erdőséggel borított palackzöld dombok, lágyan ívelő út, határtalan elegancia tárul első pillantásra a látogató elé. Az épület az előző század elején kezdte meg pályafutását, a kor klasszikus, magával ragadó eleganciája az ajtókon kívül is sugárzik. Mindezt a külső falak finom tónusú színválasztása is alátámasztja. Beljebb lépve sem csalódik az oda érkező: pazar kő-és faburkolat, Tudor-stílust idéző ívek, színes üvegablakok díszítik a nem csekély méretű és számú tereket. Hálószobából „mindössze” 15 található az épületben.


A monumentális házhoz, még monumentálisabb szabadtér tartozik. Több, mint 30 hektárnyi. Itt helyet kapott egy minden szerénységet mellőző úszómedence, egy korábbi lovas múltról árulkodó istálló, egy teniszpálya, egy nagyméretű sakktábla, valamint egy esztétikai élménnyel is kecsegtető gyümölcsös. Ha a beltéri –bár lényegesen kevésbé élesen elhatárolódó- sokszínűség valakinek nem nyújtana elég eklektikát, a kert minden bizonnyal fog. Igaz, szépen követi a ház erőt sugalló kisugárzását a kovácsoltvas kapukkal, mégis egészen új hangulatot nyer az egyedi növények és a trópusi pezsgést árasztó pálmafák által.

A minden kétséget kizáróan időtálló épület és Mr. Gibson néhány éve intettek búcsút egymásnak. A gyors váltást követően a villa ismét több 10 millió dolláros értékben szeretettel várja újdonsült, bőkezű tulajdonosát.

avatar
Kristen17
-
2012.09.13. 20:23
7
A kertésznek nincs sok ideje pihenni egy ilyen helyen :)
avatar
DrFly
-
2012.09.07. 19:18
6
Ilyen sakktáblán jó lehet játszani :D
avatar
loveit
-
2012.09.07. 08:40
5
álomszép!
avatar
sly
-
2012.09.06. 19:24
4
a bútorok nem tetszenek, nem tudnék ilyenek közt élni :S de kívülről nagyon jó
avatar
Monika90
-
2012.09.06. 10:55
3
A kert a legszebb!
avatar
gepszij
-
2012.09.05. 22:07
2
Balu, itt a sakk tenyleg sport :)
avatar
Balumsn
-
2012.09.05. 21:05
1
Mekkora élvezet lehet olyan nagy sakkbábukat ide oda tologatni! :D
Nike 'FC Barcelona' galléros póló
A Nike megjelentette az FC Barcelona pólóját, ami megvásárolható szürke, bordó és citromsárga színben is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán több terror támadás is történt, de elindult a világsztárokat tömörítő USA for Africa project is.