Trendmagazin

Elegáns eklektika hollywoodi köntösben

Mel Gibson is magáénak tudhatta a patinás épületet

2012.09.05 | Boskovics Bianka

A bájos Old Mill nevet viselő kúria a connecticuti építészet egy páratlan gyöngyszeme. Kevés olyan ember létezik, akit ne ragadna magával egy szempillantás alatt. Ezt példázza, hogy több tulajdonost is a magáénak tudhat, többek között a neves hollywoodi színészt, Mel Gibsont is.


Misztikus erdőséggel borított palackzöld dombok, lágyan ívelő út, határtalan elegancia tárul első pillantásra a látogató elé. Az épület az előző század elején kezdte meg pályafutását, a kor klasszikus, magával ragadó eleganciája az ajtókon kívül is sugárzik. Mindezt a külső falak finom tónusú színválasztása is alátámasztja. Beljebb lépve sem csalódik az oda érkező: pazar kő-és faburkolat, Tudor-stílust idéző ívek, színes üvegablakok díszítik a nem csekély méretű és számú tereket. Hálószobából „mindössze” 15 található az épületben.


A monumentális házhoz, még monumentálisabb szabadtér tartozik. Több, mint 30 hektárnyi. Itt helyet kapott egy minden szerénységet mellőző úszómedence, egy korábbi lovas múltról árulkodó istálló, egy teniszpálya, egy nagyméretű sakktábla, valamint egy esztétikai élménnyel is kecsegtető gyümölcsös. Ha a beltéri –bár lényegesen kevésbé élesen elhatárolódó- sokszínűség valakinek nem nyújtana elég eklektikát, a kert minden bizonnyal fog. Igaz, szépen követi a ház erőt sugalló kisugárzását a kovácsoltvas kapukkal, mégis egészen új hangulatot nyer az egyedi növények és a trópusi pezsgést árasztó pálmafák által.

A minden kétséget kizáróan időtálló épület és Mr. Gibson néhány éve intettek búcsút egymásnak. A gyors váltást követően a villa ismét több 10 millió dolláros értékben szeretettel várja újdonsült, bőkezű tulajdonosát.