15 Rolexet nyúlt le
Elfogták a leghülyébb Rolex-tolvajt
2 hozzászólás
Munkatársunktól    2015.03.16

Egy fegyveres rajtaütés során mintegy 100 ezer font értékben raboltak el Rolex órákat egy elegáns edinburghi ékszerésztől. A rablás múlt hétfőn történt, nem sokkal reggel 9:30 után a Laing üzletében, az elkövető pedig egy fegyveres férfi volt, aki a rablás után még egy személygépjárművet is eltérített, majd megkérte a tulajdonost, hogy vigye őt haza, a város északi részére. A skót rendőrség még mostanáig is nyomoz, hogy a nem mindennapi ügyet felderítse.

Egy helyi lakos, aki a közeli pub szomszédságában él, a következőket nyilatkozta: „A férfi a The Gunner­ben volt hétfőn, és Rolex órákat próbált árulni. Néhányan ezt mulatságosnak tartották, mások pedig szóltak neki, hogy menjen el. A butaság felsőfoka, hogy a hely hemzsegett a zsaruktól, akik egy fegyveres rablót kerestek. A kétségbeesettség pofonja, hogy mindössze 100 fontért (42 ezer forint) akart villámgyorsan túladni az órákon, és ez egyáltalán nem vall profizmusra. Mindenki csak nevetett rajta.”

Rolexekre fájt a foga a
botcsinálta bűnözőnek
Rolexekre fájt a foga a botcsinálta bűnözőnek

Nem sokkal később egy 24 éves embert tartóztattak le, aki valószínűleg kirabolta a Laing ékszerüzletet az edinburghi Frederick utcában. A rendőrség elmondása szerint rátaláltak kb. 47 ezer font értékű heroinra, két lőfegyverre, valamint bizonyos mennyiségű készpénzt is találtak - ennek kapcsán még egy 26 éves férfi is letartóztatásra került az ingatlanban, a lőfegyverek és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Mindkét férfi megjelent hétfőn az Edinburgh Sheriff Court- on. Mint kiderült, a rablás során az egyik alkalmazott éppen kinyitotta a Laing ékszerüzletet 9:30-­kor, amikor a rabló elővett egy fegyvert és követelte a kirakatban lévő órákat. Ezt követően eltérített egy személygépjárművet is, és közben túszként egy 19 éves tanulót is magával vitt, az autó tulajdonosát, aki a hátsó ülésen ült. A rablás során 15 Rolexet loptak el.

A nyomozást felügyelő Grant Johnston a következőképpen nyilatkozott: „A következő vizsgálatok alapján a tisztek letartóztatták és vádat emeltek egy 24 éves férfi ellen, aki bizonyítottan kapcsolatban áll a Laing ékszerész üzlet fegyveres rablásával. A vizsgálatok részeként szintén rábukkantunk bizonyos mennyiségű kábítószerre, lőfegyverekre, és már egy második férfit is letartóztattunk, aki kapcsolatban állt az üggyel."

Barna lencsés Prada napszemüveg
Ha új napszemüvegben gondolkodtok, íme egy igazán jó választás! A férfiak általában szeretik a fekete, sötétszürke változatokat, de szerintem egy barna, illetve aranyszínű szemüveg is elfér ezek mellett.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszerűen nőtt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböző Tv-sorozatok.