A kaliforniai tervező magánemberek számára alkotta meg a sugárhajtású deszkát
Életmentőknek is jól jöhet a Body Board
3 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.04.11

A Kymera Body Board a világ első elektromos meghajtásĂş deszkája, mely Ăşj Ă©rtelmet ad a vĂ­zen valĂł közlekedĂ©snek. A környezetbarát eszköz meglehetősen kismĂ©retű, Ă­gy bármilyen járműben kĂ©nyelmesen elfĂ©r, 22 kilĂłs sĂşlya sem hangzik tĂşl nehĂ©znek. Egy lithium akkumulátorral ellátott elektromos motor gondoskodik arrĂłl, hogy a deszkával 60 percig száguldhassunk a vĂ­zen akár 48 km/h-s sebessĂ©ggel.


A kaliforniai tervező magánemberek számára alkotta meg a sugárhajtásĂş deszkát, de Ă©letmentőknek Ă©s világszerte működő mentőcsapatoknak is felkeltette a figyelmĂ©t, mert kis költsĂ©ggel tudnak nagy hatĂ©konyságot elĂ©rni a deszka használatával - Ă­gy már nem csak egyĂ©nek szĂłrakozási cĂ©ljait szolgálja a Kymera, hanem akár mentĂ©si akciĂłkban is segĂ­tsĂ©get nyĂşjthat. A deszka teste extrĂ©m tartĂłs anyagbĂłl kĂ©szĂĽlt, az 1000 Wh-s akkumulátor pedig cserĂ©lhető. Felemelt fej-pozĂ­ciĂłban teljes kĂ©nyelemben siklunk a vĂ­zen, mĂ­g a nagyon hatĂ©kony meghajtás környezetbaráttá teszi a szerkezetet. Életmentők számára a Body Board napelemes meghajtással is elĂ©rhető, Ă­gy teljesen költsĂ©gmentesen menthetik a vĂ­zben rekedteket.


Az elektromos meghajtású Body Board kiskereskedelmi ára 3200 dollár körül alakul.

Cimkék: high-tech, vízisport,
avatar
gabesz21
-
2013.04.12. 19:59
3
Drfly: az tuti :Dd
avatar
DrFly
-
2013.04.12. 00:27
2
Annó a Baywatch idején jól jött volna egy ilyen :D
avatar
gepszij
-
2013.04.11. 20:51
1
Balcsin mikor lesz? ;)
Szürke Calvin Klein pulóver
A Calvin Klein ismét egy remek pulóverrel jelentkezett, amit a Dress for Lessnek hála most mi is megvásárolhatunk.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1988-ban vĂ©get Ă©rtek az iraki-iráni harcok az Ă–böl-háborĂşban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játĂ©kok, a Die Hard pedig Ăłriási sikert Ă©rt el a mozikban.